Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бавен интернет

Featured Replies

преди 10 минути, adersa написа:

Еми и аз снощи му казал на пича , че не може и той пак неговата  си знае и аз имам същия рутер като неговия на телефона леново ги дигам 50mbps а на лаптопа 45mbps , това са възможностите а тука големите философи се пуснаха да ме нападат не са глупости това а реалност .

Е не пречи да се опита. От това да се видят всичките възможности няма по-добро доказателство. 

• Отговори 110
  • Прегледи 9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 11 минути, дръндю написа:

а може да го има, но по подразбиране да не е включен

Ново Bitmap изображение2.png

Чакаме да видим.

преди 21 минути, дръндю написа:

а може да го има, но по подразбиране да не е включен

Ново Bitmap изображение2.png

По някаква случайност и моя драйвер е същия и нямам проблеми с него :) Да влезе в настройките на рутера от браузера и да даде на Wireless да види там как е положението ..

преди 17 минути, дръндю написа:

от предните постове ясно се вижда, че не рутера е проблема, а адаптера

Аз в преден пост написах че имах същият модел, закупен от София 2010 година. Питащият също тогава го е купувал, което много ме съмнява да има "N стандарта на картата му, но не исках да споря за това. А и в интерес на истината срещнах същият като неговият адаптер, но през 2014 година.Би било разумно в този случай да пробва с един 300 мегабитов външен адаптер и да се увери, в което съм почти сигурен че стандарта отсъства. Аз бих направил тази проба, понеже на дугият му лаптоп, както споделя питащият скоростта му е съвсем различна.. И като че ли ще е най правилното, за да не се изписват още 4 станици.

преди 6 минути, дръндю написа:

както виждаш от снимката, на моят адаптер по подразбиране е включен  b-стандарт

Знам това, На предишния ми лаптоп за да мине картата на N стандарт трябваше ръчно да и задам настройките, на рутера също и затова казвам, че чакам постващия да провери при него и да тества.

Такааа - вчера си чесахме ... клавиатурите, щото беше неделя.

Днес очаквам автора да каже, че си е купил някакъв адаптер. TL-WN722N или по-малкия TL-WN725N, или ако ще TL-WN821N (300 Mbps). Не че ще вдигне повече от 100 Mbps.

И в по-общ план си мисля - забравихте(забравихме) времената, когато скоростите от доставчика бяха 128 / 256 Kbps. Когато най-прост клип се теглеше по сума ти и време, а филм или  програма - с дни.

преди 3 минути, jhoro написа:

Такааа - вчера си чесахме ... клавиатурите, щото беше неделя.

Днес очаквам автора да каже, че си е купил някакъв адаптер. TL-WN722N или по-малкия TL-WN725N, или ако ще TL-WN821N (300 Mbps). Не че ще вдигне повече от 100 Mbps.

И в по-общ план си мисля - забравихте(забравихме) времената, когато скоростите от доставчика бяха 128 / 256 Kbps. Когато най-прост клип се теглеше по сума ти и време, а филм или  програма - с дни.

Ние не сме, но хлапетата дето са на по 20-25 години даже и не могат да те разберат за какво и говориш. Все едно да им обясняваш как си имал Dial-Up модем и скоростта ти е била 2 kb/s или че си теглил играта Heroes 1 за около 2 седмици.

преди 18 минути, Емил Костов написа:

Ние не сме, но хлапетата дето са на по 20-25 години даже и не могат да те разберат за какво и говориш. Все едно да им обясняваш как си имал Dial-Up модем и скоростта ти е била 2 kb/s или че си теглил играта Heroes 1 за около 2 седмици.

/OFF Хайде моля моля, едно време си е едно време, днес не е едно време. В крайна сметка за какво се дават тези пари за скорост, която в 90% от случайте дори и доставчика не може да ти я осигури. 

Току що, Пуканчо0 написа:

/OFF Хайде моля моля, едно време си е едно време, днес не е едно време. В крайна сметка за какво се дават тези пари за скорост, която в 90% от случайте дори и доставчика не може да ти я осигури. 

Това за едно време просто беше вметка, нищо лошо не съм казал. А доставчика ти осигурява скоростта. Във всеки един договор се казва, че скоростите са  ДО еди колко си мегабита и НЕ са гарантирани. 

• Автор
преди 8 часа, Емил Костов написа:

Чакаме да видим.

Пробвах го това, което е предложил дръндю , но не става. Настройките на рутера са ОК, сега ги проверих всички стандарти са включени. Явно наистина картата не го поддържа този стандарт. Ако ми кажете, че това става ще го взема - http://nikem-bg.net/computer-components/INTEL-WL-AC-3160BT--HMC/ -

Редактирано от SopBG (преглед на промените)

преди 8 минути, SopBG написа:

Пробвах го това, което е предложил дръндю , но не става. Настройките на рутера са ОК, сега ги проверих всички стандарти са включени. Явно наистина картата не го поддържа този стандарт.

