Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Божидар Димитров - изборите ще се решават не от избирателите, а от ЦИК ?

Featured Replies

Тааа какво мислите за това скандално изказване на този така уважаван историк колкото повече остарява толкова изтрещява !

http://www.dnes.bg/politika/2016/05/06/dost-niama-shans-za-parlamenta-cik-shte-se-pogriji.301662#comment-newest

Че да не е лъжа - как си мисшлиш че ГЕРБ печели последните няколко избори? Каквото и да са гласували хората после с подправени протоколи се донатъкмяват нещата по секциите, в РИК и в ЦИК.

Божидар Димитров не е толкова изтрещял, колкото някои си мислят.

Казал е по своя си начин истината - протурска партия, каквато е ДОСТ няма място в българския парламент.

Според някои, Сталин го е казал много преди Божо - не е важно кой как гласува, а кой брои гласовете.

• Автор

Добре ако е вярно защо Атакаджите за в парламента и абвото ? Ако е вярно това кво прайм ? къде е цацата това са доста скандални неща от неговата уста и мисля че след празниците ще стане горещо и доста ще се коментирват думите му .

преди 39 минути, adersa написа:

Добре ако е вярно защо Атакаджите за в парламента и абвото ? Ако е вярно това кво прайм ? къде е цацата това са доста скандални неща от неговата уста и мисля че след празниците ще стане горещо и доста ще се коментирват думите му .

С Атака стана грешка. Те бяха под 4% до края, но нещо не им излязоха сметките. Иначе резонен е въпроса, защо преди...колко години беше, Атака и ДПС взеха по около 20% за европарламента. Или май никой тогава не ебаваше Европа, та какво ли да му пука кой колко процента взел. АБВ е в парламента и се видя защо. Нещо примера не бе коректен. Същото се отнася и за ПФ - влязоха и се взеха. А "мечтата" или по-скоро "илюзията "ГЕРБ" продължава незнайно как. Интересното е, че тоя балон "ГЕРБ" се появи навремето и привлече част от избирателите точно с антитурска и антициганска политика в началото. Тогава лично аз се питах, а да не би пък ГЕРБ да е нова националистическа партия? И не само се питах, а за малко и да гласувам за 50 годишния мъжага, любимец и на жени и на мъже. От друга страна абревиатурата "ГЕРБ" привлича всеки патриотично настроен българин. Ами това е герб! Не гроб или гръб...Ако така се казваше партията, щеше ли да мине 4%-ната бариера? Никога! Нещо като вечния спор - Русия или САЩ. Може и едните и другите да са лайняри, ама самите имена говорят много за много хора, да не кажа за всички. Щото който не е с Щатите, е с Русия и обратно. ГЕРБ, гроб, гръб, дост и накрая БКП. О, БКП. За сефте чух по българския ефир от "истински" комунист ( май беше председателя на истинското БКП, не хванах предаването отначало), че комунистите и преди 9 септември 1944 били богати. Падна ми като гръм от ясно небе. А аз отъждествявах комунистите преди 1944 с вериги, затвори и заливки с кофи ледена вода. А то какво било. И преди 9 септември имало богаташи, дето симпатизирали на комунистическата идея, както днес има също богаташи-комунисти/социалисти. А каква е идеята на комунизма и социализма? Ами точно социалната справедливост, която няма как да е справедливост при милиардери начело на тия червени боклуци!

Аз пък се чудя как го няма нашия специаЛист да ни обясни кое е правилно и кое не.

Цитат

"Той няма да влезе в парламента. Поне тея неща зависят от нас дали една партия ще влезе в парламента или не. Има гласове, има компютри, ЦИК, мисля че ще се погрижат", заяви тази сутрин в ефира на bTV Димитров.

Правилно го е казал човека. Има гласоподаватели,има обработка - компютри и ЦИК има. Те ще се погрижат да има контрол по време на гласуването.

Цитат

От село Подкова Местан реагира остро и призова премиера Бойко Борисов да се разграничи от думите на историка.

"Божидар Димитров заяви буквално, че няма никакво значение какъв ще бъде вотът за ДОСТ, ДОСТ няма да влезе в парламента, защото, представете си, в техни, не знам кои са те, ръце били компютрите, там била ЦИК и тя няма да допусне ДОСТ. Тоест ако изборите ще се решават не от избирателите, а от ЦИК, ние къде сме тръгнали. Искам да попитам министър-председателя Бойко Борисов дали този служител на българската държава изразява официалната позиция на българското правителство", зададе въпрос Местан.

Баси и турския наглец.

преди 3 часа, adersa написа:

къде е цацата това са доста скандални неща

Свобода на словото е това. Цацата да си гледа работата. 

http://btvnovinite.bg/video/videos/tazi-sutrin/bozhidar-dimitrov-voennoto-obuchenie-trjabva-da-stane-zadalzhitelno.html

Професора изглеждаше отпаднал, но каза много смислени неща по 4-5 теми:

1, За  напрежението с циганите - преди 25 години някой взел решение циганите да се оставят на мира да се оправят както могат, защото са много бедни и живеят зле. Вследствие на това започнаха да се чувстват безнаказани. Ако се подгонят системно от закона, ще влязат в пътя. 

2. Ердоган е този, който ще си ходи - докъм 6 месеца, година.  Сега изтеглят Давитоглу, да му създадат ореол и за да може да се върне начело. ( малко конспиративно, но в стила на професора)

3. Няма кой да пусне турците в Европа. Дори и да ги пуснат, България само ще спечели икономически. 

