Премини към съдържанието

Препоръчан отговор


Здравейте,

Значи, настроил съм си рутера да резервира конкретно вътрешно IP за моя MAC адрес. Също така съм го направил да няма Lease Time за моя MAC адрес (тоест е завинаги). Това е с цел да мога винаги да си използвам Wake-on-LANа, за да си пускам компютъра. Проблема ми е, че при рестарт на рутера не ми назначава вътрешното IP към MAC адреса, който съм му задал, докато не си пусна компютъра с въпросния MAC. Осъзнавам, че така е устроен рутера, но се чудя дали има начин да го заобиколя и да го направя да ми назначава IPто към MAC адреса, а не само да го резервира, при пускане на рутера. В района, в който живея, тока спира сравнително често и не мога да си пусна компютъра от друго място, когато ми трябва.

Рутера ми е TP-LINK TL-WR740N.

Благодаря ви предварително! :)

skren6ot.jpg

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Правиш компютъра ти с статично IP което е извън обхвата на DHCP и готово. :)

  • Харесва ми 1

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е това не е Сиско рутер или рутер от висок клас, за да може да ти помни такава настройка ;)

И още нещо! Ако постоянно спират тока се замисли за хубав UPS, че може да се простиш с компютъра и рутера едновременно. Вече имах няколко подобни случая.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

отделно че е много вероятно WOL да не работи ако тока спре за малко и после пак тръгне... в повечето случаи wake on lan работи само при нормален shutdown, при изключване на захранването дъното минава в друг режим и е много вероятно после да не можеш да го събудиш през LAN-a. още нещо като спреш компа няма  ip-adress, има само MAC...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Тоя форум ще си остане една посредствена детска градина... една камара глупости изписани ...

Нищо му няма на рутера и WOL си работи перфектно през него. По принцип ИП адреса не те интересува, защото след като компютъра е изключен на мрежовата карта няма назначен адрес и е повече от ясно, че го няма да виждаш адреса докато не си включиш компютъра. Освен всичко когато се инициира събуждане извън локалната мрежа се обръщаш към публични си ИП адрес и пакетите не се интересуват от локалната мрежа, но за да сработи за конкретна машина от мрежата, трябва да се пренасочи пора - примерно 9, А мак адреса е този, който следи... Резервирането на ИП адрес по MAC пък казва на рутера къде да препрати пакета т.е. до коя машина, но за да сработи цялата работа се прави и binding. По надолу в менюто мисля, че го имаше на този рутер като опция

 


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

  • Горещи теми в момента

  • Подобни теми

    • от barbuncela
      Здравейте!  Не знам какво да правя!
      Имам два лаптопа, единия в стаята, другия в кухнята. Рутера преди време го смениха тези от Мтел, някакъв HUAWEI, нямам достъп до него. От известно време този в кухнята започна да губи сигнала. Излиза удивителна на иконката за мрежата. Забранявам адаптора на WI-FI, разрешавам го, оправи се, кара няколко минути и пак удивителна! Хванах се за драйверите...и по-стари, и по нови, никаква промяна. Помислих си...мамка му хардуер! Сложих една флашка WI-FI, работи на пушка! Лаптопа е на три метра от рутера, през вратата на кухнята, стени няма.Другия лаптоп в стаята на около 5-6 метра през стената, няма проблем. Преди няколко дена спря нета, някакъв проблем...Реших да се вържа с тоя на съседа...Правим си тази услуга когато някой не си е платил сметката!    Хвана веднага. На 15 метра през 4 стени панел. По едно време нещо се сетих, махнах флашката и включих неговият си WI-FI. Моментално свърза, без проблем! И си работи! Пуснаха нета. Въртях антените на моя, нищо и половина. А онзи в стаята си работи.
      Естествено се обаждам На Мтел и обяснявам случката. Слушах 5 минути музика, обажда ми се мацката и ми обяснява, че са проверили, да включа и изключа рутера и т.н. Тоя номер съм го правила много пъти не става. При тях всичко било наред!?   Тръгна нета за около час и пак удивителната!   Пак се обадих, пак същото, при тях проблем нямало?!?! С този на съседа връзва моментално хем е доста далече!
      Тая сутрин кара 30 минути, и сега съм пак с флашката! Домашния комп дето си е с кабел от рутера, проблем също няма! 
       Не знам какво да правя?                                                                
    • от kemkama
      Здравейте,
      Имам рутер Dlink DIR-842, който e главният ми рутер в единия край на апартамента. Имам и друг такъв, който уж трябваше да бъде настроен като WDS Repeter в другия край на апртамента, но не виждам съответните опции за да направя промяната.

