Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

GB R938G1 GAMING-4GD/R9 380 4G

Обща стойност - 487.27 лв. с ДДС

по добра алтернатива от GTX 960 според мен.

• Отговори 60
  • Прегледи 3,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Значи според теб по-гореща карта с 55 лв по-скъпа е по-добра? Е такава фенщина не бях виждал! 

Ясно, разбрах в момента търся някаква.

П.С: От никем мисля да взема това, а от скай само това. След около 1-2 месеца мисля да взема SSD-то, още една платка с 4GB и охлаждане за процесора, защото от към бюджет закъсах много. A и да ако някой може да ми разясни каква е разликата м/у gbps и mhz защото от клипчето не разбрах.

Не става така. Първо процесора е без какъвто и да е охладител! Второ заеби го тоя скъп G1 след като парите са ти проблем и вземи по-евтин вариант.

Например с [url=http://nikem-bg.net/computer-components/PALIT-GTX970-JETSTREAM-VER2/description.html]Палитката спестяваш 66 лв. което почти ти покрива охладителя.

С 4ГБ памет някой игри въобще няма да вървят отделно ако я вземеш от Скай ше платиш още към 5 лв. за доставка и ти излиза 65 лв. което никак не е изгодно.

пс. Ако толкова ти е мерак за 970 и парите не стигат просто карай на вгр. графика докато събереш парите за видеокартата щото без охладител частите ще седят у шкафа.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

Значи според теб по-гореща карта с 55 лв по-скъпа е по-добра? Е такава фенщина не бях виждал! 

Не става така. Първо процесора е без какъвто и да е охладител! Второ заеби го тоя скъп G1 след като парите са ти проблем и вземи по-евтин вариант.

Например с [url=http://nikem-bg.net/computer-components/PALIT-GTX970-JETSTREAM-VER2/description.html]Палитката спестяваш 66 лв. което почти ти покрива охладителя.

С 4ГБ памет някой игри въобще няма да вървят отделно ако я вземеш от Скай ше платиш още към 5 лв. за доставка и ти излиза 65 лв. което никак не е изгодно.

пс. Ако толкова ти е мерак за 970 и парите не стигат просто карай на вгр. графика докато събереш парите за видеокартата щото без охладител частите ще седят у шкафа.

Да, принципно така мислех да направя да взема процесора, дъното, рамта и захранването и да карам с вградена докато събера парите, но един приятел има стоков охладител от I5-4460, дали ще стане на моето дъно ? И какво означава това не мога да го схвана Memory clock 3500mhz(DDR 7000mhz) последно 3500 или 7000?

П.С: Мисълта ми е докато не събера пари за охлаждане да не оувърклоквам и да карам с това на приятела ми.

Редактирано от Ivan Iv. (преглед на промените)

След като не ти хареса първото ми предложение, ето ти още едно. След като събереш достатъчно пари само добавяш GTX 970 и си готов.

ASUS Z170-A LGA1151 
i5-6600K 3.5GHz 6MB LGA1151 BOX 
CM HYPER 612 V2 
Kingston 8GB 2400MHz DDR4 CL15 DIMM HyperX FURY Black 
ADATA SSD SP920 256GB 
DeepCool 500W Bronze Modular DA500-M 

Обща стойност - 1 242.44 лв. с ДДС

Редактирано от Кой съм аз? (преглед на промените)

• Автор

След като не ти хареса първото ми предложение, ето ти още едно. След като събереш достатъчно пари само добавяш GTX 970 и си готов.

ASUS Z170-A LGA1151 
i5-6600K 3.5GHz 6MB LGA1151 BOX 
CM HYPER 612 V2 
Kingston 8GB 2400MHz DDR4 CL15 DIMM HyperX FURY Black 
ADATA SSD SP920 256GB 
DeepCool 500W Bronze Modular DA500-M 

Обща стойност - 1 242.44 лв. с ДДС

На това съм съгласен, но видео картата искам да я взема сега, мисля да взема дъното, процесора, 4 ГБ рам, видеото и захранването. Мисълта ми е да мога да го ползвам, а не да карам на вградена, но иначе и това е вариант. И след време да добавя още една платка 4 ГБ и едно SSD. Добре момчета, предполагам ви писна от мен с моите притенции и темата стана прекалено дълга, единствено ви моля да ми помогнете да си избера една GTX 970 и да поръчвам и да се свършва.

П.С: А, да и ако някой може да ми разясни тези 2 въпроса понеже питах по-нагоре ама никой не ми каза. :( : Каква е разликата м/у gbps и mhz в memory clock-а например в тази и тази видео карта? И какво означава 3500mhz (DDR 7000 mhz) последно 7000 или 3500 в тази палитка ?

Това според вас ще ми свърши ли времена работа, без да оувърклоквам процесора докато купя хубаво охлаждане?

Аз ти предлагам да махнеш SSD-то на конфигурацията която съм ти предложил и от бюджета ти (1500 лв.) остават ~400 лв. След като я купиш, събираш възможно най-бързо още 300 лв. и си купуваш GTX 970, a SSD-то и евентуално още една плочка рам остават на още по-късен етап. Вградената видео карта е достатъчна да подкара повечето игри времнно, макар и с ниски настройки.

Редактирано от Кой съм аз? (преглед на промените)

• Автор

Добре, просто дайте да изберем една GTX970 и аз след това ще си правя сметката какво да купя.

• Автор

На палитката какво й има?

П.С: Удряйте лок, всичко оправихме.

• Автор

Малък up по темата, миналия ден престигнаха захранването, SSD и охлаждането. В момента са в действие върху сегашната ми каруца.EQuMoAL.jpgC1DgGdm.jpgaXbf86E.jpgrRxeBkt.jpg

П.С: Кутията на захранването дойде намачкана. :(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.