Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем след смяна на процесор.

Featured Replies

• Автор

Значи, при първото пускане тръгва без грешка. Рестартирам или просто го изключвам и го пускам и не тръгва. Няма картина, монитора стой във sleep мод. И крушките на предния панел само премигват 1 път и това е. Чувам вентилаторите че се въртят. Предполагам че работи. След това го изключвам вадя захранващия кабел за няколко секунди слагам го пак. Пускам и тръгва без проблем. Грешката си ми излиза натискам F2 да продължи със дефаулт настройки и няма ядове. Както и във момента работи без грешка. Захранването ще го сменям. Но сигурно ще е другата седмица че съм я закъсал малко. Всичко си работеше идеално преди да сложа рама и тоя процесор. Пробвах да махна тоя рам дето го сложих днес. Но пак същата история. Надявам се това не е нещо от процесора. Батерията мога да я сменя. На едно друго дъно имам нова еи така си стой. Кабелите на HDD са ок няма ядове там. Диска е идеален въпреки че е ATA :D

Редактирано от JoRkA (преглед на промените)

Стига сте обяснявал едно и също! Всичко е ясно на четящите....Остава и на Вас да се изясни - ТОЗИ ПРОЦЕСОР НЕ Е ЗА ТОВА ДЪНО! Е4700 и след него следва Е6300, просто този не се поддържа...Да, работи, но  всеки път иска Ф2, и така ще бъде независимо от ресети на биоси, батерии, кабели и т.н

• Автор
преди 1 минута, nickolaycho написа:

Стига сте обяснявал едно и също! Всичко е ясно на четящите....Остава и на Вас да се изясни - ТОЗИ ПРОЦЕСОР НЕ Е ЗА ТОВА ДЪНО! Е4700 и след него следва Е6300, просто този не се поддържа...Да, работи, но  всеки път иска Ф2, и така ще бъде независимо от ресети на биоси, батерии, кабели и т.н

Това добре, но защо не вади картина след рестарт на машината ? 

• Автор

Добре, утре ще си купя термопаста, че нямам вече. И ще сложа пак пентиум 4хт който беше. Дано това да е проблема. Ако всичко е 6 точки ще си търся подходящ за това дъно.

преди 2 часа, JoRkA написа:

Добре, утре ще си купя термопаста, че нямам вече. И ще сложа пак пентиум 4хт който беше. Дано това да е проблема. Ако всичко е 6 точки ще си търся подходящ за това дъно.

Не е ли по-лесно да натиснеш F2 и да тръгне а ще търсиш ново дъно? Жал ти е да не ти се изтърка копчето? Нали уж работи нормално след трудния старт.

преди 14 часа, JoRkA написа:

реших да извадя батерията и пак да я сложа. Направих го и сега просто нищо не тръгва. Вади ми само екрана от дъното. И пише Press DEL to setup. Press F1 нещо си.

Влез в моя компютър и виж между другите дялове C,D и каквито там си имаш, дали има и такъв за флопи? Той обикновено е с буква А. Ще трябва да го забраниш от биоса за да не ти иска F1 при първо пускане на компютъра.

Дъното ви е на около 10 години. Последната актуализация на биоса и добавянето на поддръжка на нови процесори за това дъно е от 2007 година а процесора който се опитвате да ползвате е пуснат през 2008 и е нормално да не фигурира в листа с поддържани процесори защото производителя не е сметнал за нужно да се занимава повече с това дъно, което от своя страна не гарантира безпроблемната работа на двете, въпреки, че би трябвали да работят. 

Върнете си стария процесор и вижте дали проблема продължава. 

преди 12 часа, nikolela написа:

Не е ли по-лесно да натиснеш F2 и да тръгне а ще търсиш ново дъно? Жал ти е да не ти се изтърка копчето? Нали уж работи нормално след трудния старт.

До този момент НИКОЙ не говори за смяна на дъно, а на процесор! Освен това положително ще се изтърка клавиша - на Вас ще Ви бъде ли приятно при всяко включване да натискате разни допълнителни клавиши?

• Автор

Сложих стария процесор и всичко тръгна нормално. Ще се възползвам от предложението на nickolaycho. Утре по-някое време ще ти звънна да се разберем.

• Автор

Моля по-компетентните да изкажат мение, да ли този процесор ще стане и ще върви нормално при въпросното дъно (Asus P5B-VM-DO). Процесора е Intel® Pentium® D Processor 945. 

преди 17 минути, JoRkA написа:

Моля по-компетентните да изкажат мение, да ли този процесор ще стане и ще върви нормално при въпросното дъно (Asus P5B-VM-DO). Процесора е Intel® Pentium® D Processor 945. 

Pentium D 945(3.4GHz, 800 FSB, L2 4MB, revC1, without VT function) и Pentium D 945(3.4GHz, 800 FSB, L2 4MB, revD0, without VT function) ще работят според листата на поддържани процесори (виж ревизията на процесора!!!).

Да, ще си работи нормално. Слабичък е за днешно време, но ти си знаеш.

п.п.

този процесор го има само в тези 2 ревизии, та няма какво да го гледа...

Редактирано от firestarter (преглед на промените)

преди 27 минути, JoRkA написа:

Не очаква кой знае каква промяна в работата на машината дори Е2200 е доста по-бърз. За да изстискаш максимума потърси някой Q6600 да речем.

• Автор

Като цяло това е най-доброто от предложението на nickolaychoВъпроса беше дали ще върви нормално. Дори като гледам е по-бърз от този двуядрения който имам и не става.

процесори от OLX

Дори не се "напънах" да търся. Е2200, споменат от pconline, е 5лв. в тази обява! Q6600 според мен е безмислен, но зависи за какво ще се ползва машината.

п.п.

Всъщност Q6600 не е безмислен, а даването на пари за такива стари части.

Редактирано от firestarter (преглед на промените)

• Автор

А кой е по-мощен ? Машината за сега ще се ползва само за интернет / филми / няколко леки програми и това е. 

За Q6700 не ми се търси сега, но няма и много смисъл. Q6600 има доста и ако ти се дават пари за такъв, взимай. 

1. Прочетох досега написаното и донякъде съм съгласен! Обади ми се да се разберем за бартера - имаше нещо за изпращане като пощенска пратка - по-евтино е...иначе съм Николай Тонев, 0888-953-470, офис ЕКОНТ - Княжево.
  • Автор
на 3.06.2016 г. at 12:56, nickolaycho написа:
  1. Прочетох досега написаното и донякъде съм съгласен! Обади ми се да се разберем за бартера - имаше нещо за изпращане като пощенска пратка - по-евтино е...иначе съм Николай Тонев, 0888-953-470, офис ЕКОНТ - Княжево.

Благодаря ти много за услугата. След като сложих Pentium D945 всички тръгна като по-вода. По-нататак може и да го сменя  със Q66 ама за сега нямам такива намерения. Може да заключвате.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.