Премини към съдържанието
15 години Kaldata.com – време е да почерпим! Прочети още... ×

Препоръчан отговор


Привет, вече за втори път ми заминава захранването.

Първият път си замина неочаквано, една сутрин тръгваш да включваш компютъра и нищо.

Вторият блок май сам си го съсипах до като тествах Wake Оn Lan.
Понеже ми забиваше на черен екран и мигаща долна черта падаха едни изключвания от мрежата през бутона на разклонителя и пускане на ново, е няколко пъти тази гимнастика и повече не пожела да се пусне.


Оригиналното беше:
Switching Power Supply Model LC-B350ATX

Второто което му сложих беше:
ATX-420W-E1-PSU преправен, знам поне че му е сменян трансформатора стоковия с преправен рутерски тансформатор.


Посъветвайте ме?

Какво бихте направи ли?
 

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Какъв точно съвет искаш, не разбрах?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

По-добре си провери ел инсталацията. Не е нормално така просто да си заминават захранвания.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Единя замина след 10 години.
Смених му само подутите кондензатори и нищо.
Този замина след почти година, днес.



Мисля че и на двата проблема е в бушончето.

Така и не пробвах да сменя само бушончето.
Нямам и мултицет за да измеря.

И двете захранвания не са тотално умрели.

Виждам че и при двата блока, лампичката на дъното си свети.

Няма да ги изхвърля, ще ги запазя, а сега ще гледам да намеря от някой близък друг блок.
Ако не, ще си купя онзи който споменах горе и повече няма да псукам Wake on lan...

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ако искаш съвет за точен модел захранване трябва да кажеш цялата конфигурация и бюджет. Иначе щом не работи или го ремонтираш или слагаш друго. Не виждам друг вариант.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Конфигурацията е стара.  Дори не заслужава да се споменава.


За това всеки блок е подходящ.

Дъно asus kn8
CPU AMD ATHLON 64 3000+ на 2100 MHz single core
GPU ATI RADEON 9550 128 MB.
RAM 1536 MB DDR 400.
HDD Hitachi 80 GB.
(Windows XP SP3 изключително оптимизиран с доста спрени сървиси.
Linux Mint 13 с най леката среда.
Windows 7 Pro x86.)

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 35 минути, Tanner Foost Foust написа:

Segotep ATX-500W12  500W Fan 12 ?

Не се разбира точния модел. Иначе Сеготеп имат нелоши захранвания. Все пак са собственост на една от най-големите китайски компании. Ето ти пример - gp600g.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Този който съм посочил е за 33 лв.
Най евтиният, който видях е този.

Захранващ блок за компютър Trend Sonic 500W  Fan12 За 28 лв.
Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Човек какво точно очакваш да ти кажем като се меташ от боклук на боклук. Читавите 300W захранвания втора ръка са по 25 лв ти искаш ново 500 за тия пари! Е как да стане. Ти трябва да почерпиш, че до сега само захранванията мрат и не са повлекли всичко след себе си. Такива даже и не ги подарявам на клиентите си.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Първият си беше стоков (някой беше направил конфигурацията вместо мен и беше взел и сложил посоченият блок)
Вторият го взех за 20 лв от "Приятел".

Той компютърът не струва 20 лв .

Не искам 500 W.
Но до такива имам достъп тук.

http://www.elenko.bg/main/wcas.htm

:);)

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Човек не се бори с вятърни мелници:)

Ако не в Шумен във Варна ше вземеш за 40-50лв нещо което ще е по-добро от това което имаш. А от това се нещо можеш да продадеш та да избиеш разликата над цената на захранването. На сокет 754 нямам спомен да ми е попадал Athlon така че е достатъчно рядък та да има някаква нумизматична стойност за колекционери:) диска ако е ок пак е едни 10-15лв, дъното може и да потрябва на някой въпреки че е малко вероятно, но...... 1,5 GB DDR1 и тя е некви пари та ........

Редактирано от pconline (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Смених го с друго захранване и запали. Само трябва да го почистя и смажа перката.

препоръчайте ми някой мултицет бюджетен.

Явно тези две захранвания ми говорят да седна и да се науча да меря че поне да откривам къде са повредите.
И да почета доста за диагностиката им.

Имах проблем с пейдж файла или по точно файл отговарящ за хибернацията хайбър нещо си.

Постоянен рестарт. Заредих линукс от двд и изтрих тези файлове и системата запали.

Имам чувството че това дъно ще оцелее повече от колкото някои нови днес.

 

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове
преди 12 минути, Tanner Foost Foust написа:

Имах проблем с пейдж файла или по точно файл отговарящ за хибернацията хайбър нещо си.

 

 

Двата файла са коренно различни!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Знам но само това помогна иначе циклични рестартирания до безкрай.

Pagefile.sys and Hiberfil.sys



В пейдж файла се съхраняват данни от виртуалната памет ако не греша.

А хайбъра отговаря за хибернацията, ако мисля правилно в него се съхраняват данни от рама.

Преди да умре захранването, системата беше в спящ режим .

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Беше ми любопитно до като слушах супер шумното захранване което сложих и взех да тествам по най елементарният начин.

С кламер дадох на късо пауър он и маса.

atx12v_v2.jpg

Резултатите бяха различни при двете захранвания.

И двете се включват.

Единят сякаш му се върти перката по малко и е по безшумен от обичайнито, явно заради оборотите защото са паднали. Другият се завърта но се чуват и постоянно изкрене .

Този с изкренето съм го отписал. Мисля че може да е късо съединение някъде или съвсем друго.

Относно този който без товар си тръгва слабо но без проблем може да е заради кондензатор или стабилизатор. Може да не му достигат 12 волта и да има спад в напреженията някъде.

Като си взема мултицет ще измеря и ще сравня .

 

 

Редактирано от Tanner Foost Foust (преглед на промените)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Трябва да имате регистрация за да може да коментирате това

Регистрирайте се

Създайте нова регистрация в нашия форум. Лесно е!

Нова регистрация

Вход

Имате регистрация? Влезте от тук.

Вход

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.