Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Палене чрез бутане

Featured Replies

На 5-та се бутва ,за да отлепи бендикса ако е залепнал.На място се прави,не с цел да я палиш,на най-висока предавка предавателното число е най-ниско и най-лесно ще се завърти маховика .............от там ще отлепи и бендикса .

• Отговори 62
  • Прегледи 25,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз имах абсюлотно същият проблем с друга марка, но се оказа бушон (който държа да отбележа сам си изгорих, за да видя един кабел баш за какво е и разбрах - маса :D) и понеже съм тъп и упорит 2 пъти го горих този бушон, защото все още не ми е баш ясно как този кабел е маса и още не съм сигурен, но пък спрях да го пипам.
Бушоните и с просто око се вижда дали е прекъснат отвътре или не, но за всеки случай да ги замери сите ;)

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

• Автор
Току що, icekiller написа:

Аз имах абсюлотно същият проблем с друга марка, но се оказа бушон (който държа да отбележа сам си изгорих, за да видя един кабел баш за какво е и разбрах - маса :D) и понеже съм тъп и упорит 2 пъти го горих този бушон, защото все още не ми е баш ясно как този кабел е маса и още не съм сигурен, но пък спрях да го пипам.
Бушоните и с просто око се вижда дали е прекъснат отвътре или не, но за всеки случай да ги замери сите ;)

За Бмв 318д става въпрос, скоро пипах бушоните в купето (жапката).. Чета в нета , пише че проблема може да е в един бушон под капака.

Като завъртя ключа да върти стартера, лампите на таблото не си намалят светлината ( светят си нормално без да премигват )

Е няма да гадаем де, отиди и ги извади тези бушони  един по един и ги тествай, ако нямаш мултицет не пречи поне да ги огледаш, както вече казах при мен визуално още установих, че е изгорял.

преди 2 часа, zdraveiteee написа:

За Бмв 318д става въпрос, скоро пипах бушоните в купето (жапката).. Чета в нета , пише че проблема може да е в един бушон под капака.

Като завъртя ключа да върти стартера, лампите на таблото не си намалят светлината ( светят си нормално без да премигват )

Ти с това трябваше да започнеш - къде си пипал. Може да е изгорял предпазителя на релето на стартета, а може да се е разместил и да не прави контакт. При втория вариант - ще го виждаш че е здрав и ще се чудиш. Предпазителите се мерят - или с уред, или с пробна лампа.

• Автор

Дадох я в сервиз.. След няколко часа ще ми звъннат или утре сутрин.. казаха че е от стартера.. Щели да го свалят , и да го ремонтират.. Сигурно четки, втулки и др.. Казаха че за демонтаж и монтаж на стартера.. само за да го свалят и сложат отново ще вземат 120 лв .. отделно ремонта му нз колко пари.. Само питам 120 лв за сваляне и връщане ? Нормално ли е ?

преди 10 минути, zdraveiteee написа:

Дадох я в сервиз.. След няколко часа ще ми звъннат или утре сутрин.. казаха че е от стартера.. Щели да го свалят , и да го ремонтират.. Сигурно четки, втулки и др.. Казаха че за демонтаж и монтаж на стартера.. само за да го свалят и сложат отново ще вземат 120 лв .. отделно ремонта му нз колко пари.. Само питам 120 лв за сваляне и връщане ? Нормално ли е ?

Зависи, зивиси - от колата, от сервиза и най-вече от теб (дали си съгласен да ги дадеш).

Виждал съм, как за да се поправи нещо дребно - се разглабя половината автомобил.

• Автор
преди 10 минути, jhoro написа:

Зависи, зивиси - от колата, от сервиза и най-вече от теб (дали си съгласен да ги дадеш).

Виждал съм, как за да се поправи нещо дребно - се разглабя половината автомобил.

Ами на бмв 318 стартера е скрит и има май доста играчка

Току що, zdraveiteee написа:

Ами на бмв 318 стартера е скрит и има май доста играчка

Ти го каза.

