Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бекъп на файловете и място на съхраняване

Featured Replies

Само да допълня поста ти:

" Максималния размер на единичен файл. В mail.ru за безплатната версия е 2 GB, а за пратената - 32 GB. "

За 1 терабайт  максималният размер е 4GB - безплатната версия.

" Другото - това вече е индивидуално - скоростта ви на upload. Ако имате 40 Mbps (примерно) - това е 5 MBps. "

Моята е още по добра и затова ги ползвам много. Но разбира се тя непрекъснато варира в зависимост от свързването, което съм забелязал за тези 3 години.За такива като мен, качване-сваляне е много удобно, защото всичко става значително много по бързо. Скоростите ми са почти равни.

преди 32 минути, * СТЕФАН * написа:

Само да допълня поста ти:

" Максималния размер на единичен файл. В mail.ru за безплатната версия е 2 GB, а за пратената - 32 GB. "

За 1 терабайт  максималният размер е 4GB - безплатната версия.

" Другото - това вече е индивидуално - скоростта ви на upload. Ако имате 40 Mbps (примерно) - това е 5 MBps. "

Моята е още по добра и затова ги ползвам много. Но разбира се тя непрекъснато варира в зависимост от свързването, което съм забелязал за тези 3 години.За такива като мен, качване-сваляне е много удобно, защото всичко става значително много по бързо. Скоростите ми са почти равни.

За размера - благодаря за добавката. Мисълта ми беше, че и 2, и 4 GB са малко примерно за един имидж на една инсталация - да кажем на Уиндоус.

За скоростите - при теб ОК, аз съм работил на гигабайтова оптика ( регионален провайдър ), ама такива екстри все още са рядкост.

Нали за това се борих и ...победих бе Жорка. За толкова години един път и на мен да ми провърви.

преди 1 минута, * СТЕФАН * написа:

Нали за това се борих и ...победих бе Жорка. За толкова години един път и на мен да ми провърви.

:beer:

• Автор

Значи. Обнових си малко бекъп "системата".

В OneDrive имам .zip архиви с парола на най-важните ми неща.

Създадох акаунт в MEGA.nz и получих 50GB безплатно пространство. Направих .rar архиви с парола на най-важните ми неща и остана малко място.

Мисля да пробвам и софтуера им за синхронизация, така нещата ми в облака винаги ще са up to date. Ще тествам синхронизиращия им софтуер как се държи тези дни и ще пиша отново в темата :)

Благодаря.

преди 7 минути, Stoyannnov написа:

Мисля да пробвам и софтуера им за синхронизация, така нещата ми в облака винаги ще са up to date. Ще тествам синхронизиращия им софтуер как се държи тези дни и ще пиша отново в темата :)

Само за напомня - ти прочете ли, какво написах за синхронизацията?

на 3.03.2016 г. at 9:37, jhoro написа:

И не само това - при синхронизирани хранилища инфото в един момент ще го има на двете места, но в друг - ще го няма и на двете.Така преди време (не съм сигурен кой точно облак) си бях синхронизиран няколко машини и един облак. Без да изключа услугата изтрих папката на едната - и инфото изчезнА и на другите.

Синхронизираните хранилища са удобни за едновременен и бърз достъп (вкл. офлайн) до файловете. Но ако искате информацията ви да е предпазена от неволно изтриване - по-добре да не са свързани.

PS. Сетих се и един друг гаф. Шарнат файл, съхранен на няколко синхронизирани сървъра. Ако двама (или повече) души едновременно го отворят и редактират и междувременно тече и синхронизацията - никой не знае накрая какво ще има в последния вариант.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Автор
Току що, jhoro написа:

Само за напомня - ти прочете ли, какво написах за ситхронизацията?

Да. Пропуснал съм го това. Като се замислиш това е доста голям недостатък на синхронизиращия софтуер, предполагам има опция да не трие, а само да добавя файлове и папки.  Ще видим. Аз ще направя нов акаунт и в него ще тествам.

Току що, Stoyannnov написа:

Да. Пропуснал съм го това. Като се замислиш това е доста голям недостатък на синхронизиращия софтуер, предполагам има опция да не трие, а само да добавя файлове и папки.  Ще видим. Аз ще направя нов акаунт и в него ще тествам.

Ама тогава - няма да е синхронизация, а просто бекъп.

Аз и така правя - най-важните неща си ги слагам някъде, несинхронизирани - но с достъп.

преди 20 минути, Stoyannnov написа:

Значи. Обнових си малко бекъп "системата".

В OneDrive имам .zip архиви с парола на най-важните ми неща.

Създадох акаунт в MEGA.nz и получих 50GB безплатно пространство. Направих .rar архиви с парола на най-важните ми неща и остана малко място.

Благодаря.

На този ти въпрос, ако не ти стига място, спокойно можеш да си направиш и втори и трети акаунт, но с друг имеил адрес. Всичко се проверява предварително от Мега. А за това, колко е защитен облака, няма да ти пиша. Ползвам облака от 2012 година редовно. никога не съм имал никакви проблеми до сега. За синхронизацията - както сам си решиш. аз съм я елиминирал, за да не се повтарят нещата и на компютрите. това ми беше идеята на мен. Максимално свободно място на твърдите дискове във всеки компютър. От мен успех!

