Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със защитна стена

Featured Replies

Здравейте момчета ... абре имам някъв проблем напоследък не мога да посещавам дадени сайтове като плесио/арена и т.н не съм сигурен каква е причината и защо ми блокира ип-то към тези сайтове ... преди време си влизах без проблем,но напоследък това е невъзможно и вече става малко досадно ... та може ли да ми кажете как точно да премахна самата забрана или пък да проверя дали е от това. Понеже много хора ми казват,че решението е впн обаче не ми се дават пари само за да влизам в някви сайтове като сигурно е някакъв симпъл проблем в firewall в който аз не мога да опрая и за това пиша тук :D  

Поздрави.

Редактирано от Pythongrammer (преглед на промените)

Най-лесния начин да провериш дали е проблема в защитната стена, е като я спреш временно и се опиташ пак да посетиш един от сайтовете. Ако говорим за Windows ОС и ако ти не се пипал по насройките на стената, почти е сигурно, че не е в нея. Друг вариант е да си инсталирал някаква др. защитна стена или такава като част от антивирусен пакет. Проблема може пък да е в доставчика ти, не е изключено. Също може да ти е блокнато ИП или да е в някоя блеклиста. Варианти бол, но не си дал никакви подробности, за да сме по-конкретни в отговорите. 

Проверете си и HOSTS файла за добавени адреси, които може да са причината за проблема. Ако говорим за проблем с доставчика вижте дали с някоя proxy услуга ще успеете да влезнете.

На следния сайт какво ви дава => http://www.downforeveryoneorjustme.com/

Може да се пусне и един tracert за да се види къде се губят пакетите.

преди 4 часа, Pythongrammer написа:

Здравейте момчета ... абре имам някъв проблем напоследък не мога да посещавам дадени сайтове като плесио/арена и т.н не съм сигурен каква е причината и защо ми блокира ип-то към тези сайтове ... преди време си влизах без проблем,но напоследък това е невъзможно и вече става малко досадно ... та може ли да ми кажете как точно да премахна самата забрана или пък да проверя дали е от това. Понеже много хора ми казват,че решението е впн обаче не ми се дават пари само за да влизам в някви сайтове като сигурно е някакъв симпъл проблем в firewall в който аз не мога да опрая и за това пиша тук :D  

Поздрави.

Какъв ти е защитният софтуер?

Дай шот какво показва при опит да посетиш сайтовете.

Може и уеб защитата да ти пречи.DNS-те също.

• Автор
преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Проверете си и HOSTS файла за добавени адреси, които може да са причината за проблема. Ако говорим за проблем с доставчика вижте дали с някоя proxy услуга ще успеете да влезнете.

Показва ми,че е от мен и даденият сайт си е онлайн иначе относно проблема с firewall изключих го и пак не ми дава да го отворя сайта. Използвам avast като антивирусна,но не мисля,че тя е причината понеже съм я изключвал и нея и пак същото.

Ето един шот при опит да посетя даден сайт Линк .

преди 4 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Може ли да ми кажеш от къде се проверяваха ? :) точно това и споменах,че преди време си спомням бях влизал в някакъв файл като .ini където има адреси (ип) които са сложени тоест са блокирани и може да се махнат :) благодаря предварително

преди 7 минути, Pythongrammer написа:

Показва ми,че е от мен и даденият сайт си е онлайн иначе относно проблема с firewall изключих го и пак не ми дава да го отворя сайта. Използвам avast като антивирусна,но не мисля,че тя е причината понеже съм я изключвал и нея и пак същото.

Ето един шот при опит да посетя даден сайт Линк .

Може ли да ми кажеш от къде се проверяваха ? :) точно това и споменах,че преди време си спомням бях влизал в някакъв файл като .ini където има адреси (ип) които са сложени тоест са блокирани и може да се махнат :) благодаря предварително

Потърсете в този файл:

C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts

• Автор

Мне няма нищо там :/ със сигурност с впн ще го отворя,но целта не е таква.. не знам какво точно го блокира 

току що, Pythongrammer написа:

Мне няма нищо там :/ със сигурност с впн ще го отворя,но целта не е таква.. не знам какво точно го блокира 

Не, защото резолва на адреса е от там (освен през DNS). Проверете дали има нещо различно от localhost. Освен това проверете дали нямате някакви по-особени правила в защитната стена на Windows. Освен това ако ползвате маршрутизатор проверете дали няма там някакви филтрирания.

Отвори cmd с администраторски права и напиши:
ipconfig /flusndns
ipconfig /registerdns

и натисни Enter.

Опитай да достъпиш адреса с Internet Explorer

Може да видя и логовете от FRST. Сканирайте със следния инструмент и прикачете резултатите:

Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?

• Автор
на 5/30/2016 at 8:08, B-boy/StyLe/ написа:

Може да видя и логовете от FRST. Сканирайте със следния инструмент и прикачете резултатите:

Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега?

Извинявам се за забавянето, утре ще го направя и ще кача всичко :) 

едит : имах малко време и реших да направя скан след което видях,че не отнема повече от 4-5 минути и реших сега да ги кача.

Addition.txt

FRST.txt

Редактирано от Pythongrammer (преглед на промените)

• Автор
на 5/30/2016 at 7:30, ExaFlop написа:

Отвори cmd с администраторски права и напиши:
ipconfig /flusndns
ipconfig /registerdns

и натисни Enter.

Опитай да достъпиш адреса с Internet Explorer

Опитах и двете неща и нищо а както отбелязах в самият хост файл ги няма тези неща добавени като (ip adresses и т.н.) опитах да спра и firewall/AV пак нищо :/ 

Логовете са наред. Освен да видите настройките на avast! или временно дори да го деинсталирате. Ако не помогне пуснете един tracert (В Windows) или traceroute (В Линукс/МАК) или пробвайте дали с онлайн прокси услуга ще успеете да ги отворите.

Ако ли не, говорете с доставчика си на интернет услугата.

PS: Добре е да премахнете това от началната страница на Google Chrome => CHR HomePage: Default -> hxxp://start.facemoods.com/?a=falco

Поздрави!

• Автор
преди 6 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Логовете са наред. Освен да видите настройките на avast! или временно дори да го деинсталирате. Ако не помогне пуснете един tracert (В Windows) или traceroute (В Линукс/МАК) или пробвайте дали с онлайн прокси услуга ще успеете да ги отворите.

Ако ли не, говорете с доставчика си на интернет услугата.

PS: Добре е да премахнете това от началната страница на Google Chrome => CHR HomePage: Default -> hxxp://start.facemoods.com/?a=falco

Поздрави!

Пробвах с прокси и го отвори без проблем а относно chrome ще го направя и ще едитна с резултат все пак мерси :)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

@capnemo Ако може да затвориш темата :)  проблема се реши след като рестартирах рутера с игла след което всичко доведе  до настройването от нулата и се оправи :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.