4. Меси ли се Турция в политическия живот на страната? - Много лошо се меси, имат си партията на Местан. Такова нещо по света няма. "То си има - тая партия про-руска, тая про- американска, но съобразявайки се с престижа на страната. Тука директно -турския посланник ходи и не можеш го изгони ... - таман намерихме работа на Хубавото Наде и то сега ... , принципа на реципрочност го знаете. Упражнява се натиск от турски държавни институции върху политически лица на средна позиция да минават към тая партията на Местан. "

Попитан, ДОСТ опасност ли ще е за България? -" не това  няма да влезе в парламента. Поне тия неща зависят от нас. Има гласове, има компютри, има цик. Малко като конспирация звучи - Еми няма начин, една държава се брани по всички възможни начини. Като няма армия се брани с друго". Цитира и другаря Сталин. 

Засегна и темите за Априлското Въстание, военния парад, боеспособността на българската армия. 

-----------

Това си беше едно доста смислено участие на професора и казаното от него си беше напълно в духа на днешния 6 Май. 

За жалост не така звучи президента. Там са само клишета и изкуствено звучащи високопарни фрази, все едно някой водещ открива някакво мероприятие. 

И да ви кажа един виц - Защо нямаме първа дама? Защото позицията е заета от съпруга й. 

Че вие чак сега ли разбирате, че изборите се манипулират. То е ясно още преди да започнат, кой къде ще бъде и каква позиция ще заеме. Самите избори се правят да се изперат едни дадени от "някъде" пари, това е. Особено се видя това на последните избори. Той още навремето Алеко Константинов е казал как се правят избори и как се манипулират. Затова е бил и убит.

преди 1 час, Емил Костов написа:

Че вие чак сега ли разбирате, че изборите се манипулират. То е ясно още преди да започнат, кой къде ще бъде и каква позиция ще заеме. Самите избори се правят да се изперат едни дадени от "някъде" пари, това е. Особено се видя това на последните избори. Той още навремето Алеко Константинов е казал как се правят избори и как се манипулират. Затова е бил и убит.

Хайде бе! И изборите довели на власт това правителство!? 

Нали това беше присъщо само на комунистите, а останалите света вода ненапита! Все праведни били!!!

преди 1 минута, Кумчо вълчооо написа:

Хайде бе! И изборите довели на власт това правителство!? 

Нали това беше присъщо само на комунистите, а останалите света вода ненапита! Все праведни били!!!

Всички са един дол дренки независимо как се наричат. 

преди 39 минути, Емил Костов написа:

Всички са един дол дренки независимо как се наричат. 

Това бе важно уточнение! Така е, но ако попиташ някои хора, то аргументи милион ще извадят за да обърнат нещата!

преди 3 минути, Кумчо вълчооо написа:

Това бе важно уточнение! Така е, но ако попиташ някои хора, то аргументи милион ще извадят за да обърнат нещата!

На мен не са ми нужни аргументи. То се вижда. А и всички партии в момента са произлезли от БКП и от стария политически строй и елит. Ще минат може би още 50-100 години преди нещата да се забравят и да започнат да влизат в ред. Освен това постоянно се прилага принципа разделяй и владей. Вместо българите да са обединят и да съсредоточат силите си в оправянето на държавата и решаването на проблемите се джафкат помежду си.

преди 3 часа, Емил Костов написа:

На мен не са ми нужни аргументи. То се вижда. А и всички партии в момента са произлезли от БКП и от стария политически строй и елит. Ще минат може би още 50-100 години преди нещата да се забравят и да започнат да влизат в ред. Освен това постоянно се прилага принципа разделяй и владей. Вместо българите да са обединят и да съсредоточат силите си в оправянето на държавата и решаването на проблемите се джафкат помежду си.

Ами колега, противоречиш си. Първо викаш, всички произлезли от БКП, след това искаш да се обединяват. Е нали се обединиха в парламента? Всички са едно - ГЕРБ, ДПС, СДС, ПФ, АБВ, БСП...гласуват си заедно когато трябва, за да не се прецака работата. В междучасията си удрят шамари за пред ученичките дето ги гледат. Единствено АТАКА в тоя парламент не е с никой, макар че винаги някой ще каже, как АТАКА навремето е била с ГЕРБ и БСП. Така е, ама айде да се уточним сега какво искаме - червените боклуци да се разкарат или да се обединят?  Когато почват да ги разкарват, настъпва рев - обединявайте се, не се бийте! Когато почнат да се обединяват - всички са един дол дренки! Айде уточнете се моля, че и аз да знам за какво да викам - за обединението или за разкарването на кастата!

преди 23 минути, Кико написа:

Ами колега, противоречиш си. Първо викаш, всички произлезли от БКП, след това искаш да се обединяват. Е нали се обединиха в парламента? Всички са едно - ГЕРБ, ДПС, СДС, ПФ, АБВ, БСП...гласуват си заедно когато трябва, за да не се прецака работата. В междучасията си удрят шамари за пред ученичките дето ги гледат. Единствено АТАКА в тоя парламент не е с никой, макар че винаги някой ще каже, как АТАКА навремето е била с ГЕРБ и БСП. Така е, ама айде да се уточним сега какво искаме - червените боклуци да се разкарат или да се обединят?  Когато почват да ги разкарват, настъпва рев - обединявайте се, не се бийте! Когато почнат да се обединяват - всички са един дол дренки! Айде уточнете се моля, че и аз да знам за какво да викам - за обединението или за разкарването на кастата!

Не говоря за партиите, а за българина. То е ясно, че партиите в парламента правят просто един театър и нищо повече. Депутатите даже и на работа не ходят. Пленарната зала е просто празна. Колкото до Атака там няма и да коментирам. Няма смисъл. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.