Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бъди по-малко религиозен, ако искаш да живееш по-добре! Факт!

Featured Replies

преди 2 часа, Методи Дамянов написа:

Това за Библията колко струва или не, не си ти да човека де ще го каже, независимо от самочувствието ти на институция.  Войната срещу вярата на хората е в ход вече години наред. Защо? Ами прочети по-назад.

AБЕ няма как от картина на Рембранд някой с ножичката да я изрязал само жената, понеже й е мислил работи и й е имал мераци и да твърдиш, че произведението  НЕ Е безвъзвратно и напълно увредено и изкривено.
Представителите на нации? Американците са нация? От кога? Каква история имат те? Били религиозни? Над Хирошима се видя. Холандците били религиозни? За това проституцията бичи с пълна сила, наркотиците също. Ако ти го сравнявам с картини от Библията, то Холандия е Содом и Гомор.
Ислямската общност отхвърля смъртниците? Ама и насилието ли отхвърляла? Защо в Иран убиват всеки, които е бил мюсюлманин и приеме християнството? Защо в Йемен се изнасилват 9-10 годишни момиченца? Защо в Саудитска Арабия се режат глави на поразия? Що е то техният "шариат"?
Религията била прогресивна? Религията е назадничава! Тя е статична. Не призначава грешки, няма прогрес. Няма държава с папоцезаризъм, където да не са се случвали разни извращения, дирижирани от религиозната институция.
Война срещу вярата на хората? Никой не воюва срещу вярата на хората. А срещу религията на хората. Човек може да вярва в нещо и да си поставя идеали, без те да са свръхестествени. Някои хора май още не са дорасли до тоя момент?
Обединяващата идея на религията? Видяхме я вече. За това като дойдоха османците ни заробиха. Толкова обединена беше Европа. Ако тогава Европа не се водеше от лични интереси през религиозни интереси, а от чист общ интерес срещу общият враг, нямаше въобще да имаме 5 века робство и да сме къде-къде по-напред. В това отношение дори Сталин се е справил по-добре. В крайна сметка е измел своята територия. Което не означава, че не е бил жесток психар.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 115
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Продължаваш да смесваш нещата - институционалното вероизповедание и религията не са едно и също. Има неинституционални религиозни явления като религиозната община, които са най-искрената проява на желанието на хората да си помагат. Църквата е изкуствено създаден институт, религията е възникнала естествено в резултат на търсенията на човек.

Цитат

Война срещу вярата на хората? Никой не воюва срещу вярата на хората. А срещу религията на хората.

Да, знам, хубаво е, че го признаваш. Само, че подкрепяш именно такава война - срещу вярата. Това, че не го разбираш, си е единствено твой проблем. Всъщност именно ислямизмЪТ! е враг на исляма. Дали правиш грешка или нарочно объркваш ислям и ислямизъм не знам. Интелигентен човек си, надявам се да е първото. Прочети какво изповядват в Саудитска Арабия. А също как и кой управлява тази страна. И не, точно това е идеята на всяка религиозна идея, да подпомогне вярата на човек. Да помогне на човек. Пък за Щатите и Библията не ми се коментира въобще. Що се отнася до тона ми, би трябвало може би да се извиня, но в последните години се сблъсквам с въпиющо невежество или нарочно приказване по тези въпроси и това ме шокира просто. Пак казвам, комунистите неслучайно бяха врагове на религията.

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 2 минути, Методи Дамянов написа:

Продължаваш да смесваш нещата - институционалното вероизповедание и религията не са едно и също. Има неинституционални религиозни явление - религиозната общност. 

Религията се използва като част от институционално вероизповедание. Как точно и с какви интерпретации? Което обикновено достатъчно хора следват. Истината е, че когато имаш 1 отровна гъба в кошницата, трябва да я изхвърлиш цялата, тя разваля всичко. Точно такава реформа имам намерение да направя аз. Ако не друго, религията да не излиза от дома, да няма място в държавата. Светска държава.
Смятам, че на света му трябва една обединяваща идея за бъдещето. А не как да се избиваме взаимно.
За Библията - категоричен съм. Библията е манипулирана и пресявана многократно. И това е доказано. Това, което може да си чел, не е това, което е било по времето на написването й.

преди 4 часа, simtech написа:

Точно такава реформа имам намерение да направя аз.

Добре - а ние ще ти повярваме.

Пожелавам ти успех в своеобразният ти джихад на невежеството. Само че доста преди теб го започнаха и може да не те искат.... Пък сам джихадист и Осаму не е благ...

