Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телефон до 300лв.

Featured Replies

преди 45 минути, ЛЕВСКИ ВЕКОВЕНЪ написа:

Търсете втора ръка Nexus 5-чки няма да сбъркате ;) Батерията не кара много, но неща като дребни скърцания, лагове, губене на обхват, бъгове по софтуера, такива неща няма ! Имам телефона от една седмица, взех го втора ръка с развалена батерия и след 10 мин ровене из нета вече знаех как да го разглабям до основи и да сменям всичко от него. Всичките му компоненти са отделни, тоест не са залепени и ако нещо се счупи по него с достатъчно гледане на клипове ще го смените лесно.P1m го забрави, потърси P70-A. Баща ми има такъв телефон и е много добър. Батерията и изработката са доста добри, P1m е добре, но според мен ще видиш сериозни лагове, заради слабия процесор.

Благодаря , намирам Р70 DS сигурно е същото !

Току що, vesten написа:

Благодаря , намирам Р70 DS сигурно е същото ! Искам да има гаранция !

• Отговори 77
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор
Току що, vesten написа:

Благодаря , намирам Р70 DS сигурно е същото !

Ще ти кажа накратко впечатленията си от телефона.

Камерата е по-зле от 8-те мегапиксела на моя Nexus. Настройки уж трябвало да се правят, но телефона снима по-зле. По-висока резолюция, но има шум на по-тъмно. Камерата е сравнително добра. Покажи ми какво си намерил точно, за да не го объркаш с P70-t, който е по-слаб като параметри и ще е доста зле ако вземеш него. P70-A имаше някакви проблеми с микрофона във вайбър, но след ъпдейт на Android се оправи, има официален 5.1, който е доста добре според мен, батерията кара по 2-3 дена с максимална яркост, включени 3G и wi-fi, сложени 2 сим карти в него и доста говорене. DS е Dual-Sim, доколкото разбирам ? Нещо, което трябва да знаеш, че ако ползваш две сим карти, докато говориш по едната и някой ти звънне на другата докато говориш ще казва " В момента няма връзка с този номер " или нещо подобно.

Специално Мтелския, който взехме вървеше с фолио и протектор в кутията, протектора се изхлузва ако го напънеш леко, а фолиото за нищо не става, но все пак ги има включени. Има слушалки също, което моя Nexus няма, например този нексус беше около 900 лева като излезе, а леновото ако го поръчаш от китай е под 300.

Редактирано от ЛЕВСКИ ВЕКОВЕНЪ (преглед на промените)

преди 2 часа, vesten написа:

Здpaвeйтe ! Tъpcя cмapтфoн 4,7-5' oĸoлo 300 лв. , мoжe ли cъвeт ? Зaглeдaл cъм ce в Lumіа 640 ; Lеnоvо А806 ; Lеnоvо Ѕ60 ; Lеnоvо Vіbе р1m ; Gаlаху Ј5 ; Gаlаху Ѕ3 Nео ; НТЅ Dеѕіrе 620 , ĸaĸвo ви e мнeниeтo , мoжe и дpyги пpeдлoжeния !

Препоръчвам ви да вземете Xiaomi Redmi Note 3. Китайски е, ама е по-добър от Nexus-а. (не се обиждай)

Току що, niki292002 написа:

Препоръчвам ви да вземете Xiaomi Redmi Note 3. Китайски е, ама е по-добър от Nexus-а. (не се обиждай)

Не съм казал, че не е, просто трябва да се чака много за него, ако нещо по него се развали ще го бавят два месеца... Просто телефон се взима от днес за утре. Имам предвид аз мога да изкарам 3 години с един телефон, мога 6 месеца, мога една година...LG-то има много ревюта, мнения и нагледно можеш да се убедиш дали е добър, докато redmi note 3 е доста по-нов модел и магариите му не са се показали още ако има такива. А колкото до изброените модели по-горе. LG G3 може да се намери за под 400 лева, ако си късметлия дори 32-ка, та от този телефон по-добро няма според мен за тези пари.

преди 15 часа, niki292002 написа:

Препоръчвай Xiaomi Redmi Note 3 Pro.
Същите яйца, но в анфас. Разликата изисква 60$ отгоре, но дава:

1.) възможност за добавяне на външна микро SD-карта до 128GB. Разбира се на мястото на SIM-карта.
2.) сензор от Samsung - S5K3P3. Това е най-добрия сензор към днешна дата. Използва се в Note 5 и мачка 21-мегапикселовия топ-модел на Sony, съответно  важи за изпълнението на iPhone 6. Да не се бърка сензор с фотомодул.
3.) инсталиран е snapdragon процесор. За този процесор се пише повече от странични  разработчици, отколкото за МТК-ния. Bootloader e заключен и желанието да се хакне, свежда до осмисляне казаното в 3-та точка.