      Много ще бъда благодарен ако получа вашата помощ (очаквайте да задавам тъпи въпроси).
       
      Благодаря,
      Поздрави
    • от Bokeem
      Здравейте, значи моят проблем като цяло не ми пречи на работата , но със сигурност е налице такъв. Та става въпрос за индикатора интернет статус (земното кълбо), който е на самия рутер . Постоянно мига в оранжев цвят
      в PDFа е описано като 'amber blinking' , състоянието е - Router is attempting to connect to the internet ), а трябва да свети като останалите - синя икона без мигания. Като резултат в менюто на рутера дава (No Connection),но интернет си има и си работи безупречно.
      Четох по форуми...като цяло коментара е че няма проблем, но по този начин в log файла на за SYSTEM LOG дава само едно и също въпреки нормалното сърфиране -  а именно :
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:00:32 2018
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:00:58 2018
      internet verification fail => Fri Mar 16 01:01:22 2018
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:01:48 2018
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:02:11 2018
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:02:37 2018
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:03:02 2018
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:03:28 2018
      Internet verification fail => Fri Mar 16 01:03:54 2018
      Де факто рутера и "модема" в който е интернет кабела не се сработват нещо като хората. Ситуацията продължава близо месец, иконата така си мига в оранжево нонстоп 24/7... На известен интервал от време за кратко става синя, но е за 2-3 секунди и пак продължава оранжево мигане... Пробвал съм рестарти, ресет, вадене на кабели - няма ефект. Веднъж звънях на доставчика, но както и очаквах - като казах че нета си работи и оня ми вика "Проблема не е от нас... Няма какво да ресетна от тук, или да променям..."                   С последния фърмуер съм - 5.000
      някакви идеи ????
       
    • от iconi95
      Здравейте!
      До този момент ползвам услугите на варненският интернет доставчик TCV, ако това има значение, но напоследък имам едни spike-ове, които не се забелязват по време на браузинг, а по-скоро по време на геймнинга. Тези падения се оправят временно при рестарт на рутера, а от скоро вече и от това не се оправя. Направих и ъпдейт на фърмуера на рутера, белким нещо се промени - нищо. Хммм.., а защо не свържа направо ЛАН кабела към компютъра, лишавайки се от функциите на рутера? Устройва ме, така и направих. Свързах кабела,  (забравих да вметна, че до сега съм използвал интернетът безжично) влязох в IPv4 настройките, за да въведа предоставените ми от доставчика данни, а именно IP адрес, net mask, gateway и DNS и .. нищо - изписва ми неидентифицирана мрежа. Моля, помагайте!
    • от pilence7707
      Телефона е sony z ,номер на модела c 6603,версията на андроид 5.1.1.  Не е мокрен,изтърван,удрян ,нито е сменяно нещо по него.От известно време,месец може би,се рестартира по време на разговор,без значение дали е входящо или изходящо обаждане,след това няма информация за последния разговор,все едно не се е състоял и батерията е на минимален заряд 12 или 14 %.Вярно ,че е старичък,на 4 г.,но работи идеално с изключение на това рестартиране.Връщах фабрични настройки няколко пъти,но ефект никакъв.Та въпроса ми е от къде може да е проблема,благодаря на всички отзовали се .
       
  • Дарение

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.