Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя версия на Windows е по-добре

Featured Replies

Купих си добър лаптоп с доста добри параметри коя версия на Windows ще ми препоръчате и защо?

Като чета какъв е въпроса ви,бих препоръчал да изберете този Уиндоус,за който има налични драйвери за този лаптоп в сайта на производителя на лаптопа.

Успех с избора.

Никая ! Която и да си сложиш след 6 мес. като win 10 реално почне да се продава всички други версий си отиват....

преди 27 минути, Росен Р. Александров написа:

Никоя. Но това е друга тема :)

Където са двама и ти трети ще те питаме тогава когато пуснат криптовируса за линукс колко са яки .

До автора ако наистина е с добри параметри лаптопа ти препоръчвам windows 7 64 bit / windows 8.2

Windows 10 x64 версия от ноември.

Защото е готин на външен вид, изключително добре менажира използването на рам паметта, виждам една доста оптимизирана система макар за интернет, филми и музика да ползвам Linux.

Оригиналната с която е продаден и си платил лиценза. Би трябвало а е комплектувана с всички драйвери и да имаш и поддръжка от M$.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

на 3.12.2015 г. at 17:30, Person написа:

Никая ! Която и да си сложиш след 6 мес. като win 10 реално почне да се продава всички други версий си отиват....

Не подвеждай човека. Нито една от старите версии на уиндоуз няма да бъде извадена от употреба, и това не защото на Майкрософт не им се иска да стане точно така, а защото е...невъзможно! Всеки потребител със стара версия, без значение легална ли е, или кракната, ще може да си работи на нея. Просто няма да може да тегли нови ъпдейти, такива няма да има, но като се вземе под внимание, че всички нови ъпдейти са на практика шпионски малуеър на Майкрософт, бих казал, че загубата е точно никаква. Екс-пи например е с официално прекратена поддръжка от нам колко си години вече, и какво от това? Милиони потребители на тази операционка продължават да си я ползват без изобщо да им пука, че нямало нови ъпдейти. Чудо голямо! Хехехехех! Аз лично съм на седмица, нямам никакво намерение да я заменям с гигантския вирус, наречен десятка, и дори съм забранил и блокирал нови ъпдейти на седмицата, за които имам информация, че са шпионски....

на 3.12.2015 г. at 18:32, Филипов написа:

Оригиналната с която е продаден и си платил лиценза. Би трябвало а е комплектувана с всички драйвери и да имаш и поддръжка от M$.

Изобщо не е задължително лаптопът да бъде непременно с вградена операционна. Моя го взех преди месец от един магазин, като имах само две изисквания пред продавача- да бъде четириядрен, и да е БЕЗ никаква операционна. На второто ми искане от персонала демонстрираха доста странни, да не кажа потресено-изумени изражения. Засипаха ме със стандартните лепкави увещания колко гот било компютърът да е с десятка (явно от майкрософт са почнали да подкупват фирмите да им шиткат тая гадост). Останах твърд като хималайска скала- компютър без никаква операционна, или си тръгвам на мига. Резултатът- веднага ми намериха прекрасен четириядрен лаптоп за малко над 500 лева без никаква операционна система, с което си спестих над 250 лева от бюджета, и още същата вечер бях горд притежател на прясно инсталирана и напълно законна (тоест лицензирана) Windows 7. Излишно е да добавям, че седмицата автоматично намери и инсталира всички необходими драйвери и ...както обичат да повтарят хора, за които компютрите са един вид процедурно запитване, а не страст и траен интерес: "техническа поддръжка" (бурен смях в залата). Майкрософт никога не е поддържало, и няма и в бъдеще най-бегло намерение да поддържа в смисъл на гаранция и безплатна техническа помощ, собствените си операционни системи. 

Редактирано от adler88 (преглед на промените)

И още нещо, вече съвсем пикантно, от така наречената техническа поддръжка на революционната, креативна и нам още ква си боза на Windows 10- ‌‌четох материал в специализирано руско издание за хакери и програмисти (не че има голяма разлика между първите и вторите де), че група спецове с помощта на руски юрист по авторско и интелектуално право близо 4 часа са си блъскали главите по разгадаване на усукания и загадъчен смисъл и съдържание на гръмко рекламирания от майкрософт нов тип договор за техническа помощ и съдействие на потребителите на десятката. След още 4 часа прецизно изследване на анексите и добавките към договора, консорциума от специалисти най-сетне разгадава реалното юридическо съдържание на договора, което може да се помести точно в 3 изречения: 1. майкрософт не носи никаква финансова, техническа и юридическа отговорност пред потребителя на Windows 10. 2.Майкрософт продава на цена определена от Майкрософт ограничен пакет от консултации при възникване на технически проблем, и трето (най-веселата част от договора): 3. Майкрософт съдействува на онези собственици на нелицензирани (подразбирай- лицензирани, но кракнати) копия на Windows 10، които желаят да получат оригинален лиценз, като ги насочи и им съдействува при възникване на трудности при покупката на лиценз. Ахахаххахахаха..Сякаш такива като мен не знаят точно по какъв начин някакви пари да се преведат на сметката на майкрософт..Майкрософт или взема хората за пълни идиоти, или онези, които продължават да купуват лицензите на Майкрософт са действително пълни идиоти- това е изводът на руските програмисти от няколкочасовата битка с юридическите магии на договора.

Елементарно. Кажете марка и модел на лаптопа, за да видим с какви параметри е. Това доста "яка или силна" машина не говори нищо. След като се види модела на лаптопа се проверява в сайта на производителя, за коя версия има драйвери и проблема е решен.

Колеги, моля темата да не се превръща в това дали windows e хубав или не, или коя версия е по-хубава или не. За тази цел си има отделни теми и там може да си спорите на воля.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.