Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ОПЕК, Русия и появата на нов световен ред?

Featured Replies

По скоро ти откъде изпълзя пак толквоа високомерно нагъл се пита в задачата, след последните накавания и мълчане като бит.. да не казвам какво, и ревове жалки че те били наритали хахахахахах ...

И това за таксиджиите, хехехе, комплекси ли надушвам, че шофьор пак бие по самочувствието  високоуважаемия според мисленето му гешефтар , дето бил с високо положение а ;) :D  .. Айде няма нужда, смири се малко , фасони на битака, не тука, и не пред мен ....:whist:

• Отговори 605
  • Прегледи 34,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

По скоро ти откъде изпълзя пак толквоа високомерно нагъл се пита в задачата, след последните накавания и мълчане като бит.. да не казвам какво, и ревове жалки че те били наритали хахахахахах ...

И това за таксиджиите, хехехе, комплекси ли надушвам, че шофьор пак бие по самочувствието  високоуважаемия според мисленето му гешефтар , дето бил с високо положение а ;) :D  .. Айде няма нужда, смири се малко , фасони на битака, не тука, и не пред мен ....:whist:

Дам, май те преуморяват в работата. Нищо, дерзай, ще се променят нещата, някой ден може и да ме разбереш за какво говоря.

Стискам палци, предполагам, не е лесно. у

Тоя бил "бакшиш"  ли бре :):) Аз уважавам всяка професия разбира се, но сега ми стана ясно причината за каруцарския му гаменски език :):) 

ясно .... 

Дам, май те преуморяват в работата. Нищо, дерзай, ще се променят нещата, някой ден може и да ме разбереш за какво говоря.

Стискам палци, предполагам, не е лесно. у

Пак недоразбрал хахахаха какви бакшиши те гонят бе недоварен... толкова ли си тъп , а уж четеш всичко ххахахахаахахахахах :D 

Я вземи се обади на блажко и го питай толкова ли го боли още от ритниците че почва като махленска циганка да злобее , и от нямане какво, пак цигански мурафети и фасони развява :whist:

Редактирано от Sinbad_ (преглед на промените)

Не ни занимавай с личните си психични проблеми!:whist:

Я виж поста под тебе, и пак кажи - кой има психични проблеми ? :):):) 

Ама няма да кажеш щото сте от една пропагандна клика .

По е лесно да търсиш сламката в опонента, да го обидиш , да се заядеш ,дори неоснователно ,  отколкото да видиш гредата в своя двор.

Тъпо е , но е показателен факт. 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

ционизма и новия световен ред са в голяма криза!намери се сила,по-голяма от тях!лекарството против тази чума се нарича БРИКС!

Я виж поста под тебе, и пак кажи - кой има психични проблеми ? :):):) 

Ама няма да кажеш щото сте от една пропагандна клика .

По е лесно да търсиш сламката в опонента, да го обидиш , да се заядеш ,дори неоснователно ,  отколкото да видиш гредата в своя двор.

Тъпо е , но е показателен факт. 

Не виждам никъде да те обижда на инженер!

Тоя бил "бакшиш"  ли бре :):) Аз уважавам всяка професия разбира се, но сега ми стана ясно причината за каруцарския му гаменски език :):) 

ясно .... 

Според обявеното от него - бивш военен, понастоящем професионален шофьор в Англия. 

Спроед моята гледна точка, основана на държанието му във форума - изкарва дребни джобни, играейки го камикадзе, което пускат да чупи опонентите, с простотия и бруталност.

Тъй като това от една страна е професионална роля, а от друга - не знаем нищо за човека зад виртуалния профил, аз не мога да изпитвам нищо повече от съжаление и омерзение към хора като него (каквито в този форум определено има и други), на които им се налага да се продават за шепа копейки. 

Забележителни са две други неща - всъщност, подобни хора очевидно убиват свободата на словото, за което подскачаха някои други по-реални форумни членове, като всъщност точно това е идеята на възложителя им.

