Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с иконите на дестопа при използване на DSR.

Featured Replies

Не си спомням вече кога се появи тоя проблем, но определено бе или след ъпдейт на видеодрайвери или след ъпдейт на Windows 10. Не знам темата за къде е, но според мен е точно за тоя подраздел. Та проблемът е следния. При някои игри ( не при всички), когато ползвам DSR  на по-висока резолюция и реша с alt+tab  да изляза на десктопа, иконите след спиране на играта се подреждат стандартно, почвайки от горния ляв ъгъл. Пробвах да променя някои настройки в драйверите, отговарящи за картината, но ефект няма. Дразнещо е, защото години бях свикнал да си подреждам иконите по определен начин и сега изведнъж, всичко на десктопа ми е разхвърляно, а реша ли да го подредя, е въпрос на време всичко пак да се подреди стандартно. Има ли някоя настройка, била тя от windows 10  или драйверите на NVIDIA, която пропускам?

Изключено ли е автоматичното подреждане на иконите на десктопа?

• Автор

Да, играх си и с тия настройки.

2016-03-19_090438.jpg

Вариант е да си запазиш изгледа на иконите и след като се разбъркат да ги възстановиш с един клик на мишката с TaskLayout

Иначе могат да се проверят настройките в регистрите за NoSaveSettings и за BagsMRU/Bags стойностите:

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_xp-desktop/windows-startup-screen-and-desktop-customization/6b94ed66-0ce1-4e8c-8dd7-0ad11eeb7fe2?auth=1

Бих предложил DesktopOK - любим инструмент за запазване/възстановяване позиционирането на иконите по десктопа.

Аз съм го интегрирал в контекста на десктопа.

Цитат

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\DesktopBackground]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\DesktopBackground\Shell]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\DesktopBackground\Shell\DesktopOK]
"icon"="%~dp0DesktopOK_x64.exe,0"
@="DesktopOK"
"Position"="Center"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\DesktopBackground\Shell\DesktopOK\command]
@="\"%~dp0DesktopOK_x64.exe\""

DesktopOK.reg

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за предложените решения! Ще прегледам и ще видя кое ще свърши работа. Но въпреки всичко не ми е ясно, защо се получи така. Преди не съм имал подобни проблеми, макар че и рядко съм ползвал alt+tab. Тя тая игра, която най-вече ми прави проблеми, до скоро не се минимизираше по никакъв начин. След някакъв ъпдейт, почна да реагира на alt+tab. Обаче не мога да си представя, че няма съвсем просто решение на въпроса, било то с някоя настройка на Windows или на драйверите. 

Не е същия проблем, но имам подобни симптоми като играя Armored Warfare. Не ме дразни особено, защото в повечето случаи, ползвам таскбара или старт менюто. Все пак искам и аз да благодаря за темата и решенията:beer:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.