Ето де се намира ЦЪК

преди 6 часа, jhoro написа:

Веднъж, преди години едно квартално масторче  поиска да ми ползва гаража.Ша сменял съединител на един курник. Викам му ''Ми дубре''.

Прибирам са аз вечерта и глеам оня и още един негов колега идиот смъкнали двигателя!

–Ко прайте ве идиоти-викам им аз!

-Ми...ша сменям съединителя.

И тъй де.Колата беше некъв румънски курник Олтсит-оказа се, че за да му смениш съединителя се смъква двигателя. Баси колата майна.

Редактирано от skalata_73 (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Какви глупости пишете - маховици, бендикси... Съвременните шофьори могат само да карат с 250 по магистралите, да трепят хора по спирките, да си организират гонки. Какво ги интересува какво има под капака?

на 17.2.2016 at 21:05, zdraveiteee написа:

А има ли някакъв вариант да не запали ?

Винаги пали, малко бензин, а дали ще е запалка или кибрит, няма значение.

Основно нещо не е споменато. Патронника дето влиза ключа в края си има една пластмасова джаджа /не знам как се казва/. Ключът като влезе в патронника стърчи навътре около 0.5-1 сантиметър и по този начин върти пластмасовата джаджа. Към същата има кабели и при завъртането й прехвърля ток към стартера. Струва 10-15 лева и се сменя от ел. техник или ключар. Ако се окаже това накарай майстора да ти изкара отделен бутон за паленето. При проблем следващ път ще можеш да си палиш с бутона.

преди 53 минути, andreygg написа:

Основно нещо не е споменато. Патронника дето влиза ключа в края си има една пластмасова джаджа /не знам как се казва/. Ключът като влезе в патронника стърчи навътре около 0.5-1 сантиметър и по този начин върти пластмасовата джаджа. Към същата има кабели и при завъртането й прехвърля ток към стартера. Струва 10-15 лева и се сменя от ел. техник или ключар. Ако се окаже това накарай майстора да ти изкара отделен бутон за паленето. При проблем следващ път ще можеш да си палиш с бутона.

Казва се клеморед. И вярвай ми ключа не влиза в него 0.5-1 см. !!!

Иначе такива теми много ме кефят. Понякога се смея с глас. Не на питащия разбира се а на врачките.

преди 6 часа, BMW Маниак написа:

Иначе такива теми много ме кефят. Понякога се смея с глас. Не на питащия разбира се а на врачките.

Не съм специалист по колите. Просто исках да обясня по-подробно коя част имам предвид. Колко влиза ключа изобщо не съм сигурен. Написах го заради обяснението.

преди 10 часа, BMW Маниак написа:

Тебе те кефят и се смееш на глас, но не се нарича клеморед, а се нарича таралеж,и мен мн., ме кефят с такива мнения, смея се ,че сълзи ми протичат.Клемореда е за свързване на кабели,да речем от тавана кабела трябва да се свърже към крушка, то е черничко или беличко с два болта от  по срещоположни страни и в зависомост може да бъде на два или три кабела вързани по отделно на всяко жило.Заболя ме стомаха от смях, заради такива мнения.Най добре , към тема БИСЕРИ

преди 22 часа, velinsl написа:

Какви глупости пишете - маховици, бендикси... Съвременните шофьори могат само да карат с 250 по магистралите, да трепят хора по спирките, да си организират гонки. Какво ги интересува какво има под капака?

И ти си прав, но първо пишат по форуми, мнения 1001, пробват едно-две-пет,и се убеждават да потърсят сервиз, а там като им кажат цената,пак се връщат по форумите.След мнението на всезнайковци, пак отиват в сервиза, къде Илия на кирия.но всеки си има саксия на раменете,кога и как ще се полива всеки сам си преценява.