Другото, още по-интересно е, че това изглежда подкрепяна от собствениците на форума политика - никъде другаде не съм срещал толкова очевидно толериране на про-Руска клика, с всичките й професионални трикчета да се опитват да мачкат. Любопитният въпрос (за който си имам формирано мнение) е дали това е платена услуга ;)

Напротив, никой не убива свободата на словото. Когато обаче го има, някои започват да мрънкат, защото не им изнася. Възложителят ми... съм самият аз. Форумната политика не на толериране, а на нетолериране по други форуми и сайтове си има много просто обяснение:

http://skandalno.net/скандално-българия-за-америка-си-куп-164954/

http://www.blitz.bg/news/article/363991

http://www.forumnews.bg/post/70101/

И в този смисъл определено е платена услуга. Последният пример го бях дал снощи - цензурата в нашите "медии". Казал Путин куп неща, те обаче ги отразили , като пропуснали да напишат най-важното и пуснали най-маловажното, та да излезе, че той, глупакът си дрънкал празни приказки. А онова за незаконните санкции, на което беше базирано част от изказването му, просто не излезе в нито една от нашите "медии", пък твърдението все пак е на ООН, не на хора като тебе. За сметка на това изказването на Обама беше отразено в най-големи подробности + тълкувания. Изказванията на останалите държавни глави едва бяха загатнати. Пита се въпросът защо.

Напротив, никой не убива свободата на словото. Когато обаче го има, някои започват да мрънкат, защото не им изнася. Възложителят ми... съм самият аз. Форумната политика не на толериране, а на нетолериране по други форуми и сайтове си има много просто обяснение:

http://skandalno.net/скандално-българия-за-америка-си-куп-164954/

http://www.blitz.bg/news/article/363991

http://www.forumnews.bg/post/70101/

И в този смисъл определено е платена услуга. Последният пример го бях дал снощи - цензурата в нашите "медии". Казал Путин куп неща, те обаче ги отразили , като пропуснали да напишат най-важното и пуснали най-маловажното, та да излезе, че той, глупакът си дрънкал празни приказки. А онова за незаконните санкции, на което беше базирано част от изказването му, просто не излезе в нито една от нашите "медии", пък твърдението все пак е на ООН, не на хора като тебе. За сметка на това изказването на Обама беше отразено в най-големи подробности + тълкувания. Изказванията на останалите държавни глави едва бяха загатнати. Пита се въпросът защо.

А, не, Ванка. 

Да риташ и влизаш в непрекъснат режим на обиди (няколко души го правят непрекъснато) е отлично проверен от времето начин да убиеш свободата. 

Във вашия случай - под мълчаливото одобрение на модераторите, като теб (натисни бутона "Докладвай", нали, ако и пред теб да се случва).

На мен не ми пука особено - в тази си част, форумът е на нивото на обикновен плювалник, в който силово се налага конкретна политика и възгледи. 

А въпреки твоето себеотрицание, не бих ти дал шахматен ранг, по-висок от офицер, надявам се, това да не те обижда. 

А. да, Благо.

Прочети си още веднъж бааавно и внимателно последните няколко поста и после се жалвай от обиди.

Силово се налагат конкретни политики и възгледи във форуми и сайтове, в които се трият постове на потребители само заради съдържащото се в тях мнение, което не съответства на политиката на сайта/форума, и се наказват потребители заради мнението им. Примери колкото щеш. Тук не е така. Използването на платени тролове като един тук присъстващ (което беше доказано) е друг начин за манипулиране на мнението в желаната посока. И когато тук това не се получава, някои почват да се изнервят... ;)

Колкото до шахматния ми ранг, аз и не претендирам да съм каквато и да било фигура.

А всъщност... кой беше ти и за какъв се мислиш, че раздаваш наляво и надясно оценки на всичко и всички? Човек, който твърдеше, че България трябва да бъде закрита?

Да ти имам самочувствието без покритие, честно казано... И начина на разсъждение. Горе вдясно на монитора има едно кръстче - като не ти изнася и толкова те дразни форумът, натисни кръстчето и иди в друг някой сайт/форум, който ти е нáсърце.

Редактирано от Wankata (преглед на промените)

А. да, Благо.

Прочети си още веднъж бааавно и внимателно последните няколко поста и после се жалвай от обиди.

Силово се налагат конкретни политики и възгледи във форуми и сайтове, в които се трият постове на потребители само заради съдържащото се в тях мнение, което не съответства на политиката на сайта/форума, и се наказват потребители заради мнението им. Примери колкото щеш. Тук не е така. Използването на платени тролове като един тук присъстващ (което беше доказано) е друг начин за манипулиране на мнението в желаната посока. И когато тук това не се получава, някои почват да се изнервят... ;)

Колкото до шахматния ми ранг, аз и не претендирам да съм каквато и да било фигура.