Струва си едно уточнение за тези в танка.
Xiaomi Redmi Note 3 се предлага в четири версии.

Xiaomi Redmi Note 3
Xiaomi Redmi Note 3 Prime

Xiaomi Redmi Note 3 Pro
Xiaomi Redmi Note 3 Pro Prime

Prime версията е пренапудрена торта. Повече РАМ-памет, повече дисково пространство, което свежда до индивидуални предпочитания. В никакъв случай да не се бърка Xiaomi Redmi Note 3 с Xiaomi Redmi 3. Последният е съвършено друг модел, нещо като мини-версия на Note.

поздрави

Прав си, но пропусна да кажеш едно нещо за Pro-то. Подържа Qualcomm Qick Charge 3.0. Една доста сериозна екстра.

Понеже не знам как стои въпроса с рам паметта при Redmi Note 3 ще ти кажа, че при Nexus за чист андроид 2gb са достатъчни, честно казано новия redmi note 3 pro prime е уникален и ако имах възможност щях да си го купя. Може би след година ще прегледам пазара лично за себе си. Дотогава бих казал, че чистия андроид ми допада доста. 4000 mah батерия си е сериозна работа и при достатъчна грижа ( да не си постоянно на максимална яркост, да не си пуснал вибрации, локации, wi fi и 3g постоянно) телефона може да изкара поне 3 дена, на 5 инчов леново 4000 кара по 3 дена с включено абсолютно всичко, за което се сещаш като екстри на телефона, доста разговори и максимална яркост. Бих казал, че изобщо не бих взел Redmi Note 3 с Mediatek процесор за 210 долара, въпреки че има повече рам, Snapdragon 650 е един доста бърз и интересен процесор, който съвсем спокойно можеш да мериш с най-мощния Snapdragon-810, вярно и 820 излезе, но няма тестове с него, така че засега е 810. При добра оптимизация с един Snapdragon 800/801 всеки телефон хвърчи, за пример ти давам Nexus-а. Или Sony Z2, въпреки че там нещата с греенето са малко зле. Видеото на Mediatek-а бих казал, че е по-слабо, а това има значение. Както каза @Profruit камерата на redmi note 3 pro е доста добра, което прави телефона съперник на Samsung S6, който струва два пъти повече. Навярно дисплея не е толкова добър, но поддръжката на Xiaomi бих казал, че е добра. За мен осемядрен процесор в телефон е ненужно 4/6 е напълно достатъчно, защото приложенията работят с едно ядро и колкото по-висока е честотата му, толкова повече производителност ще получиш, лично аз си чистя Background приложенията и почти винаги имам само едно отворено приложения и по този начин неща като лагове, причинени от другите отворени приложения не можеш да видиш, двуядрения процесор в 650 на 1.8 е почти достатъчен за всичко, от лични наблюдения виждам, че почти винаги се ползват по 2 ядра, а останалите 4 на по-ниска честота са за по-тежките приложения, например 820 е доста по-добре от 810, а е два двуядрени процесора, но на по-висока честота. За мен лично Snapdragon 805 е по-добре от 808 и 810. 650 е по-добър от 808 за мен лично, GPU-то на 650 е по-добро. В момента мисля, че 4-5 модела на Xiaomi си заслужават за мен : Xiaomi redmi note 3 pro/prime, Redmi note 2 16gb~140$ ( има вграден слот за карта), а Mi4 Overseas edition не е лош избор също, но Redmi note 3 pro си заслужава повече, при такива обстоятелства мисля, че телефон с такива параметри и поддръжка за съответно приблизително 390 лева за 16 гигабайтовия с 2 гб рам и 460 лева за Prime версията с 3 гб рам и 32 гб ROM.

Редактирано от ЛЕВСКИ ВЕКОВЕНЪ (преглед на промените)

преди 1 час, niki292002 написа:

...

Не съм пропуснал, защото не се споменава, независимо от спецификацията на процесора за подобна възможност. Скромно се отбелязва "Fast battery charging", което означава минимум 4ч заряд при 5V/2A зарядно.

За сведение Quick Charge предлага Xiaomi Mi 4c, а едва бъдещия Samsung Galaxy S7  ще има опция Quick Charge 3.0, като пример.

Но пък дебело ще подчертая наличието на IR-порт и FM-радио. Първото ви дава възможност да управлявате домашната си електроника - дребно, но приятно.