преди 5 часа, balki65 написа:

Тебе те кефят и се смееш на глас, но не се нарича клеморед, а се нарича таралеж,и мен мн., ме кефят с такива мнения, смея се ,че сълзи ми протичат.Клемореда е за свързване на кабели,да речем от тавана кабела трябва да се свърже към крушка, то е черничко или беличко с два болта от  по срещоположни страни и в зависомост може да бъде на два или три кабела вързани по отделно на всяко жило.Заболя ме стомаха от смях, заради такива мнения.Най добре , към тема БИСЕРИ

Имаш google и пишеш в полето тЪралеж и гледа, после пишеш клеморед и хоп за бисерите. Аве хора проверявайте преди да пишете глупости! Еле пък бисери. Още от 80-те години на миналия век тая джажа в мототехника се казваше клеморед сега ако по вашия край я знаят като таралеж няма да влизам в спорове.

За всеки случай да видим google на какво мнение е и да престанем да слушаме какво черничко или беличко и стомаха от смях че на мен пък плочки ми излязоха от смях с тия таралежи.

https://www.google.com/search?q=клеморед&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj31PyT-a_LAhUCpR4KHSKHB38Q_AUICCgC&biw=1366&bih=635

п.п. И кога стане дума за коли, може малко нескромно да прозвучи и пак да ви се стори за бисерите но е желателно кога аз пиша на тази тема (автомобили) да си водите записки и да не ме цитирате.

Вдига се ръка и се пита може ли да попитам.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

преди 5 часа, BMW Маниак написа:

Имаш google и пишеш в полето тЪралеж и гледа, после пишеш клеморед и хоп за бисерите. Аве хора проверявайте преди да пишете глупости! Еле пък бисери. Още от 80-те години на миналия век тая джажа в мототехника се казваше клеморед сега ако по вашия край я знаят като таралеж няма да влизам в спорове.

За всеки случай да видим google на какво мнение е и да престанем да слушаме какво черничко или беличко и стомаха от смях че на мен пък плочки ми излязоха от смях с тия таралежи.

https://www.google.com/search?q=клеморед&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj31PyT-a_LAhUCpR4KHSKHB38Q_AUICCgC&biw=1366&bih=635

п.п. И кога стане дума за коли, може малко нескромно да прозвучи и пак да ви се стори за бисерите но е желателно кога аз пиша на тази тема (автомобили) да си водите записки и да не ме цитирате.

Вдига се ръка и се пита може ли да попитам.

Нищо, че правописа малко куца, приемаме всяко твое мнение за тема БИСЕРи,освен тези два основни цвята, ги правят и в зелено, КЛЕМОРЕДИТЕ.То в 80-год, един се оправдавал, др-ю старшина, ударих го с контактния ключ и умря, как се наричаше този контактен ключ , тогава в мототехника?

преди 20 минути, balki65 написа:

Нищо, че правописа малко куца, приемаме всяко твое мнение за тема БИСЕРи,освен тези два основни цвята, ги правят и в зелено, КЛЕМОРЕДИТЕ.То в 80-год, един се оправдавал, др-ю старшина, ударих го с контактния ключ и умря, как се наричаше този контактен ключ , тогава в мототехника?

Вече като удавник за сламка се хвана за правописа ! Отлично, но тям нямам претенции. Иначе този ключ за който питаш се наричаше манивела в мототехника. Още въпроси?

Споко, всичко е в кръга на шегата, получаваш пакетче солети за правилния отговор.Не знех, че по вашия край клеморед се нарича тази плочка, по принцип за мен е със съвсем др., значение,да ти дам един пример, работя с колега от Казъанлък, по едно време той ми каза дай ми ракетата, не разбрал му отговарям,каква ракета, ето тази ми отговаря,гледам ъглошлайфа.Така, чиииииии, карай да е весело, меду другото, поздрави всчики нежни същетства, около теб, с празника на жената Хубав ден.

Цитат

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.