А всъщност... кой беше ти и за какъв се мислиш, че раздаваш наляво и надясно оценки на всичко и всички? Човек, който твърдеше, че България трябва да бъде закрита?

Да ти имам самочувствието без покритие, честно казано... И начина на разсъждение. Горе вдясно на монитора има едно кръстче - като не ти изнася и толкова те дразни форумът, натисни кръстчето и иди в друг някой сайт/форум, който ти е нáсърце.

Ванка, аз не се "жалвам" от нищо. Форумът не е мой, политиката си може да определя както иска. Излагам аргументите си, в полза на това, че в конкретния подфорум липсва свободно слово, нещо повече - то се подтиска с мълчаливото съгласие на модераторите, което подсказва някакви мотиви.

От другата страна на барикадата, срещу "оня, платения", стоят поне 10 профила, някои от които с доста странно поведение, което на мен ми изглежда като целенасочено. Бих оставил другите посетители да си формират сами мнението.

Шахматния ранг беше алегория, отговор на твоята (надявам се) шеговита претенция, че ти си възложителя. 

Нито ти знаеш кой съм аз в действителност, нито аз - кой си ти. Което обезсмисля или по-точно, поставя в друга плоскост твоите и на няколко други профила опити да коментират моето покритие и самочувствие. Уверявам те, че и двете са на високо ниво, особено първото.

Щом спекулираш извън контекста какво съм казал, ще го допълня - моята увереност е, че за хора като теб, Симтех, Форс и всъщност, за повечето българи, единствените реален шанс да подобрят икономическото си положение е България да загуби независимост. 

Което Вие всеки ден потвърждавате, но, според мен, не гледате в правилната посока - Русия ни е носила през миналия век основно страдания и това, което сме, е заради тях и тяхното наследство.

Иронията е, че сега Русия е най-гласовития поддръжник на нов ред, просто защото вече няма старите си възможности да доминира над други държави. Нещо, което тя с охота (и с г-н Путин като дребн тогава част от държавния й апарат) правеше до края на 80-те години. А вълкът нравът си не мени, нали? Изобщо великите сили винаги правят така с малките държави, кой когато може.

Благодаря за съветите как да навигирам във форумен интерфейс, закъде ли бях без теб. 

Редактирано от Blago72 (преглед на промените)

Ето пак. Пак ми даваш наклон на к...лавиатурата в коя посока да гледам и кое е най-доброто решение за мен и такива като мен. И пак се напъваш да даваш оценки като последна и меродавна инстанция. Ама, да ти кажа, аз си имам собствено мнение, ако това има някакво значение, де. Недей, моля ти се, да даваш акъл как се ръководи или модерира форум. Както вече казах, смея да твърдя, че в момента малко други форуми са по-свободни. Или точно това не ти харесва? Повече дисциплина трябва, викаш, и повече правилни мнения, какви са тия волности тук? :D

Това за възложителя го казвам съвсем буквално - от вече доста години насам сам съм си работодател и нямам шефове. Работя за себе си, а не за някой Бай Ганю. Стана случайно, но съм доволен, че ми писна да се карам с малоумници с огромно самочувствие, а един и на съд отиде. Смея да твърдя, че оттогава се чувствам значително по-добре - и като спокойствие и липса на нерви, и във финансов план. Ако не спя, знам защо не спя; ако бачкам по 12-14, че и по 16 часа на ден, също знам защо. В останалите случаи заплащането също е сносно.

Ти не излагаш никакви аргументи - ти го твърдиш като аксиома. Влизането в режим на обиди най-често е в отговор на умишлена и многократна провокация с цел някой да се изкара жертва. Жертва се изкарваш и ти, макар никой да не те е закачал.

Не би било нормално, ако срещу оня, платения, не стояха десет и повече профила - щеше да означава, че са си изгубили способността да разсъждават трезво и нормално. А това, че ти изглежда странно, си е твой проблем. На мен пък ми изглежда логично. И кво?

