Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бъди по-малко религиозен, ако искаш да живееш по-добре! Факт!

Featured Replies

преди 6 минути, sound написа:

САЩ са християни до дупка - а Норвежците са заклети езичници, доколкото помня уика се създаде тъкмо там. А страните, които изреждаш, са всъщност под диктатура. Колкото до Япония - видимо не си запознат с далекоизточната духовност.

САЩ са християни до дупка. И името на Християнството са единствените в света, които изпробваха атомно оръжие върху хора. А страните, които изреждам не всички са под диктатура и много добре знаеш това.
Колкото до Япония - видимо си личи, че си бил там, колкото и аз съм бил. Факт е, че по статистика по-малко от 25% от хората там имат мнение, че религията е на дневен ред в съвременният живот. 31% от хората там са уверени твърдо, че такова нещо като "божества" няма.
В Норвегия дори Лутеранската църква е отписана като официална, което я доближава до светското още повече.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Simtech не може да казваш, че САЩ не са нация и че не са държава, колкото и да са ти антипатични. И е факт, че тази държава без нация, традиции и т.н е водеща сила в света вече 100 години.

САЩ е толкова водеща, колкото аз съм президент на света. Истината е, че САЩ в момента е на командно дишане и се издържа на кредитори, дълговете й са няколко пъти повече от БВП и трупа ежедневно такива. Единственото, което може да прави тази държава на вярващи е да избива хора и да се меси в света, създавайки войни за своя изгода.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 115
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
Току що, sound написа:

Не видях факти в поста ти? Например в България никак не сме особено религиозни, но в сравнение с щатите, дали сме по- добре?

п.п. на масата хора ви се иска прекалено лесно да решите всите проблеми - религията е виновна и толкоз. Ако бе толкова просто, то въпроса щеше да е решен отдавна.

Моля ? Как да не сме , ние сме държавата в Европа с най-много църковни празници и глупости , имаме много църкви  да не говорим за още повече джамии.Ами просто си е , проблема е че тези които използват религията като ресурс за контрол над овцете никога няма да разрешат това , религията е тясно свързана и с производството на оръжие , ако не са религиозните войни то няма да процъфтява и някои еврейски задници нямаше сега да контролират света в сянка.Най-големите производители на оръжия имат еврейски корени.Войната и религията са бизес като всички останали.Просто трябва да помислиш малко и да направиш връзката.

Ами това се говори за САЩ вече 50 години, че са в дългове и задължения и едва дишат, но като гледам доста добре си живеят и се развиват. Колкото до война за собствени изгоди не го правят само САЩ. Същото правят и Русия, Германия, Франция и т.н. Предполагам си гледал филма " Warlord" с Никалъс Кейдж. Там всичко е показано доста добре.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

...Същото правят и Русия...

Русия няма толкова остра нужда да прави войни, защото тя си има всичко и се издържа основно от търговия с ресурси. Единственото, което й трябва на нея е да си котка ресурсите и бюджета за отбрана, за да е достатъчно непривлекателна за международни завоевателни апетити. Германия не се меси в последните поне 30 години на международната военна сцена. Така че... Тия с най-голям интерес да всяват нестабилност са ФАЩ.

преди 23 минути, Емил Костов написа:

Въздържание и смиреност от какво?

Просто да не прекаляваш. Това си има чисто практическа реализация. Храна, пиене, празни приказки, каквото се сетиш. Това са си общочовешки ценности.

,,,,А т о тая тема била от серията теми "САЩ срещу Русия."... Пък аз се хванах... Уникално. Цесекари и левскари не биха го завъртели така, даже.:clown:

Редактирано от Методи Дамянов (преглед на промените)

преди 4 минути, simtech написа:

Русия няма толкова остра нужда да прави войни, защото тя си има всичко и се издържа основно от търговия с ресурси. Единственото, което й трябва на нея е да си котка ресурсите и бюджета за отбрана, за да е достатъчно непривлекателна за международни завоевателни апетити. Германия не се меси в последните поне 30 години на международната военна сцена. Така че... Тия с най-голям интерес да всяват нестабилност са ФАЩ.

