Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Стара конфигурация втора употреба - добра сделка?

Featured Replies

Много съм объркан. Моля, помогнете!

Трябва ми компютър за работа с photoshop, cyberlink powerdirector, евентуално adobe и др.

Въпросът ми е коя от сделките е по-изгодна. Не искам компютър без пари, но не искам да купя нещо на висока цена, което няма дами върши работа.

1. Компютър. 500 гб хард диск, 256 вградена видео карта, 2 гб рам. Снимки: тук

+ захранване от мен. Само тази информация имам - цена = 60-80 лв.

2. Компютър. 320 гб хард диск. Не знам колко точно е видеото, но имам снимка: тук   Процесор, рам: тук  и тук  

Работи добре, отваря и хд видео.  -    цена = 90-120 лв.

Коя машина би била по-добра за моите нужди и на каква цена г/д да отстоявам за покупката?

Предварително благодаря!

Редактирано от Cvetanov Posveteniat (преглед на промените)

МТрябва ми компютър за работа с photoshop, cyberlink powerdirector, евентуално adobe и др.

Въпросът ми е коя от сделките е по-изгодна.

Нито едната ,нито другата ще работи с photoshop,защото са слаби конфигурации и имат само  по 2 гб. рам памет!

Сериозно ли видео картата на вторият компютър е 64 мб? Невъзможно. Клипчетата тръгват, дори и хд!

Така пише: Специализирана памет 64мб

Много съм объркан. Моля, помогнете!

...........

Малко несериозно звучи въпросът ви да искате да се занимавате с подобни програми и да сте готов да жертвате около 100лв !!!!

И двете конфигурации са с вградено видео. Първата е направо безпредметно да се коментира още повече при липсата на инфо за процесора но за тия пари нема как да върши работа дори и крадена да е.

Втората може и да стане за някоя по вехта версия на шопа, но ще си е мъка. Със сигурност ще трябва и по сериозно видео да и купите и обезателно памет. 

Трябва ми компютър за работа с photoshop, cyberlink powerdirector, евентуално adobe и др.

Просто със такъв бюджет...мисията невъзможна !

Не знам какво дъвчете момчето. Преди време хората са работели на тези софтуери и на машини с още по-малки параметри. Ще си намери дърти версии на съответните софтуери, които са подходящи за хардуера. Доколко ще е адекватен на съвременните изисквания и дали някой ще иска да купува неговият труд, вече не се  наемам да предполагам.

Не знам какво мисли това момче но ми се струва че иска да прави пари , а да не влага  ;) Щом си решил професионално , пари се не жалят - купуваш на изплащане ако нямаш и това е . Тия бараки са за стари хора да си говорят с децата по скайп  :D

• Автор

Не знам какво мисли това момче но ми се струва че иска да прави пари , а да не влага  ;) Щом си решил професионално , пари се не жалят - купуваш на изплащане ако нямаш и това е . Тия бараки са за стари хора да си говорят с децата по скайп  :D

ЕЕЕЕЕ, нови машини, 21 век, а... На пук на всички работя с възможно най-старата машина, 2 гб рам, едноядрен процесор, 90 и нещо градено видео и фотошоп, и сайберлинк си вървят без проблем. Къде ги гледате тия филми, това не тръгва, онова не тръгва. Кой е казал, че ми трябва фотошоп цс12? с 4-ка съм и нямам проблеми. И не, няма да правя пари, хоби ми е :)

Хораа, събудете се. Само 10% от населението на земята работят с тези ваши велики машини. Другите простосмъртни си цъкат обикновено кат' за световно.

Сайонара! :)

ЕЕЕЕЕ, нови машини, 21 век, а... На пук на всички работя с възможно най-старата машина, 2 гб рам, едноядрен процесор, 90 и нещо градено видео и фотошоп, и сайберлинк си вървят без проблем. Къде ги гледате тия филми, това не тръгва, онова не тръгва. Кой е казал, че ми трябва фотошоп цс12? с 4-ка съм и нямам проблеми. И не, няма да правя пари, хоби ми е :)

Хораа, събудете се. Само 10% от населението на земята работят с тези ваши велики машини. Другите простосмъртни си цъкат обикновено кат' за световно.

Лично мнение!  Никой не те кара да сглобяваш ракета, но дори и за хоби, трябва все пак да е малко от малко актуално. Колкото и стари версии да се ползват, машините работят, но слабо "произвеждат".... Спомням си преди почти 20 г., правих опит с един кадър от филм 320х240 да го направя на 640х480 и програмата ми изписа, че ще стане готов слез 3 седмици и няколко дни. Иначе всичко работи...

Кой е казал, че ми трябва фотошоп цс12?

Ами, то и Windows като се каже, се разбира от 7 нагоре, ако не е спомената конкретна версия.

А ти не си си направи труда да уточниш за какво иде реч. Та и споменаването на фотошоп, навежда на мисли поне за версия 7-8.

Иначе требе да се вади стъкленото кълбо...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

След като си цъкаш така или иначе на машина с 2 GB  рам и 90 МВ видео какъв е смисъла да купуваш почти същото? 

Имам само един въпрос според теб сериозно ли е да си купиш машина за комфортно ползване на фотошоп който е на цената на едно семейно посещение на кино или телефон от зрънчо? Да верно е, имаше версии на фотошопа дето и на пентиум 1 си вървяха перфектно. Се си мисля че идеята за комфортна работа не е да пуснеш една панорама от 20 снимки и да отидеш на море докато стане, а нещата да се случват в близкия час поне.

Това видео е с памет заделена в биоса от рамта на РСто за нея, а операционната система и заделя още та всичката памет е от рамта така или иначе.

8344430Y.jpg

ЕЕЕЕЕ, нови машини, 21 век, а... На пук на всички работя с възможно най-старата машина, 2 гб рам, едноядрен процесор, 90 и нещо градено видео и фотошоп, и сайберлинк си вървят без проблем. .......................

..........................

Мисля да си купя от някъде някаква видео карта, че просто е невъзможно с тази вградената.

........................

Последно кое е вярното? Без проблем ли си цъкате на наличната машина или е невъзможно???

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.