Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква скорост мога да дигна на гигабитов рутер

Featured Replies

802.11b или 802.11n стандарт?

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Отговори 103
  • Прегледи 13,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Пробвал ли си да променяш място/ориентация на рутъра/антените? ДА сложиш ерфлектор/и на антените?

• Автор

Еми за място да но като променя мястото пада сигнала а съм рутера е на централно място и тази скорост ми стига което е доста над очакваното в някои доставчици такава скорост само по кабел я предлагат :)

• Автор

Малко да съживим темата . Сега се сетих да попитам да не би да съм свързан на отделен влан свързан директно в апаратна им и да получавам до 100 mbps скорост . Тъкмо това четох в нета ако имам отделен влан , който се слага предимно за FTTH мрежи имам по висока скорост но техното е FTTB цялото трасе е оптика което е отзад блока и при мен идва лан кабел .

Та пак ще ти кажа, че колкото ти дава доставчика по договор ДО толкоз може да имаш. Всичко друго са само празни приказки и забава. И стига сте мерили с този Speedtest, защото той не е гаранция и мерило за скорост.

Ами, сподели с какво да тестваме уеб скоростите.

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Та пак ще ти кажа, че колкото ти дава доставчика по договор ДО толкоз може да имаш. Всичко друго са само празни приказки и забава. И стига сте мерили с този Speedtest, защото той не е гаранция и мерило за скорост.

Да де, ама няма как Speedtest да ти покаже повече, от колкото имаш реално, нали? То реален и точен тест няма. Няма и как да има.

преди 4 часа, adersa написа:

Малко да съживим темата . Сега се сетих да попитам да не би да съм свързан на отделен влан свързан директно в апаратна им и да получавам до 100 mbps скорост . Тъкмо това четох в нета ако имам отделен влан , който се слага предимно за FTTH мрежи имам по висока скорост но техното е FTTB цялото трасе е оптика което е отзад блока и при мен идва лан кабел .

Няма значение от къде и какъв ти е кабела. Колкото имаш по договор, толкова имаш сигурни. Но това, не означава, че не може да имаш повече. Най-често това е проблем с шейпъра. Аз плащам за 50Mbps, но получавам 100. Максимум съм достигал до 98 през Speedtest. С LAN кабел съм. Няма да споделя кой е оператора и кой е пакета, защото в случая не е важно.

• Автор
преди 18 минути, Емил Костов написа:

Аз пак ще ти кажа плащам 20 получавам 100 ! и аз няма да кажа името на доставчика че Емо ще започне да пише едни молби до КЗК :D

Не плащаш 20, а да получаваш 100 в това съм сигурен. Виж си много добре в договора за каква услуга става на въпрос. И как ме виждаш, аз да пиша молби до КЗК, при положение че проблема не е мой. Освен това при самия интернет има споделяне ( зависи колко хора има закачени на "клона") . При рестарт на даденото устройство може да измериш тези 100 или 200 мегабита, но като се закачат всички ползватели тогава ще си дойде всичко на мястото. И освен това говорим за BG peer. При международния интернет не е така.

Ако въпреки това доставчика ти се е объркал и ти пуска повече скорост отколкото си абониран ( има и такива случаи ) то тогава си късметлия.

Ето ви още един софтуер за измерване на скорост и още много други неща, свързани с интернета. За някои функции ще ви поиска регистрация. Разгледайте го обстойно и ако искате направете сравнение със SpeedTest - а

http://2ip.ru/

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Не плащаш 20, а да получаваш 100 в това съм сигурен. Виж си много добре в договора за каква услуга става на въпрос. И как ме виждаш, аз да пиша молби до КЗК, при положение че проблема не е мой. Освен това при самия интернет има споделяне ( зависи колко хора има закачени на "клона") . При рестарт на даденото устройство може да измериш тези 100 или 200 мегабита, но като се закачат всички ползватели тогава ще си дойде всичко на мястото. И освен това говорим за BG peer. При международния интернет не е така.

Ако въпреки това доставчика ти се е объркал и ти пуска повече скорост отколкото си абониран ( има и такива случаи ) то тогава си късметлия.

Емо - преди година и половина, в София - по договор беше до 20 Mbps, а speedtest (с уговорките за точността) редовно показваше от 75 до 85 mbps.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 6 часа, * СТЕФАН * написа:

Ето ви още един софтуер за измерване на скорост и още много други неща, свързани с интернета. За някои функции ще ви поиска регистрация. Разгледайте го обстойно и ако искате направете сравнение със SpeedTest - а

http://2ip.ru/

Много големи разлики ми дава. Speedtest - 9,15 Down / 0,84 Up / Ping 26 ms. Туй руското - 4,48 Down / 2,05 Up / Ping 53 ms

За квот си плащам - това и виждам:

http://www.speedtest.net/my-result/5108833266

преди 12 минути, ExaFlop написа:

За квот си плащам - това и виждам:

http://www.speedtest.net/my-result/5108833266

Твоя е като моя. Направи и един тест със линка дето съм пуснал, ако обичаш. А на Жорката благодаря.

преди 6 минути, * СТЕФАН * написа:

Твоя е като моя. Направи и един тест със линка дето съм пуснал, ако обичаш. А на Жорката благодаря.

Пак заповядай.  :handshake:

Обаче - тия руснаци - много малко сървъри предлагат из Европата.

Я ти пробвай с това - http://www.broadbandspeedchecker.co.uk

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

преди 13 минути, jhoro написа:

Пак заповядай.  :handshake:

Обаче - тия руснаци - много малко сървъри предлагат из Европата.

Я ти пробвай с това - http://www.broadbandspeedchecker.co.uk

Жоре! Ето :  В момента на теста ми работят 2 тракера и 3 Хъба!

Снимка014.jpg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Току що, * СТЕФАН * написа:

Жоре! Ето :   

Това към лондонския сървър ли е?

fd3G4yxdhE3-lHMr8v6C7aV0SuxPKs1mpOAWoryH

232991774.jpg

Цюрих, Шв

http://www.speedtest.net/my-result/5108900482

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 4 минути, jhoro написа:

Това към лондонския сървър ли е?

Не. Италия , Милано

Току що, * СТЕФАН * написа:

Не. Италия , Милано

Когато се цитира резултата от някой тест на скорост, е добре да се казва и сървъра.  :wink12:

преди 7 минути, jhoro написа:

Когато се цитира резултата от някой тест на скорост, е добре да се казва и сървъра.  :wink12:

Аз мислех че ще се вижда, но като свърши теста и не се показа сървара от къде е . Затова ти го снимам наново в процес на измерване. Да си сигурен!

Снимка015.jpg

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.