Тя не води войни, но продава масово оръжие. То е същото. А и отдавна със САЩ си разпределят света.

Току що, simtech написа:

САЩ са християни до дупка. И името на Християнството са единствените в света, които изпробваха атомно оръжие върху хора. А страните, които изреждам не всички са под диктатура и много добре знаеш това.
Колкото до Япония - видимо си личи, че си бил там, колкото и аз съм бил. Факт е, че по статистика по-малко от 25% от хората там имат мнение, че религията е на дневен ред в съвременният живот. 31% от хората там са уверени твърдо, че такова нещо като "божества" няма.

Това, че са "християни до дупка" си е вярно. Но по-важното е че тези християни там са далеч от управлението на държавата си. Така, както по-добрата част от българите не управляват България.

Не знам какво си се хванал да се възхищаваш на японците. Тези хора сами си развалят живота до голяма степен. Превърнали са се в една леко отвратителна, техногенна нация. И аз харесвам точността и възможностите им, но само това не ми е достатъчно.

преди 9 минути, simtech написа:

.......

Е па тя религията не е само с божества - с този си коментар потвърди, че изобщо си нямаш представа от източните религии.

Колкото до САЩ - нито само те водят войни, нито само те са използвали ядрено оръжие срещу хора. Пък, че не били водещи - вече от глупости, преминаваш на откровени дивотии. Ако САЩ не са една от държавите, които са основен фактор на редица събития от глобален характер, то не знам кой тогава.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Ами това се говори за САЩ вече 50 години, че са в дългове и задължения и едва дишат, но като гледам доста добре си живеят и се развиват. Колкото до война за собствени изгоди не го правят само САЩ. Същото правят и Русия, Германия, Франция и т.н. Предполагам си гледал филма " Warlord" с Никалъс Кейдж. Там всичко е показано доста добре.

САЩ печатат долари , хартийки без никаква материална стойност точно толкова години , когато надвишиха лимита на трезора си , всеки напечатан  долар от тогава насам няма никаква стойност не може да се осребри.НАТО е САЩ останалите държави които изброи са в НАТО освен Русия разбира се , я ми кажи ти какви войни е започнала Русия сама за да може да заграбва ресурси или територии ? Какво ни казваш за Американски Филми , с американски актьори , Холивуд е блато с вещици , змии и отрови.

преди 9 минути, Azhen написа:

Как да не сме

Е как пък ще сме - половината ни празници даже не са християнски, да не говорим, колко е ограмотено населението в християнското богословие. Да си религиозен не значи просто да казваш "вярвам в Бог" и в църква да стъпваш един път в годината. Всъщност повечето наричащи себе си християни, съм забелязал, че дори не са чели Библията.

преди 3 минути, Azhen написа:

САЩ печатат долари , хартийки без никаква материална стойност точно толкова години , когато надвишиха лимита на трезора си , всеки напечатан  долар от тогава насам няма никаква стойност не може да се осребри.НАТО е САЩ останалите държави които изброи са в НАТО освен Русия разбира се , я ми кажи ти какви войни е започнала Русия сама за да може да заграбва ресурси или територии ? Какво ни казваш за Американски Филми , с американски актьори , Холивуд е блато с вещици , змии и отрови.

Всеки вече печата пари без да имат покритие.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Всеки вече печата пари без да имат покритие.

Напълно съм съгласен , но никоя друга валута не управлява световната икономика колкото долара.

преди 11 минути, Melmak ® написа:

Не знам какво си се хванал да се възхищаваш на японците.

Щото си е въобразил, че в Япония е рай - дори и не подозира, колко проблеми и то от психологичен характер имат японците. Живеели добре, ма на реклама.

преди 10 минути, sound написа:

Е па тя религията не е само с божества - с този си коментар потвърди, че изобщо си нямаш представа от източните религии...Колкото до ...САЩ - нито само те водят войни, нито само те са използвали ядрено оръжие срещу хора.

