Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

WiFi - рутер към настолен компютър

Featured Replies

Здравейте искам да попитам как мога да ползвам рутер към компютър защото имам телефон който мога да ползвам със WIFI 

Редактирано от ™TҢﻍWáŁЌĩŃĜÐÈÃЙ (преглед на промените)

Здравейте искам да попитам как мога да ползвам рутер към компютър защото имам телефон който мога да ползвам със WIFI 

Като сложите на настолния компютър WiFi контролер

https://www.kaldata.com/forums/topic/222454-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%B5%D0%BD-usb-adapter-wifi/

Вариант 1. Свъзваш с LAN кабел компютъра към рутъра.

Вариант 2. Слагаш на компютъра безжичен адаптер (PCI или USB) и свързваш компютъра към рутъра безжично.

Ако споделиш модел на рутъра може да се конкретизира предложението.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

До колкото чета много хвалят TP-Link до сега съм нямал рутер във момента имам пари и ми писна да излизам на терасата за нет през телефона като свършат MB 

Редактирано от ™TҢﻍWáŁЌĩŃĜÐÈÃЙ (преглед на промените)

Ако държиш на високата скорост и да използваш пълната поддържана от интернет връзката ти се налага да използваш прав LAN кабел. Ако това не е така и малко по-бавна връзка не ти е проблем, както са казали колегите може да използвате Wi-Fi адаптер със стандарта на рутера Ви. Обаче за 7 лева адапетр... :( 

Това

Ако държиш на високата скорост и да използваш пълната поддържана от интернет връзката ти се налага да използваш прав LAN кабел.

Това с новите рутъри абсолютно не е вярно! 100Mbit LAN срещу 300Mbit wireless!?

Второ, виж примери за цени на адаптери:

300Mbit wireless USB

Надявам се знаете, че зависи от скоростите поддържани от мрежовата карта, разстоянието, препятствията и много други фактори. И то ако новите рутери поддържат 300Mbps Wiriless, също така и поддържат 1Gbps LAN... 

Не говорим за 1Gbps LAN - там цифрите са други (^). Wireless N по никакъв начин не е свързан с 1Gbps LAN И не говорим да става wireless доставчик в района. Както казах в момента болшинството от рутърите на пазара подържат N стандарт.

Примери за 300Mbps рутъри

Тези 300 са максималните скорости. Няма да се достигнат в реални условия. Аз успявах да постигна около 13-15 MB/s на разумно разстояние от рутера (8-10 мета пряка видимост и няколко други клиента) и 20-23 MB/s като залепя антените за капака на лаптопа. Това с 1043nd и thinkpad t (410 май). Но ако има смущения е ужасно. Също ако компа ще го ползваш за игри направо слагай кабел. На кабела имах около 10ms по-малко пинг и беше стабилен, докато на wifi понякога скачаше. 

danchobg, както по-горе съм писал TP-Link имат навика да създават проблеми - и при жична и при безжична свързаност.
Пингни някого от локалната си мрежа с буфер 5000 (ping XXX.XXX.XXX.XXX -l 5000). Добрите рутъри не се спъват, а повечето TP-Link-оев започват да изхвърлят. Без значение дали е на кабел или не.

То при тази цена е ясно че са боклуци, но за обикновенния потребител са достатъчни. В момента не мога да направя този тест. За сравнение съм прехвърлял 500-600 GB по лан и 40-50 GB по wifi без да ме изхвърля или да създава проблеми. Но това не е същото като теста по-горе... Xclaim XI-3 е хубав като рутер но е 450 лева... 

Даа, няма Бугати или Ферари за $20к

Ридай: :)

https://www.xclaimwireless.com/

Авторът не е дал ценови диапазон и само почесваме клавиатрурите(екраните) :)

TP-Link имат навика да зависват на големи файлове.

Аз използвам тп линк от 5 години тегля и големи файлове от международни хостове и съм дигал скорост на кабел 5 мб а на Wi fi на лаптоп 3 мб и до сега не ми е правил лаг зависи от модела на рутера аз съм с 740 N ..

И аз не съм имал проблеми с моя TP-Link Archer C7 ac стандарт. Вече няколко месеца го ползвам.

Ехее, с него остана и да имаш. :ph34r:

Обсъждам "дървения" ценови клас.

Това

Това с новите рутъри абсолютно не е вярно! 100Mbit LAN срещу 300Mbit wireless!?

Второ, виж примери за цени на адаптери:

300Mbit wireless USB

И да си купи гигабитов тп линк рутер пак ще си остане на старата скорост а ако има късмет може и на Wi fi да дигне до 50 mbps ..зависи как ще го настрое там има богати настройки mhz , ghz ...

Особено в локалната мрежа, нали? Що не опиташ да даваш по-рядко мнения, моля!

Сега то зависи и от интернет скоростта му. Няма как да достигне 300Mbps, ако връзката му е само 50 или нещо подобно. Както е казано по-горе това са максимални скорости, които не се достигат, а се поддържат и зависят от много фактори... Но както си прецени автора... 

Оф, моля, разграничавайте скорост в локална мрежа и скорост към света. Ако има примерно 2 устройства поддържащи 300Mbps закачени безжично към рутър, поддържащ 300Mbps, то те ще могат да се свързват помежду си примерно на до 250-28Mbps. Но "навън" ще достигат по-малката скорост от (WAN, доставчик).

Тук нещата вече идват до практическа гледна точка... Автора на темата, най-вероятно пита като под предвид взема предимно световната интернет връзка, а не локалния обмен на данни... Като в такъв случай, според мен с LAN ще постига по-високи скорости от колкото с Wi-Fi. Но негова си работа, той си преценява.

Изобщо не е ясно какво е имал предвид авторът. Освен, че има телефон с WiFi и компютър и иска и на двете машини да има интЕРнет друго не е ясно!

А какви мисли има в главата си -...

• Автор

Колега имах предвид на компа да има интернет а със телефона през WIFI да ползвам интернета на самия телефон

Колега имах предвид на компа да има интернет а със телефона през WIFI да ползвам интернета на самия телефон

Колега - остава само да уточниш от къде ще идва нета.

- доставчик по LAN - компютър - рутер - wifi - телефон;

- доставчик по 3G/4G - телефон - wifi - рутер - компютър -  така наречения "тетъринг".

Повече ми прилича на първото, ама ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.