Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

ок ще го кажа по опростено, GTX 950 е доста бърза видеокарта с клок настига референтните модели на GTX 960. След време като излези GTX 950 ti, тази GTX 960 незнам какво място ще заеме на пазара с тази цена и изобщо. Преди 4г когато правехме компа на брат ми и той не виждаше нещата, искаше да пести от другите неща и да се мета на GTX 680, добре че ги немаше всичките пари та требваше да чуе и после да прогледне. Купих GTX 660 ti и хубави железа процесор i7 дъно  Z68, захранване май беше 600-700W, поигра там 1г и нещо, картата си беше ок ама иска повече купех му още 1 GTX 660ti за 250лв и от тогава не ми е бръмчал, няма игра където да не подкара на FULL HD.

• Отговори 60
  • Прегледи 3,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор

ок ще го кажа по опростено, GTX 950 е доста бърза видеокарта с клок настига референтните модели на GTX 960. След време като излези GTX 950 ti, тази GTX 960 незнам какво място ще заеме на пазара с тази цена и изобщо. Преди 4г когато правехме компа на брат ми и той не виждаше нещата, искаше да пести от другите неща и да се мета на GTX 680, добре че ги немаше всичките пари та требваше да чуе и после да прогледне. Купих GTX 660 ti и хубави железа процесор i7 дъно  Z68, захранване май беше 600-700W, поигра там 1г и нещо, картата си беше ок ама иска повече купех му още 1 GTX 660ti за 250лв и от тогава не ми е бръмчал, няма игра където да не подкара на FULL HD.

Според мен няма смисъл да се ръсят повече пари за видео карта. Тази е перфектна! Наскоро един приятел си ъпгрейдна компа смени си процесора и дъното с тези, т.е видео картата му е Palit 1GB,DDR5,128 bit, 1000mhZ честота на ядрото и 5000 mhz честота на паметта. В момента си подкарва GTA V на почти максимални графики с 30 fps. За това според мен тази просто е идеална. BTW, имам един въпрос забелязвам, че тези по-новите видео карти нямат D-Sub изход, т.е каде ще трябва да си свържа монитора, в дъното ?

В дъното ако има такъв изход е за вградената графика та не ти върши работа. Ще си купиш преходник ако към видеокартата няма такъв.

Спомени го при поръчката.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Сега се разрових из интернет за охладитела на процесора, не е ли твърде голям, не знам дали ще мога да го побера в кутията. Има ли някакъв друг вариант ?

П.С: Намерих това, но попринцип водно охлаждане ме е страх да слагам, да не вземе да прочете, че тогава ще стане мазало. :X

Редактирано от Ivan Iv. (преглед на промените)

Нямаш проблем с кутията събира до 163 мм. http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/elite-431/

• Автор

Нямаш проблем с кутията събира до 163 мм. http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/elite-431/

А според теб кое ще е по-ефективно, водното или въздушното понеже има разлика само 10 лв. ?

Не се занимавай с недоклатени "водни". Тия на въздух са за предпочитане стига да има място в кутията.

За тия 10 лв. може да се вземе още по-добро като това.

пс. В Никем обаче го няма да ще трябва да се ръснеш и около петарка за доставка.

• Автор

Не се занимавай с недоклатени "водни". Тия на въздух са за предпочитане стига да има място в кутията.

За тия 10 лв. може да се вземе още по-добро като това.

пс. В Никем обаче го няма да ще трябва да се ръснеш и около петарка за доставка.

Продадох си фотоапарата и извадих 250 лв. предложи ми някое хубаво водно охлаждане.

Водните са скъпи а тия недоразумения нямат нищо общо с тях. Най-добре се придържай към тия на въздух ако искаш тишина и добри температури.

Най-доброто е това но ме притеснява кутията ти. Във всеки случай това си е изхвърляне. Вземи охладителя от 80 лв. които ти дадох или тоя от 90 лв. 

а останалите пари ги вкарай във SSD което е много по-смислена покупка предвид че и двата охладителя под 100 лв. са достатъчни.

Така ще имаш много по-пъргава машина.

пс. Иначе ето в тая тема човека може да потвърди че е напълно тихо - https://www.kaldata.com/forums/topic/246866-конфигурация-за-възможно-най-тиха-машина/?page=3 

• Автор

Водните са скъпи а тия недоразумения нямат нищо общо с тях. Най-добре се придържай към тия на въздух ако искаш тишина и добри температури.

Най-доброто е това но ме притеснява кутията ти.

Точно заради това искам водно охлаждане. Хубавите въздушни охлаждания са доста големи и блокирват потока на въздух в кутията. В момента потока на въздух в кутията ми е по този начин.

60e131dbfb85abb98459e4196c9cd8cf_1361408983.jpg

Нищо не блокира даже го спомага тъй като отделяната топлина от видеото отива към него. Така или иначе няма какво толкова да се охлажда с тая видеокарта.

