Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на телефон до 300лв.

Featured Replies

• Автор

Все още не съм си купил телефон, но като прочетох темата днес, почнах да се чудя дали пък да си купя Samsung J5 или Lenovo P70 с 40 50 кинта ма делят от самсунга. Самсунг е стабилна марка чувал съм доста, но Леновото много ме привлича с осем ядрения 1.7 процесор и стабилната батерия + кабела и капака който предлагат. Надвишавам бюджета си, но пък се страхувам да не стане тъка че да съжалявам за дето не съм дал 40, 50лв. отгоре.

Понеже ще ползвам ресурси на телефона няма да е само интернет и клипове, ще цъкам и тежки игрички, камерата не ме бърка много дали ще е добра или не толкова. Притеснява ме стикера на Lenovo P70 който е на батерията, какъв е замисъла да не се пипа батерията.

Та Samsung Galaxy J5 ще задоволи ли моите нужди като имаме предвид неговите характеристики въпреки по слабата му батерия?

Изпаднал съм в дилема между двата телефона.

• Отговори 77
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вече съм почти 3 месеца с Galaxy Grand Neo Plus и съм пре пре доволен. Няма засечка. Взех го от Технополис за около 250лв на промоция от 280. Предимствата му са в големия 5.01 инчов дисплей, 4 ядрен процесор, слот за карта памет до 32 или 64ГБ мисля... камерата не е кой знае каква - 5 мегапиксела, но снимките излизат доста сполучливо. Светкавицата също е много добра. 

За тези китайските, които си посочил имам резерви. Миналата година приятел си взе Allview и каза, че не стават за нищо. За Lenovo пък чувам оплаквания от доста хора, че постоянно бъгвали. Аз лично не бих си взел китайски телефон, но решението е твое :). За втора ръка не препоръчвам особено, защото 3 пъти един след друг щях да се опаря от OLX. Но можеш да пробваш в някоя от заложните къщи може да имат добри за около 300лв.

В заложната къща има по-голям шанс да се опариш, ако не разбираш ;)

Така, започвам да ти обяснявам за двата телефона.

Ползвах телефон, допреди две седмици с подобен процесор като на J5 и бях доста недоволен, както и с малко по-малко рам. Вчера гледах на живо J5 и мога да ти кажа, че е добре телефончето, откъм дисплей, но това не е всичко, за което можеш да се хванеш. Не забравяй по-слабия процесор. Това с бъгването са пълни глупости, всичко е до версия на софтуер, ако имат бъгове със сигурност ще ги оправят. Samsung е корейска марка, не бих казал, че могат да предложат по-добро качество от Lenovo (много хора ще се опитат да ме оспорят)... Лично съм виждал много развалени самсунги и доста малко забиващи, бъгави Lenovo, бих казал, че и двете фирми могат да ти предложат едно и също. J5 е сполучлив, P70 също, за мен Lenovo не са имали хардуерни проблеми. Софтуерни е възможно, но всичко се оправя с някой Update. Точно като си взех предишния телефон му се кефех много, докато не обръщах внимание на малките лагове, забивания, насичания, нормално, все пак честотата на Snapdragon 400/410 е много ниска. След година и половина ползване, не издържах и просто си взех телефон на Google, втора ръка, в случая телефоните на Google не те интересуват, защото са извън бюджета ти. Какво ги прави толкова добри за мен ? Софтуера, при всеки един телефон имаш добавен софтуер, например при HTC има Sense, при Samsung-touchwiz, при Lenovo Vibe UI, и много други UI-ове :D ( User Interface)

