Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хранят ли се здравословно младите хора

Featured Replies

Здравейте така имам да напиша какво мисля за Хранят ли се здравословно младите хора та мисля мисля и нищо неми идва на ум някой ще помогне ли?

преди 16 минути, vortigen написа:

Здравейте така имам да напиша какво мисля за Хранят ли се здравословно младите хора та мисля мисля и нищо неми идва на ум някой ще помогне ли?

А,знаеш ли защо не може да ти дойде нищо на ум?! :P

Защото не се храниш здравословно! :D

Иначе по темата :

Не,младите хора не се хранят здравословно! :D

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

• Автор

Вярно че е така.

По темата знам че несе хранят здравословно но немога да напиша само това. Даскала иска да измислим нещо. за това и пиша тук.

преди 25 минути, vortigen написа:

Вярно че е така.

По темата знам че несе хранят здравословно но немога да напиша само това. Даскала иска да измислим нещо. за това и пиша тук.

Па не са те накарали да пишеш за трансцедентализма при Кант. Скромна битова тема, не се изисква кой знае какво да ти дойде на ума, за да напишеш нещо задоволително. Стягай се и пиши...

преди 34 минути, vortigen написа:

Вярно че е така.

Хайде замисли се малко,не е чак толкова сложно!

• Автор

Не е за вас ама за мен... от два дни се мъча и не става нищо неми идва на ум. ако може помогни.

Хора помогнете моля.

преди 1 час, vortigen написа:

Не е за вас ама за мен... от два дни се мъча и не става нищо неми идва на ум. ако може помогни.

Хора помогнете моля.

Заповядай!

Самият термин здравословен също е относителен. Всяка храна е вредна поради някаква причина. Хората, които имат лактозна нетолерантност не могат да пият мляко, защото им създава пробеми хората, които имат алергия към глутен не могат да ядат хляб и всичко, което съдържа глутен, защото червата им се увреждат. Веганите също не се хранят напълно здравословно, защото трябва да си набавят жизненоважни витамини като Б12 без който умираш чрез добавки, а не от животинска храна. Може да разгледаш какво ядат младите хора защо ядат конкретни храни като поразпиташ и да напишеш наблюденията си.

преди 2 часа, frozener написа:

Самият термин здравословен също е относителен. Всяка храна е вредна поради някаква причина. Хората, които имат лактозна нетолерантност не могат да пият мляко, защото им създава пробеми хората, които имат алергия към глутен не могат да ядат хляб и всичко, което съдържа глутен, защото червата им се увреждат. Веганите също не се хранят напълно здравословно, защото трябва да си набавят жизненоважни витамини като Б12 без който умираш чрез добавки, а не от животинска храна.

Прекалено силно и не правилно изказване! Първо се запознай и тогава давай такива сведения!

Самият термин "здравословен" е относителен за хора като теб!

Запознай се,трябва ли човек да пие мляко,или не?!

А,относно веганите въобще не си прав! Точно те се хранят най-здравословно,а този Витамин Б12 може да се набави повече от спирулината и пшеничният зародиш,и въобще от растителната храна!

Дори и в случаите,когато стриктни вегани не употребяват водорасли,или пшеничен зародиш,те много рядко страдат от липса на витамин Б12!

преди 16 часа, Eternal Life написа:

Дори и в случаите,когато стриктни вегани не употребяват водорасли,или пшеничен зародиш,те много рядко страдат от липса на витамин Б12!

Защо? Как? Обоснови се.

Редактирано от frozener (преглед на промените)

преди 1 час, frozener написа:

Защо? Как? Обоснови се.

Веднага! :)

Бедната азиатска диета - изцяло растителна,доставя 0,5 микрограма на ден,което е достатъчно количество!

Милиони индуси я следват,без да страдат от злокачествена анемия,или от други прояви на липса на витамин Б12!

Откъде получават витамин Б12 стриктните вегани,след като той е в много оскъдни количества в растителната храна?!

Скорошни проучвания потвърждават два начина за това :

1.От самите бактерии на дебелото черво,които синтезират витамин Б12 в големи количества.Вярно е,че способността на дебелото черво да абсорбира е много ограничена,но все пак,изглежда,е достатъчна за да позволи преминаването на известно количество от този витамин в кръвта.

Витамин Б12 не е единственият,който се произвежда от чревните бактерии.Витамин К е друг пример за това.

Според някои автори и бактериите,които обикновено живеят в устата,също могат да произвеждат достатъчно витамин Б12,за да задоволят дневната нужда на организма от него.