Истината е че охладител от 30 лв. е предостатъчен ако не се клоква а ти взимаш тройно по-скъп та няма никакъв смисъл да наливаш стотици лева за разлика от 1-2 градуса.

Ако си маниак на тема тишина е друг въпрос но и в този случай тия на въздух винаги са с предимство.

пс. Най-бавната ти част е харда така че инвестирай в SSD парите без да се замисляш щом не искаш да наливаш повече пари във видеокарта.

Просто разликата при ползване на машината е огромна.

• Автор

Нищо не блокира даже го спомага тъй като отделяната топлина от видеото отива към него. Така или иначе няма какво толкова да се охлажда с тая видеокарта.

Истината е че охладител от 30 лв. е предостатъчен ако не се клоква а ти взимаш тройно по-скъп та няма никакъв смисъл да наливаш стотици лева за разлика от 1-2 градуса.

Ако си маниак на тема тишина е друг въпрос но и в този случай тия на въздух винаги са с предимство.

пс. Най-бавната ти част е харда така мче инвестирай в SSD парите без да се замисляш щом не искаш да наливаш повече пари във видеокарта.

Просто разликата при ползване на машината е огромна.

Искаш да кажеш да оставя онова охлаждане CM Hyper 612 V2 и да си сложа SSD. Попринцип аз мислех в бъдеще да му сложа SSD така, че кажи какво ти хрумна за видео картата.

Твърдо да! Ясно но след като са ти паднали още пари не се набутвай за глупости а взимай SSD без да се замисляш.

Препоръчвам ти SP920 като най-добре да се вземе 256ГБ понеже в днешно време си трябва доста място отделно излиза по-евтино на ГБ и е по-бързо от по-малкото.

http://nikem-bg.net/computer-components/ADATA-SSD-SP920-256GB/description.html

пс. Ако ти останат пари може да дадеш още 10 лв. за охладителя от Скай които е по-добър но Hyper 612 V2 е напълно достатъчен та това е пожелателно

LOL, и какво по точно не е хубаво на видео картата? 256 bit-а хубава видео карта почват от 600 нагоре...

R9 280x е по-мощна от gtx 960, 384 бита е. А и разликата хич не е малка, е не мога да кажа че и е огромна де...

Ако имаш предвид че е като Волга съм съгласен наистина е мощна. :P

5.jpg

Всеки нормален човек би се примирил с Трабанта ако трябва да избира между двете тъй като Волгата ще му излезе златна.

Все пак сравнението не е уместно тъй като разходите за ток не са толкова фрапиращи въпреки таксите за доставка и зелена енергия на всяка стотинка дето бутат.

От друга страна 280Х е като пещ сравнение с 960 отделно вече стана на колко години? 

Та по-скоро е като стара Волга и нова която е малко по-бавна но много по-икономична и с повече екстри.

пс. Пък ако иска нов модел Форд се ориентира към 970. :D

• Автор

Всеки нормален човек би се примирил с Трабанта ако трябва да избира между двете тъй като Волгата ще му излезе златна.

Все пак сравнението не е уместно тъй като разходите за ток не са толкова фрапиращи въпреки таксите за доставка и зелена енергия на всяка стотинка дето бутат.

От друга страна 280Х е като пещ сравнение с 960 отделно вече стана на колко години? 

Та по-скоро е като стара Волга и нова която е малко по-бавна но много по-икономична и с повече екстри.

пс. Пък ако иска нов модел Форд се ориентира към 970. :D

Нещо като това ? Прекалено много пари е, а разликата м/у 960 и тази са в битовете едната е 128 другата 256, вярно това е от голямо значение ама тези 200 лв. за едни 128 бит, според мен НЕ си заслужава.

П.С: Мхм както я гледам и трябват 400W, т.е и на друго захранване отидохме.

Разликата между 960 и 970 е голяма не само от към пари но и от към производителност. Тук скокът не като между 950 и 960 за това и парите са много.

Вече казах май два или три пъти че захранването ти е достатъчно за всяка Nvidia. Ако щеш и 980TI си сложи.

пс. Ето ти приблизително сравнение включително на консумацията - http://www.hwcompare.com/18405/geforce-gtx-960-vs-geforce-gtx-970/

• Автор

Разликата между 960 и 970 е голяма не само от към пари но и от към производителност. Тук скокът не като между 950 и 960 за това и парите са много.

Вече казах май два или три пъти че захранването ти е достатъчно за всяка Nvidia. Ако щеш и 980TI си сложи.

Добре, каква е разликата освем битовете, аз друга разлика не намирам..?

П.С: Каква е разликата м/у gbps и mhz в честота на паметта?

• Автор

Ясно, разбрах в момента търся някаква.

П.С: От никем мисля да взема това, а от скай само това. След около 1-2 месеца мисля да взема SSD-то, още една платка с 4GB и охлаждане за процесора, защото от към бюджет закъсах много. A и да ако някой може да ми разясни каква е разликата м/у gbps и mhz защото от клипчето не разбрах.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.