Това, което бави фактически телефоните са точно тези добавени приложения/софтуер. За справка имам и доста по-бавен телефон от HTC-то с маломощен телефон и е съизмеримо по бързина, мога да кажа, че въпреки бенчовете, добавения софтуер много бави телефона. Именно, затова хората ги Root-ват и си слагат Custom Rom. Тъй като аз не съм съвсем на "ти" със софтуера на Android смартфоните ( знам как да се оправям, но не и да бърникам по него ), предполагам и ти си в същото положение. По мои впечатления Touchwiz хапва доста Рам, което може да се окаже проблем при тези тежки игри, а батерията му ще пада доста бързо, като се има предвид, че с малко по-малък капацитет от на J5 не изкарвам и половин ден с игри, докато баща ми с P70, говори, ползва интернет, viber, не ограничава яркост и телефона кара пак 2 дни. Това е доста важно, тъй като не вярвам да ги играеш тези игри на контакта постоянно. Ако трябваше да взимам телефон щях сериозно да обмисля, дали да не взема J5, но честно казано доста по-слабия хардуер ме кара да мисля, че Lenovo-то е по-удачния избор. Може да греша, но за мен е важно един телефон да не те бави и да не му се дразниш всеки път като го ползваш.  Камерата на P70 снима с добро качество, но снимките не ми харесват много, спрямо 8MP на nexus 5.  Камерата не мисля, че при изискване за игри е важен фактор. Така седи избора ти :

предимства на j5 : Хубав дисплей (по-добри цветове), камера (не знам как снима, но предполагам ще е по-добра от тази на Lenovo-то), по-малко рам и по-слаб процесор, по-слаба батерия ( евентуална по-добра поддръжка на софтуера- най-много да получиш някоя версия на android повече от Lenovo-то)

предимства на p70 : Мощен процесор, достатъчно рам (според мен, при 1 gb имах почти 95 процента заети винаги, при 2 gb имам около 75% заети, при нормално ползване, при 1.5 gb мисля, че ще са 90% заети през повечето време), мощна батерия.

Сега избора е твой, не се подлъгвай по мнения, че Lenovo са некачествени или Samsung, и двете компании са огромни, така че не вярвам да си позволят да правят глупости.

П.П. Имам един приятел от класа, две години си свирка с A536, вика няма забивания, няма ядове. Вярно, дисплея е отвратителен, но за 160 кинта толкова. ;)

П.П.2 Вземи си закален протектор като вземеш телефона, гаранция, че телефона няма да се строши от изпускане.

П.П.3 Положението с китайските смартфони седи така- не се сещам други марки на момента, освен samsung, които не се правят в Китай, но Корея или Китай, не мисля, че разлика в качествотото ще има.

Редактирано от ЛЕВСКИ ВЕКОВЕНЪ (преглед на промените)

За тези пари Шаоми само е на ниво. От тея галаксита за по 300лв по-добре Umi Rome за 120 лв от Китай. И телефона не е никак лош. С 3ГБ рам. 

Umi Rome съм виждал на живо, дисплея е много гаден.

За мен XiaoMI RedMI 3 е най-добрия за мен за под 300 лева ( redmi note 2 може да е по-добре като параметри, но този има по-добър дизайн, батерия и е по-малък)

ЛИНК

J5 пасти да яде пред Xiaomi-то ;)

тези UMI-та ги забравете изобщо, може да излезе след време нещо от тях, но за момента телефоните са с отвратително качество.

Редактирано от ЛЕВСКИ ВЕКОВЕНЪ (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички най вече на тези с изчерпателните коментари. Ще се метна на Lenovo P70 изглежда ми по надежден с параметрите които притежава и както казах не държа толкова на ярките цветове и качеството на снимане!

Не че при леновото няма да има качество. Сигурен съм че не се долавя разликата между P70 и J5 но не и на практика.

При употреба с леновото няма да имаш лагове поне според мен ;) Баща ми досега не се е оплакал от неговия, а той си го ползва много. Батерията кара по 2 дена с много ползване.

• 3 седмици по-късно...

Привет!Препоръчайте ми смартфон до около 300 лв,като не ми се иска сумата да е точно 299 или 300,а да е примерно 240-250,а останалата сума до 300 да я направя от протектор,гръб,ей такива нещица.Прочетох доста материал из нета за какви ли не марки и модели и тотално се обърках,като че ли LG са ми фаворити,но моделите които гледах са със малко памет,този примерно - http://www.smartfonbg.com/Phones/LG-Phones/LG-Spirit-C70-LTE-H440n-Titan 

Този ми го препоръча роднина - http://www.mobilebulgaria.com/mobiles/47917/lenovo-vibe-p1m , но във форума на Андроид има доста оплаквания от ъпдейтите,обхвата.

