Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране и преинсталиране на Windows 10/8.1/8/7/vista без CD/DVD или USB устройство.

Featured Replies

Интересна безплатна програмка за инсталиране и преинсталиране без да имате DVD или USB устройство.

Просто прикачвате предварително изтегленият image и давате напред.

Програмата има и Български интерфейс

http://www.easyuefi.com/wintohdd/index.html

select-reinstall-action.png?146464452177

select-windows-edition.png

install-windows-select-target.png

install-windows-in-process.png

Програмата има проблем с (пре)инсталирането на Windows, ако boot partition и Windows partition не са на един диск.

преди 17 минути, ExaFlop написа:

Програмата има проблем с (пре)инсталирането на Windows, ако boot partition и Windows partition не са на един диск.

Е то ще е доста странно boot partition-a да е на друг диск? :) За друг дял да (макар че при мен и System Reserved съм го слял с C:\, защото така го исках), но чак пък на друг диск? Не съм срещал ситуация, която да го изисква до момента? :eek: Иначе мерси, че го спомена.

Хммм нещо им е паднала страницата...502 Bad gateway...

Изпитано на собствен гръб. :) Е, EasyBCD няма такъв проблем. 2 ОС на 2 диска с 1 boot partition примерно.

И WinToHDD гърми.

Edit: Току-що пробвах достъпа до страницата - там е :) .

http://www.easyuefi.com/wintohdd/downloads/WinToHDD_Free.exe

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Може, но стартирана в Windows PE среда. Или да направи инсталация на друг дял.

преди 3 часа, ExaFlop написа:

Изпитано на собствен гръб. :) Е, EasyBCD няма такъв проблем. 2 ОС на 2 диска с 1 boot partition примерно.

И WinToHDD гърми.

За 2 инсталации съм съгласен. Иначе аз не съм фен на dual-boot-a. А и си имам Virtualbox. :)

преди 45 минути, дръндю написа:

аз направих същата грешка, като инсталирах всичко в дял С:
мислех си... спестявам си основен дял, но след многобройни експерименти установих, че при повреда във файловата система, когато се засегне winre.wim,
не може да се мине в режим възстановяване на системата
за да мина в такъв режим, бях принуден да включа инсталационния носител, а понякога се случва, да не разполагаме с такъв
те за това е най добре резервирания за системата да е на отделен дял, както си е по подразбиране

Нали не мислите, че не съм се погрижил и за този проблем? :) Както казах, това бе търсения от мен и предпочитан вариант, като не съм счупил възможността за буутване в RE. Да не говорим, че имам и Macrium вкаран в BCD като опция при стартиране. ;)

Edit: То 10 е такава недовършена ОС, че може. Аз с 8.1 x64 на SSD не съм имал файлова повреда досега нито веднъж. А появи ли се механична такава (лоши сектори при нормален HDD или проблем с контролера при SSD) дали ще е на друг дял System Reserved или не файда, защото пак ще е от същия проблемен диск.

Нали затова си го запасил с 50%? :)
За мен като инсталатор (не преинсталатор) WinNTSetup е мн. по-добър от WinToHDD. Закачаш си драйвърите, туиковете, може да инсталира Compact Mode. А може да инсталира и Windows XP.
BTW, B-boy, под Win 10 не съм видял BSOD. Сигурно е някакво изключение, но е факт.

• 1 месец по-късно...

Предложение за софт някакъв  , но не виждал пратическото му приложение за направа на грамотна инсталация или пре такава .

Направата на един Windows на флашка отнема не повече от 10 мин , ако липсва DVD на системата . Ако си има такава , записа на един диск отнема пак горе долу същото време .

Ако инсталацията или пре такава се прави от човек без познания ефекта ще е нулев . Ако пък я прави човек с познания този метод с програмката 99.99999% няма да го използва .

Това е от сорта на напълно лишени от практически смисъл софтуер , който я се използва някога си , я не , по ростата причина че аз лично система (лаптоп или десктоп ) без поне USB вход не съм виждал .

А в случай в който има повреда и нито един порт USB не работи ( случва се 1:1000 0000 0000 ) , отново ако трябва да се направи грамотна инсталация или пре такава това ще е последното нещо което бих използвал .

Това е мое мнение и не ангажирам никой с него .

Поздрави и хубав ден на всички .

Редактирано от PC doctor (преглед на промените)

Аз инсталирам без използване на C/DVD или USB. Taka izglevda zarevda]iqt mi ekran (faza pred po`istwane :) )

bootKMjZ2OT.jpg

А по повод на по-напред споменато разположение на зареждащ и системни дялове, при мен са така:
disks1ViNj2ft.jpg

Дял S е зареждащ дялове С и О са с ОС и дял R е за ремонт, дял P  е за pagefile и други постоянни неща като десктоп, QuickLaunch и други такива

на ‎31‎.‎5‎.‎2016‎ г. в 7:27, B-boy/StyLe/ написа:

Аз с 8.1 x64 на SSD не съм имал файлова

Аз с win 10 Х64 не съм имал файлова повреда.

Въпрос с уважение към писалите по темата .

В края на нещата какво спестява въпросния софтуер - време , или какво точно улеснява или помага  ? 

Човек който не знае как да си инс или преинс компютъра ли ще изпозлва това или човек който е в час с нещата ?

И в двата случая ефекта ще е никакъв , в първия който си не знае си не знае , във втория някой може да го изпозлва ей така , просто за да го види какво и що и до там.

