Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

преди 58 минути, Roujin Z написа:

Питаше за 960 карта която под товар е около 120W после за значително по-скъпата 970 която е около 145W а аз ти отговорих че и 980 от 1 000 лв. е със същата консумация. 

Реално и 980TI за 1 400 лв. ти е около 250W под товар та и нея ще издеяни с заключения I5-6500 или подобен. 400W на 12V линия значи че може да сложиш и R9 390 която е малко по-лакома от 980TI.

Сега ако се взима някоя печка на АМД или Интел (с.2011) и като сложим клок в сметките както и разни бенчове които нямат връзка с реалността (играене на игри ти е най-натоварващото нещо) може и да има проблем.

За това "ако цапа гащи..." Тоест като решиш какво ще купуваш ще решиш и какво захранване ти трябва или както казах за десетина лева отгоре се взима XFX 500W което е достатъчно за всичко.

пс. Гледам си избрал все пак 960 та цялото мислене беше излишно. Само ще ти обърна внимание че имаш вариант на картата с по-голяма гаранция а вероятно и по-тих щом насреща имаме Евга...

http://www.vario.bg/zotac-geforce-gtx-960-amp-edition-zt-90309-10m

Не се спирате с повтаряния на едни и същи реплики, как графиките и процесорите на АМD били печки,колко греят,колко много ток харчат.....Също тези твърдения за GTX970 и 980 не са акуратни.Потреблението на видео картите не е като написаното то теб.По спецификации има определени параметри,които при товар под игри и синтетични тестове са различни.Тези модели с отключени напрежения и фабричен клок са с коренно различни показатели.Пример G1 Gaming 970на Gigabyte при натоварване в игри консумация около 214 -220 W.GTX 980 G1  данните са приблизително 260 - 290W,сходни са показанията за моделите на MSI Gaming и част от продуктите на EVGA (визирам версиите с фабричен клок ).По принцип нямам желание да водя спорове,но тези показания за потреблението на картите ги пишете вече поне 20 пъти във форума.Как дори 980 е под 200 вата.Уви не е с подобна консумация,ако беше би било прекрасно.

Редактирано от Ross Atanasov (преглед на промените)

• Отговори 78
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Именно за игри говорим (а там G1 е 182W) и съм го подчертал дебело като съм споменал че консумацията е възможно да е и по-голяма при определени обстоятелства но ти както обикновено нищо не си прочел. 

Тия данни с които се опитваш да ме вкараш в глупав спор ги погледни пак после помисли. Например че това не са китайски захранвания и не е дадена пиковата мощност.

Ако не ти е ясно всяко качествено захранване спокойно ще работи и над спецификациите дадени от производителя но не е препоръчително да го прави постоянно.

Нещо което няма как да се случи със споменатите карти.

Тествано многократно с лакоми карти и не само качествени захранвания но и старите ревизии на бюджетките на Корсар и от тоя сорт.

Демек всяко що-годе нормално захранване което може да изкара около 400W е достатъчно.   

пс. https://www.techpowerup.com/reviews/Powercolor/R9_390_PCS_Plus/28.html

Предполагам обичаш да гледаш оная графа дето пише "Maximum". Е само информативно ще ти кажа че същата тази карта я издържа Seasonic G360.

Ама който си купува бомбички после се сърди и си мисли че му трябва 1KW захранване.  

