Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ресивър + колони

Featured Replies

Здравеите . От много време се каня да си купя ресивър и колони за него , но все отлагам. Сега пак ме е обзел мерак да се сдобия с някакво що годе  сносно озвучаване на хола. Спрял съм се на ресивър защото искам да прекарам през него лаптопа и телевизора и може и компютъра и още там каквото имам за прекарване. Харесах си този  http://store.avguide.bg/index.php?dispatch=products.view&product_id=30283 незнам дали е хубав или не , приемам и други предложения . . Ще трябват и колони , реших да е стерео . Знам че ресивъра  е 5 канален , но проблем ли ще му е да си го слушам стерео , главно заради това ,че ме дразнят многото колони и кабели разхвърляни из всички ъгли на стаята , както и цената за 5 6 колони няма да мога да я преглътна. Ще се ползва за музика ,чат пат филми (за филми знам ,че е по добре да е многоканален звука ,но и стереото ще е по добре от колоните на телевизора)   Та  бих се радвал на предложения ресивър + колони на цена около 800 лв .  Повече  държа на качеството отколкото на ,,джънгъра ,, 

Знам че ресивъра  е 5 канален , но проблем ли ще му е да си го слушам стерео , главно заради това ,че ме дразнят многото колони и кабели разхвърляни из всички ъгли на стаята , както и цената за 5 6 колони няма да мога да я преглътна. “ - не му пречи да работи в стерео режим (само с 2 колони).

Ето едно предложение от мен:

Усилвател - http://avelectronics.bg/marantz/MarantzPM5005-стерео-усилвател

Колони - http://pioneer.bg/Продукти/Говорители/CS-3070/S/487

Или този усилвател - http://www.technopolis.bg/bg/Receivers/Receiver-DENON-PMA-520/p/54077

Имайте предвид ,че тия усилватели нямат вграден радиоприемник (няма да можете да си пускате радио както с ресийвър).

Разбира се изчакайте и други мнения.

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 2 часа, nonames. написа:

Повече  държа на качеството отколкото на ,,джънгъра ,, 

По-добър звук ще има с по-добри колони и не много скъп ресивер,от колкото обратното. Ще дам няколко предложения за колоните:Pioneer CS-7070 ,Cerwin-Vega VE-12 ,CERWIN-VEGA SL-12 

За този бюджет от 800лв. се насочи към 2 колони от до 650 лв. нови по възможност /за втора употреба колони си трябва специалист при покупка иначе рискуваш като не разбираш/ и усилвател стерео 2.0 втора употреба за около 150 лв. предпочитано да е от европейски производител или произведен в Япония.

Ти па какво исклаш? Каквото пише в заглавието или в първия пост

преди 6 часа, nonames. написа:

някакво що годе  сносно озвучаване на хола.

Ако е за домашна музика, има много теми по въпроса, например

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Казваш, че искаш да слушаш стерео, а посочваш 5.1 ресийвър. Няма проблем да се слуша в стерео режим, но е в пъти по-добре да си е стерео усилвател... ако няма да надграждаш системата в по-късен етап. Аз, бих ти препоръчал букшелф колони. Примерно Dali Zensor 3, или Lektor серията също. Цените са около 520 лв. и мога да ти кажа, че Zensor 3 звучат изключително добре в този ценови клас. : )

• Автор
на 26.05.2016 г. at 15:51, Tafkooo написа:

Казваш, че искаш да слушаш стерео, а посочваш 5.1 ресийвър. Няма проблем да се слуша в стерео режим, но е в пъти по-добре да си е стерео усилвател... ако няма да надграждаш системата в по-късен етап. Аз, бих ти препоръчал букшелф колони. Примерно Dali Zensor 3, или Lektor серията също. Цените са около 520 лв. и мога да ти кажа, че Zensor 3 звучат изключително добре в този ценови клас. : )

искам някак да съчетая нещата.Музиката  ми допада повече стерео а филмите многоканално.Незнам до колко е възможно това с този ресивър (между другото ресивъра ще е yamaha RX-V481)  та на първо време мисля да взема само фронтални колони (незнам какви ) за Zensor 3 и аз четох хубави отзиви , но ще трябва и стойки за тях. В  последствие ще го надградя до 5+1, и след това  не мисля да давам нито стотинка повече по така завършената системка докато не се вчупи нещо (дано да не е в близките години) 

преди 18 часа, nonames. написа:

искам някак да съчетая нещата.Музиката  ми допада повече стерео а филмите многоканално.Незнам до колко е възможно това с този ресивър (между другото ресивъра ще е yamaha RX-V481)  та на първо време мисля да взема само фронтални колони (незнам какви ) за Zensor 3 и аз четох хубави отзиви , но ще трябва и стойки за тях. В  последствие ще го надградя до 5+1, и след това  не мисля да давам нито стотинка повече по така завършената системка докато не се вчупи нещо (дано да не е в близките години) 

Не е задължително да имат стойки, но това си зависи дали имаш къде да ги поставиш на подходяшо място. Щом мислиш да надграждаш до 5.1 това ти е варианта с ресивър. Никога не казвай никога, за това, че няма да дадеш и стотикна повече. :D Казвам го от личен опит. Успех ! 

• Автор
на 28.05.2016 г. at 13:50, Tafkooo написа:

Не е задължително да имат стойки, но това си зависи дали имаш къде да ги поставиш на подходяшо място. Щом мислиш да надграждаш до 5.1 това ти е варианта с ресивър. Никога не казвай никога, за това, че няма да дадеш и стотикна повече. :D Казвам го от личен опит. Успех ! 

