Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за автомобил

Featured Replies

Шшшшшшшш не ми дръж тон..........говорим за АГУ поставено в сервиз на производителя на автомобила .Не в гараж от сулю.Хората тия работи ги правят от 20 и кусур години

Дай дефиниция на фабрично поставена уредба!Кой я е произвел ?Завода който е произвел автомобила ли :) ?Или закупена от производителя на автомобила от компания ,която се занимава само със изработка на АГУ.Щото аз не съм чувал автомобилен концер да произвежда и ГИ .И ква е разликата между това да е сложена в завода при сглобяване на автомобила и в негов сервиз след като е закупена  колата и е в гаранция ?Никаква

• Отговори 356
  • Прегледи 29,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 минути, Иво Димов написа:

Шшшшшшшш не ми дръж тон..........говорим за АГУ поставено в сервиз на производителя на автомобила .Не в гараж от сулю.Хората тия работи ги правят от 20 и кусур години

Дай дефиниция на фабрично поставена уредба!Кой я е произвел ?Завода който е произвел автомобила ли :) ?Или закупена от производителя на автомобила от компания ,която се занимава само със изработка на АГУ.Щото аз не съм чувал автомобилен концер да произвежда и ГИ .И ква е разликата между това да е сложена в завода при сглобяване на автомобила и в негов сервиз след като е закупена  колата и е в гаранция ?Никаква

Аз се предавам! Печелите спора.

Между другото един производител не произвежда много от частите и системите по колата, не само АГУ-то. Също като Apple. Ама софтуера който задава режима на работа на мотора е на производителя и е писан според наличния сбирщайн който са изкарали като краен продукт.

Аз не държа да печеля.Няма разлика дали колата ще излезе от конвейра с ГИ Ланди ренцо или ще бъде поставена след 1 година в сервиз който отговаря за въпросния явтомобил.Туй което ще напряват в завода ще направят и във сервиза му.Настройки ,софтуер ,всичко което се препоръчва от производителя.Във фирмените сервизи се спазва строга фиремена политика и работят само със авточасти одобрени от завода происводител.

преди 15 минути, Иво Димов написа:

И ква е разликата между това да е сложена в завода при сглобяване на автомобила и в негов сервиз след като е закупена  колата и е в гаранция? Никаква

Вие обаче си карате като повреден грамофон - едно и също.

Няма разлика, за самата уредба. Има разлики в двигателя. този, който е предвиден да работи на газ е с едни параметри, този на бензин - с други. И не само софтуерни - настройки, центровки, а и  хардуерни - най-вече хлабините.

Ти една проста стереоуредба да искаш да сложиш допълнително - пак променяш много неща. Примерно - тия събуфери, дето ги слагат в багажниците. И се лишават от багажното отделение.

Жоре ...........няма ДВГ което да е специално направено да върви на газ ,всичките са бензинови агрегати със възможност за работа с алтернативно гориво. Има и такива само на CNG но те са много малко .А и да се наложи софтуерено да се човърка по системата.........ми всеки оторизиран сервиз на производителя има софтуер за таз работа.Знаят какво да правят в гаранционните сервизи ,не мислете за тях :) ..........всичко си имат стига да имаш пари да си платиш .

преди 1 час, BMW Маниак написа:

Много се радвам за тебе. Изобщо радвам се за всички кои са сбъднали мечтите си да карат голф GTI на газ. Ето и кабел си си купил от китайския eBay за 8 долара, ми едно браво освен и за това. Щом с кабел ремонтираш !!! Браво, сбъднати мечти.

Не, аз имам гедоре, комплект инструменти, скоба за маслен филтър, кабел за диагностика и други полезни неща. Нямам никакъв проблем да си сменя термостата, антифриза, маслото, гумата и каквото ми кефне у дома. Или електрическата инсталация на колата.
Няма двигател стопен от газ, която е настроена както трябва.

преди 38 минути, jhoro написа:

Няма разлика, за самата уредба. Има разлики в двигателя. този, който е предвиден да работи на газ е с едни параметри, този на бензин - с други. И не само софтуерни - настройки, центровки, а и  хардуерни - най-вече хлабините.

Глупости, глупости. Нищо не е предвидено специално. Щом на чисто нов бензинов автомобил, който няма АГУ и го купиш без АГУ, можеш да му сложиш АГУ в официалните представители и под благословията на производителя, със запазване на гаранцията, значи няма как да говориш за разлика. Много малко са колите, произведени специално на газ. Обикновено газта е опция за някоя кола.
Никой няма да хаби материал да подсилва цяла серия коли, защото примерно 20% от хората, които са си ги купили нови, искат да сложат АГУ.
Няма никакъв проблем една кола да е с АГУ, ако е инжекцион - с ГИ. Няма никакъв проблем, колата върви нормално. Единственото, което се настройва в ГИ са корекционни коефициенти на времената на впръскване и картата, защото газта все пак е различно гориво.
Никакви хлабини не се регулират, това са глупости. Мога да куп нова кола и ако ми кефне да й сложа АГУ от представител на производителя. Единственият проблем е, че много надуват цените и дори елементарни части като филтри струват нереално много.

преди 5 минути, simtech написа:

Не, аз имам гедоре, комплект инструменти, скоба за маслен филтър, кабел за диагностика и други полезни неща. Нямам никакъв проблем да си сменя термостата, антифриза, маслото, гумата и каквото ми кефне у дома. Или електрическата инсталация на колата.

Вярно ли имаш инструменти на марката Gedore ? Хайде да се хванем на бас че нямаш ? Искаш ли ?