2.От микроорганизмите,произвеждащи витамин Б12,които обикновено се съдържат в някои храни : водораслите,пшеничения зародиш и други.Колкото е по - нехигиеничен един продукт (често срещано обстоятелство в бедните страни),толкова повече възможности съществуват,за да се зарази с бактерии,произвеждащи витамин Б12.Така че за щастие липсата на този витамин не е толкова разпространена,както се смяташе преди.

преди 1 час, Eternal Life написа:

Веднага! :)

Бедната азиатска диета - изцяло растителна,доставя 0,5 микрограма на ден,което е достатъчно количество!

Милиони индуси я следват,без да страдат от злокачествена анемия,или от други прояви на липса на витамин Б12!

Откъде получават витамин Б12 стриктните вегани,след като той е в много оскъдни количества в растителната храна?!

Скорошни проучвания потвърждават два начина за това :

1.От самите бактерии на дебелото черво,които синтезират витамин Б12 в големи количества.Вярно е,че способността на дебелото черво да абсорбира е много ограничена,но все пак,изглежда,е достатъчна за да позволи преминаването на известно количество от този витамин в кръвта.

Витамин Б12 не е единственият,който се произвежда от чревните бактерии.Витамин К е друг пример за това.

Според някои автори и бактериите,които обикновено живеят в устата,също могат да произвеждат достатъчно витамин Б12,за да задоволят дневната нужда на организма от него.

2.От микроорганизмите,произвеждащи витамин Б12,които обикновено се съдържат в някои храни : водораслите,пшеничения зародиш и други.Колкото е по - нехигиеничен един продукт (често срещано обстоятелство в бедните страни),толкова повече възможности съществуват,за да се зарази с бактерии,произвеждащи витамин Б12.Така че за щастие липсата на този витамин не е толкова разпространена,както се смяташе преди.

Странно защо тогава тези източници, които намерих и някои от тях цитират FDA твърдят, че 0.5 mcg са само за деца под 1 година. За младежи и зрели хора достига до 2.4 mcg? След като си толкова убеден, че теоретично посочените ти твърдения се верни защо не ги пробваш в реалността? Витамин Б12 се съдържа и в черният дроб и за да се покаже дали някой има анемия трябва първо запасите да се изчерпят, а това ще отнеме доста дълго време според MayoClinic, която е една от най-големите болници в САЩ.

Редактирано от frozener (преглед на промените)

преди 2 часа, frozener написа:

Странно защо тогава тези източници, които намерих и някои от тях цитират FDA твърдят, че 0.5 mcg са само за деца под 1 година. За младежи и зрели хора достига до 2.4 mcg? След като си толкова убеден, че теоретично посочените ти твърдения се верни защо не ги пробваш в реалността? Витамин Б12 се съдържа и в черният дроб и за да се покаже дали някой има анемия трябва първо запасите да се изчерпят, а това ще отнеме доста дълго време според MayoClinic, която е една от най-големите болници в САЩ.

Пробвал съм го,разбира се,аз съм веган! ;)

Веганската диета на Запад,дори и да е стриктна,със сигурност е много по-богата от тази на бедните индуси и надвишава 0,5 микрограма.

Средната диета в САЩ и в други западни страни доставя от 5-15 микрограма на ден витамин Б12 - много повече от минималните дневни нужди,които са между 0,3 и 0,65 микрограма.Прием от един микрограм на ден се счита за достатъчен,за да задоволи нуждите.Но с цел да се гарантира допълнителна сигурност,препоръчваното количество на ден е 2 микрограма.

При всички случаи,ако стриктните вегани приемат спирулина,пшеничен зародиш,или фармацевтичен продукт,и в най-тежките случаи проблемът се решава напълно!

преди 21 часа, Eternal Life написа:

Пробвал съм го,разбира се,аз съм веган! ;)

Веганската диета на Запад,дори и да е стриктна,със сигурност е много по-богата от тази на бедните индуси и надвишава 0,5 микрограма.

Средната диета в САЩ и в други западни страни доставя от 5-15 микрограма на ден витамин Б12 - много повече от минималните дневни нужди,които са между 0,3 и 0,65 микрограма.Прием от един микрограм на ден се счита за достатъчен,за да задоволи нуждите.Но с цел да се гарантира допълнителна сигурност,препоръчваното количество на ден е 2 микрограма.