мисля че ще са това колоните zensor 3 имам един последен въпрос. От голямо значение ли е разположението на колоните спрямо стената зад тях , защото ако взема тези колони ще ги сложа на място на което задната част на колоната ще е на около 10см от стената??  И проблем ли е ако се сложат легнали  

преди 1 час, nonames. написа:

От голямо значение ли е разположението на колоните спрямо стената зад тях , защото ако взема тези колони ще ги сложа на място на което задната част на колоната ще е на около 10см от стената??  И проблем ли е ако се сложат легнали  

10 сантиметра отзад  е необходимо да се остави,защото басрефлекса на колоните е задно разположен.Не е проблем за звука ако са легнали.

преди 4 часа, nonames. написа:

мисля че ще са това колоните zensor 3 имам един последен въпрос. От голямо значение ли е разположението на колоните спрямо стената зад тях , защото ако взема тези колони ще ги сложа на място на което задната част на колоната ще е на около 10см от стената??  И проблем ли е ако се сложат легнали  

Препоръчителното разстояние на колоните от стена е 5-30 см. тоест, няма да имаш проблем на 10 см. Хубаво е да са на стабилен плот. Да няма много дървении и др. такива, които да вибрират. Всичко зависи от разположението и самата акустика на помещението. Пак казвам, за парите си тези колони са много добри, ако цениш звука, а не големия "джангър". Успех :)

Тези zensor 3 и легнали по гръб да ги сложиш пак същата работа. Намери си истински колонки тези не стават за фронтални колони. И разстояния до стена 5-10-30 см. не са и за колонки с 10 см. говорителчета. За фронтални колони търси нещо с 20+ см. нискочестотен, 2 или 3 лентови колонки.   

• Автор

хм. добре де дайте предложение. Може би тези http://www.musicworld.bg/bg/m_3020000/i_55553/Cerwin_Vega_Home_Audio_SL_12.html      или   тези   http://www.pazaruvaj.com/tonkoloni-c3161/pioneer/cs-7070-p2488971/       или тези http://www.technomarket.bg/tonkoloni/yamaha-ns-50f-bl-09048419    просто се хванах за zensor 3  заради многото добри отзиви който чета . Също така покрай многото теми които прочетох разбрах , че за тия хилядя ,хиляда и някои лев немога да взема нищо по различно от :  набутване , минаване , няма смисъл ,боклуци , джангър , по добре втора ръка ,  гълаъбарници ,  дрънкала , китайци и т.н , но все пак за мен тия пари са много за този тип инвестиция така че ми се ще да взема възможно най подходящото за тия стотинки. 

Dali Zensor 3 са чудесни тонколони съотношение/цена качество.

Dali Zensor 3 review

По принцип са предназначени за съраунд или фронтални тонколони в една многоканална система (разбирайте 5; 5.1: 7.1 и т.н).

Също ако ги "подпира" допълнително субуфер, в многоканална система още по-добре.

Но, ги ползват за Hi-fi тонколони за стерео.

Към Автора, решете каква система ще изграждате дали много канална (ресийвър) или стерео усилвател и тогава избирайте.

По принцип Dali тонколоните звучат добре с комбинация от Marantz, Yamaha или Denon.

Все, марки които дават мек и относително натурален звук.

Ако, изберете многоканална система, може да вземете ресийвър + 2 тонколони за фронт. И да го ползвате като стерео усилвател.

В последствие да добавите и останалите тонколони на системата. Фронталните могат да останат за съраунд, ако вземете по големи.

За това вижте какви са Ви приоритетите, и така ще направите своя избор.

Ако сте любители на ниските честоти и напудрения звук, то тогава Cerwin-Vega е за вас.

• Автор
преди 14 минути, oic написа:

Dali Zensor 3 са чудесни тонколони съотношение/цена качество.

Dali Zensor 3 review

По принцип са предназначени за съраунд или фронтални тонколони в една многоканална система (разбирайте 5; 5.1: 7.1 и т.н).

Също ако ги "подпира" допълнително субуфер, в многоканална система още по-добре.

Но, ги ползват за Hi-fi тонколони за стерео.

Към Автора, решете каква система ще изграждате дали много канална (ресийвър) или стерео усилвател и тогава избирайте.

По принцип Dali тонколоните звучат добре с комбинация от Marantz, Yamaha или Denon.

Все, марки които дават мек и относително натурален звук.

Ако, изберете многоканална система, може да вземете ресийвър + 2 тонколони за фронт. И да го ползвате като стерео усилвател.

В последствие да добавите и останалите тонколони на системата. Фронталните могат да останат за съраунд, ако вземете по големи.

За това вижте какви са Ви приоритетите, и така ще направите своя избор.

Ако сте любители на ниските честоти и напудрения звук, то тогава Cerwin-Vega е за вас.

благодаря за мнението . Мисля първоначално да започна с yamaha RX-V481 и zensor 3 по принцип си падам по по ,,цветното,, звучене отколкото по ,,БУМ БУМ,, на по късен етап ако има нужда може да добавя и един субуфер и може и да спра до там ,зависи .Пак казвам не искам да наливам много пари в тази сфера просто искам да си сглобя нещо което да вади чист балансиран звук и да ме кефи да го слушам и гледам 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.