Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Хранят ли се здравословно младите хора

Featured Replies

12279238_1004977869572073_73577275634411

преди 2 часа, haidukpikaso написа:

...

О,няма такова нещо! Всеки човек умира! Дори и най - здравите!

Все пак сме запознати с това,кое и какво ни вреди,нали?! И когато ни опре яйцето до дЪто,тогава започваме да взимаме мерки,защото тогава започваме да разбираме,че всъщност ни се живее!

Защо по принцип си пожелаваме да сме живи и здрави?! Защо!? Защото без здраве, няма нормален живот,а животът е скъпоценен дар и трябва да го изживеем правилно!

В Библията в Битие 6 глава 3 стих,Бог казва така :

И тогава рече Господ: Духът който съм му дал не ще владее вечно в човека; в блуждаенето си той е плът; затова дните му ще бъдат сто и двадесет години.

А във Второзаконие 34 глава 7 стих пише :

Моисей беше на сто и двадесет години, когато умря; очите му не се помрачиха, нито силата му намаля.

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

ясно разбрах те - искаш да си един истински Мойсей и да живееш 120 години

успех ти желая :go ahead:

преди 18 минути, haidukpikaso написа:

...

А,ти май не искаш? Защо?!

преди 36 минути, Eternal Life написа:

А,ти май не искаш? Защо?!

не, не искам, защото ще си отидат близките ми, приятелите ми, хората, които обичам - и какво да правя сама до 120 години а

да кукувам ли, не мерси

преди 2 часа, haidukpikaso написа:

не, не искам, защото ще си отидат близките ми, приятелите ми, хората, които обичам - и какво да правя сама до 120 години а

да кукувам ли, не мерси

Аз не мисля,че е точно така както ти го описваш. Общителния човек никога не скучае и не кукува,все има с какво да се занимава и знае как да запълва времето си!

преди 33 минути, Eternal Life написа:

Аз не мисля,че е точно така както ти го описваш. Общителния човек никога не скучае и не кукува,все има с какво да се занимава и знае как да запълва времето си!

то е така ама не и като одъртейш

ти си мислиш че на 100 години ще си като на 20 ли, мечтай си

Момчета и момичета, именно, защото трябва да живеем живота си правилно, нека да обърнем и по- сериозно внимание на спорта :wink12: Направете го част от ежедневието си!

преди 13 минути, haidukpikaso написа:

то е така ама не и като одъртейш

ти си мислиш че на 100 години ще си като на 20 ли, мечтай си

Разбира се,че никой човек няма да е като на двадесет!

Означава ли това,обаче,че човек трябва да се обрече на самотата и да чака отчаяно смъртта да дойде и всичко да приключи?!

Ако ще и на сто години да е човек,ако си е с акъла все ще измисли какво да прави и как да прекарва времето си. :)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Не, не се хранят здравословно. Даже и малките деца и бебетата не се хранят здравословно, защото тук здравословни храни няма.

преди 2 минути, Eternal Life написа:

Разбира се,че никой човек няма да е като на двадесет!

Означава ли това,обаче,че човек трябва да се обрече на самотата и да чака отчаяно смъртта да дойде и всичко да приключи?!

Ако ще и на сто години да е човек,ако си е с акъла все ще измисли какво да прави и как да прекарва времето си. :)

ти си живей, дай Боже и 200 години да живееш

аз ти казах че не искам и не защото няма с какво да си запълвам времето, а заради хората, които обичам и няма да ги има

преди 1 час, haidukpikaso написа:

ти си живей, дай Боже и 200 години да живееш

аз ти казах че не искам и не защото няма с какво да си запълвам времето, а заради хората, които обичам и няма да ги има

Мерси за пожеланието!

Добре,разбрах те! Изборът е твой! А,между другото :

Човекът е единственото живо същество,което доброволно разрушава здравето си с токсични вещества.Вредата от кафето,алкохола и преди всичко от тютюна и наркотиците е била доста често демонстрирана.Ако искаме да имаме буден и здрав ум,трябва да избягваме всякакви вещества,които нарушават деликатните механизми на човешкия мозък.Стимуланти,които водят до зависимост (кофеин,танин,никотин,алкохол,кокаин),принуждават организма да работи при извънредни условия,което го предразполага към преждевременно износване и болест.

Употребата на тютюн и алкохол е основната причина за заболявания,които могат да се избегнат.

Здравето е несъвместимо с употребата на наркотици,било то под формата на транквиланти,или чиста дрога - нашите клетки не се интересуват от това.Човек започва да ги употребява с желанието да подобри състоянието си и накрая ги взема,за да не се влоши.Ако избягва употребата на такива токсични вещества,той би взел едно от най - добрите решения в полза на здравословния и щастлив живот.

преди 1 час, Antonio Georgiev написа:

Момчета и момичета, именно, защото трябва да живеем живота си правилно, нека да обърнем и по- сериозно внимание на спорта :wink12: Направете го част от ежедневието си!

Нашето тяло е механизъм,предназначен за движение.Обратно на това,което се случва с всеки апарат,изобретен от човека,в нашия организъм бездействието причинява по-голямо износване,отколкото движението.Доказано е,че за хората,които правят най-малко 4 пъти седмично физически упражнения поне по 40 минути,рискът от инфаркт и болести на кръвообращението е значително по-малък.Физическата активност се бори срещу високото кръвно налягане,затлъстяването и др. и поддържа в добра форма целия организъм.Най-доброто физическо упражнение,което може да се практикува без ограничения ,е ходенето.Една древна поговорка казва : "Всички ние имаме двама лекари : десния крак и левия крак." 

на November 22, 2015 at 2:11:43 PM, Eternal Life написа:

Ако човек спре вредните си хранителни навици,за него няма значение дали е в града,или на село. За да се спрат вредните хранителни навици е нужно малко търпение. Не случайно е казано че : "Всяко начало е трудно". Всичко става постепенно и с желание. :)

Храната от магазините не толкова качествена и естествена като тази от село. Веднъж баба ми даде малко лешници от градината и на вкус нямаха нищо общо с тези, които се продават по супермаркетите. Живял съм в друга държава и е същото и там. Ако някой си мисли, че само в България има некачествена храна не се притеснявайте на много други места също има. ;)

на November 23, 2015 at 5:36:59 PM, Eternal Life написа:

А какво мислиш за марихуаната? Тя вреди ли?

Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата...

преди 57 минути, frozener написа:

Храната от магазините не толкова качествена и естествена като тази от село.

А какво мислиш за марихуаната? Тя вреди ли?

Марихуаната всъщност не е наркотик,просто начина по който се използва го прави такъв! Тя не е предназначена,за да се пуши,а да се използва съвсем нормално като другите растения и лекува доста болести! Гроздето също не е предназначено,за направа на алкохолни напитки,но ако то се яде,лекува около сто болести!

Относно Марихуаната виж това :

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.