Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

E-mail клиент или нещо подобно

Featured Replies

Здравейте!

Първо, честит празник на всички именици. :)

Понякога ми се налага да изпратя един и същи e-mail(с прикачени файлове) до няколко стотин други e-mail-a. Ползвам yahoo mail, gmail, abv като електронни пощи. За сега използвам BCC, защото друг метод не ми е известен. Преди време се рових да проверя колко е максималния брой email адреси, които могат да се задават в BCC и, до колкото разбрах е около 20(поне за yahoo, че основно тази поща ползвам), но може и да греша. Обаче, да изпратиш до 400 адреса едно и същи писмо пак отнема време - адресите на пощите трябва да се копират, поставят в BCC, да се прикачи файла или да се препрати вече изпратено писмо, ама задачата с копирането на адресите в BCC пак остава.

Затова ме интересува следното - съществува ли email клиент или друг софтуер, който да може следното:

- написвам писмото, прикачам нужните файлове

- email клиента чете email адресите, до които трябва да се изпрати писмото, от зададен файл(или от зададена група, създадена в самия клиент) и до всеки email в списъка изпраща създаденото писмо(подател, текст, прикачени файлове не се променят).

преди 3 минути, A.com написа:

Здравейте!

Първо, честит празник на всички именици. :)

Понякога ми се налага да изпратя един и същи e-mail(с прикачени файлове) до няколко стотин други e-mail-a. Ползвам yahoo mail, gmail, abv като електронни пощи. За сега използвам BCC, защото друг метод не ми е известен. Преди време се рових да проверя колко е максималния брой email адреси, които могат да се задават в BCC и, до колкото разбрах е около 20(поне за yahoo, че основно тази поща ползвам), но може и да греша. Обаче, да изпратиш до 400 адреса едно и същи писмо пак отнема време - адресите на пощите трябва да се копират, поставят в BCC, да се прикачи файла или да се препрати вече изпратено писмо, ама задачата с копирането на адресите в BCC пак остава.

Затова ме интересува следното - съществува ли email клиент или друг софтуер, който да може следното:

- написвам писмото, прикачам нужните файлове

- email клиента чете email адресите, до които трябва да се изпрати писмото, от зададен файл(или от зададена група, създадена в самия клиент) и до всеки email в списъка изпраща създаденото писмо(подател, текст, прикачени файлове не се променят).

Харесай си някой: http://www.techrepublic.com/blog/five-apps/five-mostly-free-mass-mailing-applications/

• Автор
преди 1 минута, capnemo написа:

Благодаря.

Надявах се някой да е имал същите "проблеми" като моите и да ми даде директно решение, за да си спестя процеса на тестване на различните клиенти. :) Но, в краен случай и това ще направя.

преди 13 минути, A.com написа:

Благодаря.

Надявах се някой да е имал същите "проблеми" като моите и да ми даде директно решение, за да си спестя процеса на тестване на различните клиенти. :) Но, в краен случай и това ще направя.

В понеделник ще разпитам колеги какво ползват. Но  по спомени е комерсиален продукт

• Автор
преди 4 минути, capnemo написа:

В понеделник ще разпитам колеги какво ползват. Но  по спомени е комерсиален продукт

Благодаря. Ще изчакам тогава до понеделник. И на комерсиален продукт съм навит, стига цената да ме устройва.

Може и да не съм разбрал, но всеки клиент дава възможност за изпращане на едно писмо + прикачени файлове до няколко  различни получателя едновременно! Адресите - от книгата!

Редактирано от Кумчо вълчооо (преглед на промените)

преди 4 минути, Кумчо вълчооо написа:

Може и да не съм разбрал, но всеки клиент дава възможност за изпращане на едно писмо + прикачени файлове до няколко  различни получателя едновременно! Адресите - от книгата!

Може, но ако не вземеш специални мерки или не си платиш за специален достъп пощенския сървър ще те маркира като спамер и ще ти отреже достъпа (ако пращаш накуп много писма, особено еднакви)

• Автор

Изпробвах няколко клиента, безплатните им версии. SendBlaster не ми позволява да прикачвам файлове, трябва да си я купя. Bulk Mail ми позволява да прикачвам файлове, но и двата не могат да се свържат правилно към smtp на gmail. Google учтиво ме уведомява, че някой се опитва да ползва пощата ми и автоматично го блокира. Сега тествам 1and1Mail - свърза се към smtp на abv, ама след половин час успя да изпрати писма само до email-ите в абв, които бях задал. До yahoo и gmail нищо не се изпрати.

