Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Захранващ адаптер за Toshiba Qosmio X770-12M

Featured Replies

• Автор
Току що, M.Николов написа:

Не бих се учудил и ако кабела му е четирижилен.Човек най-добре е да поръчаш от чужбина, но да е оригинал, не заместител.По-принцип може да стане и това което си показал със смяна на буксата, но не бих рискувал с такъв лаптоп.

И аз съм твърдо за оригинал, защото имам някакви опасения, че може и нещо да не ''пасне'' предвид каква екзотика е туй чудо и да излезе приказката, че евтиното излиза скъпо! Вече съм се примирил, че цената ще е висока. Понеже досега сега съм нямал такива проблеми и не разбирам от такива работи, затова и реших все пак да попитам, но поне за сега везните все по теглят към оригинално от някакъв сайт.

преди 3 часа, M.Николов написа:

Никак не е препоръчително да се отваря адаптер за лаптоп.

Що - кво има вътре? Да не би да са прокълнати ?

преди 2 часа, McLane написа:

Малко офтопик ..........на един познат му се прецака зарядното на нетбукче........няква китайска марка,в нета нямаше такова .Взех зарядното ,отидох до един магазин за компютри и лаптопи и ми продадоха за 25 кинта зарядно за hp  със същите параметри.Работи си вече една година безгрижно.Така ,че търси зарядно като твоето със същите параметри.

Съгласен, ама (писох то вече) - тия са 60-90 ватови. Две съм изгорил, сега съм с третото.

преди 1 час, simtech написа:

Глупости .Нямаш си на идея що за стабилизации и защити има в едно такова зарядно.

А ти имаш ли ? Тоя чардж-контролер, за къФ чеп му е тогава? Какъв е допустимия толеранс на напрежението на буксата на лаптопа?

преди 1 час, skalata_73 написа:

И аз съм твърдо за оригинал, защото имам някакви опасения, че може и нещо да не ''пасне'' предвид каква екзотика е туй чудо и да излезе приказката, че евтиното излиза скъпо! Вече съм се примирил, че цената ще е висока. Понеже досега сега съм нямал такива проблеми и не разбирам от такива работи, затова и реших все пак да попитам, но поне за сега везните все по теглят към оригинално от някакъв сайт.

Ти поне спокойно си казваш, че не разбираш.

Бих могъл да намеря къде се продават, да ти го поръчам, да го платя, ама не ми се идва сега до РусИ ... не ми е на път. Нали ти показах няколко линка.

на 28.02.2016 г. at 18:16, jhoro написа:

преди 4 минути, jhoro написа:

А ти имаш ли ? Тоя чардж-контролер, за къФ чеп му е тогава? Какъв е допустимия толеранс на напрежението на буксата на лаптопа?

Имам си. Преди да продължим, предлагам да ми кажеш какво образование имаш и да ми покажеш диплома. За да видя колко са ти авторитетни всъщност мненията в уж технически раздел, който се напълни с дилетанти.

преди 9 минути, jhoro написа:

Що - кво има вътре? Да не би да са прокълнати ?

Не е въпроса какво има вътре, а че трудничко се отварят тези без винтчета.:)

преди 25 минути, simtech написа:

Имам си. Преди да продължим, предлагам да ми кажеш какво образование имаш и да ми покажеш диплома. За да видя колко са ти авторитетни всъщност мненията в уж технически раздел, който се напълни с дилетанти.

Ок - първо ти.

преди 2 часа, skalata_73 написа:

Аз лично ти препоръчвам да си поръчаш оригинално зарядно. Едно време, когато ми каза че си си купил този скъп лаптоп, първата ми идея беше да ти подскажа да си купиш задължително към него резервно зарядно, но когато говорихме, забравих за това. На такива скъпи лаптопи от 2500 лева нагоре, това е необходимо. А и ти след като си дал 2800 лева си имал още 150 за резервно, но не е тук въпроса.Погледнах по сайтовете - има. А и Joro ти е дал добро предложение за това.Старото, понеже за много хора е "екзотично" ще го огледаме и ще му направим ремонт. Най лесното на техник е да ти каже" такъв чарк няма в България". То си има начин за доставка, след като няма, но явно тези, които не го знаят не са от техниците. Не се притеснявай за нищо.

Дипломи няма да показваме на хлапетии. Когато са ни ги давали, пишещият тези глупости е бил на баща си между краката.Нали го чувате с какво ги отваря? С менгеме!!! Моделът се отваря много елегантно, както е написал скалата.Според Симчо, пишещите тук трябва да имат всичките дипломи. Ами те  50 % от тях още не са изкарали основното си образование. Той и самият форум е такъв - за забава, а не както е написано горе вляво. 

Ники ! Ако има някакви проблеми, насреща съм. Имаш ми телефона.

преди 1 час, * СТЕФАН * написа:

Дипломи няма да показваме на хлапетии. Когато са ни ги давали, пишещият тези глупости е бил на баща си между краката.Нали го чувате с какво ги отваря? С менгеме!!! Моделът се отваря много елегантно, както е написал скалата.Според Симчо, пишещите тук трябва да имат всичките дипломи. Ами те  50 % от тях още не са изкарали основното си образование.

