Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с дънна платка на Packard Bell TJ74

Featured Replies

Здравейте скъпи съфорумници! Имам проблем с дънната платка на лаптоп Packard Bell Easynote TJ74 (малко старичък модел). Наскоро взе да ми прави проблем и като се разместеше кабела леко на зарядното спираше да зарежда. Аз все си мислех че е от зарядното, докато онзи ден не замириса на (бакилит) и не спря да зарежда тотално. Занесох лаптопа на ремонт в един магазин намиращ се в кв. Слатина (където живея)  но от там ми казаха че не само че е изгоряла буксата, но и самата "писта" била изгоряла от към дъното и нямало на какво да се държи самата букса и нямало как да се орпави трябва ново дъно. Та искам да попитам дали има вариант да се направи, или наистина е така, както твърдят? И ако не може можете ли дами помогнете да си намеря дънна платка за лаптопчето, има сантиментална стойност за мен. Благодаря ви предварително. ако някой от вас може дори да го погледне и е от софия ще бъде още по-добре. 

Не е безнадеждно, но си иска майстор и мерак. Правил съм подобен ремонт. Новата букса се фиксира на оригиналното място, дори и с помощта на горещ силикон. Изгорялата писта се проследява с просто око до здрава част, която е запоена на същата писта. От там се запоява кабелче до новата букса. Така и писта има и нова букса.

• Автор
преди 4 минути, nikolela написа:

Не е безнадеждно, но си иска майстор и мерак. Правил съм подобен ремонт. Новата букса се фиксира на оригиналното място, дори и с помощта на горещ силикон. Изгорялата писта се проследява с просто око до здрава част, която е запоена на същата писта. От там се запоява кабелче до новата букса. Така и писта има и нова букса.

Аз съм крайно невежа в тази област, просто цитирам какво ми диагностицираха. Можете ли да ме насочите къде да занеса лаптопа в София? Или вие, ако ви се заема с подобно нещо.. 

Тук, в този форум има много добър специалист от София, който не вярвам да ви откаже помощ. Той е редовен и можете да го потърсите под ник  pconline. Успех Ви желая!

Ето:  https://www.kaldata.com/forums/profile/225130-pconline/

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 11 минути, ПОТРЕБИТЕЛ 65 написа:

Тук, в този форум има много добър специалист от София, който не вярвам да ви откаже помощ. Той е редовен и можете да го потърсите под ник  pconline. Успех Ви желая!

Ето:  https://www.kaldata.com/forums/profile/225130-pconline/

Благодаря, писах лично съобщение надявам се да се получи.

преди 1 минута, Кръстина Караджова написа:

Благодаря, писах лично съобщение надявам се да се получи.

А аз съм сигурен, че няма да ви откаже помощ. Това за него не представлява проблем( справяне с дефекта) Аз също бих могъл да Ви помогна, но съм от Велико Търново.

преди 1 час, Кръстина Караджова написа:

Аз съм крайно невежа в тази област, просто цитирам какво ми диагностицираха. Можете ли да ме насочите къде да занеса лаптопа в София? Или вие, ако ви се заема с подобно нещо.. 

Не съм от София, но мисля, че във сервиз за компютри не разполагат със поялник и не знам знаят ли как се работи с него. По скоро е работа за тв сервиз. Там са сръчни с поялниците.

Редактирано от nikolela (преглед на промените)

преди 2 часа, nikolela написа:

Не съм от София, но мисля, че във сервиз за компютри не разполагат със поялник и не знам знаят ли как се работи с него. По скоро е работа за тв сервиз. Там са сръчни с поялниците.

..................... 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 28 минути, Stoyannnov написа:

..................

Не! Там по вероятно е да ти предложат замяна на дъното. Ремонти по принцип не правят. Тестват и заменят проблемна част със нова.

Да не си мислиш, че ще им дадеш повредено пс. Окаже се проблем със захранването. Ще ти продадат ново или ще извадят поялник, кондензатори и мултицет., с който ще отремонтират захранването?

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 часа, nikolela написа:

Разполагат, само че не им се занимава. Целта им е да продават, а не да ремонтират.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Разполагат, само че не им се занимава. Целта им е да продават, а не да ремонтират.

Що ми махна коментара?

преди 8 минути, nikolela написа:

Не! Там по вероятно е да ти предложат замяна на дъното. Ремонти по принцип не правят. Тестват и заменят проблемна част със нова.

Да не си мислиш, че ще им дадеш повредено пс. Окаже се проблем със захранването. Ще ти продадат ново или ще извадят поялник, кондензатори и мултицет., с който ще отремонтират захранването?

Точно аз работих в такъв сервиз и точно това правехме. Сменяхме кондензатори по захранвания, дъна и видеокарти. Няма значение дали са стари или нови.

Не съм махал коментар на никой, просто изтрих думата и на нейно място сложих ".........."

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.