Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавен интернет

Featured Replies

• Автор
преди 4 минути, * СТЕФАН * написа:

достъпа до платката е много лесен. Отваряш, вадиш я внимателно и отиваш в магазина за чаркове.. Същият ли е слота и включването на антената, а стандарта и е "n можеш да си я купиш. Вече ще трябва да и подмение драйвера от съпорта на производителя. когато проверявах за моя, ми поискаха 45$ и се отказах. купих външна 150 мегабитова и се родих. Eто това - TP-Link 722N. Сега са по 15-ина лева.

Да, мога да я изкарам, изкарвал съм я и преди. Изненадан съм че платката е толкова "слаба". Както и да е питам дали тази ще стане на нейно място, изглежда по същия начин и след като я сложа инсталирам драйвери и би трябвало да тръгне. Не ми се купуват такива usb-та и т.н. 45$ за какво?

Редактирано от SopBG (преглед на промените)

• Отговори 110
  • Прегледи 9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Проверихте ли да не е с синия зъб комбинирана в лаптопа?

Ще дам пример от лаптопа, зад който съм сега:

Без име.jpg

• Автор
преди 2 минути, ExaFlop написа:

Проверихте ли да не е с синия зъб комбинирана в лаптопа?

Какво трябва да значи комбинирана с лаптопа? Преди малко извадих платката за да проверя дали е подобна на тази, която ви показах.

Дай модела на адаптера.

Значи, че в този адаптер може да е, а може и да не е комбинирано с блутут адаптер.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор
преди 2 минути, ExaFlop написа:

Дай модела на адаптера.

Значи, че в този адаптер може да е, а може и да не е комбинирано с блутут адаптер.

Ако може да ми кажеш как да го намеря, защото не знам какъв е модела, знам само че е на Broadcom

преди 11 минути, SopBG написа:

Да, мога да я изкарам, изкарвал съм я и преди. Изненадан съм че платката е толкова "слаба". Както и да е питам дали тази ще стане на нейно място, изглежда по същия начин и след като я сложа инсталирам драйвери и би трябвало да тръгне. Не ми се купуват такива usb-та и т.н. 45$ за какво?

Приятел! Платката не е "слаба" както ти си мислиш. Има си стандарти, на които отговарят.  Много си скаран с тези неща , а и много от форума - също. Не е само да го купиш.  45$ ми искаха за подобна на твоята, която си решил да купиш, но ти явно не четеш всичко, а избирателно. Това е било през 2012 година! И отново да ти напомня! Освен куплунга, има и друг, малък - CMA - за антената. Той също е задължително да ти пасва, защото ще се получи, че не сме ти казали и пак трябва да питаш хората от своя доставчик. Огледай нещата, щом вече си я махал от лаптопа.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Нали си го извадил - препиши какво пише на него или отвори диспечера на устройства при пооставенн адаптер. Разгърни мрежовите адаптери и снимай. Погледни и под Bluetooth

Ако е като на лаптопа от това ревю - Acer TravelMate 5740G-524G50MN  - с Broadcom wireless module with 802.11a/b/g/n, да с интегриран Bluetooth модул е. Но пък тук пише, че поддържа 'n' стандарт.

• Автор
преди 8 минути, * СТЕФАН * написа:

Приятел! Платката не е "слаба" както ти си мислиш. Има си стандарти, на които отговарят.  Много си скаран с тези неща , а и много от форума - също. Не е само да го купиш.  45$ ми искаха за подобна на твоята, която си решил да купиш, но ти явно не четеш всичко, а избирателно. Това е било през 2012 година! И отново да ти напомня! освен куплунга, има и друг, малък - CMA - за антената. той също е задължително да ти пасва, защото ще се получи, че не сме ти казали и пак трябва да питаш хората от своя доставчик. Огледай нещата, щом вече си я махал от лаптопа.

