Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монитор, Hz?

Featured Replies

Здравейте, искам да ви попитам възможно ли е от видеокартата монитора да не може да ми работи на по висока честота при определена резолюция? (пускам го на 1024х768 и ми дава максимум 75Hz)(В упътването мисля, че може да държи 100Hz)

Монитора ми е Samsung syncmaster 700ift.

A видеокартата ми е някаква savige S3, май

Благодаря предварително.

Здравейте, искам да ви попитам възможно ли е от видеокартата монитора да не може да ми работи на по висока честота при определена резолюция? (пускам го на 1024х768 и ми дава максимум 75Hz)(В упътването мисля, че може да държи 100Hz)

Монитора ми е Samsung syncmaster 700ift.

A видеокартата ми е някаква savige S3, май

Благодаря предварително.

Display Properties->Settings->Advanced->Monitor->Hide modes that this monitor cannot display махни отметката, ако си сигурен, че може 100Hz.

Display Properties->Settings->Advanced->Monitor->Hide modes that this monitor cannot display махни отметката, ако си сигурен, че може 100Hz.

Не е препоръчително , НО ти си решаваш cool.gif

Сложи му драйвър от същата марка и модел ако има и го сложи на 85 Hz и ще спре да притрепва екрана и да ти изморява очите.

А още по-добре плосък ескран ЛЦД-ТФТ.

Може и от монитора да тфтита не са много добри. sad.gif

Този монитор не е TFT.

Проблема е във видео картата, драйверите за нея или както каза Nightmare в отметката:

Display Properties->Settings->Advanced->Monitor->Hide modes that this monitor cannot display

Ако не на 100 то поне на 85 Hz го пусни - това е достатъчно.

Не му пускайте повече отколкото може. Иначе ако не изключи изгаря. Важна е хоризонталната честота, която в този режим е около 60KHz. Да не му търся спецификациите, но мисля че това е максимума за този модел.

Моят при 1024X768 и вертикал 120Hz работи с хоризонтал около 100KHz.

От драйвера на видео картата, по-точно уиндоуския .

Смени драйвера.

За целта ти трябва няква по-нова версия( за Ме, NT,ХР) и заводския драйвер

(за евентуално липсващи DLL-та).

Редактирано от macrobe (преглед на промените)

The 700IFT displays a tremendous maximum resolution of 2048 x 1536 @ 60 Hz and of 1600 x 1200 @ 76 Hz flicker-free refresh rate. Samsung recommends using the 1280 x 1024 @ 85 Hz mode for best results. These high resolutions are excellent if you love great image quality.

Това е от производителя. За начало виж в Display Properties дали е разпознало монитора, или е избрало нещо от сорта на Plug&Play или Default Monitor. Ако не е разпознат монитора - отиваш на сайта на Samsung и сваляш драйверче за модела си, което обяснява на Windows какви честоти поддържа.

Ако пак нищо не става, намираш най-новите драйвери за видеокартата си и пробваш с тях. Ако и това не помага си намираш нова видеокарта, твоята е от миналия век.

Първо виж спецификациите.Едва след това ,ако не можеш да достигнеш оптималния режим ще му мислим.Както каза Филипов ,ако надвишиш честотата и не изключи - ще го повредиш.

Едит: Махаш отметката както те инструктира Nightmare и си готов.Все пак трябва да имаш някакъв драйвър различен от VESA.

Редактирано от Melmak ® (преглед на промените)

След като друг потърси характеристиките вместо мен сега се загледах във видеокартата. Това <S3 Savage> е доста старо нещо с малко памет и май това му е максимума. Пробвай вместо на 32 на 16 битов цвят, но подозирам че вече е на толкова.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.