Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Бъди по-малко религиозен, ако искаш да живееш по-добре! Факт!

Featured Replies

преди 11 минути, Azhen написа:

Да се осребри нещо знаеш ли какво означава ? Да можеш да ги обмениш в  злато или сребро за същата стойност.Под 30% от доларите в обръщение може да се обърнат в злато останалите са празни хартийки без покритие.

Отдавна златото не е стандарт за покритие и е недостатъчно.Има акции и облигации които също са покритие. Нито лева нито еврото или каквато си избереш има напълно златно покритие. И когато долара остане да циркулира само в САЩ и никъде другаде като лева/затва не можем печатаме/, тогава търси сътресение.

Редактирано от _Alex&Vanko_ (преглед на промените)

• Отговори 115
  • Прегледи 7,6k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 17 минути, simtech написа:

.......

Религията е прекланяне за ТЕБ т.е. човек, за който избиването на хора, та да се демонстрира сила не е малоумие, с което да ти имам разбираческата философия.

А какво стана със западния свят - от многото силене да руши църквата и религията, се оказа по гол гъз, пък нека е атеистки, щом ти носи утеха.

преди 7 минути, sound написа:

Религията е прекланяне за ТЕБ т.е. човек, за който избиването на хора, та да се демонстрира сила не е малоумие, с което да ти имам разбираческата философия.... А какво стана със западния свят - от многото силене да руши църквата и религията, се оказа по гол гъз...

Не ме разбра. По никакъв начин не приемам използването на атомно оръжие по мирно население от страна на САЩ. Строго против подобна изродщина съм. Казвам, че това прави безскрупулността очевидно. И че не им попречи религията на САЩ да го направят. А какво ще рече "оказа по гол гъз"? Трябват ли ви религии, не става ли - разбирания? Трябва ли ти да се молиш на килимчето или да си по-добре хуманист, как мислиш?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 6 минути, simtech написа:

..........

Ще рече, че Европа стана свободна територия, за всякакви пишман проповедници - къде са й ценностите на Европа днес, къде са й императивите и критериите? Толкова е затънала, че вече не може да отсее дори най- евтините и долнопробни фалшификати, за това "свобода на вярата"/ "мултикултурен модел"/ "евро-атлантически ценности" и всякакви подобни реакции следствие на безсилие и невежество, които съответно водят до културния крах, който наблюдаваме днес. Едно е да рушиш - това е лесната част - ала като се стигна до градежа, се оказа, че няма с какво и сега населението бива заливано със хитова музика, от която се печели лесно, еснафска живопис около, която се вихрят далавери за милиони, филми на бързата печалба и литература творяща книги от по пет за левче, в които разтягат локуми за хуманизъм висящ в нищото.

преди 35 минути, sound написа:

Ще рече, че Европа стана свободна територия, за всякакви пишман проповедници - къде са й ценностите на Европа днес, къде са й императивите и критериите? Толкова е затънала, че вече не може да отсее дори най- евтините и долнопробни фалшификати, за това "свобода на вярата"/ "мултикултурен модел"/ "евро-атлантически ценности" и всякакви подобни реакции следствие на безсилие и невежество...

Какво искаш ти? Да стане Европа като Иран? Може би искаш диктатура, тотална липса на свобода? Това, което се случва в Европа просто няма общо с предмета на темата. Това се случва заради сбъркани и изкривени понятия за толерантност.
Има с какво и може да се градят ценности и идеали, може да се прави всичко, без да има религия. Може да се следват идеали. В момента единственото, което виждаш да се случва е манипулация на масите. Масите, които вчера си лепиха кръстчета на врата днес друго. Възможно е следването на без религиозен модел и задължително трябва всяка държава да е светска, а религията да няма нито думата, нито възможност за участие в управлението й.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

преди 12 минути, simtech написа:

Възможно е следването на без религиозен модел и задължително трябва всяка държава да е светска, а религията да няма нито думата, нито възможност за участие в управлението й.

Възможно е, но не намирам защо трябва да е задължително. Даже се съмнявам да е от най-малка полза, защото използвачите ще си намерят друг локомотив. Нима и сега не изопачават всичките ни светски и морални ценности?

Разбирам съображенията ти, но твоят мироглед е доста специфичен в дадения случай. Което не е лошо, но е глупаво да го налагаш.

преди 35 минути, simtech написа:

/........

Възможно, възможно - само къде пред интелектуалния елит на запада, се оказва невъзможно. Просто хвърляш някакви твърдения и претенции, без никаква обосновка, без никакво покритие, без никакви знания - това твоето (и не само) са просто едни бленувания, които никак не отговарят не действителността. Преди да критикуваш нещо и още повече преди да го рушиш, трябва да си узнал какво е то - щото инак "сбъркването" не ти мърда. Като цяло критиците на религите, изобщо и не вдявате, как с мръсната вода изхвърляте и бебето - само, че природата е такава, че и да я изгониш през вратата, тя ще се вмъкне през прозореца и бебето ще се връща всеки път, а усилията ви няма да се увенчаят с успех. Докато не се разбере същината на религията, няма да се отървете от "религиите".