Религията в конкретният смисъл и западно тълкувание е точно обожествяване, идоли в някаква форма. Философия и войстваща религия, особено такава, която се налага - това са 2 съвсем различни неща. Да кажеш, че останалото е строго религия е все едно да кажеш, че религията на един не религиозен е неговата не религиозност.
Вероятно ще ме светнеш коя е тая страна, която пусна атомни бомби над мирно население, освен САЩ, за да събори на колене съперничка в световната война?

преди 10 минути, Melmak ® написа:

Това, че са "християни до дупка" си е вярно. Но по-важното е че тези християни там са далеч от управлението на държавата си. Така, както по-добрата част от българите не управляват България.

Не знам какво си се хванал да се възхищаваш на японците. Тези хора сами си развалят живота до голяма степен. Превърнали са се в една леко отвратителна, техногенна нация. И аз харесвам точността и възможностите им, но само това не ми е достатъчно.

Те са толкова християни, колкото аз съм християнин. По-скоро лицемерие се нарича тяхната "религия". И когато чуят "атеизъм" гледат като попарени и с дискриминация.А моралът на японците е в някаква степен за възхищение.

преди 16 минути, Методи Дамянов написа:

,,,,А т о тая тема била от серията теми "САЩ срещу Русия."...

Нищо общо с това няма темата. Но някои хора го завъртяха малко така.

Вероятно ще ме светнеш коя е тая страна, която пусна атомни бомби над мирно население, освен САЩ, за да събори на колене съперничка в световната война?

Това САЩ го направи с цел демонстрация на сила а не като превантивна мярка или отговор за Пърл Харбър.Те са оставили нарочно Пърл Харбър да се случи ,знаели са какво ще стане и е било планирано , така де влизането им в 2рата световна.Как така всеки ще лапа а точно те не ? Не може такова нещо.

преди 12 минути, simtech написа:

Религията в конкретният смисъл и западно тълкувание е точно обожествяване

И сега какво - само западния смисъл е критерия, източния няма значение? Тази позиция ще да е много фактологична и обективна.

п.п. пък да знаш, ядрени оръжия само по време на световната война са се използвали.

преди 5 минути, sound написа:

И сега какво - само западния смисъл е критерия, източния няма значение? Тази позиция ще да е много фактологична и обективна.

Първата стъпка в разбирането е да се използват понятия, които са еднозначно определени. Източният смисъл изглежда, че няма голямо значение за целият останал свят. Има хора, които и на атеизма лепват клеймото "религия" и че едва ли не всяка система ценности и разбирания е религия. Аз не съм съгласен с това.

преди 5 минути, sound написа:

Първата стъпка в разбирането е да се използват понятия, които са еднозначно определени. Източният смисъл изглежда, че няма голямо значение за целият останал свят. Има хора, които и на атеизма лепват клеймото "религия" и че едва ли не всяка система ценности и разбирания е религия. Аз не съм съгласен с това.

преди 26 минути, Azhen написа:

Това САЩ го направи с цел демонстрация на сила а не като превантивна мярка или отговор за Пърл Харбър.Те са оставили нарочно Пърл Харбър да се случи ,знаели са какво ще стане и е било планирано , така де влизането им в 2рата световна.Как така всеки ще лапа а точно те не ? Не може такова нещо.

САЩ не са пускали атомна бомба над мирно население. Имаше война! Дано никога не се повтори това нещо. Там нямаше невинни. Света просто беше полудял.

преди 13 минути, simtech написа:

Източният смисъл изглежда, че няма голямо значение за целият останал свят.

Е , когато под "целия останал свят" визираш собствената ти камбанария, то е и логично да няма значение - само, че когато говориш за конкретни държави и религии, няма значение смисъла, който придаваш ти. А със стремежа да уеднаквиш религиите, се издаваш как просто се опитваш да докажеш някаква тъпа теза, без да имаш покритие по темата, та за улеснение "религията е това и това - важи за всички и навсякъде". Само, че подобни евтини трикове, могат да минат само пред махленска аудитория. Първо вземи се запознай поне на базово ниво, коя религия, какво представлява - сетне в кои среди какви религии се поддържат, та после си оформяй и защитавай тезите, защото в момента, все едно чета вестник уикенд.

преди 16 минути, Емил Костов написа:

САЩ не са пускали атомна бомба над мирно население.