При всички случаи,ако стриктните вегани приемат спирулина,пшеничен зародиш,или фармацевтичен продукт,и в най-тежките случаи проблемът се решава напълно!

Добре. Между другото с тези мнения за веганството се отклонихме от темата.

на 20.11.2015 г.,, frozener написа:

Добре. Между другото с тези мнения за веганството се отклонихме от темата.

Вярно е,но мисля че в случая не пречи. По скоро тези мнения биха помогнали на автора на темата да научи нещо ново.

П.П.

Между другото витамин Б12 го има още в Лимец , Киноа , Гъби , Овесени Ядки , Хлорела.

"Неми" и "несе", се пишат съответно: "Не ми" и "не се". Авторе, не Ви идва наум, защото въпросният е вече увреден и доказателството е, че не можете да пишете правилно.

П.П. Теми за това от какви буламачи са съставени продаваните в магазините ни "хранителни" продукти, има повече от достатъчно. Има(ше) май и веганска тема и антиваксърска, където въпросните вегани и антиваксъри са изписали тонове глупости. Дано и тази тема не залитне в такава посока, че май въпросните точат зъби да я нападнат :D

Редактирано от 1Force1 (преглед на промените)

то никой не се храни здравословно и бебетата и те и пенсионерите и те

преди 12 часа, haidukpikaso написа:

здравословно

Има хора,които се хранят здравословно!

Иначе какво означава понятието "здравословно"?!

А,относно бебетата и пенсионерите прочети :

Притчи 22 глава 6 стих :

Възпитавай детето отрано в подходящия за него път, И не ще се отклони от него, дори когато остарее.

преди 2 часа, Eternal Life написа:

Има хора,които се хранят здравословно!

Иначе какво означава понятието "здравословно"?!

А,относно бебетата и пенсионерите прочети :

Притчи 22 глава 6 стих :

Възпитавай детето отрано в подходящия за него път, И не ще се отклони от него, дори когато остарее.

има - тия на село

преди 1 час, haidukpikaso написа:

има - тия на село

Ако човек спре вредните си хранителни навици,за него няма значение дали е в града,или на село. За да се спрат вредните хранителни навици е нужно малко търпение. Не случайно е казано че : "Всяко начало е трудно". Всичко става постепенно и с желание. :)

преди 5 минути, Eternal Life написа:

Ако човек спре вредните си хранителни навици,за него няма значение дали е в града,или на село. За да се спрат вредните хранителни навици е нужно малко търпение. Не случайно е казано че : "Всяко начало е трудно". Всичко става постепенно и с желание. :)

говоря за храната, която се продава

да не си мислиш че е чиста като роса росна - бъкано всичко с Е-та, нитрати и целата менделеева таблица

толкоз здравословно та са чудиш с кво да са отровиш

преди 57 минути, haidukpikaso написа:

говоря за храната, която се продава

да не си мислиш че е чиста като роса росна - бъкано всичко с Е-та, нитрати и целата менделеева таблица

толкоз здравословно та са чудиш с кво да са отровиш

Да,така е,това е вярно и го зная!

Затова от много отдавна спрях да пазарувам от супермаркетите! Хляб си правя понякога,тъй като и хляба,който ни се предлага е само подобие на хляб и няма нищо общо с него. Относно плодовете и зеленчуците някои си ги произвеждам аз,други си ги купувам от хора,които зная как ги гледат и зная че са чисти.

Храната е един от основните фактори за нашето здраве,но само той не е  единствения решаващ фактор,за да бъдем здрави!

По принцип има осем решаващи фактори за нашето здраве и те са :

1.Хранене

2.Въздух

3.Вода

4.Слънце

5.Физически упражнения

6.Почивка

7.Въздържане от токсини

8.Добро душевно разположение

преди 2 часа, haidukpikaso написа:

има - тия на село

Тва ще да е било доста отдавна, щото и на село вече си купуват доматите. Пък и... да жулиш пръжки с лук, май не е много здравословно.

преди 17 минути, язе написа:

Тва ще да е било доста отдавна, щото и на село вече си купуват доматите. Пък и... да жулиш пръжки с лук, май не е много здравословно.

Да жулиш наденица от соя, суха кръв, изкуствена сланина(че естествената вече им била скъпа) и една торба Е-та е далеч по-здравословно :D

преди 1 минута, upili написа:

Да жулиш наденица от соя, суха кръв, изкуствена сланина(че естествената вече им била скъпа) и една торба Е-та е далеч по-здравословно :D

Не съм твърдял подобно нещо...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.