Не само че не спекулирам с никакъв контекст, а ей го на - пак го повтаряш. В момента съм сравнително доволен от това, което съм успял да постигна със собствени сили, и би било добре да нямаше продажни властимащи, които да спъват целия прогрес. Последните ходят да питат в американското, а не в руското, посолство за всяко нещо, включително дали да подадат оставка. И посланичка си тръгна след тоя скандал. Та нещата без такива като тях щяха да са значително по-добре. Къде тук има нещо общо Путин, не вдявам. Стига сме се оправдавали с разни наследства - при добро желание това досега можеше да е променено отдавна. Само че не... Костови преврати, приватизации, Ран-Ът, Бойковци, ЕРП-та, американски централи, ВЕИ-та, съсипване на образование и здравеопазване, квоти за производство за износ, липса на контрол на цените и оттам надценки от 100-200 процента... Пак ли Путин ни е виновен за това?

Това, което сме, е заради собствената ни инертност и примиренчество. Общо взето, ако се огледаш, не са много, даже бих казал, че са твърде малко хората, които са доволни от положението си и постигнатото, но никой не иска да направи нещо, за да го промени. Оглеждам се - и виждам това, което е изградено тогава, и това, което е в момента около мен. От пълен с живот град 45 000 жители, че и отгоре, в момента сме град, в който вечер няма кого да напсуваш, с 15 000 жители, и намаляват прогресивно. Само това стига. Сравнявам тогава и сега, и виждам причините да се стигне до това положение. И за това не са виновни хората, не ги обвинявай - те са направили това, което могат, за да променят начина си на живот към по-добро - изнесли са се. И не те са родоотстъпници.

За това, което е постигнал Путин, съм писал някъде назад - не работи търсачката и нямам намерение да го търся ръчно мнение по мнение. Значи, викаш, Путин иска да доминира, а останалите - не? Само Путин иска промяна - държавички като Китай, Индия, Бразилия и т.н., които го подкрепят, и те? Каза си го човекът - видели са до какви последствия води износът на революции и налагането на собствения начин на мислене на всяка цена, и не искат да го прилагат. Писна им на всички да им налагат със сила и икономическа принуда някакви чужди модели и се опитват да се отърсят мирно (или недотам мирно) от тях.

Баси, колко нещо изписах! Дано схванеш половината...

Ай, че имам работа.

Ето пак. Пак ми даваш наклон на к...лавиатурата в коя посока да гледам и кое е най-доброто решение за мен и такива като мен. И пак се напъваш да даваш оценки като последна и меродавна инстанция. Ама, да ти кажа, аз си имам собствено мнение, ако това има някакво значение, де. Недей, моля ти се, да даваш акъл как се ръководи или модерира форум. Както вече казах, смея да твърдя, че в момента малко други форуми са по-свободни. Или точно това не ти харесва? Повече дисциплина трябва, викаш, и повече правилни мнения, какви са тия волности тук? :D

Това за възложителя го казвам съвсем буквално - от вече доста години насам сам съм си работодател и нямам шефове. Работя за себе си, а не за някой Бай Ганю. Стана случайно, но съм доволен, че ми писна да се карам с малоумници с огромно самочувствие, а един и на съд отиде. Смея да твърдя, че оттогава се чувствам значително по-добре - и като спокойствие и липса на нерви, и във финансов план. Ако не спя, знам защо не спя; ако бачкам по 12-14, че и по 16 часа на ден, също знам защо. В останалите случаи заплащането също е сносно.

Ти не излагаш никакви аргументи - ти го твърдиш като аксиома. Влизането в режим на обиди най-често е в отговор на умишлена и многократна провокация с цел някой да се изкара жертва. Жертва се изкарваш и ти, макар никой да не те е закачал.

Не би било нормално, ако срещу оня, платения, не стояха десет и повече профила - щеше да означава, че са си изгубили способността да разсъждават трезво и нормално. А това, че ти изглежда странно, си е твой проблем. На мен пък ми изглежда логично. И кво?

Не само че не спекулирам с никакъв контекст, а ей го на - пак го повтаряш. В момента съм сравнително доволен от това, което съм успял да постигна със собствени сили, и би било добре да нямаше продажни властимащи, които да спъват целия прогрес. Последните ходят да питат в американското, а не в руското, посолство за всяко нещо, включително дали да подадат оставка. И посланичка си тръгна след тоя скандал. Та нещата без такива като тях щяха да са значително по-добре. Къде тук има нещо общо Путин, не вдявам. Стига сме се оправдавали с разни наследства - при добро желание това досега можеше да е променено отдавна. Само че не... Костови преврати, приватизации, Ран-Ът, Бойковци, ЕРП-та, американски централи, ВЕИ-та, съсипване на образование и здравеопазване, квоти за производство за износ, липса на контрол на цените и оттам надценки от 100-200 процента... Пак ли Путин ни е виновен за това?

