Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Конфигурация до 500 лева за LoL

Featured Replies

Здравейте, трябва ми предложение относно конфигурация за LoL до 500 лева. (макс 530) Ще се ползва предимно за играене на LoL на low/medium (за каквото стигне) Ще се ползва и за други игри, пак на low/medium. (по-леки, предимно аркадни/ретро стил) Всичко задължително трябва да е от един магазин, понеже ще се купува на изплащане. Цената е само за компютъра, без периферия. Няма стари части, които биха могли да са в отполза. Шума няма значение.

П.П. Не е за мен!

http://nikem-bg.net/cart/55866p1r52202p1r54931p1r48235p1r2088p1r54995p1r55403p1rf.html

ASROCK H110M-HDV LGA1151 
8G DDR4 2133 ADATA 
G4400 3.3GHz 3Mb box LGA1151 
1T SG SATA 6G/7200/64 /3Y WARR 
EVGA 430W 80 PLUS 100-W1-0430-KR 
DeepCool Case TESSERACT BF USB 3.0 
DeepCool 120mm Xfan DP-FDC-XF120 

Обща стойност - 512.97 лв. с ДДС

Сложих малко по-силно захранване.Ще питате защо.Ами почти сигурно след време се появява интерес и апетит към игри,които вече си искат и сериозна видеокарта.В посочената конфигурация няма видеокарта,но при желание може да се сложи когато се освободят средства за това.Ако вече не се предвижда това,авторът на темата спокойно може да мине с по-обикновено захранване.

Редактирано от onogondur (преглед на промените)

http://nikem-bg.net/cart/52713p1r51110p1r46378p1r55528p1r51881p1r48235p1rf.html - без видео карта,

http://nikem-bg.net/cart/52713p1r51110p1r46378p1r55528p1r51881p1r48235p1r56361p1rf.html - с видео карта, която би трябвало да подкарва LoL на high settings без shadows.

преди 3 минути, 빛의 창조주 написа:

http://nikem-bg.net/cart/52713p1r51110p1r46378p1r55528p1r51881p1r48235p1rf.html - без видео карта,

http://nikem-bg.net/cart/52713p1r51110p1r46378p1r55528p1r51881p1r48235p1r56361p1rf.html - с видео карта, която би трябвало да подкарва LoL на high settings без shadows.

Тази последната по-добре без нея видеокарта...

Някакви предпочитания за капацитет на хард диска или SSD има ли? Видео карта да има ли външна (то не че за този бюджет ще има смисъл с нея)?

Няма предпочитания за капацитет на хард диск (но разликата между 500gb и 1tb беше около 10-15 лева), а SSD не мисля, че е възможно да се вмести в този бюджет. А ти си каза, че при този бюджет няма смисъл от външна.

преди 5 минути, niki292002 написа:

Няма предпочитания за капацитет на хард диск (но разликата между 500gb и 1tb беше около 10-15 лева), а SSD не мисля, че е възможно да се вмести в този бюджет. А ти си каза, че при този бюджет няма смисъл от външна.

SSD може да се вземе вместо HDD, естествено с доста по-малък капацитет. HDD  се добавя най-лесно. При положение, че човек още нищо не е натрупал в началото, не му и трябва кой знае какво място на диска, освен ако не е тръгнал още от първия ден да сваля торенти. Аз бих взел този компютър с SSD  вместо с 1 TB HDD. Пък като му свърши мястото на SSD,  ще трябва да са събрани парички за HDD. 

По-добре по-голям HDD, а SSD - ако се търси и бързодействие на машината като цяло. За игрите няма полза от SSD - само ще стартират по-бързо..

преди 1 минута, Кико написа:

SSD може да се вземе вместо HDD, естествено с доста по-малък капацитет. HDD  се добавя най-лесно. При положение, че човек още нищо не е натрупал в началото, не му и трябва кой знае какво място на диска, освен ако не е тръгнал още от първия ден да сваля торенти. Аз бих взел този компютър с SSD  вместо с 1 TB HDD. Пък като му свърши мястото на SSD,  ще трябва да са събрани парички за HDD. 

В предвид бюджета, не мисля, че ще е нужен SSD. Още повече, че ще се ползва като "конзола". (доста време ще стои закачен за телевизора и ще цъка с контролера)

Конфигурацията на onogondur е добра, само една малка корекцийка - вместо една плочка 8 GB, 2 x 4 за дуъл ченъл, и може да се мине с по-евтина Zalman кутия. Най-малкото платформата може да се ъпгрейдне с i5/i7 в бъдеще и да се добави една хубава дискретна карта.

То може да се вземе SSD вместо хард диск, но пък това може и да се направи в бъдеще... Колкото до капацитета, понякога дори разликата е отрицателна между 1TB и 500GB, но това не е най-ключовото...

ASROCK H81M-DGS R2.0 LGA1150

GOODRAM PLAY DDR3 8GB 1600MHz CL10 GY1600D364L10/8G

1TB SEAGATE 6G/7200/64M SATA

OMEGA ATX-5823BK /BLACK

DeepCool PSU 530W DE530

I3-4170 3.7GHZ/3MB/LGA1150/BOX

Количка 

Друг вариант с по-добро захранване.

Може без проблем да се вземе нещо с 1151 и DDR4 с доста добри възможности за ъпгрейд:

Количка 2

Щом ще се ползва като конзола, не разбирам тогава какъв е проблема :) При тия игри с много зареждащи текстури, SSD  може да е от голяма полза, макар че за LoL  не е точно така. А и винаги е хубаво всичко да е бързо. Просто аз казвам мнението си и ако купувам конфигурация за някой, то никога не бих избягал от SSD,  за каквото и да се ползва тая конфигурация. HDD  е най-малкия проблем, аз имам HDD  от 2006 година, което още ползвам на другата щайга и е с капацитет 200 GB, но си имам и 20 GB SSD  за OC, което е твърде малко, но все пак Win 7 32 bit  си върви без проблем. Просто, за HDD  може да се избере всичко, включително нещо изгодно на старо. 