Бе странно как, ма интелигентните хора винаги ги хапе по някаква муха...(онези другите са целите в такова от мухи)

преди 15 часа, Методи Дамянов написа:

Пожелавам ти успех в своеобразният ти джихад на невежеството. Само че доста преди теб го започнаха и може да не те искат.... Пък сам джихадист и Осаму не е благ... Бе странно как, ма интелигентните хора винаги ги хапе по някаква муха...(онези другите са целите в такова от мухи)

Аз нямам джихад. Джихад имат фанатиците. Аз просто искам да направим така, че да не им се дава поле за изява. Не мисля, че има нормален човек, който не би го подкрепил. Алтернативата му е ето това:

За мухи и комари не знам, има Райт. Религията е психическо заболяване, което трябва да бъде "излекувано".

Aхам - щом е религия, значи е фанатизъм и самото това становище, ма ни най- малко има нещо общо с фанатизма, и джихада.

преди 9 часа, simtech написа:

Аз нямам джихад. Джихад имат фанатиците. Аз просто искам да направим така, че да не им се дава поле за изява.

И как смяташ да го направиш? Може ли да си толкова прост, че да не осъзнаваш последиците от глупостта си?

преди 6 часа, sound написа:

Aхам - щом е религия, значи е фанатизъм и самото това становище, ма ни най- малко има нещо общо с фанатизма, и джихада.

Цитирам ти подписа

Цитат

Духовността е пристан за неудачници.

И ще кажа още - Клин клин избива. На фанатици може да се отговаря само решително и твърдо.

При милиарди фанатици, ще ти е "малко" зор, но пък разбира се, не пречи да се пробваш. :Д За протокола, само да вметна - до сега никой не е успял.

Последно срещу кои започваш война - срещу вярващите или срещу фундаменталистите-неверници?

За какво стават конфликтите? В началото знаем, че е била една мацка (хубавото Ленче). По твойта логика. Жените са повод за конфликти и смърт (представи си колко мъже умират годишно в бой за жена?). Ерго, убиваме жените, проблемът е решен. Следва златото, като повод за конфликти. Дай и него ще премахнем.  Следват територия и национални граници. Да премахнем националните граници? Това го искат много хора. Защо, не е тайна, макар че има в някои техни доводи логика. И разбира се власт и пари. Махаме парите, махаме жените (твърдо против съм), махаме националните граници, махаме какво... цвета на хората не можем да махнем.

В основата на конфликтите - на големите, продължителни, световни конфликти най-често стоят неразбирането или глупостта, някакви форми на психози и натрапчиви идеи. Това стои в основата на последните световни войни, това стои в оссновата на войната на Балканите от 90-те, това стои и при фундаменталистите.

ред.

Хората, колега, ще се избиват винаги и тъй като казват, че сме разумни, им трябва повод. Що си черен, що не си черен, що си такъв, що си онакъв, що имаш пари, що нямаш пари. И да нямат повод, ще си намерят. Да я няма религията, друго ще е. "Неверници. Християни! Под ножа! -... ъъъ, ма ние сме атеисти.  (...) Неверници. Атеисти! Под ножа!".

• 2 години по-късно...

Това да ти дойдат на гости някакви от християнска секта, въобще не означава че всички янки се молят на вечера.
Когато един набожен прави "научен" филм, в него действителността е представена по изкривен начин, през неговите набожни очи.
В Белгия църквите са празни, само бабички и старци и по някой завеян от вятъра по-млад можеш да видиш в тях.
Даже и мераклии за попове няма, та си внасят едни африканци. На жена баща ѝ го опя един такъв преди да го изгорят умрял в пеща.

Браво, още един жокер подаде - в Белгия тоже има "Кремиковци"! Иначе баси яките сте там в Белгия, ако бяха набутали жив в пещта. Комрадите от Зих Хайл пасти да ядят.

И понеже си първа инстанция от и за Белгия, един ден като направиш салто-морталето как я виждаш твоята. В пещта (разбира се тоже умрял) или положен в някоя лодка и по течението в великия океан към Вечните ловни полета? Вариант е още и като тракиец, но тогава всички отиват на кино: дачията, антените, телевизорите, комповете без твърди дискове, че даже и любимия рус ангел. Нариват в двора една яка могила, направо тепе за пред бъдещите поколения с надпис – Белгиеца от Тракия.

Абе той си е платил предваритено за горенено 5 хиляди евро, за да му е сигурна работата. И за жена му е платил, ама тя нещо кибичи у старческия дом и май не е навита да се възползва скоро време. 

А е безплатно ако си оставиш тялото за научни експерименти. Те така и така ще ме режат да установят дали е самоубийство или причинена смърт, що да плащам аз за горене или заравяне предварително ?

Друг вариант е да си изгориш документите например у францата и се обесиш там. Като не могат да познаят кой си, общината на чиято територия си умрял те погребва тя. Кофтито е после за наследниците че трябва да чакат 10 години ако си безследно изчезнал.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.