Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

От следващата седмица Microsoft спира техническата поддръжка на Windows 8

Featured Replies

Windows 8 и 8.1  са хемороиди а 10 е някакъв Франкенщайн .Микромеките се осират със всяка следваща ОС след 7.Едва ли скоро ще направят нещо толкова стабилно като XP .По въпроса за ъпдейтите ...........дреме ти на шапката, повечето домашни потребители с XP и 7 никога не са инсталирали ъпдейти и машините си им работят.Емпирично доказано е ,че MSDN версиите работят по-стабилно от тези които се ъпдейтват редовно.

А искате ли да ви покажа на видео как на 512 mb рам върви като бебе windows 7 . Върви 100 пъти по добре от Xp както и игрите играя си без проблеми CS . FIFA 08 .

Некоя вуду магия си направил :),аз докато ползвах Windows ...............допреди 2-3 лета на 32 битова версия под 600 мб рам в idle не съм падал.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Това са реални проблеми на Windows 8 и Windows 10. Още сега мога да ти снимам компютър в покой и как хард диска му е натоварен на 100% докато Windows си прави нещо.Това, че тук във форума има хора, които знаят какво да правят и как да си настроят Windows не значи, че обикновения потребител може. Няма сега да се мъча да доказвам. Всеки си има вкусове и предпочитания. Все пак нека някой който е администратор да дойде да се похвали, че Windows 10 и 8  са перфектни за мрежа, за споделяне и са много по лесни и удобни от Windows 7.  Това са мен е достатъчно доказателство

Защото в idle режим има scheduled task за извършване на определена поддръжка от страна на ОС. Може винаги да се изключи.

http://www.nextofwindows.com/maintenance-in-progress-windows-8-what-does-it-mean

Моя Windows 8.1 е точно на годинка вече и не съм имал проблеми с него, нито с програми или стари приложения и игри. Определено не бих се върнал на 7-цата вече, но за 10 не искам и да чувам все още. За мен 8.1 е най-добрата ОС към момента от MS.

Не мога да ви разбера. Чета и ви си чудя. Windows 7 най-стабилната, най-добрата. А Windows 10 какво е: нестабилно ли? От лятото/есента съм с нея, и изобщо не ми е ядвала. Аз лично само я хваля досега и не бих си позволил като вас да... по неин адрес! Типично българско - изсипи му жълтици, път той ще ти сере ла**а. Българина винаги е бил критик без покритие и това е. Това са българите... Windows 10 - най-добрата! Кажете, какво и е лошото... ?

преди 16 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Защото в idle режим има scheduled task за извършване на определена поддръжка от страна на ОС. Може винаги да се изключи.

http://www.nextofwindows.com/maintenance-in-progress-windows-8-what-does-it-mean

Моя Windows 8.1 е точно на годинка вече и не съм имал проблеми с него, нито с програми или стари приложения и игри. Определено не бих се върнал на 7-цата вече, но за 10 не искам и да чувам все още. За мен 8.1 е най-добрата ОС към момента от MS.

Е опитай се да го обясниш на потребител, който не знае с каква ОС е или как да си включи компютъра и тогава ще говорим. Или се опитай да го обясниш на 1000 потребителя дето не знаят къде се намират и тогава пак ще говорим. И въобще защо трябва да се създава някаква тъпя ОС, дето трябва да и спра половината глупости, за да може да стане тя работеща. 8.1 и 10 са пълна боза и ще продължават да са такава, защото трябва време и хора, които да се хванат в ръце и да ги направят потребителски ориентирани и да ги изчистят от грешките и бъговете. В последните няколко години обаче MS правят уникални глупости. Пускат версии на Widnows, който имат грешки, бъгове, проблем с драйвери, липса на прайвери и т.н. Очаквам след още някой и друг месец Windows 11-12 и т.н

А за Windows 10 не искаш да чуеш. защото там не може да пипаш тези процеси!!! Ха честито и за много години!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 20 минути, borkata91 написа:

Не мога да ви разбера. Чета и ви си чудя. Windows 7 най-стабилната, най-добрата. А Windows 10 какво е: нестабилно ли? От лятото/есента съм с нея, и изобщо не ми е ядвала. Аз лично само я хваля досега и не бих си позволил като вас да... по неин адрес! Типично българско - изсипи му жълтици, път той ще ти сере ла**а. Българина винаги е бил критик без покритие и това е. Това са българите... Windows 10 - най-добрата! Кажете, какво и е лошото... ?