Със сигурност си прав при положение , че на другият ти лаптоп достигаш съвсем други скорости. И пак казвам. Понеже не се познаваме добре, не исках да се впускам във сърдитни, но и двата ни лаптопа са купувани по едно и също време, за да са им различни картите.Отлично зная, как действат "големите" български търговци на едро. Опитай варианта с външна карта. А ако си близко до Търново, лично мога да ти предоставя такава за неограничено ползване, понеже имам 4-5 броя. Примерно ето този  TP-Link 722N

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор
преди 3 минути, * СТЕФАН * написа:

Със сигурност си прав при положение , че на другият ти лаптоп достигаш съвсем други скорости. И пак казвам. Понеже не се познаваме добре, не исках да се впускам във сърдитни, но и двата ни лаптопа са купувани по едно и също време, за да са им различни картите.Отлично зная, как действат "големите" български търговци на едро. Опитай варианта с външна карта. А ако си близко до Търново, лично мога да ти предоставя такава за неограничено ползване, понеже имам 4-5 броя. Примерно ето този  TP-Link 722N

Не, аз допуснах че картата може да не поддържа такива скорости, но уж пише че поддържа ама друг път! :)Това ще се взима май - http://nikem-bg.net/computer-components/INTEL-WL-AC-3160BT--HMC/

преди 12 минути, SopBG написа:

Не, аз допуснах че картата може да не поддържа такива скорости, но уж пише че поддържа ама друг път! :)Това ще се взима май - http://nikem-bg.net/computer-components/INTEL-WL-AC-3160BT--HMC/

То някой път пише, но чипа не го поддържа или картата е по-стар модел отколкото софтуера на драйвера. 

преди 6 часа, Емил Костов написа:

Това за едно време просто беше вметка, нищо лошо не съм казал. А доставчика ти осигурява скоростта. Във всеки един договор се казва, че скоростите са  ДО еди колко си мегабита и НЕ са гарантирани. 

Изпреварил си ме, само да допълня - никой доставчик не обявява минимална скорост. Виваком по едно време се бяха объркали, ама и при тях подобно нещо липсва в момента.

преди 3 минути, jhoro написа:

Изпреварил си ме, само да допълня - никой доставчик не обявява минимална скорост. Виваком по едно време се бяха объркали, ама и при тях подобно нещо липсва в момента.

Скоростите се вдигнаха най вече заради BGP протокола и поради поевтиняването на оптиката като пренос. 

преди 7 часа, Пуканчо0 написа:

Колкото до плановете (да не гледаме само парите) - как мислиш, че става преминаването към по-високи параметри?

Ако инфраструтурата е добра и до момента са те ограничавали до 20 Mbps - когато ти го вдигнат на 50 ще усетиш. Обаче - ако конкретното трасе е кофти или междувременно са се накачили една камара маймунки - ще плащаш едни пари за уж по-бърз нет, ама няма да усетиш разлика. 

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Скоростите се вдигнаха най вече заради BGP протокола и поради поевтиняването на оптиката като пренос. 

... и заради по-голямата конкуренция и свития пазар (малкото потребители)

Конкуренция няма, но това е тема, която няма да коментирам. Основно проблема се реши чрез този протокол и така наречените бордър рутери. 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Конкуренция няма, но това е тема, която няма да коментирам. Основно проблема се реши чрез този протокол и така наречените бордър рутери. 

Виваком никога няма да са лидер в малък град като Добрич например . Тук имаме 2 местни доставчика , които предлагат супер стабилни скорости на всички устройства . Виваком за град като Добрич е скъпа алтернатива .  Аз съм на 16 лв с нет и тв скоростта ми е 90 mbps трасето е оптика никога не са спирали услугите ..За 16 лв виваком ще ми предложат супер бавна скорост и супер малко канали в пакет .

И повярвай колкото е по малък града конкуреция има и то голяма

Аз за да сменя доставчика искам на новия доставчик да ми е същата скоростта с каквато съм свикнал

преди 2 минути, adersa написа:

Виваком никога няма да са лидер в малък град като Добрич например . Тук имаме 2 местни доставчика , които предлагат супер стабилни скорости на всички устройства . Виваком за град като Добрич е скъпа алтернатива .  Аз съм на 16 лв с нет и тв скоростта ми е 90 mbps трасето е оптика никога не са спирали услугите ..За 16 лв виваком ще ми предложат супер бавна скорост и супер малко канали в пакет .

И повярвай колкото е по малък града конкуреция има и то голяма

Ти си мислиш, но няма да те убеждавам. Мога, но не искам. И се замисли, че целта не е само да си доставчик, а да имаш оптична мрежа и да я даваш под наем.

Да оптиката в последните 4 5 години много поевтиня малки ,, средни ,  големи всички минаха на оптики и до 2020 вече се надявам поне половината доставчици да предлагат реална скорост 1gb/s като пакет .

Разсъждавате така, защото гледате само в България.

Тук, в ЮК, ситуациата е следната - има една камара крайни доставчици, но ... всичката инфраструктура се поддържа от една фирма - Openreach, дъщерна фирма на British Telecommunications. Освен това - British Telecommunications са пуснали телефонни линии до абсолютно всяка сграда на Острова. И когато ползвате ADSL от някой доставчик - първо плащате 14-15 до 19 паунда на месец за наета телефонна линия.

А скоростта е ... 17 Mbps за ADSL и до 70 Mbps - за fibre broadband.

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Препоръчвам ти ИП/ТСП Илюстрейтид на Стивънс В.Р. Да не говориш глупости.

преди 11 часа, simtech написа:

Препоръчвам ти ИП/ТСП Илюстрейтид на Стивънс В.Р. Да не говориш глупости.

Е аз няма да споря, всеки сам да си прецени.

• Автор

Добре имам нов проблем. Купих си този модул intel ac3160, сложих го и лаптопът се включва 5 минути и всичко се отваря хипер бавно, все едно анимациите са х10 забавени. От какво може да е този проблем. Като цяло компютърът работи доста бавно, а не трябва да е така на ссд, то и на хдд не трябва да е така(имам лаг в скролването даже)  . Бавно стартиране, отваряне на страници всичко е по-бавно. Моля за помощ!

Редактирано от SopBG (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.