Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows XP ram проблем!

Featured Replies

Здравейте имам един проблем зех си кит рам 4 гб A-data ддр2 . С windows XP съм и един приятел ми каза че на windows xp уж можело само до 3 гб да се ползват та сложих ги платките и се оказа така че наистина ми показва 3 , а на дъното са 4 някакви съвети може ли да се оправи без да сменям Windows . И без хейт ако може . И за въпросите защо не съм 7 , защото съм с 80 хардд и ми забива . 

Бла годаря предварително на всички опитали се да помогнат . 

da.JPG

Няма такъв легален начин 32 битова ОС да "вижда" повече от 3,25-3,5GB.

Няма причина от това, че дискът е 80GB да забива ОС! И би трябвало да си върви нормално. По-скоро BIOS може да създава проблем. Ако е по-стара машината...

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Ами как да го направя за да се орпави 64 битов Windows ? 

Това горе 2 изречения ли трябва да са? Нещо не се разбира питането. Да, би трябвало да се инсталира Х64 ОС, за да се вижда пълният размер на паметта. Ама с това селеронче...

Освен това Windows XP X64 така и не стана свястна ОС. 

• Автор

Ами ако сложа Windows 7 Professional x64 . Дали ще ми върви добре рамта ми е 4 ддр2 , Видео карта Ati radeon x1650 pro series 512 mb ddr2  и хар диск 80 гб ? 

Зависи от дъното - при някои може да ползваш тея 1 гб за кеширане на диска.

Иначе не си струва да слагаш 64битов XP заради 4-те гигабайта,по-добре си ползвай 32битовия с 3GB

преди 10 минути, hriskoo написа:

Ами ако сложа Windows 7 Professional x64 . Дали ще ми върви добре рамта ми е 4 ддр2 , Видео карта Ati radeon x1650 pro series 512 mb ddr2  и хар диск 80 гб ? 

По-добрият вариант ,за Вас ,е да се обърнете към сервизен специалист...

• Автор
преди 13 минути, ined написа:

Зависи от дъното - при някои може да ползваш тея 1 гб за кеширане на диска.

Иначе не си струва да слагаш 64битов XP заради 4-те гигабайта,по-добре си ползвай 32битовия с 3GB

E az imam slojeni 4 no mi pokazva 3 v toq sluchai koilko polzvam 3 ili 4 iskam da gi polzvam celite . 

преди 37 минути, hriskoo написа:

E az imam slojeni 4 no mi pokazva 3 v toq sluchai koilko polzvam 3 ili 4 iskam da gi polzvam celite . 

Забележка:

Цитат

2. Теми и постове (коментари/отговори)

2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

Тествайте как ще е със 64 битов ХР ,ако не ви хареса пробвайте Windows 8.1. Аз лично дълги години бях свикнал с добрия стар ХР ,но не само ,че не е подходящ за сериозен хардуер ,а и вече много програми почнаха да не се поддържах от ХР за съжаление. 
Скочих директно на Windows 8.1 64bit и частно казано от начало ми бе некомфортно ,докато привикна ,но върви гладко без никакви проблеми ,а от бая време го ползвам. 

Да кажа и моя  опит с много по-слаба машина, разполагаща с P4 Northwood. Едно SSD  20 GB  и всичко заспа. Е, само  клиповете в тубата не заспаха, но това е отделен въпрос. Що се отнася до вървежа, забивания, отваряния на прозорци в браузера...няма забележки. Така, че моят съвет е следния намери си едно SSD  32 GB, Инсталирай на него операционна система Win 7 64 битова, а харда ползвай да съхраняваш всичко, което е за съхранение. Цялата работа може да ти излезе 40-80 лева в зависимост от това, дали ще предпочетеш SSD  на старо или ново. Хубаво е че си си взел 8 GB RAM, но тя работа не върши.  И още нещо. Не се занимавай с 64 битово XP. 

• Автор
преди 21 часа, Кико написа:

Да кажа и моя  опит с много по-слаба машина, разполагаща с P4 Northwood. Едно SSD  20 GB  и всичко заспа. Е, само  клиповете в тубата не заспаха, но това е отделен въпрос. Що се отнася до вървежа, забивания, отваряния на прозорци в браузера...няма забележки. Така, че моят съвет е следния намери си едно SSD  32 GB, Инсталирай на него операционна система Win 7 64 битова, а харда ползвай да съхраняваш всичко, което е за съхранение. Цялата работа може да ти излезе 40-80 лева в зависимост от това, дали ще предпочетеш SSD  на старо или ново. Хубаво е че си си взел 8 GB RAM, но тя работа не върши.  И още нещо. Не се занимавай с 64 битово XP. 

Да тва го знам за ХП и рамта е 4 ГБ ,само че се немога да сбера пари за един проклет процесор . 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.