Редактирано от Roujin Z (преглед на промените)

преди 57 минути, VladkoJ написа:

Гледай ко става

http://outervision.com/b/mx6xvL

Тъй....тва не смята вярно !  Всичко на мах , че и клокнато няма да мине 320w.

https://iskampc.com/kompyutrni-komponenti/zahranvaniya/deepcool-zahranvane-psu-700w-bronze-modular-da700/

https://iskampc.com/kompyutrni-komponenti/zahranvaniya/zahranvane-thermaltake-smart-730w-atx-2.3-a-pfc-14cm-80-plus-bronze/

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Автор
преди 5 часа, Julius Decimus написа:

Тея 700w ся за ко ми ги показваш нали няма смисъм от тях с тая карта

Редактирано от VladkoJ (преглед на промените)

• Автор

Zotec-а на външен вид е хубава и харчи по-малко,но темп са повечко от тази на evga ssc и си представям ко ще стане ако я сложа в тая моята малка кутия.Също така тя не може да бъде клокната и шуми повече.Така че за мен evga-та е избора а за захранването още мисля защото четох,че xfx xt 500 не било хубаво.

За тези пари мисля,че няма по-добро захранване от Be Quiet System Power 7 500W 80+ Silver -114лв

А ако държиш да е модулно ето това Fractal Design 550W INTEGRA 80+ bronze  - 129лв

Редактирано от Т.Тодоров (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Т.Тодоров написа:

За тези пари мисля,че няма по-добро захранване от Be Quiet System Power 7 500W 80+ Silver -114лв

А ако държиш да е модулно ето това Fractal Design 550W INTEGRA 80+ bronze  - 129лв

28A пълен абсурд и повече пари със същия W

преди 22 часа, Roujin Z написа:

Именно за игри говорим (а там G1 е 182W) и съм го подчертал дебело като съм споменал че консумацията е възможно да е и по-голяма при определени обстоятелства но ти както обикновено нищо не си прочел. 

Тия данни с които се опитваш да ме вкараш в глупав спор ги погледни пак после помисли. Например че това не са китайски захранвания и не е дадена пиковата мощност.

Ако не ти е ясно всяко качествено захранване спокойно ще работи и над спецификациите дадени от производителя но не е препоръчително да го прави постоянно.

Нещо което няма как да се случи със споменатите карти.

Тествано многократно с лакоми карти и не само качествени захранвания но и старите ревизии на бюджетките на Корсар и от тоя сорт.

Не зная какво си тествал,но много пъти повтаряш неща,които не са съвсем коректни.Ако притежаваше такава графична карта щеше да знаеш за какво говоря.Много ми е любопитно,ако кача снимки как ще се измъкнеш.Между другото Моллов няколко пъти написа информация точно за 970 G1 Gaming,като на моменти консумацията достига 214 -218W.Бе достатъчно лаконичен за потребители като теб,които постоянно пишат колко е ниска консумацията.Какво според теб е потреблението на 980 при 1560 мхц?Сам можеш да изчислиш колко процента над фабричните стойности е това.Има промяна на напрежението съответно скача и рахода на електроенергия,като ускорителя е с променен пауър лимит.Така,че бих повярвал на очите си, а не на празни приказки!Всеки с малко интелект е наясно,че става въпрос за пикови стойности, а не константна величина.

Редактирано от Ross Atanasov (преглед на промените)

преди 3 минути, Ross Atanasov написа:

Не зная какво си тествал,но много пъти повтаряш неща,които не са съвсем коректни.Ако притежаваше такава графична карта щеше да знаеш за какво говоря.Много ми е любопитно,ако кача снимки как ще се измъкнеш.Между другото Моллов няколко пъти написа информация точно за 970 G1 Gaming,като на моменти консумацията достига 214 -218W.Бе достатъчно лаконичен за потребители като теб,които постоянно пишат колко е ниска консумацията.Какво според теб е потреблението на 980 при 1560 мхц?Сам можеш да изчислиш колко процента над фабричните стойности е това.Има промяна на напрежението съответно скача и рахода на електроенергия,като ускорителя е с променен пауър лимит.Така,че бих повярвал на очите си, а не на празни приказки!Всеки с малко интелект е наясно,че става въпрос за пикови стойности, а не константна величина.

Моллов е нищо в сравнение с Людмил с неговото G360!;) Намигването не е към теб.