Приятел! Знам за стандартите и уж на този лаптоп пише че го има, ама друг път! Скарам не знам дали съм, обаче имах предвид под "слаба", че не позволява повече от 54mbps да приема. Прочетох всичко, което написа ама нищо не ти разбрах(на предишното мнение, сега разбрах). Сори.

преди 2 минути, jhoro написа:

Ако е като на лаптопа от това ревю - Acer TravelMate 5740G-524G50MN  - с Broadcom wireless module with 802.11a/b/g/n, да с интегриран Bluetooth модул е. Но пък тук пише, че поддържа 'n' стандарт.

Да , уж пише ама на практика няма нищо. Добре, ако взема това от моя линк, който съм дал ще стане ли ? Смисъл блутут на компютър не ползвам.

преди 15 минути, ExaFlop написа:

Нали си го извадил - препиши какво пише на него или отвори диспечера на устройства при пооставенн адаптер. Разгърни мрежовите адаптери и снимай. Погледни и под Bluetooth

Без име.png

Щом не ползваш, ще стане. Написал съм ти много важно нещо и все още не си отговорил. Как е куплирана антената ти. Не ми обяснявай неща, които не ме интересуват. Щом не разбираш, че при "G"" стандарт има ограничение до максимум 54 мегабита, как ще вдигнеш 70? Погледни куплунга на антената към платката. Моята беше със SMA конектор и лаптопа съм го купувал 2010 година за да са еднакви с тези от 2012. Може и да има със "н" стандарт" но като погледнеш през девайс менажера ще ти стане ясно какво има като стандарт и какво няма! Естествено е да си с модел при който нямаш "n""стандарт, ако си купил лаптопа преди 2-3 години. Най малкото, ако е купен 2-ра ръка!

" Сега ще снимам и ще покажа. " Няма смисъл от такива гимнастики. Вярваме ти. Дай да оправим този ти лаптоп, а не да си мерите пишките, кой колко вдигал!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Айде бе 40mbps и ти е бавно а ? на WI FI по смъртно не можеш да дигнеш скоростта какво ти е по кабел Аз на кабел дигам 90 а на WI FI 44 . Толкова ми стига за сърф и за некое друга mp3 . Торенти само на настолния дърпам .Ако ти са дават 150 лв за гигабитен рутер там може и да имаш късмет да дигнеш 80mbps на WI FI .

• Автор
преди 3 минути, adersa написа:

Айде бе 40mbps и ти е бавно а ? на WI FI по смъртно не можеш да дигнеш скоростта какво ти е по кабел Аз на кабел дигам 90 а на WI FI 44 . Толкова ми стига за сърф и за некое друга mp3 . Торенти само на настолния дърпам .Ако ти са дават 150 лв за гигабитен рутер там може и да имаш късмет да дигнеш 80mbps на WI FI .

Айде да четеш малко кво ще кажеш а? Казах че съм пробвал на друг лаптоп и диги 80мбпс през Wi-Fi.

преди 5 минути, * СТЕФАН * написа:

Щом не ползваш, ще стане. Написал съм ти много важно нещо и все още не си отговорил. Как е куплирана антената ти. Не ми обяснявай неща, които не ме интересуват. Щом не разбираш, че при "G"" стандарт има ограничение до максимум 54 мегабита, как ще вдигнеш 70? Погледни куплунга на антената към платката. Моята беше със SMA конектор и лаптопа съм го купувал 2010 година за да са еднакви с тези от 2012. Може и да има със "н" стандарт" но като погледнеш през девайс менажера ще ти стане ясно какво има като стандарт и какво няма! Естествено е да си с модел при който нямаш "n""стандарт, ако си купил лаптопа преди 2-3 години. Най малкото, ако е купен 2-ра ръка!

Сега ще снимам и ще покажа.

преди 3 минути, adersa написа:

На този въпрос му е отговорил Joro,няколко поста по нагоре.Момчето иска да получи максимума от това, което са му предоставили като нов план.  Тъй че спокойно ще си стигне 50 мегабита с новата карта.

adersa, пак пишеш като кандидат за бисерите. И голямо приравняване на света по себе си. И отново с нищо неполезна публикация!

