Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвети за конфигурация от 2300 лева

Featured Replies

nesa007 мисля че ако смениш паметите със двуканални ще има много по добър резултат. SSD-то не му е нужно толкова голямо 250ГБ са му достатъчни да си събере системата и програмките с които ще работи, в един обем от 100ГБ а останалото е ако е задал компресията да се записва на SSD-то ще са му достатъчни 150ГБ пространство. Също за рамта ще е добре колкото повече толкова по-добре когато работи с програми в realtime. Не го знам със какви програми ще работи, но според мен няма да са излишни 32ГБ рам пък вие както искате ме разбирайте! Стига да не стигне до after effect че ще удари на греда с тия 12ГБ рам.

КОЛИЧКА 

• Автор

Имам 1 последен въпрос, иначе си харесах конфигурацията на @goodly, тази конфигурация как е за игри КОЛИЧКА, брат ми желае да я закупи. Предимно за игри на 1080p ще се използва.

преди 1 час, 빛의 창조주 написа:

Имам 1 последен въпрос, иначе си харесах конфигурацията на @goodly, тази конфигурация как е за игри КОЛИЧКА, брат ми желае да я закупи. Предимно за игри на 1080p ще се използва.

Много слаб процесор и стара платформа....

• Автор
преди 12 минути, nesa007 написа:

Много слаб процесор и стара платформа....

Няма да се ъпгрейдва нищо освен процесора след време и ще се добави 1 охлаждане. Всичко е съвместимо и захранването е достатъчно и не е някое което ще изгори след някой друг ден, нали?

преди 7 часа, nikolela написа:

Дали ще има кой да гледа клипове с игра на такава резолюция? 720p не става за гледане. Май е време и за монитор да помислиш, поне да е 1920х 1080.

Е, той може да ползва и DSR. аз като съм с FullHD  монитор, как правя и качвам 4K клипове? Не е никакъв проблем да играе игрите на 1080p. и дори на 1440p.  ако позволява.Клиповете също могат да се направят на тая резолюция. 

преди 2 часа, goodly написа:

nesa007 мисля че ако смениш паметите със двуканални ще има много по добър резултат. SSD-то не му е нужно толкова голямо 250ГБ са му достатъчни да си събере системата и програмките с които ще работи, в един обем от 100ГБ а останалото е ако е задал компресията да се записва на SSD-то ще са му достатъчни 150ГБ пространство. Също за рамта ще е добре колкото повече толкова по-добре когато работи с програми в realtime. Не го знам със какви програми ще работи, но според мен няма да са излишни 32ГБ рам пък вие както искате ме разбирайте! Стига да не стигне до after effect че ще удари на греда с тия 12ГБ рам.

КОЛИЧКА 

Изобщо не е достатъчно 250 GB SSD. Аз съм с такова и на него има 3-4 игри само. останалите над 100 са на друг хард диск. Иначе SSD  е добре да има, ако ще записва видеоклипове и стриймва, особено с по-високо качество. Паметта задължително трябва да е в двуканален режим, особено ако няма д се клоква. RAM и 16GB  е достатъчна към тоя момент.  Тия дни се чудех, защо SSD  като че ли се пълни постоянно, а аз нямам много инсталирани игри. Поразрових се и какво да видя. Една от игрите ми записва автоматично клипчета с най-добрите ми постижения и без да искам съм напълнил над 20 GB  на това SSD, макар самата игра да е 16 GB  след инсталация. Та аз си мисля, че е добре 500 GB SSD  с 2 TB HDD. Само GTA 5  мисля бе около 60 GB. 

преди 23 минути, 빛의 창조주 написа:

Няма да се ъпгрейдва нищо освен процесора след време и ще се добави 1 охлаждане. Всичко е съвместимо и захранването е достатъчно и не е някое което ще изгори след някой друг ден, нали?

Не се занимавай с тая платформа. Още повече с тоя слаб процесор i5 4460. така ще те спъва, че ще се чудиш откъде ти е дошло. 

• Автор
преди 12 минути, Кико написа:

Не се занимавай с тая платформа. Още повече с тоя слаб процесор i5 4460. така ще те спъва, че ще се чудиш откъде ти е дошло. 

С процесор i5-4590 по-добре ли ще е? Гледах доста клипове в youtube и има повече тестове на 980ti с 4590 и мисля, че това за брат ми в следващите 5 години с оптимизации и не на макс графика ще му върви всичко, нали така? 