Това, което сме, е заради собствената ни инертност и примиренчество. Общо взето, ако се огледаш, не са много, даже бих казал, че са твърде малко хората, които са доволни от положението си и постигнатото, но никой не иска да направи нещо, за да го промени. Оглеждам се - и виждам това, което е изградено тогава, и това, което е в момента около мен. От пълен с живот град 45 000 жители, че и отгоре, в момента сме град, в който вечер няма кого да напсуваш, с 15 000 жители, и намаляват прогресивно. Само това стига. Сравнявам тогава и сега, и виждам причините да се стигне до това положение. И за това не са виновни хората, не ги обвинявай - те са направили това, което могат, за да променят начина си на живот към по-добро - изнесли са се. И не те са родоотстъпници.

За това, което е постигнал Путин, съм писал някъде назад - не работи търсачката и нямам намерение да го търся ръчно мнение по мнение. Значи, викаш, Путин иска да доминира, а останалите - не? Само Путин иска промяна - държавички като Китай, Индия, Бразилия и т.н., които го подкрепят, и те? Каза си го човекът - видели са до какви последствия води износът на революции и налагането на собствения начин на мислене на всяка цена, и не искат да го прилагат. Писна им на всички да им налагат със сила и икономическа принуда някакви чужди модели и се опитват да се отърсят мирно (или недотам мирно) от тях.

Баси, колко нещо изписах! Дано схванеш половината...

Ай, че имам работа.

Ванка, наистина ми е интересно да ти чета коментарите.

Казваш, че аз ти определям какво да правиш. Как, при положение, че на няколко  места в моя пост казвам - за мен, според мен и пр.? 

Казваш, че аз слагам етикети - ти очевидно намекваш, че аз имам някакви проблеми с разбирането, като, доколкото имам наблюдения върху стила ти на писане, надали визираш, че пишеш неразбираемо (не пишеш така, не казвам това).

За разлика от моя почти без изключения премерен и въздържан тон (чувствай се поканен да споделиш примери за обратното), има поне няколко други профила, които имат далеч по-големи претенции за финалност и меродавност на мнението. Ако имаш проблеми с идентификацията им, мога да ти ги посоча поименно, с конкретни цитати. Смятам, обаче, че знаеш много добре за кого говоря.

Както започнах - не ми е работа да давам съвети как да се управлява или модерира форумът, просто споделих как ми изглежда отстрани този раздел. Управлявайте го както искате. 

Прекрасно е, че си доволен от постигнатото от теб, а що се касае до питането, както писах - времената се менят, питаха 45 години руското посолство, сега питат друго. Такава е съдбата на малките държави. И отново - големият проблем на Русия никак не е, че някой нарушава правилата на играта, а че на нея не й дават да го прави. Пляскат я през ръцете. 

Интерсно ми е къде си видял аз да се оплаквам? Напротив, няма изобщо от какво да се оплаквам - работя безумно интересна работа, за която ми плащат повече от добре. "Гешефт", както я нарича един от уважаемите профили няколко поста по-нагоре. А иначе е по-известна като machine learning и конкретните й бизнес приложения. 

Градът ти е такъв, защото бяхме много близо до сърцето на злото, а не защото сме под влиянието на САЩ. Всъщност, тяхното влияение върху мошеническите схеми, от които е изградена държавата сега е минимално. Тях ги интересува да пазим стратегическите им интереси, което не е сериозен проблем за олигархията ни. Изобщо не обвинявам хората, посочвам това, което за мен все повече изглежда като единствен изход за тях. Аз нямам проблем, имам къде да отида, имам какво да предложа.

Путин иска промени само и единствено защото не играе в играта, въпреки опитите за доказване на обратното. Съвсем просто в - може да предложи предимно суровини. И евентуално дребен кеш за Гърция и подобно ниво "играчи", които с радост ще се възползват и после ще му забият нож в гърба (той не е глупав де, знае за това отлично, ама с Китай няма избор). 