А не бе - ич. Майките с деца - първа фронтова линия.

преди 26 минути, Емил Костов написа:

САЩ не са пускали атомна бомба над мирно население. Имаше война! Дано никога не се повтори това нещо. Там нямаше невинни. Света просто беше полудял.

Вярвай си на това. Както казва Сим, "така е по-лесно".

А забележи и колко гнусно е /най-малкото към японците/, когато на всеки научнопопулярен филм го втълпяват под формата на постижение. Само ги наблюдавай. Почти не пропускат.

преди 1 час, sound написа:

Щото си е въобразил, че в Япония е рай - дори и не подозира, колко проблеми и то от психологичен характер имат японците. Живеели добре, ма на реклама.

Нищо чудно. Живот в кутийка за барби....

преди 59 минути, simtech написа:

Те са толкова християни, колкото аз съм християнин. По-скоро лицемерие се нарича тяхната "религия". И когато чуят "атеизъм" гледат като попарени и с дискриминация.А моралът на японците е в някаква степен за възхищение.

Така е, но когато говорим за там където са парите, общо взето навсякъде във властта и управлението. Не може да не си забелязал, че там властва атеизма. Тук изплува една интересна връзка - когато са настоявали управляващите да се заклеват над Библията, явно са имали съображения.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

По същия начин англичаните бомбардираха дрезден с напалмови бомби, германците пратиха стотици ракети ФАУ 1 и ФАУ 2, а СС при оттеглянето от Русия, заличаваха цели села, японците избиваха китайците на килограм. Както казах това е война. Всички са виновни.

Това са факти и то документирано доказани. Говорете каквото си искате.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Това са интерпретации, а не факти - фактите са, че държавниците са въвлекли във война, мирно население. Факт е, че САЩ са извадили нож на мъртво куче - изобщо не е имало никаква нужда от атомни бомби и то над цивилни, поне да бяха над военни бази, ама не, трябвало е да си покажат, какви са малоумници, нещо което за съжаление продължава да убягва на почти целия свят.

преди 27 минути, sound написа:

Е , когато под "целия останал свят" визираш собствената ти камбанария, то е и логично да няма значение - само, че когато говориш за конкретни държави и религии, няма значение смисъла, който придаваш ти.

Под "останал свят" имам предвид целият по-западен свят.  А ти правиш ли разлика между философия и религия? Философията е разбиране, религията е прекланяне.

преди 17 минути, Емил Костов написа:

По същия начин англичаните бомбардираха...

Англичаните бомбардираха България с играчки-бомби. :mad: А се строяха паметници за тях. :mad:

преди 9 минути, sound написа:

Факт е, че САЩ са извадили нож на мъртво куче - изобщо не е имало никаква нужда от атомни бомби и то над цивилни, поне да бяха над военни бази, ама не, трябвало е да си покажат, какви са малоумници, нещо което за съжаление продължава да убягва на почти целия свят.

Не знам за масовият американец, но управляващите кръгове хич не са малоумници. Правят си демонстрациите на сила, игрите и интригите, за да си печелят на гърба на света.

преди 1 час, Azhen написа:

САЩ печатат долари , хартийки без никаква материална стойност точно толкова години , когато надвишиха лимита на трезора си , всеки напечатан  долар от тогава насам няма никаква стойност не може да се осребри.

Е как да нямат стойност и да не може да се осребрят? Обръщаш ги е в евро или в каквото си поискаш. Долара се върти не само в САЩ а на много места. И много резерви на други държави са в долари тоест местната валута го подкепя.

преди 4 минути, _Alex&Vanko_ написа:

Е как да нямат стойност и да не може да се осребрят? Обръщаш ги е в евро или в каквото си поискаш. Долара се върти не само в САЩ а на много места. И много резерви на други държави са в долари тоест местната валута го подкепя.

Да се осребри нещо знаеш ли какво означава ? Да можеш да ги обмениш в  злато или сребро за същата стойност.Под 30% от доларите в обръщение може да се обърнат в злато останалите са празни хартийки без покритие.

Редактирано от Azhen (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.