Ще го ползвам за сърфиране -пощи,форуми,новини,навигация.Игри няма да се играят,няма да се ползват и приложения като фб,вайбър,може само скайп да кача.

Бих искал да има следните х-ки - екран над -  4,7 ",wifi и модул за моб.интернет-задължително,камера-колкото се може по-голяма,HDR режим,предна не ми е необходима,не държа да е и със 2 сим карти-1 ми стига,ос андроид и разбира се да не ходи често в сервиз.Няма да го взимам през оператор ако има някакво значение,но все пак от бълг.магазин заради гаранцията.

Редактирано от avenger0795 (преглед на промените)

Vibe P1m- ядва се, но процесора е слаб, LG-то е много зле.

Препоръчвам ти този

Samsung J5- става, Lenovo P70 още по-добре.

Xiaomi-то размазва всичките.

За P70 изобщо няма да съжаляваш, много качествена изработка, много стабилна батерия, приемлив дисплей и доста гадна камера, като все пак има HDR.

Редактирано от Монката (преглед на промените)

преди 6 минути, Монката написа:

Vibe P1m- ядва се, но процесора е слаб, LG-то е много зле.

Препоръчвам ти този

Samsung J5- става, Lenovo P70 още по-добре.

Xiaomi-то размазва всичките.

За P70 изобщо няма да съжаляваш, много качествена изработка, много стабилна батерия, приемлив дисплей и доста гадна камера, като все пак има HDR.

Колега, стига трупа тоя спам.
Съобразявай се с желанията на хората, а не само да мяташ безмислени предложения.

Човека иска гаранция тук - къде му даваш линкове за китайски сайтове?
А Р70 отива по-скоро към 400 лева, при положение, че търсения апарат е добре да е в диапазона 250-260...

Хайде спри се малко!

А прочетохте ли неговия пост ? Че си мислел и за него, но не иска да съжалява, пиша му точно по тази тема- P70. Гаранция тук единствено съм видял от Mtel. Естествено и те си позволяват своеволия, но с малко разправия се оправят нещата.

преди 10 минути, Монката написа:

А прочетохте ли неговия пост ? Че си мислел и за него, но не иска да съжалява, пиша му точно по тази тема- P70. Гаранция тук единствено съм видял от Mtel. Естествено и те си позволяват своеволия, но с малко разправия се оправят нещата.

Хайде да ми покажеш с цитирано мнение на avenger0795 къде "си мисли" за Р70?!?!

Две теми в една няма как да не стане объркване, съжалявам.

За нуждите, които е описал той горещо препоръчвам това !

Тук го има по-евтино дори.

За тези пари няма по-добро тук в БГ ! И по-качествено ;) Гаранция ти давам, че ядове няма да имаш, като си потроша "хубавите телефони" ползвам Мото Е и за по-тежки работи от твоите са перфектни, а са с двуядрени процесори, с чистия андроид Moto G3 ще хвърчи.

OFF

Китайците също дават гаранция от поне една година, вярно че е разправия и риск да върнеш телефон с бг. пощи. За себе си съм решил и от година и половина съм заложил на Xiaomi имам купени над 20 апарата от АлиЕкспрес основно от двама търговци ТопОне и ГутУайтХонКонг с хардуер не съм имал проблем. Софтуера на по старите модели се заменя бързо и лесно за съжаление на моделите излезли през последните месеци започнаха да заключват бутлоудъра и е малко по трудно да се инсталира Бг. Ром.

http://ru.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Redmi-3-2G-RAM-16G-ROM-Metal-Body-Red-Rice-2-4100-mAh-Snapdragon/32593513062.html?spm=2114.03010208.3.1.zByIqA&ws_ab_test=searchweb201556_2,searchweb201602_1_10034_507_10032_10020_10001_10002_10017_10010_10005_10011_10006_10021_10003_10004_10022_10009_401_10007_10008_10018_10019,searchweb201603_2&btsid=323439ae-5297-461d-8701-b8571e69ab3b

с DHL идва за седмица от Европейски склад тоест няма митница и ДДС. 