преди 9 часа, A.com написа:

но и двата не могат да се свържат правилно към smtp на gmail. 

Само да попитам:

- Самоконфигурира ли се или въвеждате рачно настройките!? Ако се самоконфигурира, то проверете правилноста и ако е нужно направете корекции! Ако конфигурирате ръчно, то много трябва да се внимава какви настройки се задават т.е. "начина на удостоверяване", "защита", "парола"

Данъчната администрация праща много повече писма от 20 като BCC: само че пощите на всички се виждат от всички. Виждам поне 100 фирмени мейла, го които е пратено циркулярно писмо.

преди 19 минути, Филипов написа:

Данъчната администрация праща много повече писма от 20 като BCC: само че пощите на всички се виждат от всички. Виждам поне 100 фирмени мейла, го които е пратено циркулярно писмо.

Ако е с карбон копи не би трябвало да ги виждаш, Това става само ако са в CC (копи). А броя на получателите зависи от настройки на пощенския сървър и дефинирани ограничения на клиента

A.com, в gmail разрешил ли си SMTP? Ако не е активирана настройката, няма да разреши свързване.

преди 1 час, ExaFlop написа:

A.com, в gmail разрешил ли си SMTP? Ако не е активирана настройката, няма да разреши свързване.

Чакай! Защо трябва разрешение на SMTP????  Това беше за IMAP!!! То искаше разрешение!!!

преди 21 часа, A.com написа:

Изпробвах няколко клиента, безплатните им версии. SendBlaster не ми позволява да прикачвам файлове, трябва да си я купя. Bulk Mail ми позволява да прикачвам файлове, но и двата не могат да се свържат правилно към smtp на gmail. Google учтиво ме уведомява, че някой се опитва да ползва пощата ми и автоматично го блокира. Сега тествам 1and1Mail - свърза се към smtp на abv, ама след половин час успя да изпрати писма само до email-ите в абв, които бях задал. До yahoo и gmail нищо не се изпрати.

Аз ползвам Mozila Thunderbird, няма проблеми да праща до gmail  през abv. Праща го почти веднага, докато се прикачи файла. Пробвай и тая програма. Безплатна е.  И между другото, в базата данни веднага бяха намерени настройките на gmail.com  и не се наложи да правя почти нищо, за да настроя тая поща. Иначе при abv.bg  и mail.bg  трябва малко повече ръчна работа и нагласяване на портовете за коректна работа. Проблеми с обратна поща от gmail  също няма. 

ПП: Сега забелязах, че ти искаш да изпращаш сто писма, а тая възможност май липсва. Извинявам се.

Редактирано от Кико (преглед на промените)

• Автор
преди 5 часа, ExaFlop написа:

Разрешено е. Специално проверих

преди 4 часа, ExaFlop написа:

И тези две страници ги прочетох и всички настройки са както трябва.

Използвам Firefox за браузър и един плъгин - X-notifier, който проверява и yahoo mail и gmail през 1 минута и ми показва кога имам нови писма. С този плъгин нямам никакви проблеми. Сам си сложи настройките. Преди него ползвах един друг(мисля си, че беше същия но с допълнителни възможности), който работеше като Mozila Thunderbird - можех да си пиша писмата в него и да ги изпращам през yahoo или gmail. Обаче, с нито една от тестваните програми не мога да изпратя дори и едно писмо.

преди 2 часа, Кико написа:

ПП: Сега забелязах, че ти искаш да изпращаш сто писма, а тая възможност май липсва. Извинявам се.

Снощи я изтеглих, инсталирах и видях, че няма да ми свърши работа. Все едно си ползвам директно пощата.

преди 14 часа, Кумчо вълчооо написа:

Само да попитам:

- Самоконфигурира ли се или въвеждате рачно настройките!? Ако се самоконфигурира, то проверете правилноста и ако е нужно направете корекции! Ако конфигурирате ръчно, то много трябва да се внимава какви настройки се задават т.е. "начина на удостоверяване", "защита", "парола"

Пробвах и самоконфигуриране и ръно въвеждане на настройките. И двата пъти gmail ми докладва, че някой се опитва да се log-не в пощата ми и не му позволява подобно нещо. Явно настройките работят, ама gmail не харесва приложенията, които искат да ползват пощата ми.

преди 7 минути, A.com написа:

Разрешено е. Специално проверих

И тези две страници ги прочетох и всички настройки са както трябва.