преди 7 минути, 빛의 창조주 написа:

С процесор i5-4590 по-добре ли ще е? Гледах доста клипове в youtube и има повече тестове на 980ti с 4590 и мисля, че това за брат ми в следващите 5 години с оптимизации и не на макс графика ще му върви всичко, нали така? 

Процесорът е стар и слаб, но не това е най-големият проблем. Проблемът е, че се ползва старата и по-бавна DDR 3 памет.  Съмнява ме да има тестове на GTX980Ti  с i5 4590. По-скоро е i5 4690K. и ще ти кажа защо ме съмнява. Защото ако някой държи на точността на резултатите си, никога няма да ограничи карта за 1500 лева с процесор за 400. Едно нещо не се променя при хардуера - колкото струва видеокартата, толкова долу горе трябва да струва и процесора с охлаждането. От там надолу правиш компромиси. 

Но какво стана с желанието за GTX960/970? Между другото, ако не включиш DSR  поне на 1440p.,  не виждам защо ти е тая GTX980Ti  с тоя слаб процесор, където точно той ще се окаже ограничаващо звено, ако играеш на нативната резолюция. просто ще си дал поне едно 1000 лева отгоре за видеокарта и ще вадиш кадри, колкото видеокарта за 300 лева. 

• Автор

Това е build за брат ми, повтарям. Аз ще събирам пари за видео карта GTX1080. Резолюцията на която ще се играят игрите е 1920x1080 на ULTRA и за това му избрах тази видео карта. Играе тежки игри от сорта на the witcher 3 и тази видео карта е тази която подкарва the witcher 3 на ultra с повече от 60 fps без nvidia hairworks, а с тях около 50 и 60. GTX 970 за неговите цели не е достатъчна заради бавните си 500mb, които скапват видео картата. 

До колкото разбрах си се насочил към 2011-v3 и събираш пари за новото видео.

За брат ти ако ще играе само игри това е неговия вариант: Количка

Кажи бюджета който може да осигури брат ти за да се разберат възможностите.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

• Автор

Може да даде до 2800 лева, но не знам какви части да му сложа и мисля, че тези са му достатъчни. Четох и видях, че i5-4590 не bottleneck-ва 980ti, защото е геймърски процесор. Ако може да се включи i7 & 980ti, слагайте.

Не купувай стара платформа щом ще се наливат толкова пари. Новата е по бърза и разлика почти няма в парите. За гейминг процесори не съм чул, тва са си нормални процесори за десктоп. Всеки процесор си има роля, дали за игри или за работа с програми. В случая се търсят мегахерци и клок.

Мисля че Palit GTX980TI SuperJetstr 6G ще свърши работа с новата платформа която посочих по горе. Но нека някой друг да изкаже мнение за видеото щото не говоря със сигурност!

преди 4 часа, 빛의 창조주 написа:

Може да даде до 2800 лева, но не знам какви части да му сложа и мисля, че тези са му достатъчни. Четох и видях, че i5-4590 не bottleneck-ва 980ti, защото е геймърски процесор. Ако може да се включи i7 & 980ti, слагайте.

Че i5 4590 ботълнеква и GTX970, ботълнеква я. Ето пример, въпреки че тук процесорът дори работи с 8 трейда на 3.2 GHz, което е с 300 MHz  под i5 4590, но тук DDR4  си оказва голямото влияние, така че с i5 4590  ще има да си мечтаеш за подобни кадри.

• Автор

Повече в този форум няма да пиша, български форум, български идиотщини. https://www.youtube.com/watch?v=bPWSIzofEVQ , не знам къв bottleneck ми говориш, но окей. Заповядай малко да четеш:

https://linustechtips.com/main/topic/600565-will-a-i5-4590-bottleneck-gtx-980-ti/#comment-7792383

Егати наглия тип. Първо иска помощ във форума, след това се прави на многознайко и поставя някакъв линк към клипче в тубата, което я е истина, я не. Няма как да си сигурен в достоверността на 100%, ако ще и 10000 лайка да има. И след като ще се доверяваш на чужди форуми и рандоми клипчета из нета, що губиш времето на хората?? Не знам колко пъти ти се обясни в темата, че няма смисъл от по-старата платформа, при положение и че имаш такъв бюджет. Дори и да не си наясно с хардуера, по пътя на логиката не ти ли идва на ума, че по-новото ще е повече време актуално спрямо по-старото? То бива от неадекватни теми..ама това на нищо не прилича. Даже се чудя защо изобщо някой се опитва да обяснява и пише в темата.

Редактирано от metallica_333 (преглед на промените)

Зависи от играта пич. Има повече и по-мало влияещи се от процесора игри. Погледни какво ще играеш повече и си прецени.

