Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за стационарен телефон

Featured Replies

преди 30 минути, Филипов написа:

За сведение при мен за VOIP не плащам нищо месечно, само изходящи разговори.

Нищо :shock11: ама хич ли :ohmy: - а интернета също ли е фрии

Накратко: Градски номер, плащат се само изходящи, мин. такс 30 сек и нататък на секунда, градски 0,028 междуградски 0,04 Ценова листа http://www.sprint-bg.net/download/phone_price_list.pdf

• Автор

Unicall S и VOIP не ми говорят нищо. Благодаря за идеите. Започвам да търся в гугъл.

преди 3 часа, pipelot написа:

Unicall S и VOIP не ми говорят нищо. Благодаря за идеите. Започвам да търся в гугъл.

Е ти пък - вярно ли бе :ohmy:

Unicall (S и други). VoIP (Voice over IP/Глас през IP или Интернет телефония

• Автор

Ами, вярно. То от първия ми въпрос личи, че хич ме няма  в тази област :(. Но вече видях- Unicall S e за мобилен, а аз търся за стационарен (затова и е бил извън полезрението ми, защото аз Виваком подробно ги проучих, че и лично ги попитах за предложения). Това на Близу явно също е VOIP (не знаех, че така се нарича). А предложенат от Филипов Sprint  я няма в София.

Домашни телефони предлагат и другите два мобилни оператора - Теленор и Мтел.

При тези особенното е, че това си е мобилен апалат със сим карта. Просто обхвата ѝ е ограничен до само една клетка. Може да си го ползвате вътре в жилището и в околността (квартала).

PS. Тук се получават и гафове - една позната ходила в "търговски обект", служителя ѝ обяснил това-онова и активирал услугата. Обаче (идиота) не съобразил, че ... се отнася за тази клетка (която хваща в момента). Съответно - когато се прибрала в къщи и ... телефона не работи ...

• Автор

Ами аз точно от мобилния апарат бягам- или съм забравила да го включа, или батерията е паднала, или е някъде, където не го чувам. Не мога да му слугувам! Не съм от тези, на които телефонът им е винаги в ръката (стига ми, че вечно си търся очилата ;)). Половинката е маааааалко по-добре. Иначе досега да съм разкарала стационарния.

преди 1 час, pipelot написа:

Ами, вярно. То от първия ми въпрос личи, че хич ме няма  в тази област :(. Но вече видях- Unicall S e за мобилен, а аз търся за стационарен (затова и е бил извън полезрението ми, защото аз Виваком подробно ги проучих, че и лично ги попитах за предложения). Това на Близу явно също е VOIP (не знаех, че така се нарича). А предложенат от Филипов Sprint  я няма в София.

Unicall S предлага има и безплатни минути към фиксирани телефони. Не четеш май нещо.

• Автор

Чета, чета...Търся не план с минути КЪМ фиксирани телефони, а искам да си прехвърля фиксирания (домашния, стационарния) номер! Unicall даже излиза под заглавие "Мобилни услуги", а аз търся домашен телефон. Обаче, вдъхновена от идеите по-нагоре, започнах да търся други VOIP доставчици. Някакви впечатления от Netfinity и Planetphone? Там първоначалните инвестиции са сериозни, и не са като да ги пробваш и да се откажеш след месец, но пък ако са читави е ОК.

Voip услуга можеш отвсякъде. Дори и можеш да си го закараш на смартфон. Въпросът е откъде и за какви пари ще ти идва интернета. Ако ще ползваш VOIP. Има и цял раздел във форума по въпроса.

Ясно ми е че не знаеш какво искаш. И за без пари няма да стане. Абе за колко минути средно и към какви оператори (направления) става въпрос? Повечето решения не работят без ток, така че си прави сметката.

преди 5 минути, pipelot написа:

Обаче, вдъхновена от идеите по-нагоре, започнах да търся други VOIP доставчици. Някакви впечатления от Netfinity и Planetphone? Там първоначалните инвестиции са сериозни, и не са като да ги пробваш и да се откажеш след месец, но пък ако са читави е ОК.

Тези не ги знам.

Като цяло в момента ползвам следните VoIP услуги - Skype, Viber, WhatsAppHangouts, Facebook Messenger плюс още два-три месинджъра, поддържащи VoIP. Не съм правил никакви инвестиции - тук не включвам компютъра/телефона, защото не съм ги купувал за тази цел.

• Автор

Филипов, мисля че проблемът ми е, че точно знам какво искам. 1)Стационарен апарат (голям, непреместваем). 2)Работа извън интернет (защото аз именно заради употребата на Скайп  ползвам малко минути).
 3)Трябват ми  окол 40-50 минути месечно средно (но може да варира доста) към стационарни и мобилни в БГ (от различни доставчици) и, инцидентно към стационарни и мобилни в Европа. 4)По възможност- необвързващ договор -без срок 5) Минимален, още по-добре- никакъв абонамент т.е. плащам каквото изговоря. 6)Естествено - прилични цени 6)Ниска първоначална инвестиция (закупуване на устройство, такса за свързване) или поне ниска такава за някакъв пробен период. 7)Не на последно място- качествена връзка (забавянето не е проблем).

Ясно ми е, че това е някакъв преход към тоталното отказване от домашен телефон, но за момента не съм готова да направя скока. Може би защото не  съм фен на мобилния, не че си нямам де. И ми е ясно, че ще трябва да направя компромис с нещо. Но, най-общо казано, не ми се дават повече от 5-6 лв при стандартно мое потребление. При сегашния ми план ме "бърка", че правя около 15 лв за около 30 минути (защото вече не изговарям включените в плана 50 минути).

Имаш ли интернет отнякъде и плащаш примерно 15 лв за него? Ако да - може и да ти излезе сметката.

Дадох ти пример за моя доставчик Сега май вземат от Орбител, а преди от TPN. Има и други. При мен получих безплатно VOIP адаптор заедно с плащане за 1 година. Отделно съм си купил и VOIP апарат защото искам CLIP. Та това е инвестицията - примерно 40 лв.  

Ако няма интернет - БТК инвалиден - примера е на предната страница, но е само за I група (над 91%), имам и такъв.

Не се лъжи за близалките, рекламираните 10 лв са само за първите 3 месеца. Между другото и БТК имат изгодни предложения - един съсед за 42 лв е с ADSL, 3 сателитни комплекта, 2 мобилни и 2 таблета подарък.

Та на едното място съм с Crypto VPE 200 - гледам има предложения. Завираш му LAN кабела, а поддържа и стандартна телефонна линия. 

9d2cecb48720.jpg

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.