Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя АнтиВирусна да използвам?

Featured Replies

Спрял съм се на Панда Фрии Антивирус. Подходящ избор ли е или да е някоя друга?

Редактирано от Ивайло Иванофф (преглед на промените)

• Отговори 85
  • Прегледи 7,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 18 часа, Ивайло Иванофф написа:

Ми... защо не?! Лично аз опит с нея нямам, но тук има няколко форумци, които я ползват (и я хвалят), та нека някой каже. Има ли щит срещу уеб заплахи? Може да помислите, ако искате и за специализирана защита към зловреди, идващи от юесбита. Може и сам да си направите, но не съм сигурен как. Решение, като това да речем - USB immunizer на Бит Дифендър. Не върви в паметта да товари и такива - еднократно налагате "имунизация" на флаш-диска и така. Или колегите да посочат нещо друго (аз поне това го познавам, за това го споменавам).

@Т-50: Ъъъ... и какво като са американски?

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 11 часа, Ивайло Иванофф написа:

Става, но не знам какви са ти очакванията. На "въоръжение" е във фирмата, в която работя, рядко някой проплаква, но зависи кой къде "щъка" из мрежата. Аз не се доверявам и от години вече си купувам лицензи за KIS. 

Гадина може да те налази във всеки един момент, пък с каквато и защита да си. Никога не приемам на сериозно "зависимостта от задклавиатурното устройство", защото това не е нищо повече от лозунг. Защита е нужна, ясно е защо, но никоя на дава 100% сигурност. Въпросът е да се сведе риска до приемливи граници, та затова и съм се спрял на руския пакет - достатъчно надежден и евтин, особено при покупка на повече от един лиценз.

Всеки хвали това, което ползва и е (почти) сигурен, че не е заразен с нищо, друг е въпросът дали не е пълен с гадини, не всички от тях дават видими (забавяне работата на системата като цяло, да речем) признаци за наличието си, но по тоя въпрос тук има достатъчно доказали се многократно специалисти, които биха могли да дадат далеч по-достоверни данни от масовия потребител.

`Ми аз не съм "вътре в играта" , т.е. съм обикновен (напреднал) потребител с желанието изобщо да нямам работа с вируси , но ето какво пишат хората (предполага се експерти по темата) : 

Любопитен съм и за вашите коментари .

Редактирано от capnemo
2.10 (преглед на промените)

преди 28 минути, by_chechi написа:

`Ми аз не съм "вътре в играта" , т.е. съм обикновен (напреднал) потребител с желанието изобщо да нямам работа с вируси , но ето какво пишат хората (предполага се експерти по темата) : 

Любопитен съм и за вашите коментари .

Като оставим настрана, че нарушаваш правилата на форума с тези ключове, без да се имам за експерт, но когато видя програма "почистваща регистри" ме напушва смях.

Цитат

Подкрепа за Windows 10 Technical Preview.

Без съмнения са експерти хората ;)

Редактирано от capnemo
цитат (преглед на промените)

преди 20 минути, Ken написа:

Като оставим настрана, че нарушаваш правилата на форума с тези ключове, без да се имам за експерт, но когато видя програма "почистваща регистри" ме напушва смях.

Сайт като сайт ! Свят като свят ! Другото е вманиачване...

Това , че те хваща смях е добре ! Светът е оцелял защото се е смял ! :)

Ама защо те напушва смях , пък тези дето са се трудили да го направят са сериозни ?

И дали са по-......да кажем неквалифицирани от теб , без да се имаш за експерт ?

(намирам поста ти за несериозен)

Редактирано от by_chechi (преглед на промените)

преди 10 минути, by_chechi написа:

Това е добре ! Светът е оцелял защото се е смял ! :)

Ама защо те напушва смях , пък тези дето са се трудили да го направят са сериозни ?

И дали са по-......да кажем неквалифицирани ?

Правил ли си експеримент : на чисто инсталиран Windows, без нищо друго, да пуснеш тази програма и да видиш, какъв ще е резултата за чистене на регистри ?

преди 16 минути, Ken написа:

Правил ли си експеримент : на чисто инсталиран Windows, без нищо друго, да пуснеш тази програма и да видиш, какъв ще е резултата за чистене на регистри ?

:)Не ! Не съм ! Ами то тогава няма нищо за чистене ! :) Правя го след време , след предварително сканиране на цялата система....както си му е редът.

Сигурно трябва и някакво разбиране да има.....това , че е Демокрация , не значи че можеш да правиш всичко каквото ти се иска....:)

преди 10 минути, by_chechi написа:

:)Не ! Не съм ! Ами то тогава няма нищо за чистене ! :) Правя го след време....

Сигурно трябва и някакво разбиране да има.....

Сериозно ли препоръчваш тази програма - Advanced SystemCare Ultimate ?
Само не казвай, че я ползваш и то точно с такъв тип ключ.
Не беше ли ти този, който казваше, че толкова много е напред, че без проблем се снабдява с колкото пари са му необходими ? Ако бъркам - извинявай !

преди 20 минути, Ken написа:

Сериозно ли препоръчваш тази програма - Advanced SystemCare Ultimate ?
Само не казвай, че я ползваш и то точно с такъв тип ключ.
Не беше ли ти този, който казваше, че толкова много е напред, че без проблем се снабдява с колкото пари са му необходими ? Ако бъркам - извинявай !

Това казвам (не за парите - извинен си) ! 

Тази версия ползвам от 3 месеца , а предишните от 2 години насам - вършат си работата без да ми създават грижи . Преди това може и да не е било така . Нещата се развиват и по някога съвсем неочаквано....а предразсъдъците и навика остават ! :)....