Използвам Firefox за браузър и един плъгин - X-notifier, който проверява и yahoo mail и gmail през 1 минута и ми показва кога имам нови писма. С този плъгин нямам никакви проблеми. Сам си сложи настройките. Преди него ползвах един друг(мисля си, че беше същия но с допълнителни възможности), който работеше като Mozila Thunderbird - можех да си пиша писмата в него и да ги изпращам през yahoo или gmail. Обаче, с нито една от тестваните програми не мога да изпратя дори и едно писмо.

Снощи я изтеглих, инсталирах и видях, че няма да ми свърши работа. Все едно си ползвам директно пощата.

Пробвах и самоконфигуриране и ръно въвеждане на настройките. И двата пъти gmail ми докладва, че някой се опитва да се log-не в пощата ми и не му позволява подобно нещо. Явно настройките работят, ама gmail не харесва приложенията, които искат да ползват пощата ми.

Сигурен ли си, че антивирусната не прави проблем?

Понеже аз досега не ползвах gmail пощата си, ня бях я активирал в Thunderbird. След като въведох името на пощата и паролата си, ми поиска разрешение да разреша на Thunderbird... ала, бала. След това повторно влязох в акаунта си в Google  и готово. Няма проблем с писмата.

• Автор
преди 1 час, Кико написа:

Сигурен ли си, че антивирусната не прави проблем?

Понеже аз досега не ползвах gmail пощата си, ня бях я активирал в Thunderbird. След като въведох името на пощата и паролата си, ми поиска разрешение да разреша на Thunderbird... ала, бала. След това повторно влязох в акаунта си в Google  и готово. Няма проблем с писмата.

И аз като инсталирах Thunderbird gmail ми поиска да разреша достъп, направих го и всичко си беше нормално.

Иначе за антивирусна ползвам вградената в Win 8.1. За Thunderbird не ме е питала за разрешение, за останалите програмки също. Явно проблема е в gmail и "съвместимостта му" с другите програми, защото се отчита опит за вход в пощата, ама gmail не разрешава такъв.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

преди 8 часа, A.com написа:

И аз като инсталирах Thunderbird gmail ми поиска да разреша достъп, направих го и всичко си беше нормално.

Иначе за антивирусна ползвам вградената в Win 8.1. За Thunderbird не ме е питала за разрешение, за останалите програмки също. Явно проблема е в gmail и "съвместимостта му" с другите програми, защото се отчита опит за вход в пощата, ама gmail не разрешава такъв.

Какво разбираш под "други програми" ?  Различни от Thunderbird ли?  Пробва ли с настройките на thunderbird? Ето какви са автоматичните при мен:

2016-05-23_091350.jpg

Добре де! В началото каза ,че си съгласен и на платен софтуер! То и Капитана, го каза! За твоята цел трябва да платиш за преференциален достъп или  да поискаш даване на разрешение за услуга! Така или иначе си готов  и да  платиш, та поинтересувай се от администратора на gmail как да станат нещата и използвай удобният за теб "клиент"

• Автор
преди 11 часа, Кико написа:

Какво разбираш под "други програми" ?  Различни от Thunderbird ли?  Пробва ли с настройките на thunderbird? Ето какви са автоматичните при мен:

2016-05-23_091350.jpg

На мен ми трябват SMTP настройките.

преди 11 часа, Кумчо вълчооо написа:

Добре де! В началото каза ,че си съгласен и на платен софтуер! То и Капитана, го каза! За твоята цел трябва да платиш за преференциален достъп или  да поискаш даване на разрешение за услуга! Така или иначе си готов  и да  платиш, та поинтересувай се от администратора на gmail как да станат нещата и използвай удобният за теб "клиент"

Всички клиенти, който тествах имат и платена версия, която предлага разни благинки, в сравнение с безплатната. Обаче нито един не може да се използва gmail пощата ми и да изпрати писмо(свързват се, ама gmail не им разрешава). Ако един се справи ще му видя и цената и ще реша дали си заслужава.

Не се бях сетил да пиша на поддръжката на gmail. Благодаря за съвета.

преди 14 часа, A.com написа:

На мен ми трябват SMTP настройките.

При мен:

Сървър - smtp.gmail.com

поставена отметка на "удостоверяване с нешифрован текст"

Порт - 465  Защитена връзка SSL

• Автор

Не знам от къде е проблема, но нищо не се получава с тези клиенти. Дори разреших в gmail да се използват по-малко сигурни приложения и резултат няма. За сметка на това mozila thunderbird си изпраща писма без проблеми, ама си получава специално разрешение от gmail при инсталирането.

Ще си карам по стария начин.

Благодаря на всички, които се опитаха да помогнат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.