Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съмнение за инфектирана система

Featured Replies

• Автор

Значи и теста на двете заедно мина наред. Ето и резултата http://i.imgur.com/CeA4vza.jpg

Имам едно въпросче: в момента съм с 360 Total Security. Когато бях есет понякога ми блокираше страници които са опасни, а сега тотал секурити ще прави същото нали. Трябва ли да се обновява някъде или да се пускат проверки или тя ги прави автоматично? Като цяло някакви съвети за нея или да се връщам есет.

А логовете както казах след ден два.

Редактирано от Swiftypoppin (преглед на промените)

Според снимката сте ги тествали и двата модула заедно? Иначе не е проблем да си върнете Eset щом сте свикнали с нея.

Качете и свежи логове от EventViewer-a. ;)

• Автор

Да това е теста от двете заедно а преди това ги тествах по отделно.

Ето ги и логовете мисля че проблема все още го има.

Файл : app.evtx
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=66fe3fafc3

Файл : sys.evtx
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=ef639c3266

Да тестваме ли харда и ако там няма проблем предполагам, че ще да е захранването.

Всъщност ни е диска вече го тествахме с CHKDSK (Check Disk инструмента на Microsoft). За други тестове трябва да знам какъв е модела на диска.

Изтеглете и разархивирайте програмата CrystalDiskInfo и стартирайте DiskInfoX64.exe, разтеглете прозореца така че да се виждат всички смарт атрибути и направете снимка на екрана.

Като цяло Application лога вече изглежда перфектно....единственото приложение, което е крашнало е мениджъра за плъгини на Mozilla. Можете да пробвате с последната бета как ще се държи браузъра. Аз дори отскоро съм с версия Mozilla 42 Beta 5 X64 битовата версия.

Системния лог изглежда малко по-добре, но отново продължава да си се рестартира...според мен е добре да посетите сервиз - подозирам захранване или дъно или дори намачкан кабел за контролера на диска. Има и някои грешки свързани с липсата на достъп до услуга инсталирана от Asus и грешка свързана с услуга, на която файла е бил изтрит, но не и записа в регистрите...но това са незначителни неща, които могат да се оправят...не мисля, че обаче ще помогнат във вашия случай. Все пак можете да опитате следното. Пак от Tweaking.com - Windows Repair сложете отметки пред следните обекти:

1,2,3,19, 26,27 и премахнете останалите:и сложете отметка пред Restart/Shutdown System When Finished => Restart System и натиснете бутона Start.

N1qOYNx.jpg

За тестването на останалите компоненти може да разгледате следните програми:

За процесора - Prime95 или LinX

За видеокартата - 3D Mark Basic Edition или Furmark

Не прекалявайте с продължителността на тестовете, защото това са инструменти за тестване на стабилност основно след овърклок и при наличието на лошо охлаждане можете да "изпържите" компонентите.

И да направим един финален тест за стабилността на драйверите и след това просто идеите ми свършват:

Създайте нова точка за възстановяване:
Създаване на точка за възстановяване

След това в търсачката на Windows въведете - Verifier => натиснете Enter.
Изберете Create custom settings (for code developers) => натиснете Next, изберете Select individual settings from a full list.
Сложете следните отметки и премахнете останалите:

• Special Pool
  • Force IRQL checking
  • Pool Tracking
  • Deadlock Detection
  • Security Checks (new as of Windows 7)
  • Miscellaneous Checks

Натиснете Next и изберете Select driver names from a list.
Кликнете на колонката Providers за да ги подредите по производител.
Сложете отметки пред всички драйвъри за които не участват Microsoft Corporation (и махнете отметките пред всички започващи с името dump).
Натиснете Finish и рестартирайте компютъра.
Ако компютъра откаже да стартира нормално, влезте в Safe Mode (натискайте F8 многократно при рестарт), изберете менюто Safe Mode, след това изберете Start => въведете System Restore => върнете точката за възстановяване, която създадохте по-напред в инструкциите.
Като заредите нормално, отворете Start => въведете CMD => натиснете Enter.
В конзолата въведете командата: verifier /reset и рестартирайте за да изключите проверката на драйвърите.

Ако се стартира с тези поработете със системата за няколко часа или дни и ако по време на проверката на драйверите се стигне до син екран, архивирайте файлове в папката C:\Windows\Minidiump (които трябва вече да са се появили) и качете архива на хост услуга по-избор.
Публикувайте линк за изтегляне на архива в следващия си коментар. След приключване на проверката е добре отново да я изключите с командата от CMD => verifier /reset

Бтв вие погледнахте ли в C:\Windows\Minidump дали вече има създадени някакви DMP файлове?

И последната задачка е следната:

icon1373991893.jpg

Изтеглете Autoruns и:

• Стартирайте програмата;
  • Изберете Options => сложете отметки пред Hide Empty Locations, Hide Microsoft Entries и Hide Windows Entries и махнете отметката пред Hide VirusTotal Clean Entries;
  • Сега изберете Options => Filter Options => и сложете отметки пред Verify Code Signature, Check VirusTotal.com и Submit Unknown Images;
  • Изберете бутона Rescan;
  • От менюто File => изберете Save => запазете файла някъде с желано от вас име (във формат arn), архивирайте го с програма по желание в zip формат и го прикачете към темата.

След преглеждането и на тази информация вече ще обобщим дали сте за сервиз (но е много вероятно да е така). ;)

Поздрави!

• Автор

Съмненията че е захранването нарастнаха твърде много. В понеделник ще го нося на техника който ми го сложи. Бижтрябвало да е в гаранция. Ще Ви уведомя как е минало и ако има довършотелни работи ще ги оправим. 

Поздрави и спокоен уикенд. :) 

• Автор

Сложено е друго захранване. Надявам се там да е проблема. Изчистих логовете от евент вуара и ще поработя с пц-то до утре например и ще ги кача.

Поздрвави! ;)

• Автор
Ето ги и логовете.

Файл : Application Logs.evtx
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=da45f7cebb

Файл : System Logs.evtx
Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=1826811408

Мисля че в захранването беше проблема.

Ако има нещо което трябва да направя пишете.

Поздрави! ;)

Логовете вече са перфектни, както и сами можете да видите това, като сравните резултатите с първите такива в темата. :)

Определено замяната на захранването + останалите неща, които направихме в темата са оказали положителен ефект върху крайния резултат.

Сега след като системата вече е стабилна препоръчвам да направите един системен IMAGE например с Macrium Reflect Free 6

Ето и ръководство.

Финалните инструкции по премахването на използваните инструменти ще намерите тук.

Поздрави и приятни почивни дни! :bye1:

• Автор

Благодаря Ви много за помощта! :)

Направих го систремния IMAGE.

Нещо последно тази програма Macrium Reflect Free 6 да я оставям ли или повече не ми трябва.

Привет,

Ами можете да си я оставите за да правите бекъп всеки месец (т.е. ако системата работи добре след последния image, но сте направили доста промени по нея е добре да си правите т.нар Incremental Backup или Differential Backup). Ако само този ви е достатъчен, тогава можете да я деинсталирате, но преди това си направете спасителен диск (и без това трябва да го направите, защото, ако Windows ви се скапе един ден, няма да можете да достигнете до Macrium-a за да стартирате процеса по възстановяването на системата към датата на Image-a. Дори в последната версия 6 на Macrium имате възможността създадения Recovery Environment да добавите към Boot Менюто и така при рестарт винаги ще имате възможността да изберете да стартирате Recovery Environment средата без наличието на диск в случай на нужда.

Поздрави! ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.