Замисли се какъв win/win имат с Китай :) Отглеждаш съсед, който скоро ще е по-силен от теб. Хубаво ли мислиш, че му е? Уверявам те, че кръв му тече от сърцето да стои на една трибуна с китайците и да им прави евала. 

Оф... А като сме далеч от вече 25 години от "сърцето на злото", защо не са променени нещата? Един се опита да ги промени и му организираха метеж. Пак питам: кой разпродаде и съсипа България, основно на чужденци или техни подставени лица? Путин, Русия, Елцин... Кой?

Стига с тая мантра за малките държави, че се вбесявам. За Н-ти път - погледни картата. България НЕ Е малка държава. Много по-малки имат достатъчна самостоятелност - Австрия, Белгия, Холандия, Люксембург, Чехия, Словакия... И това го дължим на продажници от всякакъв вид и калибър, не на Путин. Колко предприятия в България са с руско и колко - със западно участие? Кое българско остана да работи? Путин ли е виновен? Сърцето на злото... грънци. В момента сърцето на злото се нарича САЩ.

Колкото до желанието отново да пее в хора - та той го прави. Има кранче на същите тия суровини и огромен пазар, към който немалко фирми се стремят. И се съобразяват с него, щат не щат. Само през периода на санкциите беше подписан Северен поток 2 в нарушение на всички правила, с които спряха Южен, и маса западни фирми, сред които немалко американски ("Форд", да речем) отвориха нови заводи в Русия. Вероятно му се иска и повече влияние, ама засега толкова може. Сега започва да печели точки в чужбина (Сирия), досега работеше основно във вътрешен план.

Колкото до Китай - той в момента е един от най-големите пазари на Русия. Интерес. Точно както Западна Европа не спря да купува газта на Русия през времето на санкциите.

Нямаш проблеми с разбирането, имаш проблеми с подценяването на останалите или надценяването на самия себе си, не знам.

Нито Путин, нито Елцин, нито Русия. Бившите другари, те пък наследници на едни селяни, слезли от планините и излезли от мрака, за да въдворят мракобесието.

Не е мястото, но можеш да си спомниш как стана преходът и кой го направи. Кой и как пося семената. Онзи, дето продаваше, не беше ли някакъв полит-преподавател? Сегашният ни управник да не е американски възпитаник, случайно. 

Това, че ти се вбесяваш има малко отношение към реалността. Австрия е била  част от голяма империя. Белгия, Чехия, Моравия имат ехеее, стотици години история и развитие. Дали го приемаш или не, си е твое право. Моето мнение е различно и нямам намерение да го налагам никому.

Както бях писал - суровините са важни, но все още по-малко от технологиите. В Русия няма много технологии. Налагането на доста неприятни за икономиката на Русия санкции показа, че с Русия могат да се разправят като с втора класа държава. Това не хареса на Путин, ама според мен е изтървал влака - икономика трудно се изгражда. А ОАЕ могат да държат цената под 50 долара още години. Иран също ще излезе, неизбежно, на този пазар. Но, да видим.

Може ли любезно да попитам, защо аз да се надценявам или да те подценявам, а същото да не е валидно за теб? Дори в кратката ни кореспонденция в тази нишка, ти няколко пъти спомена за покритието ми, самочувствието ми, самооценката ми. На база на какво - можеш ли да цитираш някъде да съм се базирал на тях? 

Нещо за теб казал ли съм - отново се чуствай свободен да ме цитираш. И последно - имам трудности да разбера половината от това, което пишеш, имам прекалено голямо самочувствие, за да го приема или ти давам наклон, като излагам моето лично мнение? Свобода на словото - да или не?

Не надценяваш или подценяваш мен, а пишещите като цяло в този форум, Цитирането с неработеща търсачка трудно ще стане, но имам предвид онези ти постове, в които парадираше с банкова сметка, образование и можене, без да познаваш хората срещу себе си. Освен това, може би съм старомоден, но смятам, че парите невинаги са признак за нещо положително. Да, в нормалните държави няма глупаци, направили пари, но това, че са умни, не означава и че са свестни хора. В България нищо от това не важи - пълно е със завършени идиоти с много пари. Причините са не една и две. Имаше искане по едно време всички да ти говорят на Вие, щото положението ти го изисквало и си го бил заслужил и такива някакви щуротии..

