Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавно отваряне на папките

Featured Replies

Обяснението според мен е че при по-слаби машини с инсталиран WinXP колкото по-малко ефекти са включени визуални и други екстри е напълно нормално това явление...затова хората с по-немощни ПС-та влючват класически изглед на менютата (за контрол панела ,старт менюто ,търсачката ,logon-a)...

С каква конфигурация си?

VE01.gif

VE02.gif

VE03.gif

ПРОВЕРИ И ТОВА за по-добра прозиводителност...

http://www.optimizingpc.com/install/windowsxpsettings1.html

http://www.optimizingpc.com/install/windowsxpsettings2.html

• Автор

@B-boy[styLe] машинката ми не е толкова зле (1.7 реални/512mb ram) ,при това съм опимизирал вин-а (имаше някаде една статия за по-добра производителсност) ,дефакто не може от това да е проблема

Редактирано от Matau (преглед на промените)

виртуална памет 500 на 500 ли да я задам ,както е описано в един от линковете които ми показа ?

Само че забележи че там е зададена на отделен дял специално заделен за виртуалната памет...При 512 Мб е препорачително да си е 768 Мб ,но най-добре дай Операционната Система сама да си определи нужния размер... :baby:

Изпозлвай инструменти за оптимизация на Windows-a (платени ,но пълно функционални за 30 дена и имат интерфейс и wizards както за напреднали така и за начинаещи - TuneUp Utilities 2006 ,System Mechanic Pro 6 безплатните такива - Advanced WindowsCare ,CCleaner)...и още много други!

Или с вградените такива на Windows-a

Disk CleanUp

Check Disk

Disk Defragment

С помоща на Diskeeper ,можеш да увеличиш размера на MTF - Master File Table...и не на последно място можеш да изчистиш регистрите и да ги ДЕФРАГМЕНТИРАШ...така ще се намали времето за достъпа на ключове и стойности в регистъра (keys & values) както и ще се поправят структурни грешки:

Изтегли си този безплатен инструмент и...(Defragment at next boot)

PageDefrag.gif

Виж дали разполагаш с последните актуализации за Операционната Система драйвъри firmware особено за САТА интерфейса от сайта на прозиводителя на дънната ти платка...:)

Имам абсолютно същия проблем - папка с огромен брой папки в нея, пълни с файлове(при мене -снимки към 25 гб). Единственото (емперично) решение е да я разбиеш на повече папки в главната директория. т.е. да няма толкова много файлове в една(най-горната) папка. Предполагам, че въпросното забавяне е заради четенето на "thumbs.db".

Абе не мисля, че за 3 секунди забавяне може да го наречеш проблем. Зависи с какво са пълни папкте. При мен папката с филмите я отваря и по-дълго заради thubnail-илчетата. Мисля че не е проблем :lock:

Редактирано от DarkWalker (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.