Само за сведение . Преди това , много години ползвах AVG , но от 13-та година насам започна да ми създава затруднения от различен характер - бърка се където не й е работа (най-общо казано).....За кратко ползвах Касперски и Битдефендер - главорези ! Жив "агент" не ми оставиха . И Авира.....по моему не ми допада - тя пък рехава и непълна.....При това оптимизатори за обикновен потребител винаги са нужни ,....

Та нещо по същество имаш ли да кажеш за Ultimate ?

преди 14 минути, by_chechi написа:

Та нещо по същество имаш ли да кажеш за Ultimate ?

Нито една от независимите антивирусни лаборатории не включвала продуктите на IObit в тестовете си.

преди 13 минути, Ken написа:

Нито една от независимите антивирусни лаборатории не включвала продуктите на IObit в тестовете си.

Обяснението е просто ! 

Както беше отбелязано в преден пост - сравнително нов продукт с тъмно минало . Традицията тежи по най-различни причини......включително и непрогресивни !

А що се отнася до независимите .....колко да са независими ?! :lol6:

Ползвам  напоследък  SEP 12 и 360 TS.   Китайската програма е по-подходяща при по-слаби компютри и системните и изисквания са по-ниски.

на 9.11.2015 г.,, hlevoust написа:

Става, но не знам какви са ти очакванията. На "въоръжение" е във фирмата, в която работя, рядко някой проплаква, но зависи кой къде "щъка" из мрежата. Аз не се доверявам и от години вече си купувам лицензи за KIS. 

Гадина може да те налази във всеки един момент, пък с каквато и защита да си. Никога не приемам на сериозно "зависимостта от задклавиатурното устройство", защото това не е нищо повече от лозунг. Защита е нужна, ясно е защо, но никоя на дава 100% сигурност. Въпросът е да се сведе риска до приемливи граници, та затова и съм се спрял на руския пакет - достатъчно надежден и евтин, особено при покупка на повече от един лиценз.

Всеки хвали това, което ползва и е (почти) сигурен, че не е заразен с нищо, друг е въпросът дали не е пълен с гадини, не всички от тях дават видими (забавяне работата на системата като цяло, да речем) признаци за наличието си, но по тоя въпрос тук има достатъчно доказали се многократно специалисти, които биха могли да дадат далеч по-достоверни данни от масовия потребител.

Да вярно е , всеки ползващ руския пакет трябва да бъде готов психически че заразяване ще има. При американския пакет Comodo защитата е на 100% :clown:

преди 29 минути, Mohican: написа:

Да вярно е , всеки ползващ руския пакет трябва да бъде готов психически че заразяване ще има. При американския пакет Comodo защитата е на 100% :clown:

Ами не...даже зад Cryptowall 4 стоят руснаци и те са единствените защитени. Вируса не криптира данните ако засече руски език за писане. ;)

преди 10 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Ами не...даже зад Cryptowall 4 стоят руснаци и те са единствените защитени. Вируса не криптира данните ако засече руски език за писане. ;)

Дай го този Cryptowall 4 да го пусна на американеца COMODO , да видим кой е защитен и кой не.

Към момента го нямам, но ще видя дали ще мога да го изнамеря тези дни от колегите в чужбина, че много работа имам в момента. Не вярвам да е някаква революционна новост...стандартните методи ще свършат работа. Новото са чувството му за хумор, някои чат способности и други дребни подобрения. Просто славата му е лоша, защото е един от малкото, които не подлежат на декриптиране.

Към момента го нямам, но ще видя дали ще мога да го изнамеря тези дни от колегите в чужбина, че много работа имам в момента. Не вярвам да е някаква революционна новост...стандартните методи ще свършат работа. Новото са чувството му за хумор, някои чат способности и други дребни подобрения. Просто славата му е лоша, защото е един от малкото, които не подлежат на декриптиране.

Демек поредния кух Руски балон , като защитната им програма Kaspersky :)

преди 10 минути, Mohican: написа:

Демек поредния кух Руски балон , като защитната им програма Kaspersky :)

Не си прав...а и не виждам друга лаборатория да са си направили труда да декриптират това:

https://www.kaldata.com/forums/topic/247118-%D0%B2%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%BE%D1%82-helpmefreespeechmailorg-file2openmailboxorg-%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8/

преди 14 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не ми хвали вирус който не може да пробие всяка една защитна програма. Ами ако те са го създали защо да не си направят труда.

Е то не са много вирусите, които могат да пробият CIS или многопластовата защита на един напреднал потребител поне засега. А иначе не, горния криптор за разлика от Cryptowall 4 мисля, че беше базиран в Полша по памет.

Е то не са много вирусите, които могат да пробият CIS или многопластовата защита на един напреднал потребител поне засега. А иначе не, горния криптор за разлика от Cryptowall 4 мисля, че беше базиран в Полша по памет.

Базиран е в полша , ама е направен да не криптира файлове ако засече руска писменост. Това ще да е странно чувство за хумор от страна на Поляците.

преди 16 минути, Mohican: написа:

Базиран е в полша , ама е направен да не криптира файлове ако засече руска писменост. Това ще да е странно чувство за хумор от страна на Поляците.

Не си ме разбрал...Cryptowall 4 е писан от руснаци и той не напада руснаците. Този, за който Kaspersky са направили декриптор - [email protected] е базиран в Полша или Сърбия...

преди 12 часа, Mohican: написа:

Още колко дълго трябва да се смея на вица?

Ще ми препоръчате ли антивирусна или още ще ви гледам сеира?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.