Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо ми "замръзва" екрана и мишката на компа

Featured Replies

Здравейте!

Не мога да си обясня защо ми "замръзва" екрана и движението на мишката по него на компа.ОС е Windows 7. Това замръзване става и без натоварване,т.е. без никаква дейност на компа и на случаен принцип, може да стане и на начален екран. Гледал съм свързващите кабели между дъното и НДД , няма нищо обезпокоително. Къде да търся , моля помогнете?!  

преди 1 час, eskalibur_74 написа:

Здравейте!

Не мога да си обясня защо ми "замръзва" екрана и движението на мишката по него на компа.ОС е Windows 7. Това замръзване става и без натоварване,т.е. без никаква дейност на компа и на случаен принцип, може да стане и на начален екран. Гледал съм свързващите кабели между дъното и НДД , няма нищо обезпокоително. Къде да търся , моля помогнете?!  

А кабела между мишката и  дъното провери ли? Може да има някакви проблеми със самия кабел, с буксата му, може да е прекъснат там, където излиза от мишката(случвало ми се е) и като движиш мишката да се стига до въпросното замръзване, което може да не е замръзване, а просто от мишката то дъното да няма сигнал.

Вземи от някой приятел мишка и я използвай за известно време.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

• Автор

Проверих мишката, с нея всичко е наред. Замръзването не е само на работата на мишката , а на и екрана. По него нищо не може да се движи, даже и със стрелките. Червената лампичка на кутията ми свети непрекъснато и въобще е пълен блокаж. Не знам на какво се дължи това.

Така става, когато процесорът ти е зает 100% -всичко замръзва. Друг е въпросът какво прави той в момента. Понякога това става от кофти антивирусна програма-до като сканира и се ъпдейтва. Можеш, когато ти е "размръзнат" да отвориш програмата Event Viewer и да видиш какви записи има там, съвпадащи по време със замръзването. Най-лошото е да имаш вирус, който командва компа ти и го кара да прави неща, дето не се виждат в Task Manager. Пусни си едно онлайн сканиране с ESET OnlineScnner -става през интерент-експлорър и трае около час. Трябва да се види положението с обемите в паметта и в диска-колко са заети, кои програми се стартират заедно с Уиндоуса -трябва ти оптимизираща програма, препоръчвам Ashampoo WinOptimiser . Снея ще можеш всичко да видиш и да туриш в ред нещата. Светенето на червената лампичка означава, че харддиска работи непрекъснато , но не може да изпълни задачата-да прочете нещо и да го подаде на паметта. Дали тя не се препълва-всичко това можеш да видиш и да тестваш с програмата.

15.JPG

Редактирано от B3M2W0 (преглед на промените)

• Автор

Процесорът ми не е зает повече от 25%. Нямам натоварващи програми.Антивирусната ми програма е NOD 32,която работи нормално . Хард диска също е перфектен , проверявам го с "Hard Disk Sentinel".Ще направя това което ми препоръчвате, пък ще видим какво ще стане!

Проблема се корени в драйвера на видео картата.

Мисля че е писано и преди, обнови драйверите.

на 2.06.2016 г. at 18:34, saentist написа:

Проблема се корени в драйвера на видео картата.

Мисля че е писано и преди, обнови драйверите.

Имал съм подобен проблем, който може да е причинен и от нестабилен OC на видео картата. Поне при мен това беше част от проблема. Другата част - драйвъра. :D 

• Автор

Значи,видеокартата е "nVidia GeForce GT 630" .За нея съм качил драйвер от СД диск, с който съм взел видеокартата. С него работи нормално. Обаче имам няколко програми за обновяване на драйверите,които ми показват, че драйвера на видеокартата е остарял много. Когато кача нов драйвер за нея екрана става на черни ивици и всичко се замазва. затова се принуждавам да се върна на стария драйвер, с който работи перфектно.Ето това е !Моля помогнете да разреша този проблем.Благодаря!

