Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Палене чрез бутане

Featured Replies

преди 23 минути, balki65 написа:

Споко, всичко е в кръга на шегата, получаваш пакетче солети за правилния отговор.Не знех, че по вашия край клеморед се нарича тази плочка, по принцип за мен е със съвсем др., значение,да ти дам един пример, работя с колега от Казъанлък, по едно време той ми каза дай ми ракетата, не разбрал му отговарям,каква ракета, ето тази ми отговаря,гледам ъглошлайфа.Така, чиииииии, карай да е весело, меду другото, поздрави всчики нежни същетства, около теб, с празника на жената Хубав ден.

:offtopic_s:Ъглошлайф изобщо по принцип не е описателна дума за този вид инструмент, даже е малко подвеждаща човек ако се замисли понеже най се използва за рязане и по малко за шлайфане а какво прави ъгъла в нея (думата) нямам идея  !!! Но отначало и аз го познавах с това наименование ракета или жигули. 

Говоря за класиката в жанра и по точно този модел. Даже на бялата грес за високи обороти и казваха грес за ракета.

images?q=tbn:ANd9GcR8CKjDaLr4JJX1pLmbIzH

Мале то 8 март ли било, да се заемам да поздравявам жените в живота ми.

• Отговори 62
  • Прегледи 25,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 часа, BMW Маниак написа:

:offtopic_s:Ъглошлайф изобщо по принцип не е описателна дума за този вид инструмент, даже е малко подвеждаща човек ако се замисли понеже най се използва за рязане и по малко за шлайфане а какво прави ъгъла в нея (думата) нямам идея  !!! Но отначало и аз го познавах с това наименование ракета или жигули. 

Говоря за класиката в жанра и по точно този модел. Даже на бялата грес за високи обороти и казваха грес за ракета.

images?q=tbn:ANd9GcR8CKjDaLr4JJX1pLmbIzH

Мале то 8 март ли било, да се заемам да поздравявам жените в живота ми.

То, и Гемания така му е наименованието, сигурно, защото се шлайфа под ъгъл, а не перпендикулярно.Това, пък а жигулито, от теб го чувам, но различни региони, разни значения за дадено нещо.Ето, двамата си пишем на БГ, говорим за едно и също нещо, но на края се разбрахме,колегата TheSeer

даде най верния отговор.

• 2 седмици по-късно...

Варна, Сливен, Хасково, Ямбол термините са клеморед и ъглошлайф.

Явно във всеки град е различно. Аз също от тази тема научих, че някъде така им викат.

А да сте чували думата "скърна"?(сори за спама)

Малко офтопик

на 20.03.2016 г. at 17:01, velinsl написа:

Варна, Сливен, Хасково, Ямбол термините са клеморед и ъглошлайф.

Не само в отделни райони - по спесификазия си е така.

на 7.03.2016 г. at 17:13, balki65 написа:

То, и Гемания така му е наименованието, сигурно, защото се шлайфа под ъгъл, а не перпендикулярно.

На английски е "Angle grinder" - ъглова мелница.

преди 4 часа, jhoro написа:

Баш ъглошлайф си значи.

преди 4 часа, jhoro написа:

Малко офтопик

Не само в отделни райони - по спесификазия си е така.

Точно "ъглов шлайф" си значи.

С думата "Гриндер" в англоговрящите страни се означава всеки уред, който има абразивно действие -като почнеш от кафемелачките, минеш през всякакви шмиргели,  шлайф-машини ( лентови, дискови, ъглови и т.н.) та отидеш до мелнички за кафе и подправки -те работят на същия принцип - изстъргват повърхостта на материала.

Ама тук не е място за уроци по английски, не ли ?

Тази кола, още ли се бута? Не разбрах,  какво общо има ракетата, жигулата, ъглошлайфа, който също се нарича и флекс. Като напишете в GOOGLE ракета или жигула ще видите различни неща от флекса - ъглошлайфа. Интересно ще е да идете в магазина и да поискате диск за жигула. :)

преди 3 часа, nikolela написа:

Тази кола, още ли се бута? Не разбрах,  какво общо има ракетата, жигулата, ъглошлайфа, който също се нарича и флекс. Като напишете в GOOGLE ракета или жигула ще видите различни неща от флекса - ъглошлайфа. Интересно ще е да идете в магазина и да поискате диск за жигула. :)

Бутаме, бутаме ... полекичка. Към ... светлото бъдеще.

А за магазина - зависи в кой. В месарницата - едва ли. Ако отидеш в "Авточасти" - ще имат уточняващ въпрос - "Спирачен или за съединител?"

Най-добре се пали, ако има чист дизел. Дори и да нямаш стартер и акумлатор, с премахване на клапана на нафтата палиш и тръгваш, като използваш надолнището. После само тежко ти как ще я изгасиш.

преди 2 часа, simtech написа:

Най-добре се пали, ако има чист дизел. Дори и да нямаш стартер и акумлатор, с премахване на клапана на нафтата палиш и тръгваш, като използваш надолнището. После само тежко ти как ще я изгасиш.

:offtopic_s:Къде си ги чувал тези работи ве Симка !!! Това не е актуално от повече от 20 години и важеше и за турбо дизелите а не само за чистите дизели. Гаси се на скорост но излезте от тая каменна ера ...
Мерцедес си имаха стопрейка на помпата за такъв случай понеже клапана им беше вакумен а не електрически и ако вакум помпата не работи добре и си е автоматик гасене нямаше освен от там.

Какво направи джетата без климатик ? Продължаваш ли да инвестираш в нея ?

преди 4 часа, BMW Маниак написа:

... Това не е актуално от повече от 20 години и важеше и за турбо дизелите а не само за чистите дизели. Гаси се на скорост но излезте от тая каменна ера ..

Абе гаси се на 5-та, ама дали не преебаваш скоростна кутия, съединител и т.н? По-културно е да резнеш притока на въздух. И не само съм чувал, ми съм и карал. ;)

Един такъв 20 годишен дизел при правилната подръжка може да надживее доста по-нови от него екземпляри с по 10 датчика на цена от 80-300лв. без диагностиката за 30лв и труда да 50лв.  Тези 20-годишни автомобили бяха направени за каране(макар и с доста по-ниски динамични характеристики), а новите - за купуване на части и спосориране на майстори.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.