Питам ако на дадена система няма изтеглен  имидж с Windows какво помага въпросния софтуер ? С едно голямо нищо . Ако системата няма достъп до интернет какво тогава ? Голямо нищо . Ако човека има бавна връзка като скорост и тръгне да тегли имидж какво ? Чакаме толкова време колкото да се приключи изобщо инсталацията от диск или флашка ( за който е в час ) , а за онзи който не е и да чака 2 часа после какво ще прави ? Пак нищо .

Изтеглянето на имиджа или копирането му на система която ще бъде инс или преинс си е времето в което се записва диск или се прави флашка .

Евентуално се спестяват няколко минути и с това се изчерпва всичко истински реално и полезно .

Това е точно като онези софтурни изгъзици с което да си направиш бутон на десктопа с който да си гасиш компютъра , да спестиш времето на два клика .

Поздрави и успех !

Няма нищо по-хубаво, да си боцнеш некое флашче или двд диск със Windows,  да си го настроиш да буутва от там и да си подкараш инсталация. Останалите методи са си просто една фукня.

преди 10 минути, Евгени Симеонов написа:

Няма нищо по-хубаво

да ползваш скоростта на твърдия диск за инсталиране. :) 

преди 11 минути, Евгени Симеонов написа:

Останалите методи са си просто една фукня.

или гроздето е кисело.

току що, ExaFlop написа:

да ползваш скоростта на твърдия диск за инсталиране. :) 

или гроздето е кисело.

И едно време така си инсталирал , нали? Освен това, никой не бърза, така, че каква е скоростта, това е твой проблем. Аз качвам джам за 10-12 минути. Дреме ми дали ще + - 5 мин.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

От 6-8 години(може и да повече) не съм ползвал C/DVD/USB от което да се стартира инсталация. Или е Hiren's, или е Стрелец.

За какво ми е Hiren's? По-връткаво е с него.

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Преди ползвах Hiren's. сега ползвам win8native или win10x64 PE wim за среда за подготовка и инсталиране. Предимства на PE средата и WinNTSetup - указвам autounattend.xml  файл, зареждам си пакет с драйвъри и не се налага след инсталирането на ОС да търся и замества Microsoft драйвърите с тия на производителя, имам възможност да прилагам туикове по регистратурата. МОГА да конфигурирам $OEM$ папка, през която да се насипват нужни ми в Windows диска. Не срещам съобщение за липсващ драйвър при стартиране от USB 3.0 или от DVD на стари машини, изискващи Vista bootloader. Ай стига толкова.
А и в края на краищата не съм сложил пищов на челото на никого и да го карам ТОЧНО по този метод да инсталира.

преди 1 час, ExaFlop написа:

А и в края на краищата не съм сложил пищов на челото на никого и да го карам ТОЧНО по този метод да инсталира.

Правилно, темата е за допълнителна информация, а информацията е знание.

Всеки който прави инсталации и пре такива да си ползва методите който са му лесни и удобни .

Мнението ми за въпросния софтуер е че същия и подобни като него , никога и по никой начин не са могли да докажат предимства , нито каквото и да било . Ако беше така , никой нямаше и да помисли за инсталации по други начини .

Аз също инсталирам почти всеки ден и съм пробвал какво ли не , за да ми е улеснена инсталацията , да ми пести време , докато правя някой друг компютър .

Аз за себе съм си направил база данни през годините с драйвери за поне 500 различни модове дъна и лаптопи и изобщо не се занимавам с търсене и т.н .

За нови машини естествено си се свалят от сайтовете и след инсталацията заминават в базата данни .

Само ще спомена че на маса от последните модели на Lenovo , Toshiba и някой Dell-ве , драйверите дори тези на сайтовете им не са коректни до край , или инсталирането им налага някой процедури преди това .

Поздрави !

Ама за тая програма на официалната страница не пише дали има подръжка на WinXP. Начи няма за мен. 

• 2 седмици по-късно...

"Правилно, темата е за допълнителна информация, а информацията е знание"

М.Николов - Поздравления за добрия израз . Харесва ми . Всяка информация е знание , знание което всеки преценява дали, как и за какво ще използва .

Друг е въпроса че има знания който са наистина използваеми и доказано приложими и такива който са просто " информация " , които в края на нещата си остават чисто и просто информации в голямата си част с минимално практическо използване ,

Поздрави !

• Автор

Програмата е полезна за по новите лаптопи които вече идват без DVD и няколко модела забелязах,че нямат и драйвери за USB за Win7 ( вероятно умишлено) та слагате Win10 и с тази програма Downgrade to Win7

на 31.05.2016 г. в 1:43, B-boy/StyLe/ написа:

Е то ще е доста странно boot partition-a да е на друг диск? :) За друг дял да (макар че при мен и System Reserved съм го слял с C:\, защото така го исках), но чак пък на друг диск? Не съм срещал ситуация, която да го изисква до момента? :eek: Иначе мерси, че го спомена.

Хммм нещо им е паднала страницата...502 Bad gateway...

Примерно при компютър с две ОС :)

преди 1 час, callpchelp написа:

Примерно при компютър с две ОС :)

Това, че са две ОС не задължава да са на два диска. Спокойно могат да битуват и на два дяла на един диск. Че даже и на един дял, ако се стартират от монтирани VHD файлове или WIM или ISO файлове.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.