Господин Стефан, сега ще кажа нещо, което не е за вас и не ви засяга с определението си, но смятам, че има правота 100% - а то е следното "То не пречи някой да е хем дърт, хем прост." Специално за Вас - може да сте голям гуру на ламповите телевизори, но днес сме 21 век и нещата са 40% програмиране на C++, 60% хардуер, който твърде много се е развил от Правец и изчислителни машини с перфокарти.
Страшно сте наясно, че в това зарядно устройство има минимум термична защита, 1 брой варистор и защита от късо съединение. А принципно зарядните са залепени термично. И не може да се отварят елегантно. Въобще не съм се занимавал да търся това какво е, след като се търси друго. Само съм гледал параметрите.
Та не с тоя тон. Ако не друго - насреща имам необходимото образование, опит с ремонт на стотици зарядни и захранващи устройства, стаж в трудовата книжка в тоя бранш. А Вие?! Освен това развивам и лична сервизна дейност.
И не, не трябва да имат всички дипломи. Но тия, които нямат и нямат опит - да слушат повече, отколкото пишат дилетантски мнения. Писнало ми е да поправям ежедневно и да чета откровени тъпотии и безсмислици.

преди 1 час, jhoro написа:

Ок - първо ти.

А не, след като не знаеш елементарни неща. Явно да сравниш импулсно захранващо устройство с диапазон на работа широк доста е същото като да плеснеш едно трафче с 4 диода и един кондензатор. Браво бЕ!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

"" Писнало ми е да поправям ежедневно и да чета откровени тъпотии и безсмислици. ""

Щом ти е писнало, не се занимавай с тази дейност и затвори сервиза бе Живко! Никой не ти пречи. Има ли нещо в този живот, от което да си доволен?Комунизма му е виновен, американците с намесата си по света, форума със смяната му на облика, Хората, които се движат и живеят около теб... ами иди в Гвинея и живей по дърветата с индианците, сложи си по едно перо отпред и отзад, хем ще ти е по добре, хем най малкото ще се занимаваш с ремонти или програмиране, писане на някакъв език, а и политиката ще е далеч от теб. Тъкмо ще се отървеш и от казармата. Ама това сега го направи, щото ако се одобри предложението от народното събрание, по нататъшното ти излизане от рамките на страната ще се окаже трудно ако ли не си си прослужил двете години. Такива като теб, най малкото се забелязват от полезрението на народа. Те единствено пречат с присъствието си и хората ги елиминират .

• Автор

А добрутро на всички Ви!

Благодаря Ви наистина за взетото участие в темата.

Поставям на всички ви ''+'' не защото одобрявам това, че пак се изпокарахте, а защото Ви благодаря за взетото участие, което за мен все пак беше полезно до някаква степен и си направих някои изводи и поуки!

Както казват ''Утрото е по-мъдро от вечерта''!

Взех решение-ще поръчам оригинално такова от чужд сайт.

Лек ден и приятен уикенд.

преди 5 часа, skalata_73 написа:

Браво. Това си е твое лично решение и аз го подкрепям. Факт е, че мисля от страна на това, че много от клиентите искат хем бързо, хем евтино.

преди 8 часа, * СТЕФАН * написа:

Ама това сега го направи, щото ако се одобри предложението от народното събрание, по нататъшното ти излизане от рамките на страната ще се окаже трудно ако ли не си си прослужил двете години.

Айде бе. На ден влизат по няколко стотици сирийци, аз 1 българин няма да мога да изляза. Предложението на народното събрание е прах в очите за да получи Бойко на следващите избори някакви гласове от пенсиите, които си мислят, че ще върне комунизма. И които вечно мрънкат пред блока или във форумите как все младите били виновни. А такива на запад като мене не ги елиминират, носят ги на ръце.

Колеги Стефан и Simtech, моля само за коментари по темата, макар че тя вече е изчерпана и проблема е решен. За казармата си има отделна тема.

преди 7 часа, skalata_73 написа:

А добрутро на всички Ви! Благодаря Ви наистина за взетото участие в темата.

Поставям на всички ви ''+'' не защото одобрявам това, че пак се изпокарахте, а защото Ви благодаря за взетото участие, което за мен все пак беше полезно до някаква степен и си направих някои изводи и поуки!

Както казват ''Утрото е по-мъдро от вечерта''! Взех решение-ще поръчам оригинално такова от чужд сайт.

ДобрютрУ 'начи - ние не се караме, просто си говорим на-а-а ... по-висок тон (от възрастта слуха отслабва - ще видиш като остарееш)

За поръчването - ако има нужда от помощ - само свирни (първите 5 минути от Лунната соната).

Макар, че темата се изчерпа - едно допълнение. Изрових едно документче "Toshiba Personal Computer Qosmio - Maintenance Manual" - има доста инфо.
Та в него има една табличка - DCIN Conn pin assignments (4-pin) [постояннотоков входен конектор - ПИН назначения (4-пинов)]

Pin No.	Signal name	I/O
1	DC_IN_S1
2	DC_IN_S1
3	GND
4	GND
на 11.03.2016 г. at 19:20, M.Николов написа:

Не бих се учудил и ако кабела му е четирижилен.

Което означава, че и да е четирижилен - има само едно напрежение.

Редактирано от jhoro (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.