Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Захранването и с две такива видеокарти няма да се задъха.

• Отговори 78
  • Прегледи 4,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 3 минути, Roujin Z написа:

Захранването и с две такива видеокарти няма да се задъха.

супер е тогава земам ги :)

Това го водят за две карти.По-добре по-евтин XFX и по-скъпа,по-добра видео карта.Захранването няма да ти оправи геймплея.

За какво са ти тия 650W след като конфигурацията ти може да работи с 300 ?! 

Според мен това е най-разумния вариант

Fractal Design Integra M 450W Bronze Modular

EVGA FTW GAMING GTX 960 4GB 1304/1367 Mhz

Kрайната цена е - 564лв. от Sky ако бюджета е 600 даже ти остават да си вземеш още 4GB рам памет и да имаш прилична машина. Иначе ако все пак се инатиш за Seasonic M12 520W Bronze с този цената е 591лв . Двете захранвания са модулни Fractal 37А a Seasonic  40A

Редактирано от Т.Тодоров (преглед на промените)

• Автор
преди 10 часа, Qnko222222 написа:

Това го водят за две карти.По-добре по-евтин XFX и по-скъпа,по-добра видео карта.Захранването няма да ти оправи геймплея.

Ами не знам коя видео карта аз бях на избор gtx 960 vs r9 380 + захранване до 600 лв и тези са най-добрите за тая цена.Навсякъде пишат,че r9 е по-добрата от 960

преди 10 часа, Т.Тодоров написа:

За какво са ти тия 650W след като конфигурацията ти може да работи с 300 ?! 

Според мен това е най-разумния вариант

Fractal Design Integra M 450W Bronze Modular

EVGA FTW GAMING GTX 960 4GB 1304/1367 Mhz

Kрайната цена е - 564лв. от Sky ако бюджета е 600 даже ти остават да си вземеш още 4GB рам памет и да имаш прилична машина. Иначе ако все пак се инатиш за Seasonic M12 520W Bronze с този цената е 591лв . Двете захранвания са модулни Fractal 37А a Seasonic  40A

Gtx е с 128 бита и ако си сложа 3те монитора (multi monitor) ще запецва а r9 е с 256 бита.Захранването повечко исках за да не го мисля по-нататък обаче ако се наложи да взема по-малко за да стигне 600лв ще се лиша от голямото.Аз имам 8gb kingston hyperx нямам нужда от повече рам

Редактирано от VladkoJ (преглед на промените)

Ами 960 (3DP 1HDMI) поддържа до 4 монитора със сигурност а за 380X (2-DVI 1-DP 1-HDMI) не съм сигурен но e една идея по-бърза така ,че това би било добър вариант - SAPPHIRE NITRO R9 380X 4GB . Колкото до захранването съвсем достатъчно е няма нужда от повече. Oт картите които съм ти предложил която и да вземеш разликата е минимална.

Отдавна не съм влизал тука но гледа все същите драми :)

офтопик едит: някой ако може да ми каже на ЛС куде се бараше тоя подпис :) ?

Редактирано от Can Oa (преглед на промените)

• Автор
преди 14 минути, Т.Тодоров написа:

Ами 960 (3DP 1HDMI) поддържа до 4 монитора със сигурност а за 380X (2-DVI 1-DP 1-HDMI) не съм сигурен но e една идея по-бърза така ,че това би било добър вариант - SAPPHIRE NITRO R9 380X 4GB . Колкото до захранването съвсем достатъчно е няма нужда от повече. Oт картите които съм ти предложил която и да вземеш разликата е минимална.

Тука в сайта sky r9 е 505лв а във vario е 428лв. Обаче ми е много трудно да преценя на коя да се спра.Чета и като се навия да взема някоя излиза някъв с коментар че другата по хубава и направо са побърквам.Чета хората какво пишат в форума tomshardware и къде ли още не.Някои казват че 380 прегрява има само 2 години гаранция,някви линии им се показвали на екраните,на някои пък след около 4 месеца им умирала картата.За драйверите да не говорим ко пишат.А за 960 била хладка,дърпа по-малко ток и няма да загубя всякви си там physicx,mfaa не знам си ко още.Единственото което ме притеснява е 128 битовата шина и че някои казват,че нямало смисъл от 4 гб версия защото картата не може да ползва повече от 3.5 гб точно заради 128 битовата шина

преди 1 минута, VladkoJ написа:

Тука в сайта sky r9 е 505лв а във vario е 428лв. Обаче ми е много трудно да преценя на коя да се спра.Чета и като се навия да взема някоя излиза някъв с коментар че другата по хубава и направо са побърквам.Чета хората какво пишат в форума tomshardware и къде ли още не.Някои казват че 380 прегрява има само 2 години гаранция,някви линии им се показвали на екраните,на някои пък след около 4 месеца им умирала картата.За драйверите да не говорим ко пишат.

Колега там пишат хора с проблеми , тия които нямат проблеми си играят игрите и ги боли ... за проблемите на другите :)

Каквото и да си вземеш си остава шанса да се прецака нещо .

• Автор
Току що, Can Oa написа:

Колега там пишат хора с проблеми , тия които нямат проблеми си играят игрите и ги боли ... за проблемите на другите :)

Каквото и да си вземеш си остава шанса да се прецака нещо .

