Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да си премерим...мобилните апарати (дискусия)

Featured Replies

Здравейте, уважаеми потребители!

Отварям тази дискусия, в която можем съвсем спокойно да се похвалим или оплачем от апаратите си, тяхната работа и фунционалност, да кажем как една марка превъзхожда друга по различни параграфи, хардуер, продажби и т.н.
Също така, нека в тази тема преместим споровете от теми на потребители, които търсят конкретни съвети относно апарати и да не се разводняват същите.
Спокойно можете да си каните опонентите в тази тема и да си говорите на воля, да си показвате снимки, резултати от бенчмаркове, от анализатори и прогнозни очаквания за даден апарат или просто да се възхитите на дадена презентация на нов модел от който и да е производител.

Моля, използвайте темата по предназначение и задължително спазвайте добрия тон и уважение към опонента си!
Който сметне, че има пост не по темата или е обиден и търси просто заяждане и провокация, ползвайте бутона "Докладвай", вместо да се вкарвате във филми.

Поздрави и бъдете здрави! :)

• Отговори 92
  • Прегледи 14,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Смартфони или обикновенни тИлифони ?

Telenor M100 реплика на някоя от Nokiite ....предимства батерията държи 10 дена ,голям дисплей и ако го счупя нема се ядосвам щото го взех за 6 лева :)

Моя телефон, тежи точно 133 грама с пълна батерия....Като се разреди батерията, пак ще го претегля и ще пиша .

Начи аз си мислех ,че ще си ги мерим ,а не притегляме демек........ТТ данните ти са грешни :) дай ш/д в см

преди 1 минута, McLane написа:

Начи аз си мислех ,че ще си ги мерим ,а не притегляме демек........ТТ данните ти са грешни :) дай ш/д в см

Упс...извинети :)

Дебел 22мм

Дълъг 113 мм

(Off) 

Естествено се появиха веднага някои от ''уважаемите'' потребители и осраха темата.

Страшна дискусия назрява...:)

пп.algor-ов не пита за мамулите, а за телефоните.

явно аз ще съм първи.

Основния апарат който използвам Xiaomi Redmi Note WCDMA MIUI OS 7.1 Stable

Mediatek MT6592
CPU Octa-core 1.7 GHz Cortex-A7 
GPU Mali-450MP4
вградена памет 8 GB, 2 GB RAM

Апарата не е нищо особено но ми върши работа пък и свикнах с  MIUI и не бих се върнал на чист андройд.

От време навреме за по ден два или седмица ползвам и други апарата, ако има интерес към темата ще качвам тестове и скриин шотове и от тях.

10649507_10203671348684570_5073413385667

За да не става тежка темата останалите снимки ще слагам в спойлери.

С различните версии на Antutu резултата варира най доброто ми постижение е 38 000 но с последната версия 6.0.4 е малко над 24 000

Версията на софтуера също оказва влияние на резултата, в момента съм с MIUI OS 7.1 Stable

Spoiler

10945727_10203671288323061_8058305021619 12644820_10205848694076844_2479545682794  

12669677_10205848694316850_1066913797759

Батерията при нормално използване изкарва два дни, тоест зареждам през вечер.

Ако икономисвам и ползвам апарата само за разговори но без да спирам пренос на данни и  Wi-Fi изкарва до пет дни.

Част от разговорите ми минават през вайбър.

Spoiler

12651029_10205792511272309_2219242598535  12662007_10205792512152331_1514376735045 

Дайте предложения за тестове.

Ето и S4 I9505 със CyanogenMod 13. :) В сравнение със стоковия андроид, тука вадя с около 4к в повече.

Резултат от AnTuTu Benchmark:

Spoiler

iMWjbd7.png

Информация относно смартфона:

Spoiler

YUXPAS6.png

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

LG G4 с 6.0 ММ (v20d stock)
Antutu :

Spoiler

z6ubt7V.png

Info: 

Spoiler

chPHIzb.png

Батерията ми издържа цял ден (5-6 часа нонстоп ползване), т.е зареждам всяка вечер. Оплаквания нямам ;)

Редактирано от Stilian Hadzhiev (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Надявам се да ви е интересна тази публикация на тема Бъдещето на мобилните технологии: http://goo.gl/aw7axz

Samsung SII, има модели с които всяка марка се е доказала на пазара, примерно Мерцедес - 123, Нокия - 3310, Тойота - Корола и т.н. 

Мисля че Самсунг направиха пробив при смартфоните с този модел, със сигурнот има много и по-нови модели, но докато ми върши работа не мисля да го сменям. Принципът ми е да не ставам роб на марките и моделите, щом ми върши работа - значи това е моята стока. А че някой си купил по-нов, по-хубав, по-лъскав, не ме грее и без това целият народ е луднал по манията да пилее пари по марки модели и глупости. А има къде къде по добри места където могат да се похарчат тези пари, вместо да се "инвестират"  в най-новия айфон.

Lg G2. Класика в жанра. Чудесен екран, стабилна батерия, бърза работа.

1a1a11c64df6243083fb96cb05dc1c44.jpg

• Автор
преди 5 часа, seoslav написа:

Надявам се да ви е интересна тази публикация на тема Бъдещето на мобилните технологии: http://goo.gl/aw7axz

Статията е вярна, но интересна може да е за човек, който не се интересува от нищо извън училището си и PS4-ката си (примерно казано).