МОЛЯ, СПРИ СЕ!

SopBG, според тази картинка си с 802.11n адаптер. Щракни с десен бутон на Broadcom 802.11n, избери Свойства, раздел Драйвер и публикувай номера на версията на драйвъра.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

преди 3 минути, ExaFlop написа:

adersa, пак пишеш като кандидат за бисерите. И голямо приравняване на света по себе си. И отново с нищо неполезна публикация!

МОЛЯ, СПРИ СЕ!

SopBG, според тази картинка си с 802.11n адаптер. Щракни с десен бутон на Broadcom 802.11n, избери Свойства, раздел Драйвер и публикувай номера на версията на драйвъра.

Ето! При търсене се указва по думите на колегата, че платката разполага със "n " Стандарт. Сега остава само вие да го проверите с Aida или Specy Там трябва да се вижда точно какъв е модула и с какви стандарти разполага.

Възможно е и от драйвър да е проблемът на ниската скорост. Възможно е от повреден tcp/ip да е(виж първия мой пост в темата) 

преди 1 минута, ExaFlop написа:

Възможно е и от драйвър да е проблемът на ниската скорост. Възможно е от повреден tcp/ip да е(виж първия мой пост в темата) 

Разбира се че е възможно. Стандарта преди всичко се определя от използваният чип на платката и съответно софтуера или драйвера, който го управлява. При наличие на стар драйвер със чип поддържащ "n" стандарт пак ще си имате ниската скорост, независимо от чипа.

• Автор
преди 9 минути, ExaFlop написа:
преди 9 минути, ExaFlop написа:
преди 5 минути, * СТЕФАН * написа:

Разбира се че е възможно. Стандарта преди всичко се определя от използваният чип на платката и съответно софтуера или драйвера, който го управлява. При наличие на стар драйвер със чип поддържащ "n" стандарт пак ще си имате ниската скорост, независимо от чипа.

Сега ще пробвам ето версията и платката.

Edit: Пробвах това с cmd , но скоростта е същата.

versiq.png

IMG_20160306_205715.jpg

IMG_20160306_205746.jpg

преди 19 минути, SopBG написа:

Айде да четеш малко кво ще кажеш а? Казах че съм пробвал на друг лаптоп и диги 80мбпс през Wi-Fi.

.

Айде давай чакам резултати как дигаш 80mbps на WI FI но не само тест а снимка на декстопа да се види . че наистина си в WI FI мрежа .

П С - Темата е в грешен раздел ;)

• Автор
преди 2 минути, adersa написа:
преди 2 минути, adersa написа:

Айде давай чакам резултати как дигаш 80mbps на WI FI но не само тест а снимка на декстопа да се види . че наистина си в WI FI мрежа .

Утре ще ти снимам десктопа на другия лаптоп, че сега не мога. Ако успеем да го оправим тук на този лаптоп, още тази вечер ще ти снимам екрана и Wi-Fi. До тогава ако няма да помагаш си затвори устата и не пиши повече, че ми стана лошо като каза че било невъзможно да се дигне 80mbps на wi-fi.

И аз намирам, че това е с "n" стандарт по документация.    Broadcom Bcm 943225hm

А драйвер за точният модел намерих от тук. Става за всички Win операционни системи.   http://www.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=1836376

преди 10 минути, SopBG написа:

versiq.png

добре де - както си тук, ако кликнеш на "Актуализирай драйвер" - какво ще ти отговори?

преди 2 минути, jhoro написа:

добре де - както си тук, ако кликнеш на "Актуализирай драйвер" - какво ще ти отговори?

Да, това е добра идея за актуализация.

• Автор
Току що, * СТЕФАН * написа:

Да, това е добра идея за актуализация.

Та както казах, аз съм съм най-нови драйвери, които са инсталирани от Driver Booster, но цъкнах от там и Windows Update търси драйвери и вече ми казва, че е инсталиран най-новия драйвер.

update.png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.