Ето ти малко от последните:

бивш военен, понастоящем професионален шофьор в Англия

то се подтиска с мълчаливото съгласие на модераторите, което подсказва някакви мотиви.

хора като него (каквито в този форум определено има и други), на които им се налага да се продават за шепа копейки.

- а за шепа центове?

под мълчаливото одобрение на модераторите, като теб

не бих ти дал шахматен ранг, по-висок от офицер

за хора като теб, Симтех, Форс и всъщност, за повечето българи, единствените реален шанс да подобрят икономическото си положение е България да загуби независимост.

форумът е на нивото на обикновен плювалник, в който силово се налага конкретна политика и възгледи.

Щом спекулираш извън контекста

...и така нататък. И да ми разправяш, че нищо не си бил казал, вече си е наглост! Та ти обвиняваш всички пишещи и модериращи за нещо, което не харесва на теб и още трима-четирима души, бе!

Колкото до историята - тази на България е дори още по-дълга (според последни изследвания от 623-та, не от 681-ва), ама какво от това... Условията за развитие са важни.

Свободата на словото я имаш, ама ти решаваш, че не е така. По-голяма няма как да ти се даде.

Не надценяваш или подценяваш мен, а пишещите като цяло в този форум, Цитирането с неработеща търсачка трудно ще стане, но имам предвид онези ти постове, в които парадираше с банкова сметка, образование и можене, без да познаваш хората срещу себе си. Освен това, може би съм старомоден, но смятам, че парите невинаги са признак за нещо положително. Да, в нормалните държави няма глупаци, направили пари, но това, че са умни, не означава и че са свестни хора. В България нищо от това не важи - пълно е със завършени идиоти с много пари. Причините са не една и две. Имаше искане по едно време всички да ти говорят на Вие, щото положението ти го изисквало и си го бил заслужил и такива някакви щуротии..

Ето ти малко от последните:

- а за шепа центове?

...и така нататък. И да ми разправяш, че нищо не си бил казал, вече си е наглост! Та ти обвиняваш всички за нещо, което не харесва на теб и още трима-четирима души, бе!

Колкото до историята - тази на България е дори още по-дълга (според последни изследвания от 623-та, не от 681-ва), ама какво от това... Условията за развитие са важни.

Свободата на словото я имаш, ама ти решаваш, че не е така. По-голяма няма как да ти се даде.

Може ли по-конкретно от това, което си цитирал кой и с какво е обиден?

След малко, като седна пред компа, ще направя подборка :). Да видим колко ще си обективен.

Да нямаш пари също не е гаранция, че си свестен, а и не си спомням да съм парадирал с банкова сметка - не използвам банките за подобни цели.

Благо като форума е обикновен плювалник ти какво правиш тука? Повечето умни хора публично не афишират социалния си статус от тях няма да чуеш и подобна думичка "плебс"

Благодаря, Ванка.

Ето какво извадих и аз, като голяма част от цитатите не са по мой адрес. Отбелязвам, всичко става пред очите ти, ти си пряк наблюдател.

От тук: 
https://www.kaldata.com/forums/topic/227354-положението-в-украйна/?page=81

Между страници 81 и 109. За четири дни от 2014г. 

https://www.kaldata.com/forums/profile/354137-1force1/
публикувано 23 март · 
Мале мале, къде отида бае Миро, в опит да се върти като фурнаджийка, ма само да не даде отговор на въпроси, които не са му задавани, камо ли някакви факти. Чак до източните острови стигна и до Япония. Как не се измори да пишеш очевидни глупости? Освен това какво общо има с Украйна?

https://www.kaldata.com/forums/profile/315234-sinbad_/
публикувано 21 март (edited) 
Хахаха, уплашили се викаш, кой се е уплашил от каун и смешник като теб и другарчето ти .. я кажи да чуем, че и да видим кой наистина се е уплашил, и дори на ЛС и не смее да каже нищо  а само си отприщва  селската простотията която му личи и тука, колкото и уж да се мъчи да се прави на уж "културен"  :D :D :D

Ами в един момент винаги се стига до трепане, няма как, живота е такъв... както е сега в Донбас, не може винаги да отстъпваш на нагли копелета и кучи синове продали задника си за пет цента .... и лакоми повече отколкото е прието, мислещи си че всичко трябва да е тяхно, или по техному...

