Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компютърна Конфигурация с Бюджет 900 лв.

Featured Replies

преди 1 час, Кико написа:

Малко трудно. Лично аз съм пробвал с осакатен Xeon  с две ядра на 3.9 GHz  и включен HT  тая игра, но с по-слабата GTX750Ti. Нямаше проблеми, но процесора просто се товареше почти максимално. Залагам, че Пентиума няма да се справи много добре с GTX950, която е по-бърза видеокарта, а Пентиума по-бавен от осакатения ми процесор. Все пак зависи и какво разбираш под "справяне". Ако имаш предвид да не спъва видеокартата, няма да се справи. Ако обаче имаш предвид  да хванеш над  40  fps, ще се справи. 

Ето едно клипче, направено с две ядра на процесора и включен HT  при честота 3.9 GHz. както виждаш, процесора е натоварен доста и често минава 90% всяка  от нишките. Това общо взето е максимума като кадри, който може да даде подобен процесор. С GTX 950  ограничение със сигурност ще има. А тоя Пентиум за който питаш, с двете ядра е по-слаб от двете ядра с HT, работещи на 3.9 GHz. Ако приема, че HT  дава предимство  25%, ако махна 10% като разлика в честотите и още 10% като модел процесор, то процесора с HT  пак има предимство.  Значи очаквай още по-малко кадри, когато процесорът е натоварен почти на  максимум. Дали си ме разбрал или не е все едно, приеми на доверие, че долу горе така ще се представи и Пентиума с GTX950  при подобни настройки като в клипа. Естествено поради факта, че играта ползва доста повече от две ядра, то дропа на практика е неизбежен с тоя Пентиум. Което е по-лошото от малкото кадри.

И между другото в една тема скоро говорех за видеопаметта. Обърнете  внимание, как според играта GTX750Ti  заема доста над 2 GB  видеопамет и как няма проблеми при тая игра. 

Хмм... На мен ми се струва добре средно 45-50 fps, ако изкарам с пентиумчето, ще съм много доволен.

преди 7 часа, danielbonev написа:

Хмм... На мен ми се струва добре средно 45-50 fps, ако изкарам с пентиумчето, ще съм много доволен.

Добре си е да, но аз ти обърнах внимание на процесора. Един Пентиум с две ядра, дори и клокнат, ще е по-слаб от тая имитация от мен на двуядрен процесор с HT  и 4 нишки. А ти с GTX950  ще изпаднеш в ситуацията на постоянно спъвана видеокарта.  И с тоя натоварен процесор на 100% ще береш само ядове при игра. Мисля дори скоро бяха пуснали клипче на тая игра с истински Пентиум и се виждаше как картината накъсва доста често. Така,  че теб и 100 fps  няма да ти харесат. Аз отдавна играя една игра - HAWX, която мине не мине известно време и почва да накъсва картината. Пробвал съм я с абсолютно всички налични при мен процесори - от най-слабия двуядрен и на лаптоп, до най-бързия ми i7-6700K. Дори и сега го има тоя  момент с накъсаната картина. Нищо, че кадрите вече са 300 fps и нищо, че играя и с ВС. Тук решението на проблема е съвсем друг, но това е отделен въпрос и не е свързан с темата. Исках да кажа, че и с 300 fps  да е играта, пак може да има момента, че картината е гадна и не става за нормална игра. Има доста  други скапани игри, като например TDU2  на максимални настройки. Тая с никакъв процесор и никаква видеокарта не върви добре и картината е накъсана. И макар там работите да са свързани и с драйвери и с това, как е написана самата игра, то искам да ти кажа, че 60  fps   не винаги означават добра картина. Аз мога да ти дам Crysis 3  примерно,  където с i3 3220  и GTX460  вадя 40-50 fps  примерно, но картината изобщо не става за игра. В същото време мога да ти дам клипче с 30-40  fps, където картината е толкова гладка, че не се забелязват малкото кадри. Само че това е с осемнишков процесор, който не ограничава видеокартата. Така е при повечето игри - когато процесора не те ограничава, картината е гладка. И обратно. При ограничение от страна на процесора, както с тоя Пентиум,  картината доста често може да бъде накъсана, дори кадрите на хартия да са много. 

на 22.11.2015 г.,, П.е.т.ъ.р написа:
преди 14 минути, Кико написа:

Един Пентиум с две ядра, дори и клокнат, ще е по-слаб от тая имитация от мен на двуядрен процесор с HT  и 4 нишки.

Правилно ли си вадя извод, че е по изгодно, макар и 2 ядра да е 4 нишков , като i3 4170 или i3 6100?

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

• Автор

То да не излезе, че с GTX750Ti GTA 5 върви по-добре, защото не се "спъва" от Пентиума?

Колеги, дали реално с g3258 и gtx 750 TI, мога да искарам такова FPS като в клипа?На мен ми се струва доста трудничко, нека който повечко разбира да си каже мнението по въпроса.

https://www.youtube.com/watch?v=AvYN4e_azOI

Редактирано от danielbonev (преглед на промените)

40 ли? Не виждам проблем. Имаш клокнат процесор на 4.3 а FTW е здравия модел на Евга та освен че идва на най-високи честоти се и клоква.

преди 11 часа, Yordan Videnov написа:

То да не излезе, че с GTX750Ti GTA 5 върви по-добре, защото не се "спъва" от Пентиума?

По-добре не но едва ли с 950 ще има съществена разлика. Виж при War Thunder 950 e за предпочитане тъй като процесора не е от такова значение.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор

С оглед да спестя малко средства, искам да попитам кой е най-добрия вариант на GTX 750Ti. Защото различните производители (EVGA, MSI, GB...) предлагат същия модел с различни параметри.

http://nikem-bg.net/computer-components/PALIT-GTX750TI-STORMX-DUAL-2G/description.html - Ако ще е от Никем или Скай.

пс. Лично аз бих поръчал - http://www.hl-eshop.com/one_product.php?view_data=1|11|0|30089|5335_0_0_0_0_0_0_0_0_0_0|0

Висок фабричен клок като на Палитката но е със задна планка нещо което принципно оскъпява всяка карта а тук се продава на по-ниска цена от Палитката.

Та хем ти е по-евтина хем е по-качествен продукт а и да не забравяме че имаш и 1 година по-дълго гаранционно обслужване.

Чак се чудя цената актуална ли е понеже последно като я гледах на тая долара беше по-евтин.

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

• Автор
преди 23 часа, Roujin Z написа:

но е със задна планка нещо което принципно оскъпява всяка карта

Сещам се за планката при портовете. За коя точно говориш? И другото да питам защо ми дават ~3000 MHz и 6000 MHz DDR в скоби.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.