Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не се включва компютъра

Featured Replies

преди 23 минути, ✯Blue Ray✯ написа:

Хубаво е да посочите, че имате предвид CMOS батерията. Защото може да се имат предвид доста неща и потребителя да се обърка, ако е начинаещ. 

Че каква друга батерия при настолен компютър от мишката ли? Щом може да си смени РАМ-а и знае кое е и с батерия ще се справи. :)

• Автор

Пробвал съм всичко, махам компоненти, слагам, с видеокарта, без нея, със и без батерия, нова стара рам... Единствено с новата рам не издава звуци но и пак не иска да включи. 

Със стара рам и без видео карта като монитора е вързан към вградената пак издава един продължителен и 2 кратки... Махам кабела и батерията слагам новата рам отново без видеокарта и не издава звуци но и пак няма сигнал на монитора от вградената видеокарта. Залагам на това, че ще трябва да купувам и ново дъно :D

Редактирано от mazazel (преглед на промените)

Проблема най-вероятно е в дъното. Вижте дали не е попаднал прах в слотовете за рам памет, който да пречи на контакта между пластините. Опитайте се с нещо да го продухате. Ако и това не помогне, най-вероятно ще се ориентирате към ново дъно. Ако имате друго такова, тествайте и вижте дали с него ще го има проблема. 

Ти не разбра ли ,че чипсета няма му позволи да използва тази рам

McLane стига с тази честота, не от това, то и 1333 mhz работят при определени условия, реално сигурно до сега е работил на 1066Mhz- но както и да е, ако проблемът е възникнал от РАМ-та не от честотата.

Ето и снимка тествани модели.

Untitled.jpg

Редактирано от spielberg (преглед на промените)

Каза,че е работел с 1333 сега дали е работела на тази честота или на по-ниска ,няма как да знаем

преди 2 минути, McLane написа:

Каза,че е работел с 1333 сега дали е работела на тази честота или на по-ниска ,няма как да знаем

Вече и с старта не работи най-вероятно е оплескал нещо така че спора е безсмислен.

Да погледне тази тема  явно решението е настройване на модулите в Bios, има доста теми с проблеми точно с рам-та при това дъно. Какво предполагам аз-всяка рам която е над 1066MHz предполага ръчно настройване на модулите в Биос-а, затова и той сега има проблеми със старата която е 1333MHZ- подобно на човека от посочената тема. Да пробва да настрои модулите да работят на 1066MHz.

Това разбира се, ако проблемът е наистина в РАМ-та.

• Автор

Как така съм оплескал нещо? Проблема е, че със старата памет писка с код който пише, че е заради видеото, а с новата не издава никакви звуци...

преди 1 час, McLane написа:

Ти не разбра ли ,че чипсета няма му позволи да използва тази рам

За пореден път ти обяснявам и най-вероятно ще игнорирам всеки следващ подобен отговор и съветвам това и останалите. Памет с по-висока честота, от поддържаната от дъното, стига напрежението и типа да са еднакви, както и капацитета да е поддържан, работи на по-ниска честота!!! На максималната от дъното. 

Убу де ......ако може да ресетне биос ,като махне батерията ,за да се върнат заводските настройки на дънната платка.

Друг е въпроса,че и автора не казва кога се е появил този проблем.Дали преди ъпгрейда или го е имал със старата памет.

• Автор

Виги си мисля, че не съм малоумен и другите го знаят, но явно не знаете :D батерията съм я изкарвал 5 пъти за по 3-4 минути а проблема се появи като включих компа(със старата рам) и за това купих нова. Винаги съм изкарвал захранващия кабел и съм натискал копчето за включване/изключванв.

Редактирано от mazazel (преглед на промените)

Значи го носиш в сервиз да го прегледат обстойно,да го тестват с друго захранване .Никой не казва ,че си малоумен просто има неща които могат да се диагностицират само в сервиз от специалист

Най-вероятно проблема е в дъното, а не в захранването. Разбира се, не е изключено и захранването, но е по-малко вероятно. 

• Автор

Благодаря на всички, така или иначе компа беше старичък си поръчах ново дъно с процесор i5 650 за 170 лв.

преди 4 часа, McLane написа:

Убу де ......

Това някак си не прилича на извинение за глупостите който написа!

преди 3 часа, mazazel написа:

Виги си мисля,......

Дъното е прилично възрастно и е твърде вероятно просто да се е получило окисляване на контактните повърхности я на старата памет я в цокъла. 

Преди тотално да изхвърлиш старото опитай да почистиш старата памет с гума за молив. Потъркай контактните пинове все пак внимателно да не вземеш да откъртиш някой. След това когато я поставяш го направи десетина пъти това упражнение. Слагаш в цокъла вадиш, пак слагаш и т.н. понеже няма как да бръкнеш в цокъла това може да понадраска повърхностите вътре в него и контакта да се възвърне. Ако със старата памет продължава да не тръгва постави и пробвай и с новата.

и 6 часа, spielberg написа:

McLane стига с тази честота.....

Пределно ясно му го обясних това което си дал на господин експерта къде да влезе и да се ограмоти.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Не е трябвало да избързваш с ново дъно,понякога уж наглед сериозен проблем има просто решение.За това ти казах да го занесеш в сервиз.Ти убеден ли си ,че ще можеш да свържеш новото дъно правилно?Ако не си сигурен не прави опити.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.