Започнете да мислите в обективно, а не от собствената си камбанария...точно пък мога да заявя, че типично по български е всеки да инсталира най-новото веднага след като се появи (което не винаги е по-добро), да купува най-скъпото (вместо да направи сметка дали не плаща само за марката) и да ползва Pro вместо Free версиите на дадена програма без значение дали ще ползва пълния потенциал на придобитите неща.

Да, от любопитство всеки ентусиаст има правото да види как ще се държи новото, но според това за какво се ползва системата може да прецени дали реално това ще му донесе полза или вреда. 10-тка няма да избяга, но лично аз в момента нямам полза от нея, защото ползвам легален Adobe Premiere CS6, който върви само до Windows 8.1 Няма заради 10 да минавам сега на Adobe Premiere CC 2015 само за да съм модерен. Нещата трябва да се преценяват според ситуацията.

преди 13 минути, Емил Костов написа:

Е опитай се да го обясниш на потребител, който не знае с каква ОС е или как да си включи компютъра и тогава ще говорим. Или се опитай да го обясниш на 1000 потребителя дето не знаят къде се намират и тогава пак ще говорим. И въобще защо трябва да се създава някаква тъпя ОС, дето трябва да и спра половината глупости, за да може да стане тя работеща. 8.1 и 10 са пълна боза и ще продължават да са такава, защото трябва време и хора, които да се хванат в ръце и да ги направят потребителски ориентирани и да ги изчистят от грешките и бъговете. В последните няколко години обаче MS правят уникални глупости. Пускат версии на Widnows, който имат грешки, бъгове, проблем с драйвери, липса на прайвери и т.н. Очаквам след още някой и друг месец Windows 11-12 и т.н

А за Windows 10 не искаш да чуеш. защото там не може да пипаш тези процеси!!! Ха честито и за много години!

Всеки човек трябва познава това, което ползва! Ти да не мислиш, че и при 95,98SE,XP са знаели всичко за какво служи и системните им са вървели перфектно? Не ме разсмивай! Всяка ОС има нужда от тунинг и ако потребителя няма желание да се развива, то е по-добре да се занимава с нещо друго. А дали от MS правят глупости или не, никога няма да има угодия...като не направят нещо, защо не са го направили, като решат да улеснят потребителя пак е лошо...Никакви проблеми съм няма с драйвери, нито на системите на които съм я инсталирал. Това, че ти си имал такива проблеми не означава, че всички са под общ знаменател. Ок, това си е твоето мнение, като човек, който си е изпатил, но това не означава, че за всички е така.

Ами не...10 няма да кача по ред други причини, не заради телеметрията..

О колко си в грешка колега. Клиента трябвало да знае ...... :):):)  Нима не виждаш колко зор, мъка и обяснения правиш в твоя раздел докато постващия ти даде цялата информация от която имаш нужда, че да оправиш проблема или да разбереш дали компютъра е заразен. Аз постоянно работя с хора които не знаят не с каква ОС са, ами и не знаят къде се намират. От тук нататък не мисля да споря с теб или да те убеждавам. Мисля, че сам знаеш!!!

преди 22 минути, Емил Костов написа:

О колко си в грешка колега. Клиента трябвало да знае ...... :):):)  Нима не виждаш колко зор, мъка и обяснения правиш в твоя раздел докато постващия ти даде цялата информация от която имаш нужда, че да оправиш проблема или да разбереш дали компютъра е заразен. Аз постоянно работя с хора които не знаят не с каква ОС са, ами и не знаят къде се намират. От тук нататък не мисля да споря с теб или да те убеждавам. Мисля, че сам знаеш!!!

