Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Join / Split video (.TS) files

Featured Replies

Търси се програмка за редактиране на записани предавания, Формат .ts Записът става на части до по 1GB. Трябва да се съберат в цял файл и да се изрежат реклами.  Евентуално и от края / началото заради прииблизително време на старт. Евентуално и минимална обработка като деинтерлийс.

Предпочитам нещо просто и (условно) безплатно. WinXP.

преди 57 минути, Филипов написа:

Търси се програмка за редактиране на записани предавания, Формат .ts Записът става на части до по 1GB. Трябва да се съберат в цял файл и да се изрежат реклами.  Евентуално и от края / началото заради прииблизително време на старт. Евентуално и минимална обработка като деинтерлийс.

H.264 TS Cutter

• Автор

Не тръгва.

c1843fa88531.jpg

Може би иска и още нещо. Още нещо от същия сайт пак не работи.

Пробвах и Boilsoft - добре, ама не работи с .ts и иска да прекодира.

преди 1 час, Филипов написа:

Не тръгва.

c1843fa88531.jpg

Може би иска и още нещо. Още нещо от същия сайт пак не работи.

Пробвах и Boilsoft - добре, ама не работи с .ts и иска да прекодира.

При мен върви :

59vLJDA.jpg

Явно проблема е в твоят телевизор!

А,Боилсофт по - принцип има опция да не прекодира!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

преди 20 часа, Филипов написа:

Можеш ли да дадеш сампъл, да пробваме какво го лови?

Недей да деинтерлейсваш - скапва качеството и заради прекодирането още веднъж. Самият плейър може да го направи, ако се налага.

Може би това обсъждане ще ти е от полза:

http://askubuntu.com/questions/3645/how-do-i-convert-ts-files-into-something-useful

Идеята е да ползваш Avidemux, copy stream и евентуално да смениш контейнера.

Вече не се прави за XP, но ако изровиш малко по-старо копие ще работи. Също, като отрязваш, почвай от keyframe.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

Още ли има оператори, които не са защитили телевизията от запис чрез чужд приемник?

Най-големият гъдел за мен е да декриптираш записите от телевизора. Тоест, трябва да можеш да рутнеш телевизора като подмениш фирмуера, което си е цяла наука заедно с програмата за разкодиране на записа. Останалото е ден до пладне и грешни пари.

преди 7 часа, Melmak ® написа:

Недей да деинтерлейсваш - скапва качеството и заради прекодирането още веднъж.

Зависи от качеството!

Aко е записано в хубаво качество няма да се развали,а ще се подобри! Не всеки има навика да прави това с плейъра!

Аз,когато записвам от тв-то,след като съм готов със записа,първо смалявам файла с AviDemux и го деинтерлейсвам,всичко става перфектно!

После режа рекламите,без да прекодирам! ;)

• Автор

По ред:

Melmak - Не ми се прехвърлят гигабайти за проба. Това май много сложно.

Eternal Life  - H264TS_Cutter - не работи на Barton - вероятно иска SSE2 инструкции, както и повечето нови браузери. На другия компютър стартира, но реве че няма плеър.

Mlechko - Не говорим за запис от оператор, а от ефирен декодер. Не записва кодирано. Ако на някой му се занимава - отделна тема. Но е много по-лесно да се боря с външен приемник, отколкто с телевизор. Като ми дойде до главата, ще го мъча. Така и не получих смислен отговор защо записват кодирано. Но едва ли е нещо сложно. По принцип чета че запис направен на един телевизор не може да се възпроизведе на друг, дори и от същата марка и модел,  Утре ще проверя как е положението с приемниците. На тази програма като и дам кодиран файл запича на PMT Scan.

Някъкъв Smart Cutter дава вид че работи, но се дъни несистемно със съобщение за грешка.

Работата стана безпроблемно с TSDoctor (подсказано от HWBG). Събира, реже и още една камара неща, които трябва да ги разучавам. Но работата е лесна и проста. И работи бързо дори и на старата "барака".

Новите версии си нацвъквали триала на много места  и не могат да се избършат след инсталация. Но набарах една стара бета 1.2.131 Portable. - работи безпроблемно, само и забраних интернета че иска да се самоъпдейтва.

Може би има и къде да му задам изходяща обработка за деинтерлийс. Или някой да подскаже кой филтър за какво е.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 11 часа, Eternal Life написа:

Aко е записано в хубаво качество няма да се развали,а ще се подобри! Не всеки има навика да прави това с плейъра!

Сега е модерно да се оставя, както в източника. Деинтерлейсването всъщност е доста сложен процес, при който компютъра "измисля" липсващата информация и компенсира движението. Получават се двойно повече кадри в секунда. Така че не съм сългласен за подобрението. Ако имаш време някой път тествай различните методи, като прегледаш десетина кадри от сорса и резултата. Има ясно видима разлика между различните деинтерлейсъри.

Друг е въпросът, че понякога деинтерлесването се налага.

преди 9 часа, Филипов написа:

Melmak - Не ми се прехвърлят гигабайти за проба. Това май много сложно.

Мисля, че Avidemux може да направи тези операции наведнъж и не е сложно. Просто трябва да маркираш участъците за изрязване и да дадеш копи на аудио/видео. Смяната на контейнера е просто защото този е малко странен. Например mkv също може да стане за mpeg. Само че, ако сменяш, провери получения резултат дали аудиото е синхронизирано.

Общо взето всяка програма, която може да направи copy  на stream ще свърши работа. Тази е първата за която се сетих.

Всеки сегмент трябва да почва с ключов кадър, това се прави навсякъде.

преди 10 часа, Филипов написа:

Mlechko - Не говорим за запис от оператор, а от ефирен декодер. Не записва кодирано.

Ооооо, ти си лесен тогава. Програми с лопата да ринеш. Аз ефирната си я пиша направо на компютъра от тунерче - флашка. Записва в оригиналния формат h264 MP4, а не в Transport Stream TS контейнер. Редактирам с каквото ми дойде без прекодиране. Най-лесно с QuickTime Player. В списъка ми са още 5 ударни програми, две от които действат в комбинация, но не ги обявявам, за да не се разводни темата и да бъдат набедени за калпави. За TS нямам идея с кое ще ти проработи. Знам една, която със сигурност ще върши работата, но няма да ти позволи да цепиш в произволно място. При мен обаче цепи баш на рекламата. А ти искаш акуратност, където ти му кажеш. С TS не съм запознат. Не бих опетнил програмите само заради това недоразумение.

Редактирано от Mlechko (преглед на промените)

преди 10 часа, Филипов написа:

Eternal Life  - H264TS_Cutter - не работи на Barton - вероятно иска SSE2 инструкции, както и повечето нови браузери. На другия компютър стартира, но реве че няма плеър.

If you want to use the video playback function, a ts-splitter (e.g. the newest Haali Media Splitter - http://haali.cs.msu.ru/mkv/) and an avc-decoder have to be installed (e.g. CoreAVC)

m2k0LiT.jpg

преди 1 час, Melmak ® написа:

Друг е въпросът, че понякога деинтерлесването се налага.

Така е! Просто понякога се налага! А,между другото погледни тук! ;)

преди 11 часа, Филипов написа:

Може би има и къде да му задам изходяща обработка за деинтерлийс. Или някой да подскаже кой филтър за какво е.

Най-добрият деинтерлейс, който съм ползвал е  http://avisynth.nl/index.php/QTGMC . Обаче няма да ти издържат нервите за него.

Изобщо вкараш ли обработка, изникват много неприятни въпроси и загуба на време.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.