Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, подбрал съм части, но преди да ги купя искам да съм сигурен, че всичко ще върви по вода. Частите които съм подбрал са от този сайт:  www.ardes.bg , а те са следните:

- Процесор: Intel Core I5-6600 - http://ardes.bg/cpu-processors/INTEL+Core+I5-6600+3.30+GHz-71716

- Дънна платка: Gigabyte H170-D3H - http://ardes.bg/motherboards/Gigabyte+H170-D3H-71882

- Оперативна памет: 2 x Kingston HyperX FURY 4GB DDR4 - 2133mHz. - http://ardes.bg/memory-ram/4GB+DDR4+2133+Kingston+HyperX+FURY-71514

- Видео карта: Palit Nvidia Geforce GTX 950 2GB - http://ardes.bg/video-cards/Palit+GeForce+GTX+950+2GB+SrormX+Dual-71294

- Захранване: Cooler Master G550M 550W - http://ardes.bg/power-supplies/550W+Cooler+Master+G550M-59496

- Хард диск (Наличен): Western Digital Blue 10EZEX 1TB - http://ardes.bg/hard-drives/1TB+WD+Blue+WD10EZEX-41957

- Кутия (Налична): Cooler Master Elite 431 - http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/elite-431/

Компютъра ще се използва главно за игри. За сега не мисля да го овърклоквам. Не държа да е тих. Това е което искам, монитор, мишка, клавиатура, слушалки и т.н. си имам. Не съм фен на дадена марка, приемам всякакви съвети. Предварително благодаря!

• Отговори 60
  • Прегледи 3,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

И какви игри ще се играят и на каква резолюция?Съветът ми е да напишете краен бюджет.Или пък,ако си знаете бюджета,погледнете последните няколко страници на форума с мнения за конфигурации и намерете такива за този или близък бюджет.

Иначе,мнението ми е,че картата не е точно за игри.

• Автор

И какви игри ще се играят и на каква резолюция?Съветът ми е да напишете краен бюджет.Или пък,ако си знаете бюджета,погледнете последните няколко страници на форума с мнения за конфигурации и намерете такива за този или близък бюджет.

Иначе,мнението ми е,че картата не е точно за игри.

Няма значение какви игри ще се играят, но да кажем GTA V. В момента тази конфигурация е на стойност 1400~ лв. мога максимум да вдигна до 1500. На мен главно въпроса ми беше дали всичко си пасва като хората и дали ще има някакви проблеми между частите. Защо според вас картата не е за игри и ако може да ми предложите по-добър вариант ?

• Автор

Защото в конфигурация за максимум 1500 лв може да се сложи доста по-добра карта.

Дайте някакъв пример за видео карта.

Има твърде голяма надценка в фирмата която гледаш. За пример отключения вариант на процесора струва толкова а ти взимаш заключения.

А за 220 лв. може да се вземе дъно с Z170 чипсет.  Демек ако няма да клокваш може да вземеш доста по-евтини части с по-добра видеокарта.

Или просто да спестиш стотина лева.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Има твърде голяма надценка в фирмата която гледаш. За пример отключения вариант на процесора струва толкова а ти взимаш заключения.

А за 220 лв. може да се вземе дъно с Z170 чипсет. 

Подбрах това дъно защото подържа DDR4 оперативна памет,а Z170 е с DDR3.

Грешиш чипсета няма връзка. Процесора поддържа и двата вида памет съответно има дъна и с двата стандарта без значение чипсета.

Ето ти без клок - http://nikem-bg.net/cart/54209p1r2242p1r54978p1r2233p1rf.html

И със - http://nikem-bg.net/cart/54209p1r54978p1r54144p1r52597p1r54181p1rf.html

Захранването може и 400W да е с тая видеокарта та си харесай някое.

• Автор

Грешиш чипсета няма връзка. Процесора поддържа и двата вида памет съответно има дъна и с двата стандарта без значение чипсета.

Ето ти без клок - http://nikem-bg.net/cart/54209p1r2242p1r54978p1r2233p1rf.html

Ох, размъти ми се главата все едно ми говориш на друг език, може ли да ми обесниш малко по просто?

Ами имаш дъна и с двата стандарта памет без значение чипсета. Колко по-ясно да го кажа? :D

С Z170 има и с DDR4 и с DDR3 същото се отнася и до B150 или H110 а има и комбота и с двата стандарта.

пс. Z170 се взима с отключен процесор когато ще клокваш. Отключените процесори са най-скъпите с буквата К в името.

Не можеш да вземеш по-евтин заключен и да клокваш. Това го уточнявам понеже си писал че засега няма да клокваш.

Е ако вземеш заключен никога няма да го направиш просто се лишаваш от тая опция.

• Автор

Ами имаш дъна и с двата стандарта памет без значение чипсета. Колко по-ясно да го кажа? :D

С Z170 има и с DDR4 и с DDR3 същото се отнася и до B150 или H110 а има и комбота и с двата стандарта.

пс. Z170 се взима с отключен процесор когато ще клокваш. Отключените процесори са най-скъпите с буквата К в името.

Не можеш да вземеш по-евтин заключен и да клокваш. Това го уточнявам понеже си писал че засега няма да клокваш.

Е ако вземеш заключен никога няма да го направиш просто се лишаваш от тая опция.

Ахам разбрах те, благодаря ти за съвета. Попринцип сега не искам да се занимавам с клокване, но не се знай какво ще ми хрумне за в бъдеще.

Точно за това уточних че ако искаш да имаш такава възможност трябва да купиш отключен и дъно с Z170 чипсет като и охладителя е задължителен понеже процесора е без.