@ЛЕВСКИ ВЕКОВЕНЪ
Камерата на Pro версията е на средно ниво. Една матрица фотокамера не прави, което отбелязах в преден коментар. Трябва си още обектив и софтуер, нещо ненадминато засега при галактиките на гнусмас. Ако сте мобилограф, настройките на камерата ще ви подразнят. Интерфейсът пунтира iOS, което считам за тъпня.
Xiaomi Redmi Note 3 е нацелен на китайския и индийския пазар, а извън тези предели той има с какво още да дразни, затова се договаряйте за интернационална версия. В общи линии моделът е лидер сред бюджетниците до 200$.
Xiaomi най-после се отказа от закостенелия кирпичен дизайн и вглеждайки се в преките си конкуренти замени пластмасарията с метал.

поздрави и на двамата

Вчера Шаоми представи Ми5 в резултат цените паднаха с едни 10-20 долара.

Ако си платите доставка апарата идва за седмица.

Редми 3 поддържа карта памет, редми ноут 3 мисля че не поддържа.

Току що, П.е.т.ъ.р написа:

Вчера Шаоми представи Ми5 в резултат цените паднаха с едни 10-20 долара.

Ако си платите доставка апарата идва за седмица.

Редми 3 поддържа карта памет, редми ноут 3 мисля че не поддържа.

Pro също има

преди 4 часа, Profruit написа:

Не съм пропуснал, защото не се споменава, независимо от спецификацията на процесора за подобна възможност. Скромно се отбелязва "Fast battery charging", което означава минимум 4ч заряд при 5V/2A зарядно.

За сведение Quick Charge предлага Xiaomi Mi 4c, а едва бъдещия Samsung Galaxy S7  ще има опция Quick Charge 3.0, като пример.

Но пък дебело ще подчертая наличието на IR-порт и FM-радио. Първото ви дава възможност да управлявате домашната си електроника - дребно, но приятно.

@ЛЕВСКИ ВЕКОВЕНЪ
Камерата на Pro версията е на средно ниво. Една матрица фотокамера не прави, което отбелязах в преден коментар. Трябва си още обектив и софтуер, нещо ненадминато засега при галактиките на гнусмас. Ако сте мобилограф, настройките на камерата ще ви подразнят. Интерфейсът пунтира iOS, което считам за тъпня.
Xiaomi Redmi Note 3 е нацелен на китайския и индийския пазар, а извън тези предели той има с какво още да дразни, затова се договаряйте за интернационална версия. В общи линии моделът е лидер сред бюджетниците до 200$.
Xiaomi най-после се отказа от закостенелия кирпичен дизайн и вглеждайки се в преките си конкуренти замени пластмасарията с метал.

поздрави и на двамата

Останах да избирам м/у : Lenovo P70 ; S60 ; LG K10 ; Galaxy J5 ! Искам да е поне 16 GB ! Тези модели си ги намирам за 300 лв.

P70 е най-добре от тези, които си изброил. Прати ми откъде го гледаш, да го погледна, да не го объркаш с P70-t

преди 11 минути, ЛЕВСКИ ВЕКОВЕНЪ написа:

P70 е най-добре от тези, които си изброил. Прати ми откъде го гледаш, да го погледна, да не го объркаш с P70-t

https://www.mtel.bg/ustroystva/mc/device/ma/index/device/3082.Lenovo-P70 ...имам отстъпка..!

Редактирано от vesten (преглед на промените)

преди 1 час, vesten написа:

...

OK. След като ме цитирате, се очаква от мен отговор, в когото да посоча победител сред този списък. Нека се договорим, че отговора ми е частен и субективен, преминал през моята призма на разбиране.

Нито един!
Навремето прочетох книга на еврейски професор по бизнес психология "10 подаръка за вашия мозък". Един пример ме подкоси. Професорът заричаше всеки един търсещ успех да огледа първо себе си. Не може да отидеш на бизнес среща с автомобил, бил той чисто нов, като фиат пунто и да уговаряш там гешефти. Пунтото бие черен печат автоматически на твоя замисъл. Това взех на въоръжение и всяка година купувам флагман. Написаното от професора не е нещо ново, а перефразирано по свой начин откритото от бащата на нейро-лингвистическото програмиране - Хил. Хил обяснява защо успехът на индивидиума е по-висок, когато демонстрира ценз и състояние. Поуката от неговия авторски труд, обоснова покупката през годините на поредицата: Galaxy SII, Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy Note 4, a от скоро и Galaxy Note 5.
Тези апарати са с най-качествените дисплей - amoled. Амолед дисплей консумира в пъти по-малко енергия от кой да е IPS дисплей. Залитам по мобилографията и камерите на галактиките винаги са сред шампионите.
Отделно, когато притежаваш скъпа джаджа изпитваш приповдигнато настроение, увереност, задоволство, вяра в своите възможности, а това е енергиен подем сред сивата маса, поддала се на бедността и примирението.