Това е друго. На теб ти е работа (ако работиш в сервиз), на мен също (макар по-скоро да е хоби) и тук информацията, която се иска всъщност е в логовете (от тях не се иска нито да я разбират нито нищо) и дори може да се почисти и без скриптове (но именно за да им спестя ръчната намеса да не изтрият нещо, което не трябва го автоматизирам със скрипт). Но аз не говорех затова. По-скоро, че всеки себе-уважаващ се потребител би трябвало да има мотивацията да се развива. Иначе ми е ясно, че картинката не е розова. ;)

Всеки себе си уважаващ потребител.......  А дано новата година ни донесе повече такива потребители!!!

• 1 месец по-късно...
на 11.01.2016 г. at 0:32, borkata91 написа:

Човек ти май не си видял всичко на тоя свят, а именно когато ми забие цс, халф, темфортрис и софтуерне предназначен за това нещо. Виж ми цс като забие как се решава проблема. Нещо е стабилно когато излезе само един път една версия и му се правят ъпдейти само за оправяне на бъгове, а не да си търся музика с неква виртулна астинка, на която името й е взето от Halo.

Идеалната Ос ще дойде когато някоя ма много луда, интелигентна глава от майкрософт вземе, че свие кода на уиндол от всеки излязъл до сега съединиго с кода на линук и се роди нещо, което да харчи рам колкото арч линукс, много удобна като XP бързината на търсене на 10, начина продреждане на прозорците от 8 и 10, фунциалноста и малко от красотата на 7 и вско хубаво нещо от други ос и това ще идеалното нещо. Икато ще се има предвит, че няма въобще да е прозорец а хибрит, който стартира и работи съвършено с програмите за windows, ама с вирусите е като линукс. Етова ще е грандиозното нещо на века, ма ги няма такива ентусиасти за жалост и както казах трябва да посмее да открадне кода и да си изтърпи след това последствията, които ще му наложат от съдилищата. боже.

• 4 месеца по-късно...
на 1/11/2016 в 18:09, Емил Костов написа:

Ще изброя само няколко причини, които все още не са отстранени напълно:

1. Проблем с драйвери - особено тези за видеокартите и за USB 3.0

2. Проблем при работата на по-стари програми и приложения въпреки опциите за съвместимост.

3. Натоварване на хард диска на 100% при положение, че компютъра е в покой и с него не се прави нищо. Този проблем е още по-дразнещ при Windows 10. Умишлено направи се иска потребителя да има SSD или SSHD.

4. Бъгове и грешки с профила на абонат, невъзможност за инсталиране на програми и т.н.

Е как пък един от тия проблеми не съм срещнал за всичкото време през което съм ползвал уиндоус 8 и 8.1 и сега при уиндоус 10? И то като имаш предвид че не съм ги ползвал само на един компютър.

Някои хора сте готови от 10 кладенеца вода да извадите само и само да изкарате тъпия уиндоус 7 по-добър, ама не е!

на 3/6/2016 в 12:35, 805 написа:

Човек ти май не си видял всичко на тоя свят, а именно когато ми забие цс, халф, темфортрис и софтуерне предназначен за това нещо. Виж ми цс като забие как се решава проблема. Нещо е стабилно когато излезе само един път една версия и му се правят ъпдейти само за оправяне на бъгове, а не да си търся музика с неква виртулна астинка, на която името й е взето от Halo.

Идеалната Ос ще дойде когато някоя ма много луда, интелигентна глава от майкрософт вземе, че свие кода на уиндол от всеки излязъл до сега съединиго с кода на линук и се роди нещо, което да харчи рам колкото арч линукс, много удобна като XP бързината на търсене на 10, начина продреждане на прозорците от 8 и 10, фунциалноста и малко от красотата на 7 и вско хубаво нещо от други ос и това ще идеалното нещо. Икато ще се има предвит, че няма въобще да е прозорец а хибрит, който стартира и работи съвършено с програмите за windows, ама с вирусите е като линукс. Етова ще е грандиозното нещо на века, ма ги няма такива ентусиасти за жалост и както казах трябва да посмее да открадне кода и да си изтърпи след това последствията, които ще му наложат от съдилищата. боже.

Хайде пък сега не вървял ЦС-а, бре, ами при мен как така върви без проблеми? Че даже и стария халф лайф върви че и брууд уар, даже тия дни успешно подкарах антика като фантасмагория, че нещо ме хвана носталгията...

Дали пък проблема не е задклавиатурното устройство?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.