Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова конфигурация, бюджет 1800 лв.

Featured Replies

Здравейте приятели, имам един въпрос по конфигурацията.Значи като влезна в биоса на Асус з170 делукс след около минута ми изчезва картината, това не всеки път но ме дразни, обнових биоса с последна версия и пак така. Някой да има на идея защо се получава така.

Е, добре си. Мен преди 3-4 дена почна да ми изчезва картината след зареждане на Win 10. Свикнал съм на такива номера с win 10. Не ми се занимава сега да връщам системата назад. Всичко е толкова ново, че с всяко уж оправяне на нещо, се появява друго нещо. Лично аз се  захванах да видя що така бе миме. Оказа се, че може би има лееки дразги между мишка и клавиатура. Така и не ги научих да се спогаждат. Да чукна на дърво, вчера и днес не ми е изчезвал екрана. 

Все пак аз съм с Pro Gaming  и в BIOS  не ми изчезва картината. Или поне аз не съм се задържал толкова много напоследък. 

• Автор

Да разбирам ли че си с версията от 5-ти (1101) и проблема все още го има? Пробва ли да върнеш фабричните настройки и да видиш пак ли прави номера?

Да точно с този биос 1101 . Пробвах и пак го има даже сега се опитах да взезна и след 10 секунди ми изгасва екрана. Съвети ?

Е, добре си. Мен преди 3-4 дена почна да ми изчезва картината след зареждане на Win 10. Свикнал съм на такива номера с win 10. Не ми се занимава сега да връщам системата назад. Всичко е толкова ново, че с всяко уж оправяне на нещо, се появява друго нещо. Лично аз се  захванах да видя що така бе миме. Оказа се, че може би има лееки дразги между мишка и клавиатура. Така и не ги научих да се спогаждат. Да чукна на дърво, вчера и днес не ми е изчезвал екрана. 

Все пак аз съм с Pro Gaming  и в BIOS  не ми изчезва картината. Или поне аз не съм се задържал толкова много напоследък. 

На мен ми изчезваше и като зареждаше windowsa (Windows 10) но го преинсталирах и сега не ми е правило там проблеми, само в биос и го прави постоянно.

Ами пробвай с вградената видеокарта.  Излагате се с тия минуси. Ако искате съвет, по-спокойно. Казвам ти, че имам същия проблем, но съм с друго дъно и изключването става след зареждане на Windows 10.   Ако се наложи, сложи видеокартата на  друг слот да видиш, дали пак ще е така.  Включва се някаква енергоспестяваща функция най-вероятно, но си нямам представа коя и защо. Не ми се и занимва с това, освен ако не ми изгасне тотално компютъра. Интересно е, че сигнала изчезва, но всичко си работи нормално. Няма никакви грешки или по-точно имаше, та от там се насочих към мишкат аи клавиатурата. Това ми напомня да видиш и какво ще стане с премахната мишка или друга клавиатура. Това е от мен. искаше съвети. Аз бих направил това, защото съм една крачка напред. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор

Ами пробвай с вградената видеокарта.  Излагате се с тия минуси. Ако искате съвет, по-спокойно. Казвам ти, че имам същия проблем, но съм с друго дъно и изключването става след зареждане на Windows 10.   Ако се наложи, сложи видеокартата на  друг слот да видиш, дали пак ще е така.  Включва се някаква енергоспестяваща функция най-вероятно, но си нямам представа коя и защо. Не ми се и занимва с това, освен ако не ми изгасне тотално компютъра. Интересно е, че сигнала изчезва, но всичко си работи нормално. Няма никакви грешки или по-точно имаше, та от там се насочих към мишкат аи клавиатурата. Това ми напомня да видиш и какво ще стане с премахната мишка или друга клавиатура. Това е от мен. искаше съвети. Аз бих направил това, защото съм една крачка напред. 

Пробвах бес мишка пак така, направо не мога да влезна в биос, влизам и цък картината изчезва натискам ф10 и ентер и компа си тръгва.Явно е както казваш някаква енерго спестяваща функция. Дано от асус да го оправят че се излагат. Префлашнах биоса с по нова версия с надежда за решение на проблема но уви. Аз съм само с вгаденото видео, мен.

Редактирано от G3nad1 (преглед на промените)

Пробвах бес мишка пак така, направо не мога да влезна в биос, влизам и цък картината изчезва натискам ф10 и ентер и компа си тръгва.Явно е както казваш някаква енерго спестяваща функция. Дано от асус да го оправят че се излагат. Префлашнах биоса с по нова версия с надежда за решение на проблема но уви.