преди 12 минути, Stoyannnov написа:

Тук да отбележа за шерването. Всеки един фаил във Мега имаш възможност да му окажеш кой има права освен теб за неговата редакция, триене, теглене и т.н. За други не мога да кажа, но имам предвид посоченото от Joro.  На първо време не ги синхронизирай, както е направил Joro  и аз. Ако евентуално ти се налага, облака ти дава да направиш веднага синхронизация с компютрра или друго устройство.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 10 минути, * СТЕФАН * написа:

На този ти въпрос, ако не ти стига място, спокойно можеш да си направиш и втори и трети акаунт, но с друг имеил адрес. Всичко се проверява предварително от Мега. А за това, колко е защитен облака, няма да ти пиша. Ползвам облака от 2012 година редовно. никога не съм имал никакви проблеми до сега. За синхронизацията - както сам си решиш. аз съм я елиминирал, за да не се повтарят нещата и на компютрите. това ми беше идеята на мен. Максимално свободно място на твърдите дискове във всеки компютър. От мен успех!

Не искам някой да си мисли, че съм против синхронизацията - напротив. Това е много добър инструмент.

На едното място, където работих - си бях включил синхронизация към определен акаунт. В един момент трябваше да си тръгна. И сега (по този ред) - спрях синхронизацията, изтрих въпросните папки и ... бай-бай. Всичко, което съм правил го имаше и при мен ... упд, само при мен.

В момента, със смартфона - когато снимам, не се замислям за снимките. Защото са синхронизирани.

Но просто внимавайте - инструмента е мощен и не знае, вие какво искате.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

• Автор

Благодаря много :)

Цитат

На първо време не ги синхронизирай, както е направил Joro  и аз. Ако евентуално ти се налага, облака ти дава да направиш веднага синхронизация с компютрра или друго устройство.

Така мисля и да направя. Ще пропусна синхронизацията засега. 

Днес се сетих за темата - рових си в акаунта на Майкрософт и погледнах офертата на Office 365 Home. Ако си закупите продукт, може да си го инсталирате на  5 компютъра PC или Mac, 5 таблета и 5 телефона. Получавате - 1 ТБ място за съхранение за до 5 потребители. Аз поне го разбирам, че е общо 5 TB.

преди 1 час, jhoro написа:

Днес се сетих за темата - рових си в акаунта на Майкрософт и погледнах офертата на Office 365 Home. Ако си закупите продукт, може да си го инсталирате на  5 компютъра PC или Mac, 5 таблета и 5 телефона. Получавате - 1 ТБ място за съхранение за до 5 потребители. Аз поне го разбирам, че е общо 5 TB.

Жоре! Интересувах се и наистина може да се разбере, както ти си го написал, но се оказа, че за тези 5 устройства, мястото не е 5 а само 1 терабайт.Като че ли е доста подвеждащо, щом вече сме двама.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 5 минути, ExaFlop написа:

1ТБ споделен м/у 5 потребители.

Да, но тези 5 човека са реално погледнато - само 1, което пак е много добре. Все пак си е 1 терабайт, а не 2 гигабайта. Абе аз на тази тема съм малко "болен". Ще ме извините, но от такива неща се интересувам поради някакво основание.

Microsoft никога не биха дали ей така 5 терабайта :D

преди 55 минути, ExaFlop написа:

Скрито съдържание

Поискай си от мойта бре!

Току що, * СТЕФАН * написа:

Поискай си от мойта бре!

:eek:

на 3/5/2016 at 23:34, jhoro написа:

Не искам някой да си мисли, че съм против синхронизацията - напротив. Това е много добър инструмент.

...

Но просто внимавайте - инструмента е мощен и не знае, вие какво искате.

Ми няма да има проблем, ако на ползвателя на инструмента му е ясно за какво служи и се заинтересува преди да почне сляпо да го ползва. Примерно, че синхронизация и бекъп са две тотално различни неща и използването на едното вместо другото е груба грешка. Пък да не говорим за директен едновременен достъп с модификация + синхронизация... Това е направо за бой...

преди 9 часа, Tanner Foost Foust написа:

Microsoft никога не биха дали ей така 5 терабайта :D

Не се дават на един акаунт 5ТБ. На един акаунт се дава 1ТБ, но този акаунт може да добави още 4 човека и тези четири човека и те да получат по 1ТБ. Този план е по-скъп и затова дават и повече. Това е подобно на плана на семейния план на Спотифай. 

в OneDrive имам 1тб.

Редактирано от sky1 (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

За зобавя малко инфо в темата. От Майсрософт промениха (някой вече са разбрали) политиката по отношение лимитите за мястото за съхранение‏ в Onedrive.

Цитат

Искаме да Ви уведомим за някои предстоящи промени в OneDrive, които ще Ви засегнат. Размерът на мястото за съхранение, което е включено в OneDrive, ще се промени от 15 ГБ на 5 ГБ. Също така прекратяваме бонуса от 15 ГБ за албума от камерата.

Затова се наложи да си закупя ... безплатен едногодишен абонамент за Office 365 Personal. Срещу сумата от 0,00 лева (както и се подразбира). Изисква се кредитна или дебитна карта Visa, MasterCard или American Express. Visa Electron не става.

И ... вече имам 1 TB. Отделен въпрос е - този Office 365 Personal де ша си гУ ръгна, ама това да ми е проблема.

• 8 месеца по-късно...

Понеже плановете ми за локален NAS нещо почнаха хем да се усложняват, хем да се бавят, мисля да кача инфото в някой облак. Някой следящ актуалното състояние, може ли да сподели къде се предлага най-много безплатно място? Имам под 100ГБ важно инфо за момента. Досега ползвам onedrive за служебни глупости, но с тия 5ГБ не стават за нищо друго.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.