Силно процесорно зависима е например Dragon Age серията.

Процесора 4590 клокнат си е достатъчен в 90% от случайте.

Виж,може да лагва от рамта в подобна ситуация - свърши паметта на видео картата (което в случая колко игри ще запълнят 980 ti? 3-4? ) и процесора пише в системната рам. Е тъй ще видиш разлика между ddr 3 и 4 и по-висока честота. 

Билдера е със строго индивидуален поглед с Vsync - а. Не си показваш и 50% от възможностите на процесора с тоя ограничител Vsynca , но на всекиго както му е добре...

Редактирано от Julius Decimus (преглед на промените)

преди 49 минути, 빛의 창조주 написа:

Повече в този форум няма да пиша, български форум, български идиотщини. https://www.youtube.com/watch?v=bPWSIzofEVQ , не знам къв bottleneck ми говориш, но окей. Заповядай малко да четеш:

https://linustechtips.com/main/topic/600565-will-a-i5-4590-bottleneck-gtx-980-ti/#comment-7792383

Пиши в английските форуми след като тук не разбираме. Дано там да ти помогнат да подкараш повече кадри на стара платформа. Може и на 775 да питаш дали може.

Типичен български форумер!

Първо иска помощ, а след това казва колко сме прости и не разбираме!

Абе сигурно сме прости, щом си правим сами тестовете. Аз не давам други случайни линкове, а собствени тестове, които съм правил заради подобни неверници ;) Добре, че Стоичков и Бербатов не си мислеха както повечето българи - щом е българско, значи не става. Не мога да разбера, защо толкова се подценявате. Нима ония в чуждите форуми са по-умни? Сигурно са и родени така. А като чета мнения по чуждите форуми, направо си умирам от кеф - 5 думи в едно изречение и поста готов. 

И малко да подъфча темата за тестовете по чужди форуми, You Tube и разни сайтове, претендиращи да се занимават с това. В повечето случаи, които съм наблюдавал, се тества най-вече с вградените бенчмаркове. Това е голяма грешка. В сайтовете за хардуер се набляга на бързината. Излиза примерно някаква видеокарта, производителя им я предоставя за тестове, тестват я и в определен ден пускат тестовете. Толкова се бърза, че целта е да се изпревари конкуренцията. Другата по-голяма цел, е да се спечелят пари. А печеленето на пари е в противоречие с обстойните и независими тестове, да не говорим, че там влияние играе и производителя/вносителя, който също си плаща за реклама. Затова никаква вяра. Да взема за пример една игра - Crysis 3. Това е игра, която се възползва от всички 8 трейда на процесора. Изисква и най-бързата видеокарта. Но всичко това не е разпределено равномерно, за да се вземе 30 секунден участък за тест и да се обобщи. При тая игра има нива, които смазват процесора и нива, които смазват видеокартата. Ако се вземе средно ниво, където влияние оказват и процесор и видеокарта, резултатите ще са леко изкривени, защото нито ще покажат колко се смазва процесора, нито колко видеокартата. Ако се вземе участък от играта, където участва само процесора, пак ще се извадят грешни заключения за видеокартата. Ако се вземе участък, където видеокартата направо се изпича, процесорът ще остане неразбран. При тая игра няма как да се направи един единствен тест и да се обобщят нещата. Там се правят минимум два теста - на ниво, където процесорът влияе най-много и на ниво, където видеокартата е от най-голямо значение. Това го има и при други игри в по-малка степен. Там е възможно примерно в някакъв участък от картата (да кажем Fallout 4), видеокартата да бъде смазана. Това става в гората. Ако това не се отчете и теста се направи на друго място, може да се окаже, че получените fps  са с 10-20  повече, което ще заблуди читателя или зрителя.  А за Youtube  какво да кажа. Има доста непрофесионални тестове. Това, че са непрофесионални не е такъв проблем. По-голям проблем е, че се четат и гледат от непрофесионалисти, които не могат да си направят правилните заключения. Така колкото и добър да е един тест, остане ли неразбран от зрителя и читателя, той няма смисъл. А за форумите какво да кажа. В специализираните форуми повечето участници са маниаци на тема хардуер, а не на тема игри. За тях е важен хардуера, колко точки дава някъде си, как се клоква и модва. Игрите са второстепенни. Естествено, тия хора повече човъркат хардуера, отколкото да ползват тоя хардуер за игри. Как тогава да очакваш адекватно мнение? Няма как. Той може да те упъти как да си засилиш процесор, видеокарта, РАМ...но няма опита да ти подскаже какъв хардуер трябва за добра игра. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.