Не пишат само хора с проблеми а точно такива като мен които не знаят коя да вземат 

• Автор

И в sky я няма тая gtx960 къде мога другаде да я намеря ?

Аз официално спирам да се опитвам да ти помогна. GTX-а който съм ти дал е същия който си харесал във Варио а другите 2 са различни ти си избрал 380 за 428 лв аз ти предложих 380 X ...

• Автор
преди 7 минути, Т.Тодоров написа:

Аз официално спирам да се опитвам да ти помогна. GTX-а който съм ти дал е същия който си харесал във Варио а другите 2 са различни ти си избрал 380 за 428 лв аз ти предложих 380 X ...

Няма налични gtx нито във варио нито в скай за тва питам от къде може да се вземе същата карта и да е в наличност

Като последен вариант (ако я няма никаде другаде) - https://iskampc.com/kompyutrni-komponenti/videokarti/nvidia-videokarti/videokarta-nvidia-evga-geforce-gtx960-ftw-acx-2.0-4gb-gddr5-128bit-02g-p4-3969-kr/

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

• Автор
преди 40 минути, Julius Decimus написа:

В megamag я има на добра цена обаче не знам сайта дали е добър.Май че наистина ще взема r9 380

Tи докато се начудиш ще излезнат новите карти със същата скорост и под 100 вата консумация(60-70) та направо можеш да стиснеш зъби 2 седмици и да изчакаш....Това ако приемем че ще дойдат и навреме в България и на що годе нормални цени....

• Автор
преди 2 часа, Tommygun написа:

Tи докато се начудиш ще излезнат новите карти със същата скорост и под 100 вата консумация(60-70) та направо можеш да стиснеш зъби 2 седмици и да изчакаш....Това ако приемем че ще дойдат и навреме в България и на що годе нормални цени....

Не мога да чакам имам турнир :D пък и вече ги взех 

• Автор

20160520_115510.jpg

20160520_120246.jpg

20160520_120310.jpg

20160520_121151.jpg

20160520_122108.jpg

20160520_144505.jpg

20160520_121207.jpg

Мерси на всички :))

Мога ли да контролирам вентилатора на psu-то че много горещо ми са струва даже доста

Честито!

Може да смениш кутията с нормална (долен монтаж на захранването и две перки отпред и отзад) и температурите ще заспят. 

Всъщност можеше да я събереш в бюджета ама се изхвърли с захранването.

на 15.05.2016 г. at 11:08, Tommygun написа:

Това е верния подход - да прецениш какво играеш и да купиш според това. Като цяло са равни,но равни не във всяка игра а примерно от 15 едната дърпа в 8 другата в 7 и то чуствително. Това с драйвърите е абсолютен смях и единствения останал аргумент на феновете на Нвидиа,датиращ от няколко години. Това е все едно да ти кажа че Нвидиа са печки,защото по времето на Ферми архитектурата са горели много ток и са прегрявали. Щом твоите игри имат профит от Нвидиа,значи взимаш Нвидиа и ще си по-добре.

Всъщност, не е единствения останал аргумент, но в интерес на истината АМД също имат аргументи, както каза. Относно каква видеокарта да вземе...правилният подход е изчакване. От днешна гледна точка Pascal  има доста силни аргументи спрямо Maxwell. Не само консумацията, а и по-добрата работа с DX12, както и по-добрите възможности за запис и кодиране на клипове. Разбира се, едва ли някой знае и цените, на които ще се появят картите от средния клас. 

• Автор
преди 2 часа, Roujin Z написа:

Честито!

Може да смениш кутията с нормална (долен монтаж на захранването и две перки отпред и отзад) и температурите ще заспят. 

Всъщност можеше да я събереш в бюджета ама се изхвърли с захранването.

Дядо ми разбира от тия там работи щял да й прави там нещо обаче и сега gta v na ultra е някъде 76C max и върви на 60+ fps ^^ :)

преди 26 минути, Кико написа:

Всъщност, не е единствения останал аргумент, но в интерес на истината АМД също имат аргументи, както каза. Относно каква видеокарта да вземе...правилният подход е изчакване. От днешна гледна точка Pascal  има доста силни аргументи спрямо Maxwell. Не само консумацията, а и по-добрата работа с DX12, както и по-добрите възможности за запис и кодиране на клипове. Разбира се, едва ли някой знае и цените, на които ще се появят картите от средния клас. 

Бе ко ми говориш ся за други карти :D радвам се на това,което имам.Не ме карай да съжалявам,че съм я купил.За сега е отлична.

преди 5 минути, VladkoJ написа:

Дядо ми разбира от тия там работи щял да й прави там нещо обаче и сега gta v na ultra е някъде 76C max и върви на 60+ fps ^^ :)

Бе ко ми говориш ся за други карти :D радвам се на това,което имам.Не ме карай да съжалявам,че съм я купил.За сега е отлична.

Ами продай я като дойде времето. Дори малко преди да и дойде времето ;) 

• Автор
преди 39 минути, Кико написа:

Ами продай я като дойде времето. Дори малко преди да и дойде времето ;) 

няма да я продавам ;) покрива нуждите ми,за сега.Пък кой знае може и да продам тая и други забрани пачки и да си зема нещо ново,но за сега е екстра. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.