Не разбрах дали пробва с изваждане на батерията. Изключи захранването и изчакай всичко да изгасне десетина секунди. После извади батерията.  Аз  имах друг проблем, но той бе и при това дъно и при дъното на GB  за LGA1155. Просто при определена промяна на нещо в BIOS,  компютъра винаги рестартираше и влизаше отново в BIOS. Тук се оправи с ъпдейт на BIOS,  а при GB  не се получи, затова и го застопорих вече, не  го бъзикам.  Пробвай и друго - да влезеш чрез Asus boot setting - програмката трбва да е на диска ти. Ако не, свали я от сайта на Asus.  Ще влезеш с нея директно в BIOS.

• Автор

Не разбрах дали пробва с изваждане на батерията. Изключи захранването и изчакай всичко да изгасне десетина секунди. После извади батерията.  Аз  имах друг проблем, но той бе и при това дъно и при дъното на GB  за LGA1155. Просто при определена промяна на нещо в BIOS,  компютъра винаги рестартираше и влизаше отново в BIOS. Тук се оправи с ъпдейт на BIOS,  а при GB  не се получи, затова и го застопорих вече, не  го бъзикам.  Пробвай и друго - да влезеш чрез Asus boot setting - програмката трбва да е на диска ти. Ако не, свали я от сайта на Asus.  Ще влезеш с нея директно в BIOS.

Значи направих така както казваш, извадих батерията , сложих я включих го влязох в  биос не изгасна екрана , настроих си го пак , пуснах компа, пак влязох в биос за проверка и екрана изгасна, значи проблема си е на лице. Няма лек за сега .

Значи направих така както казваш, извадих батерията , сложих я включих го влязох в  биос не изгасна екрана , настроих си го пак , пуснах компа, пак влязох в биос за проверка и екрана изгасна, значи проблема си е на лице. Няма лек за сега .

Ами аз бих направил следното. Бих си нагласил нещата и бих стартирал Windows. После няма да влизам в bIOS  докато не се появи някой нов ъпдейт. А те ъпдейти се появяват доста често за Z170. Можеш ли да си настроиш каквото искаш и да стартираш ? Ако можеш, направи го.  Знам, че имаш желание да разбереш кое колко се клоква, но давай насляпо. Постави процесора на 1.32 волта, множител 46 за всички ядра, а паметта я пробвай на 2700 MHz  примерно. Със или без допълнително напрежение. Видях, че си взел други неща, не тия за които пита. Иначе щях да ти кажа кое точно как да настроиш и да не се занимаваш повече с клок, поне в близките седмици.

• Автор

Ами аз бих направил следното. Бих си нагласил нещата и бих стартирал Windows. После няма да влизам в bIOS  докато не се появи някой нов ъпдейт. А те ъпдейти се появяват доста често за Z170. Можеш ли да си настроиш каквото искаш и да стартираш ? Ако можеш, направи го.  Знам, че имаш желание да разбереш кое колко се клоква, но давай насляпо. Постави процесора на 1.32 волта, множител 46 за всички ядра, а паметта я пробвай на 2700 MHz  примерно. Със или без допълнително напрежение. Видях, че си взел други неща, не тия за които пита. Иначе щях да ти кажа кое точно как да настроиш и да не се занимаваш повече с клок, поне в близките седмици.

Ами аз бих направил следното. Бих си нагласил нещата и бих стартирал Windows. После няма да влизам в bIOS  докато не се появи някой нов ъпдейт. А те ъпдейти се появяват доста често за Z170. Можеш ли да си настроиш каквото искаш и да стартираш ? Ако можеш, направи го.  Знам, че имаш желание да разбереш кое колко се клоква, но давай насляпо. Постави процесора на 1.32 волта, множител 46 за всички ядра, а паметта я пробвай на 2700 MHz  примерно. Със или без допълнително напрежение. Видях, че си взел други неща, не тия за които пита. Иначе щях да ти кажа кое точно как да настроиш и да не се занимаваш повече с клок, поне в близки

Нямаха на фрактал захранването и взех на на кулер мастер в650 вата златно ( добро ли е ) и рамта е на корсаир 2х4 на 2133(колко се клоква тази рам) цпу кулера на кулер мастер 612 в2

Редактирано от G3nad1 (преглед на промените)

• Автор

Може ли някой да ми каже как да си върна фабричния биос, имам предвит по старата версия, не става с флашване на файла опитах и ми казва че файла е грешен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.