Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютъра стартира но без картина на монитора .

Featured Replies

На брат ми ПС-то цял ден не иска да зареди картина . Опитах да махна 1-та плочка рам - стана зареди си . Бях вкарал само кабела на захранването  и кабела за монитор . Изключих го опитах пак с 2-те плочки рам - не пали отново . Чува се характерното писукане в началото на зареждане  , мишката клавиатурата работят ( светят) вентилаторите въртят също . И при опит отново да подкарам пс-то с 1 плочка рам не тръгна тоя път .. Някаква идея какво мога да направя ? Батерията ли да махна ..

Ми то умрял ма. 

Опитай с почистването на слотовете за рам-та. А другата плочка със сигурност вече няма да проработи. 

• Автор

Странното е , че 1 път запали с 1-та плочка рам , а после след като опитах отново с 2 и не тръгна махнах пак едната и не искаше ..

Странното е , че 1 път запали с 1-та плочка рам , а после след като опитах отново с 2 и не тръгна махнах пак едната и не искаше ..

Пробвай рама на друг компютър 

Може да е попаднала прах в слотовете за рам памет. Но за втората най-вероятно е изгоряла. Веднага след като видях заглавието на темата си го помислих...

Може би този път си извадил здравата плочка ,и за това компютъра не е тръгнал. 

• Автор

Местих и местих плочките но без успех . Не тръгна пак и това е . Друго нещо обаче ми направи впечатление - на видео - картата отгоре свети някакъв червен диод ...

Този диод преди не светеше ли? По принцип може и да е проблем с видео картата, опитахте ли да свържете монитора директно към дъното?

Този Диод свети защото имаш повредена рам махай ги взимай нова явно сте я натоварвали много или е старичка

Струва ми се, че ако продължаваш с подобни изказвания, ще попаднеш вя Бисерите на Kaldata!

Струва ми се, че ако продължаваш с подобни изказвания, ще попаднеш вя Бисерите на Kaldata!

Той отдавна е в бисерите, но не го знае. :D.  Не може да си свърже вентилатора към захранването, а дава съвети на другите хора как да си оправят техните машини. :D

Този Диод свети ///////  Този диод преди не светеше ли?

btw: Има разлика м/у диод и светодиод! В технически форум сме, правете разлика.

Редактирано от Stoyannnov (преглед на промените)

компа може от много неща да не пали. виждал съм комп дето само като ми сложих допълнителна LAN карта и спря да пали щото не му стигаше мощността на захранването (бяха му се надули кондензатори). пак от захранване може да пали когато му е кеф. от памет също оня ден смених паметта на един лаптоп - палеше когато му кефне, а като запалеше гасеше дисплея или даваше дефекти в картината по време на мемтест (беше с вградено видео, което ползва споделена RAM). може и да не пали от лош контакт в паметта (за това винаги чистя и нея и слотовете със изопропилов алкохол и после я тествам и на друго дъно, преди да реша от паметта ли е или не...)...  може пък да е от прегрял чипсет или дори от свършила батерия на биос cr2032 (някои дъна на асус така правят)... като не си компетентен носи го на сервиз (пък и да си, като нямаш други части които работят на 100% и да пробваш с тях...). къде е проблемът става много лесно - просто тестват с друга памет/захранване/видеокарта и тест на твоите компоненти на друго дъно...

по ефтино е да платиш в сервиз от колкото да купуваш части за да видиш че не е от тях... не че и в нашия магазин не идват такива "компетенти"... поръчват рам, щото мислели че тяхната е малко, и на другия ден я носят, че не работи, а то се оказва, че чипсета на дъното не поддържа толкова памет на 1 платка или пък адресацията, която е реализирана в чиповете не се поддържа...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Може да се пробва и препоставяне на видеокартата - светещият LED ме навежда на мисълта за проблем със захранването й.

Както казват братята руси - некантакт

• Автор

Утре ще пробвам да разкача кабелите и да включа директно монитора към дъното .

Изчисти слотовете на рам паметта и пробвай пак ако не стане пробвай в друг слот или на друг компютър рам паметта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.