Редактирано от Кико (преглед на промените)

Ето го моето предложение 513 лв. от Sky ако ти се откъснат още 50 е може да се вземе по-качествено захранване. Определено варианта 240гб MLC SSD за такъв тип конфигурация е по-добър.

cWmTPJ2l.png.jpeg

С FSP350-APN и ZM-T1 USB3 цената е 565 лв.

Редактирано от Т.Тодоров (преглед на промените)

преди 8 часа, Кико написа:

Щом ще се ползва като конзола, не разбирам тогава какъв е проблема :) При тия игри с много зареждащи текстури, SSD  може да е от голяма полза, макар че за LoL  не е точно така. А и винаги е хубаво всичко да е бързо. Просто аз казвам мнението си и ако купувам конфигурация за някой, то никога не бих избягал от SSD,  за каквото и да се ползва тая конфигурация. HDD  е най-малкия проблем, аз имам HDD  от 2006 година, което още ползвам на другата щайга и е с капацитет 200 GB, но си имам и 20 GB SSD  за OC, което е твърде малко, но все пак Win 7 32 bit  си върви без проблем. Просто, за HDD  може да се избере всичко, включително нещо изгодно на старо. 

Така е, но е готов да даде макс 515 лева. :) (лично аз от края на миналата съм се засилил за SSD, но постоянно излизат други неща. Сега примерно са ми задържали таблета на митницата и парите за SSD-то изгоряха)

• 1 месец по-късно...
преди 32 минути, Lenovo606 написа:

Добре, защо?

преди 10 минути, Игнатов написа:

Добре, защо?

Какво искаш бе?

За игри това до 500лв което съм дал е най-доброто хал хабер си нямаш от build-дове тръгнал да ми коментира ,аре дърпай.

Редактирано от Lenovo606 (преглед на промените)

преди 3 часа, Lenovo606 написа:

Какво искаш бе?

За игри това до 500лв което съм дал е най-доброто хал хабер си нямаш от build-дове тръгнал да ми коментира ,аре дърпай.

Въпросът и коментарът са две различни неща.
just fyi

преди 3 часа, Lenovo606 написа:

Какво искаш бе?

Видях колко ми отговори на въпроса в другата тема :) Бързо те разкриха и в други теми. Прочети малко и тогава учи хората как да си дават спестените с мъка левове. Лесно се пише коментар, но после ще поемеш ли отговорност, като прецакаш човека отсреща?

Съжелявам, човека отдавна е взел предложението на @onogondur. :) Много е доволен и иска да ви благодари на всички, които помогнаха!

Яко се е прецакал като аз предложих същите компоненти само ,че с друга кутия и захранване ,но и сложих читава видео карта чрез която всички игри на low щяха да вървят...

Сега едвам с Intel HD Graphic ще подкара лига или цс го на минимум докато с gt 730 gta V ,btf4,black ops 3 , crysis 3 щяха да вървят на low 34-45 fps а cs go и лига на максимум графика...

Lenovo606 видео картата е малко по-добра от вграденото на процесора 1151. Нямало е смисъл да дава сега пари за видео карта, след като може да събере пари с времето и да бучне нещо ново и мощно. Лол ще му върви сравнително добре даже перфектно. За цс го никой не е споменавал, но и там ще се впише с вграденото видео и процесор без проблем, след като оптимизира самата игра. Няма да коментирам захранването което си предложил, при един токов удар и всичко спира до тук, ако не то ще му прави проблем със системата което значи че вече се е прецакало от високото напрежение което не е могло да преразпредели. Тъка че ти предлагам да наблюдаваш малко форума и да почетеш малко в интернет за да се напълниш с полезна информация. 

преди 12 минути, goodly написа:

Lenovo606 видео картата е малко по-добра от вграденото на процесора 1151. Нямало е смисъл да дава сега пари за видео карта, след като може да събере пари с времето и да бучне нещо ново и мощно. Лол ще му върви сравнително добре даже перфектно. За цс го никой не е споменавал, но и там ще се впише с вграденото видео и процесор без проблем, след като оптимизира самата игра. Няма да коментирам захранването което си предложил, при един токов удар и всичко спира до тук, ако не то ще му прави проблем със системата което значи че вече се е прецакало от високото напрежение което не е могло да преразпредели. Тъка че ти предлагам да наблюдаваш малко форума и да почетеш малко в интернет за да се напълниш с полезна информация. 

Съгласен съм с теб напълно ,но докато ми беше видео картата на ремонт и докато ми пратят нова бройка бях с Intel HD с Pentium G3258 4.40Ghz и на cs go на low имах при най-тежки случай 45 min avg 60 max 90 ,което не е толкова зле а при 1151 трябва още повече фпс да има ама мисълта ми е че gt 730 2gb ddr3 ще подкара и gta v / и други игри на low с минимум 35 фпс аз с 30 фпс на ултра върви горе долу гладко щото все пак 30 фпс разликата до 60 е огромна.

За този бюджет, това е най добрия вариант който покрива изискванията на автора на темата. Фифа 2014 даже ще върви казвам го от опит със стария ми процесор G3440 с вградено видео. За по сериозни игри, след време ще си събере парички и нека поплаче тук за помощ каква видео карта да си вземе за определения му бюджет който ще може да отпусне.

Редактирано от goodly (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.