Благодаря на всички,писали до момента-продължавам да събирам мнения.Ако някой реши да се включи с ново предложение да пише смело!

От китайски сайт не ми се купува телефон,въпреки изгодните им цени.

преди 1 час, avenger0795 написа:

Благодаря на всички,писали до момента-продължавам да събирам мнения.Ако някой реши да се включи с ново предложение да пише смело!

От китайски сайт не ми се купува телефон,въпреки изгодните им цени.

Погледни  Meizu M2, който ти предложи колегата и този, който и аз, засега Lenovo-то и LG-то, които беше харесал пасти да ядат пред тях.

А за още 20-30 лв отгоре си взимаш meizu m2 note и си свиркаш..

Причината да предлагам моторолата е чистия андроид, с който вече имам доста опит. Определено е по-добре от Sense и Touchwiz,  a поне Android 6.0.1 ще получи, а това е много важно, защото подобренията от 5.1.1 към 6.0.1 са доста, като започнем от камера, now on tap, doze, а да не говорим зa touchwiz, когато потребителите на Samsung търпеливо ще изчакват за 6.0.1, а при някои по-скъпи мотороли и Nexus 5X,6,6P  Android N ще е факт. Лично бих взел моторолата именно, заради Android 6.0.1, който чака, но и Meizu M2 доста ми допада, въпрос на личен избор е. След като последния месец смених два Nexus 5, които продадох, защото не ми стигаше батерията (втория го взех, за да изкарам пари) и сега съм с по чисто нов 5Х и определено Android 6.0.1 е уникален.

5.1.1, който имам на таблета е една идея по-бъгав и по-тежък, но все пак Meizu-то има 2GB рам.

преди 2 часа, Монката написа:

Причината да предлагам моторолата е чистия андроид, с който вече имам доста опит. Определено е по-добре от Sense и Touchwiz,  a поне Android 6.0.1 ще получи, а това е много важно, защото подобренията от 5.1.1 към 6.0.1 са доста, като започнем от камера, now on tap, doze, а да не говорим зa touchwiz, когато потребителите на Samsung търпеливо ще изчакват за 6.0.1, а при някои по-скъпи мотороли и Nexus 5X,6,6P  Android N ще е факт. Лично бих взел моторолата именно, заради Android 6.0.1, който чака, но и Meizu M2 доста ми допада, въпрос на личен избор е. След като последния месец смених два Nexus 5, които продадох, защото не ми стигаше батерията (втория го взех, за да изкарам пари) и сега съм с по чисто нов 5Х и определено Android 6.0.1 е уникален.

5.1.1, който имам на таблета е една идея по-бъгав и по-тежък, но все пак Meizu-то има 2GB рам.

Android N е вече факт за Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 5X и Nexus 9.

преди 33 минути, niki292002 написа:

Android N е вече факт за Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 5X и Nexus 9.

Напротив, на 6.0.1 съм.  Nexus 5X, чисто нов, вчера взет от мтел. Проверен за Update точно преди 10 секунди, няма Android N за него, има само Beta или някакъв Preview, който не разбрах как се слага, нямам и намерение още, тъй като е доста нестабилна версията и все още се разработва. Тази версия се слага ръчно.

Android N вече е факт. Не съм споменавал поф каква форма.

на 20.03.2016 г. at 7:49, onogondur написа:

Meizu m2 за 279 лв.

Успех с избора.

Купих го,ръчках го докато не му падна батерията и съм много доволен от телефончето.Благодарности за това,че ми го предложи!

Редактирано от avenger0795 (преглед на промените)

Току що, avenger0795 написа:

Купих го,ръчках го докато не му падна батерията и съм много доволен от телефончето.Благодарности за това,че ми го предложи!

Честит ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.