Ако вземеш заключен ще ти излезе по-евтино не само заради него но и заради по-евтиното дъно и понеже не ти трябва охладител (заключените си имат).

Горе съм ти дал два варианта с DDR4 за минимум пари та си избирай. 

пс. Ако искаш модулно захранване (гледам че към такова си се насочил в първия си пост) виж за  - http://nikem-bg.net/computer-components/DeepCool-500W-Bronze-Modular-DA500-M/description.html

Иначе и това ще свърши работа - http://nikem-bg.net/computer-components/PSU-Chieftec-GPA-500B8-500W/description.html

• Автор

Точно за това уточних че ако искаш да имаш такава възможност трябва да купиш отключен и дъно с Z170 чипсет като и охладителя е задължителен понеже процесора е без.

Ако вземеш заключен ще ти излезе по-евтино не само заради него но и заради по-евтиното дъно и понеже не ти трябва охладител (заключените си имат).

Горе съм ти дал два варианта с DDR4 за минимум пари та си избирай. 

Тази с clock-а ми хареса. Според вас този сайт, който вие ми дадохте надежден ли е ?

Да Никем или Скай са най-оферта. Общо взето ако не говорим за няква промоция това са двете фирми които се препоръчват в България.

След време само сменяш процесора с i5-6600K или i7-6700K и получаваш перфектна конфигурация. Може да минеш и с по-евтино дъно, като например ASUS Z170-K/А и да спестиш до 100 лв., но това сам си го прецени.

ASUS MAXIMUS VIII RANGER, Z170, DDR4 3400(O.C)/2133, HDMI, DP, SATA Express, M.2 Socket, USB 3.1, LGA1151
INTEL PENTIUM DUAL CORE G4400, 3.30GHz, 3M, BOX, LGA1151, Skylake
KINGSTON 8GB DDR4 2400MHz HyperX FURY, CL15
GIGABYTE 4096M GTX970 N970G1 GAMING-4GD PCI-E 3.0
THERMALTAKE PSU Smart SE 530W, Gold 

Крайна цена: 1 508,76 лв.

Редактирано от Кой съм аз? (преглед на промените)

И как ще сложи DDR4 на дъно за DDR3 което освен това не се побира в CM N200? А и човека е писал че има хард и кутия.

пс. Между другото ако старата рам е налична не пречи да се вземе дъно с DDR3. Така ще спестят пари не само от рам но и дъното ще е по-евтино.

Лошото е че трябва да е нисковолтажна а едва ли е такава. Не че няма да тръгне но не е препоръчително.

Въобще не съм обърнал внимание, относно дъното. След като има твърд диск и кутия, нещата се улесняват. Сега ще си променя горното мнение!

Редактирано от Кой съм аз? (преглед на промените)

мен не ми харесва таз 'Конфигурация в крайна сметка', в тази видеокарта да се бутат 500лв с тази шина аз не бих се набутал, V рама може да е ок за високите разрешения, но картата е умрел кон, тъй че кво да кажа, хубава карта но скопена. Захранването за играчка с процесора и ала-бала е слабо, иначе не е лошо за бюджетно решение.

• Автор

мен не ми харесва таз 'Конфигурация в крайна сметка', в тази видеокарта да се бутат 500лв с тази шина аз не бих се набутал, V рама може да е ок за високите разрешения, но картата е умрел кон, тъй че кво да кажа, хубава карта но скопена. Захранването за играчка с процесора и ала-бала е слабо, иначе не е лошо за бюджетно решение.

LOL, и какво по точно не е хубаво на видео картата? 256 bit-а хубава видео карта почват от 600 нагоре...

960 е 128 бит. но си прав че по-хубава няма. Картата е равна на R9 380 която е същите пари даже няколко лева отгоре и е по-гореща и лакома.

Та това с шината и 500-те лева са глупости ама Хладилника му е навик да се изказва неподготвен.

пс. Единствено тоя бюджетен be quiet не е добро решение.

Тоя които ти бях сложил е минимума за клок този които си избрал не е лош ако имахме заключен процесор но ще береш ядове като решиш да го клокваш.

Не си струва заради 20 лв. спестени да береш ядове в бъдеще.

• Автор

960 е 128 бит. но си прав че по-хубава няма. Картата е равна на R9 380 която е същите пари даже няколко лева отгоре и е по-гореща и лакома.

Та това с шината и 500-те лева са глупости ама Хладилника му е навик да се изказва неподготвен.

пс. Единствено тоя бюджетен be quiet не е добро решение.

Тоя които ти бях сложил е минимума за клок този които си избрал не е лош ако имахме заключен процесор но ще береш ядове като решиш да го клокваш.

Не си струва заради 20 лв. спестени да береш ядове в бъдеще.

Мхм, може ли да ми пратиш линк на някакво модулно захранване което да е подходящо за тази конфигурация. Предполагам, че 600W ще са ми достатъчни?

Това което си избрал си е екстра и е най-изгодното щом държиш на модулно.

Не не ти трябва 600W под товар имаш около 200W консумация та и това ще работи под 50% от възможностите си.

Реално може да сложиш всяка Nvidia видеокарта и всеки процесор за сокета без проблеми.

• Автор

Това което си избрал си е екстра и е най-изгодното щом държиш на модулно.

Не не ти трябва 600W под товар имаш около 200W консумация та и това ще работи под 50% от възможностите си.

Реално може да сложиш всяка Nvidia видеокарта и всеки процесор за сокета без проблеми.

Значи към конфигурацията нямаш никакви забележки, единствено само да сменя охлаждането на процесора?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.