преди 4 минути, BMW Маниак написа:

Вярно ли имаш инструменти на марката Gedore ? Хайде да се хванем на бас че нямаш ? Искаш ли ?

Тресчотка Гедоре 42лв

току що, BMW Маниак написа:

Тя в магазина ве !!! Поне мини и я купи !

Аз пък имам KingRoy и Force. Все едно, работи. Стига спами вече.

преди 23 минути, BMW Маниак написа:

Не, той има едно съндъче с някакви инструменти (гаечни ключове, "звезди", "камъни" или подобни), на които им казва "Гедоре" От фирмата Gedore и идея си нямат за съществуването им.

Това е разговорен израз - както всички ударно-пробивни машини са "Хилти" (че чак "хилтито Бош"), всички твърдосплавни пластини са Видия, бензиновата резачка е "Щилка" (ако ще да е Husqvarna) и т.н.

преди 1 час, jhoro написа:

Вие обаче си карате като повреден грамофон - едно и също.

Би ли дал някакъв пример? 

Ама за автогаз, каквото дискутираме, не етанол. 

На жена ми предишната кола беше точно такава - FlexFuel. Само, че това не е за автогаз.

преди 11 минути, jhoro написа:

бензиновата резачка е "Щилка"

Ако беше "Шилка" какъв кеф щеше да е. :)

преди 2 часа, jhoro написа:

Не, той има едно съндъче с някакви инструменти (гаечни ключове, "звезди", "камъни" или подобни), на които им казва "Гедоре" От фирмата Gedore и идея си нямат за съществуването им.

Не, имам сандъче с инструменти с марка. Дори и да не е Гедоре, например имам Елора(доста скъпа марка е била), имам Force, имам TopMaster, имам KingRoy. С това работят хората и щом върши работа, значи няма проблеми.
Стига ми да си ремонтирам ходовата част, охладителната система, електрическата част и други неща. Само инструменти за отваряне на двигател нямам, там работата е съвсем друга и се действа силово.

Ако беше "Шилка" какъв кеф щеше да е. [emoji4]

Това не го разбрах.

преди 1 час, jhoro написа:

Това не го разбрах.

Със "Щилка"-та режеш дърва, ама бавно и досадно.

Със "Шилка"-та - пак можеш да режеш дърва - бързо, лесно и интересно и по няколко на веднъж. :)

Не е важно ква марка ти е инструмента ,а кво може да свършиш с него :)

на 5/23/2016 at 17:16, jhoro написа:

На нов автомобил, предвиден де се кара на бензин - хлабините в двигателя са много по-малки от същите на фабрично предвиден да работи на газ (пропан-бутан или метан).

Вече 2 пъти излизаш с това твърдение и после се правиш на луд. Можеш ли да го подкрепиш с нещо, или са само предположения?

на 5/31/2016 at 7:13, jhoro написа:

Да  знаете,че някои модели на VW нямат резервна гума, чудна работа

преди 2 часа, balki65 написа:

Повечето нови коли вече нямат резервни гуми. Това по принцип не е толкова голям проблем. 

преди 4 часа, balki65 написа:

По-старите имат патерици, които стават долу-горе за нещо. От по-новите коли много вече нямат.

преди 2 часа, ostavime написа:

Повечето нови коли вече нямат резервни гуми. Това по принцип не е толкова голям проблем. 

Според мен е голям проблем. Продават се колите с едни спрейчета уж като пръснеш във вентила да лепне където излиза въздуха. Обаче това по никакъв начин не те застрахова от крива/ударена джанта и изпуснала гума или разцепена гума на някой кратер по българските пътища. И представи си, че пътуваш сам, вечерта и наоколо само селца и няма къде да потърсиш помощ. Ако аз имах кола, която няма резервна гума, щях да си купя една джанта и да сложа една гума втора ръка на нея - да има.

преди 2 часа, simtech написа:

По-старите имат патерици, които стават долу-горе за нещо. От по-новите коли много вече нямат.

Според мен е голям проблем. Продават се колите с едни спрейчета уж като пръснеш във вентила да лепне където излиза въздуха. Обаче това по никакъв начин не те застрахова от крива/ударена джанта и изпуснала гума или разцепена гума на някой кратер по българските пътища. И представи си, че пътуваш сам, вечерта и наоколо само селца и няма къде да потърсиш помощ. Ако аз имах кола, която няма резервна гума, щях да си купя една джанта и да сложа една гума втора ръка на нея - да има.

Ех Симка ти от къде ще знаеш че те хората карат само ръмфлат и не им трябва ни спрей ни дявол.

преди 3 минути, BMW Маниак написа:

Ех Симка ти от къде ще знаеш че те хората карат само ръмфлат и не им трябва ни спрей ни дявол.

Цитат

Кога могат да се поставят такива гуми?

Необходимо условие да се използват гуми Run Flat е автомобилът да бъде оборудван със система за следене на налягането в гумите (TPMS), която предупреждава водача, ако гумата е загубила налягане на въздуха. Без TPMS  шофьорът няма да знае кога една гума Run Flat е спаднала и може да повреди гумата чрез шофиране по-дълго, отколкото се препоръчва.

Цитат

Customers though, haven’t responded well to these types of tires. Honda has stopped offering the tires on its vehicles after settling a class action lawsuit last year. The owners of Acura’s RL, and Honda Odysseys claimed unreasonable tire life and unexpectedly high replacement costs

RunFlat -тинтири-минтири.

преди 9 минути, simtech написа:

RunFlat -тинтири-минтири.

Ама ти на твоя голф 2 голям джам няма как да я имаш тая система ама аз я имам на моя кошник.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.