Повечето от нещата ги ползвам и ги имам и към днешна дата, а Bluetooth рекламите (и по общо казано маркетинга) наврезе в Бг още преди 5-6 и повече години и аз лично (и екипа ми) имам доста реализирани кампании.
Друг е въпроса, че пазара в нашата мила татковина е толкова скапан и поевтинен, че дори големите международни клиенти се ограничават вече само предимно до ТВ и чат-пат някоя промоция, а останалите комуникационни канали тънат в забвение и неизползване.

Отплеснах се малко...

Технологиите наистина препускат в галоп, но докато хората по света вече ползват 5G и тестват усилено 6G, ние тук още не можем да се домогнем до 4G.
Жалка картинка сме и по друг параграф - над 90% от потребителите ползват функциите на смартфона си под 30% от възможностите му.
И никой не знае защо е необходимо за едно ало-ало да се дават една шапка пари, като дадена слушалка за неколкократно по-малко пари върши същата работа.

Иначе сме модерни, да :)

преди 16 часа, algor написа:

И никой не знае защо е необходимо за едно ало-ало да се дават една шапка пари, като дадена слушалка за неколкократно по-малко пари върши същата работа.

А на мен ми се чудят що съм с телефон за 50лв.

Но това за ползване възможностите на телефона не съм изобщо съгласен че е български феномен или пък е само за телефоните. Пък и не мисля че е чак толкова лошо нещо (неползването, не незнаенето).

Sony Xperia Z1. Предимства: Ниска цена, дълъг живот на батерията.. Използвам го главно за слушане на музика, Messenger или някоя игра като Asphalt 8. 

6bca41aa86844856b0abdb768098a5ab.png

Редактирано от BalioFVFX (преглед на промените)

преди 1 минута, BalioFVFX написа:

Sony Xperia Z1. Предимства: Ниска цена, дълъг живот на батерията.. Използвам го главно за слушане на музика, Messenger или някоя игра като Asphalt 8. 

По-голяма снимка не можахте ли да сложите?

преди 9 минути, capnemo написа:

По-голяма снимка не можахте ли да сложите?

Оправих поста.. Така по-добре ли е?

преди 55 минути, BalioFVFX написа:

Оправих поста.. Така по-добре ли е?

Доста сплескано.

преди 4 часа, flare написа:

А на мен ми се чудят що съм с телефон за 50лв.

Но това за ползване възможностите на телефона не съм изобщо съгласен че е български феномен или пък е само за телефоните. Пък и не мисля че е чак толкова лошо нещо (неползването, не незнаенето).

Над 80% от съучениците ми използват само 10% от смартфоните си. (Messanger, Snapchat, Facebook, Instagram, камерата и Facebook)

А да не говорим, че един който е с Z5 Premium има оригиналния smart view кейс и не знае как да го активира. (както знаете, трябва да се свали едно приложение и свърже чрез NFC)\

П.П. Обичам да ръчкам смартфона си. Отделно да пробвам и различни къстъм ромове. Най-много ми допадаше Resource Mix, но те все още не са направили Marshmallow.

Редактирано от niki292002 (преглед на промените)

преди 1 час, niki292002 написа:

Над 80% от съучениците ми използват само 10% от смартфоните си. (Messanger, Snapchat, Facebook, Instagram, камерата и Facebook)

А един обикновен потребител за какво друго да използва смартфона си? А това за Z5-цата няма да го коментирам. Разглезени & безмозъчни :Dd

Току що, BalioFVFX написа:

А един обикновен потребител за какво друго да използва смартфона си? А това за Z5-цата няма да го коментирам. Разглезени & безмозъчни :Dd

Не става въпрос за това, че почти не използват почти пълните възможности на смартфона си, а за това, че някой от тях имат едни от най-мощните модели на пазара... (примери: Z5 Premium, Samsung Galaxy A7, S6 Edge и S6)

преди 3 минути, niki292002 написа:

Не става въпрос за това, че почти не използват почти пълните възможности на смартфона си, а за това, че някой от тях имат едни от най-мощните модели на пазара... (примери: Z5 Premium, Samsung Galaxy A7, S6 Edge и S6)

А за това съм напълно съгласен. Ама нали трябва да си swag..

Редактирано от BalioFVFX (преглед на промените)

преди 35 минути, BalioFVFX написа:

А един обикновен потребител за какво друго да използва смартфона си? 

Основно ползвам навигацията. Заради навигацията си купих и първия смартфон.

О скоро имам блутут в колата много е удобно няма да изброявам начините на употреба.

Последните две години голяма част от разговорите ми минават през вайбър и месинджър. Когато е служебен разговор предпочитам да е написано черно на бяло.

Камерата също я ползвам интензивно.

Онлайн банкиране и пазарене, много е удобно всекидневно ми се налага да поръчвам части и консумативи и не винаги имам достъп до компютър.

Баркод скенера също е полезен.

Споделяне на файлове в домашната мрежа и тук приложенията са безкрайни.

използвам и приложение за охрана/видео наблюдение

Спорт/здраве - имам смарт гривна/часовник. 

Вероятно скоро ще се сдобия и с умен апарат за кръвно.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.