Редактирано от sound (преглед на промените)

Току що, Melmak ® написа:

Възможно е, но не намирам защо трябва да е задължително. Даже се съмнявам да е от най-малка полза, защото използвачите ще си намерят друг локомотив. Нима и сега не изопачават всичките ни светски и морални ценности?

Тези, които търсят, ще намерят друг локомотив да яхнат. Обаче е факт, че до сега не съм видял много персони от религиозният живот, които да не налагат назадничави ценности.

преди 5 минути, Melmak ® написа:

......

Към момента е невъзможно.

Редактирано от sound (преглед на промените)

Току що, sound написа:

Към момента е невъзможно.

А според мен е много възможно. И хора, които не могат да намерят истината за себе си, ако няма кой да им я казва, са просто овце. Които така или иначе по смяната на управлението ще си сменят и идеалите.

преди 2 минути, simtech написа:

А според мен е много възможно.

А поне един път да обосновеш мненията си - щото цяла тема си пуснал, пък аргументация никаква.

преди 9 минути, sound написа:

А поне един път да обосновеш мненията си - щото цяла тема си пуснал, пък аргументация никаква.

Самият факт, че има хора като мен го доказва.

преди 5 минути, simtech написа:

А според мен е много възможно. И хора, които не могат да намерят истината за себе си, ако няма кой да им я казва, са просто овце. Които така или иначе по смяната на управлението ще си сменят и идеалите.

Прекалено се оставяш на студената логика. В момента все едно ни говори среден капиталист.

Прекалено се оставяш на студената логика. В момента все едно ни говори среден капиталист.

От какви хора искаш да бъде изграден света?

преди 1 минута, simtech написа:

От какви хора искаш да бъде изграден света?

От такива, които разбират че има граници, които не бива да прекрачват. Независимо дали приемат какво стои отвъд тях или не го приемат.

От такива, които разбират че има граници, които не бива да прекрачват. Независимо дали приемат какво стои отвъд тях или не го приемат.

А какво поставяш ти за граници? Защото в Иран границата между затвор и т.нар "свобода" е цветът на 1 риза.

преди 3 минути, simtech написа:

А какво поставяш ти за граници? Защото в Иран границата между затвор и т.нар "свобода" е цветът на 1 риза.

Добре и какво да правим в тоя случай? Ако тази граница я е поставил този който ще носи ризата, то тогава той може да промени нещата. Но ако са я поставили други същества, тази работа може да стане много сложна. :) Поне достатъчно, че да не си струва да си рискува живота с грешния цвят.

Добре и какво да правим в тоя случай?

Факт е, че т.нар "религиозни граници" са изсукани от пръстите, дело на комплексари и манипулатори.

преди 1 минута, simtech написа:

Факт е, че т.нар "религиозни граници" са изсукани от пръстите, дело на комплексари и манипулатори.

Така е, съгласен съм! Ето, обаче и ти поставяш такива граници. Как ще изгониш религията от управлението? Трябва хората, които ще влизат там да е сигурно, че са атеисти. А това е точно религиозна граница.

Битува масовото,неправилно схващане че религиозните хора са ограничени,невежи.А невежеството е блаженство.Може би това им стига.Не са алчни.Не ламтят за пари.Изключение прави масонската секта.

преди 4 часа, Методи Дамянов написа:

...

,,,,А т о тая тема била от серията теми "САЩ срещу Русия."... Пък аз се хванах... Уникално. Цесекари и левскари не биха го завъртели така, даже.:clown:

И на мен заглавието ми изглеждаше обещаващо - за един класически "флейм"(така ли беше думата?) атеисти срещу набожници. :)

А то 5-6 коментара по-късно се появиха класическите опорни точки:

- в Америка бият негрите, нямало такъв народ/държава

- атомните бомби

- долара бил хартийка без покритие

- евреите и масоните

- и т.н.

Иначе по темата - аз лично нямам нужда да ме плашат с някакви свръхестествени митични същества и адски мъки, за да се стремя да постъпвам етично в повечето случаи(нямам намерение да ставам светец). Надявам се да доживея човечеството като цяло да достигне пълнолетие в този смисъл - така, както децата постепенно осъзнават че подаръците ги купуват мама и татко, а не ги пуска дядо Коледа през неизчистения комин...

преди 5 часа, sound написа:

В Германия се преподава религия в училищата. Доколкото знам и в Холандия. Пишете пълни глупости, макар темата да е съществена.

И какво предлагаш? И тук да се учи така ли? Може, но църквата като за начало трябва да стане църква. Не може попа да ми идва пиян и да не може да каже една молитва и да иска за 5 минути 40 лева и ти да искаш някой да обича църквата, да учи религия или да прочете библията.

преди 37 минути, simtech написа:

Самият факт, че има хора като мен го доказва.

Че какви са тези "хора, като теб" и как аджеба го доказвате? Случайно да осъзнаваш, че си стъпил на готови основи? Че това, което доказваш е как режеш клона, на който седиш?

преди 16 минути, _nib_ написа:

Битува масовото,неправилно схващане че религиозните хора са ограничени,невежи.А невежеството е блаженство.Може би това им стига.Не са алчни.Не ламтят за пари.Изключение прави масонската секта.

Религиозните хора не ламтят за пари и не са алчни.Е малко ли скандали имаше в нашите църкви за пари и имущество. И с какво според теб са строени тези катедрали и т.н. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.