Ооооо сериозно, извинете господин каун, ако беше културен, идиоти като теб отдавна да са им били шута заради простотията която прокарват че и парадират с нея, и нямаше да има нужда да се изпозлват определения  от други потребители .... тука е свободен форум, и затова такива като теб все още си  развяват коня .... 

Сериозно ли кауне, хахахаха, интересно   е такова твърдение от тъпак като теб... естествено предполагам пак е на база чистата ти и неоспорима логика ;)

Споко, не се оправдавай, знам какво искаше да кажеш, няма нужда да си кривиш прохамериканофилската жалка душичка ... имай поне малко смелост и доблест да кажеш право куме в очите нещата ... ако си мъж поне малко, не по полов признак, а душа....

Опитва се да каже че според нас СССР не е нападала България.... мдам... вменява ни разни свои комплекси и мисли...както и анмеква че сме тотално промити комунистически или руски мозъци, или че сме тъпи тролове на паничка като реджепа, мирча и сие глупаци...и него самия с хамериканофилските му реални интереси в алъш вериша ....

https://www.kaldata.com/forums/profile/350459-ghostbg86/
публикувано 21 март

Обаче тук има някои съфорумци - хем с нищо не са наясно, хем пишат странни неща ...да се намират на спор.
Факт. На тях им се вика, трол. :D  Не им обръщай внимание, това е лекарството срещу тролове. Те сами, ще изчезнат.

Никси, остави троловете. Не си хаби нервите, с хора с мозък на амеби. :D 

https://www.kaldata.com/forums/profile/38162-nikssi/
На тебе казах ли ти да не ме цитираш бре тролски задник!

Виж кой съм цитирал трол нескопосен. Нито ти цитирам мненията нито пък изобщо искам да ми отговаряш. Спри да тролиш.

https://www.kaldata.com/forums/profile/315234-sinbad_/
публикувано 20 март (edited)
 какво цял свят знаело, а само ние горките тук за разлика от теб и двата трола не знаем викаш??? :D   Златке  златке... ако не беше смешна си трагична също като тях .... казах ти че за политика главицата ти не е дозряла, виж за други неща трябва да попитам шефовете ти, как се справяш ...

Благо като форума е обикновен плювалник ти какво правиш тука? Повечето умни хора публично не афишират социалния си статус от тях няма да чуеш и подобна думичка "плебс"

Никси, въпросът ти в първата ти част е изключително уместен и нямам задоволитен отговор дори и пред себе си.

И от мен няма да я чуеш, а ще я видиш написана, но без да се отнася към конкретен човек. Тя е релевантна към статуса, в който сме поставени почти всички в съвременния свят. 

И не, не е обидна. 

Както бях писал - суровините са важни, но все още по-малко от технологиите.

Благо, ти си умен човек. Затова тези твои изказвания са просто провокация според мен. Технологиите не са по-важни, никога не са били по-важни и няма да бъдат от суровините. Елементарно е и съм убеден че го разбираш. Технологиите са начин за използването на суровините, заради суровините се усъвършенстват и т.н. Ако няма суровини........няма нищо. Просто и елементарно.

Благо, ти си умен човек. Затова тези твои изказвания са просто провокация според мен. Технологиите не са по-важни, никога не са били по-важни и няма да бъдат от суровините. Елементарно е и съм убеден че го разбираш. Технологиите са начин за използването на суровините, заради суровините се усъвършенстват и т.н. Ако няма суровини........няма нищо. Просто и елементарно.

По принцип е така. Но, в краткосрочен план (да кажем, десетки години) има отклонения. Ресурси в последните няколко години - море, евтини. Просто светът се намества в новите реалности, че беше малко прегрял. 

А технологии, не се правят лесно. Ама никак.

Дори и в краткосрочен план поевтиняването на ресурсите е несъизмеримо по-малко с поевтиняването на технологиите. А според мен технологиите ще поевтиняват с още по-бързи темпове. Между другото аз съм оптимист, че ще дойде ден в който технологиите ще изхранват хората (буквално) :). Но това ще се случи просто, защото ресурсите ще свършат :(. Надявам се да стане така. Другият сценарии е апокалипсис. Вярвам че, разумът ще надделее над алчността.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.