Lenovo P70 на гилотината. Кирпич, анахроничен андроид.
Lenovo S60 на бесилото. Анорексична батерия.
LG K10 - изпитвам погнуса от тази марка. Дизайнерското им студио заслужават каторга в Сибир.

Живеем в 2016г и телефоните достатъчно са развили нужните мускули. Маркетолозите отдавна са забелязали, че масата купува по външен вид и не отдава нужното значение на карантията вътре. J5 пунтира S5, a в добавка Super AMOLED дисплей ме кара да го излъча за победител според критерий най-хубав екран, живот на един заряд, камера.

Колега, държали ли сте в ръцете си LG G серия или Nexus? Или пък Lenovo? Таблет, лаптоп, телефон? Ами Samsung S4/S5? Понеже аз изказвам мнение от личен опит, а Super Amoled дисплеите доста често им гори по някой пиксел.S60 не става наистина, същото се отнася и за LG K10, специално при J5  усещането е за доста евтин телефон.Също погледнете параметрите на P70 и ги сравнете с тези на J5.

преди 42 минути, ЛЕВСКИ ВЕКОВЕНЪ написа:

Колега, държали ли сте в ръцете си LG G серия или Nexus? Или пък Lenovo? Таблет, лаптоп, телефон? Ами Samsung S4/S5? Понеже аз изказвам мнение от личен опит, а Super Amoled дисплеите доста често им гори по някой пиксел.S60 не става наистина, същото се отнася и за LG K10, специално при J5  усещането е за доста евтин телефон.Също погледнете параметрите на P70 и ги сравнете с тези на J5.

Аз искам да те попитам дали си държал някой модел от серията Galaxy S ? Притежавах S2 от началото на 2012 до към Юни 2015. Мога да ти кажа МНОГО добър телефон. Никакви дефекти в екрана, освен една малко по-бледа линия която се появи след едно доста злобно изспускане някъде през 2013. Вярно, имаше един проблем с батерията след един ъпдейт до JB. Към Юни излетя от картинга.

Току що, niki292002 написа:

Аз искам да те попитам дали си държал някой модел от серията Galaxy S ? Притежавах S2 от началото на 2012 до към Юни 2015. Мога да ти кажа МНОГО добър телефон. Никакви дефекти в екрана, освен една малко по-бледа линия която се появи след едно доста злобно изспускане някъде през 2013. Вярно, имаше един проблем с батерията след един ъпдейт до JB. Към Юни излетя от картинга.

Да, S, S2,S3,S4,S5 всичките освен 6-тата генерация съм ги тествал обстойно. S2 беше добре. S3 също, въпреки че доста забиваше, на сестра ми S4-ката се развали, а на S5 като му се понапълни ROM паметта започва да лагва леко и също така доста грее и тротва.

Нормално, ти какво очакваш ? Да си го задръстил до небесата и да си върви като хората. То и аз имам S4, но му няма нищо освен това че съм му сменял дисплея. (което е по моя вина) S3 Neo също имах, което беше добро. Съвсем за малко (сигурно 2 седмици) имах едно S3 което спечелих на търг и със CM12 вървеше екстра. 

Здравейте , благодаря за мненията ! Искам да попитам и за Huawei P8 lite и Lenovo S90 ....разбира се съпоставени с другите ? :mad:

И двата не струват. Избирай между P70 и J5, имай предвид, че производителността и батерията са по-добри при P70, а дисплея и камерата при J5 са предимствата.

Аз лично бих избрал J5. Главно заради дисплея. А и съм си фен на Samsung...

Забравих да добавя и повечето рам p70 има 2 GB, а J5 1.5gb. Ето ти сравнение :

Цък

P70 има официален Update към 5.1 да знаеш, в GSMArena пише, че е с 4.4 само. Има наличен 5.1.

преди 9 часа, ЛЕВСКИ ВЕКОВЕНЪ написа:

Забравих да добавя и повечето рам p70 има 2 GB, а J5 1.5gb. Ето ти сравнение :

Цък

P70 има официален Update към 5.1 да знаеш, в GSMArena пише, че е с 4.4 само. Има наличен 5.1.

В GSM арена никога не пишат кой телефон до коя версия има ъпдейт.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.