преди 1 час, VladkoJ написа:

28A пълен абсурд и повече пари със същия W

Две 12 волтови линии са едната е 28 ампера другата е 20 а fractala e с една на 45,5 ...

• Автор

Ся съвсем са обърках.Кое да взема xfx xt500 или да търся друго

Ами xfx-a ти е 38 ампера... Лично не бих го взел не съм ползвал марката не съм и чул кой знае и какво колкото до другите което и да вземеш не мисля,че ще съжаляваш съотношението пари-качесто е по-добро.

• Автор
преди 6 часа, Т.Тодоров написа:

Ами xfx-a ти е 38 ампера... Лично не бих го взел не съм ползвал марката не съм и чул кой знае и какво колкото до другите което и да вземеш не мисля,че ще съжаляваш съотношението пари-качесто е по-добро.

Ем roujin Z ми каза че xfx е като seasonic а те са добри захранвания

преди 19 минути, VladkoJ написа:

Ем roujin Z ми каза че xfx е като seasonic а те са добри захранвания

XFX е Seasonic,a Seasonic са най-добрите производители на захранвания.Seasonic правят захранвания със собственото си име,правят на XFX,CoolerMaster,Antec,Corsair,те нямат собствени захранвания.

• Автор
преди 59 минути, Qnko222222 написа:

XFX е Seasonic,a Seasonic са най-добрите производители на захранвания.Seasonic правят захранвания със собственото си име,правят на XFX,CoolerMaster,Antec,Corsair,те нямат собствени захранвания.

Как да нямат тва ко е http://www.pazaruvaj.com/zahranvawi-blokove-c3158/seasonic/s12ii-620-ss-620gb-p41801212/

преди 1 час, Qnko222222 написа:

:D

Току що, VladkoJ написа:

По-омотан си и от Blue Ray.:whist:

• Автор

Ти ко говориш тей за другите хора 

на 16.5.2016 at 9:33, VladkoJ написа:

Тея 700w ся за ко ми ги показваш нали няма смисъм от тях с тая карта

Еее...нали ако щяло да вземеш 390х нещо...и тн. Само като предложение,нищо повече. За 960 няма смисъл,да.

P.S: Пичове ,защо му се ядосвате ? Такива дето не пише коя година са родени в профила им....;)

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Автор
преди 25 минути, Julius Decimus написа:

Еее...нали ако щяло да вземеш 390х нещо...и тн. Само като предложение,нищо повече. За 960 няма смисъл,да.

P.S: Пичове ,защо му се ядосвате ? Такива дето не пише коя година са родени в профила им....;)

00 пък и аз да не съм са родил научен... Питам за да знам,науча-smarter every day

преди 38 минути, VladkoJ написа:

00 пък и аз да не съм са родил научен... Питам за да знам,науча-smarter every day

Окей,жив и здрав тогава и успех с избора. По темата : предложенията на предната страница са всички добри. Лично аз препоръчвам XFX (освен тия двете дето съм дал по-горе). Be queit също ,но само ако е голд или платина. 

• Автор
преди 48 минути, Julius Decimus написа:

Окей,жив и здрав тогава и успех с избора. По темата : предложенията на предната страница са всички добри. Лично аз препоръчвам XFX (освен тия двете дето съм дал по-горе). Be queit също ,но само ако е голд или платина. 

Мерси.Мисля че ще взимам http://www.vario.bg/xfx-pro-series-full-wired-edition-550w-p1-550s-xxb9 има 5г. гаранция

• Автор
преди 1 минута, Roujin Z написа:

Годината има 12 месеца.

Мама му мноо ги бъркам тея 60 месеца с 6 години 0_о

• Автор

Нещата взеха че се промениха понеже evga-та gtx 960 я няма налична и сега ми трябва друга та се спрях на r9 380 която се чудих дали да я взема вместо gtx960.На снимката захранването достатъчно ли е за тая карта.Има 4 pci-e,80plus gold,60 месеца гаранция 

Без име.png

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.