Редактирано от eskalibur_74 (преглед на промените)

преди 11 часа, eskalibur_74 написа:

Значи,видеокартата е "nVidia GT 630" .За нея съм качил драйвер от СД диск, с който съм взел видеокартата. С него работи нормално. Обаче имам няколко програми за обновяване на драйверите,които ми показват, че драйвера на видеокартата е остарял много. Когато кача нов драйвер за нея екрана става на черни ивици и всичко се замазва. затова се принуждавам да се върна на стария драйвер, с който работи перфектно.Ето това е !Моля помогнете да разреша този проблем.Благодаря!

Изтегли си nVidia GeForce Experience и от там си обновявай драйвърите. Дисковете които идват с видео картите можеш да си ги ползваш за фризби, защото към момента в който си купиш видео карта, то вече е излязъл нов драйвър.

• Автор

Здравей "m0nss7erKill" !

Благодаря за хубавото предложение, но искам да попитам дали сте сигурни ,че с качването на предложения от Вас драйвер всичко ще се оправи. Питам, защото от официалната страница на "nVidia" съм изтеглил последните няколко драйвера, точно за моята видео карта. и след инсталацията на които и да било екрана става на черни ленти и замръзва.Само с този стар драйвер от СД диска,работи криви ляво, но не съм доволен по принцип.За това искам съвет за нещо точно и работещо,моля!

Кой драйвер от сайта на производителя ползваш ?Последния излязъл ли ?

преди 31 минути, eskalibur_74 написа:

Здравей "m0nss7erKill" !

Благодаря за хубавото предложение, но искам да попитам дали сте сигурни ,че с качването на предложения от Вас драйвер всичко ще се оправи. Питам, защото от официалната страница на "nVidia" съм изтеглил последните няколко драйвера, точно за моята видео карта. и след инсталацията на които и да било екрана става на черни ленти и замръзва.Само с този стар драйвер от СД диска,работи криви ляво, но не съм доволен по принцип.За това искам съвет за нещо точно и работещо,моля!

След като с новите драйвери има проблем а със стария работи но криво ляво вероятно имате проблем с видеото.

• Автор

Да, последните няколко излезли!С тях съм пробвал.И какъв проблем мога да имам с видеото? Картата си работи, просто според мен има някаква несъвместимост с тези нови драйвери.

преди 5 часа, eskalibur_74 написа:

Само с този стар драйвер от СД диска,работи криви ляво,

Така написано предполага, че не е съвсем безпроблемна работата и. новите драйвери се опитват да изстискат максимума от тази карта и тя очевадно не се справя. Гадателските ми умения са на ниво бейсик и не мога да ви кажа какво точно не и е наред на картата ви. Тази карта е толкова "скромна", че не си заслужава усилията. 

Преди години изхвърлих една от първите Ti, защото след смяна на почти всичко останало проблема се оказа в нея а именно при отварянето на контекстно меню или листващо системата зависваше.

Редактирано от pconline (преглед на промените)

• Автор

Защо да е скромна,много пари дадох за нея с 4ГБ РАМ е? Качеството на изображението й е много добро. Повтарям картата е "nVidia GeForce GT 630".Има някакъв проблем който не мога да го хвана,това е!!!

преди 10 минути, eskalibur_74 написа:

Защо да е скромна,много пари дадох за нея с 4ГБ РАМ е?

Не знам вие как квалифицирате GT 630, но това си е доста скромна карта. Намира се някъде по средата на най-ниския клас от тази серия. След него има нова като среден, висок и ентусиаст. Това колко пари сте дали за нея е друг въпрос.

• Автор

Добре, бихте ли ми посочи ли, според Вас, някои хубави карти от среден и висок клас, които не биха ме разочаровали с работата си (с подобни замръзвания или нещо подобно). Като все пак знаете,че аз не играя игри, а използвам компа за работа и гледане на филми! Благодаря Ви предварително!

• Автор

Какво ще рече пълно прекъсване на захранването? Включително изключване и на батерията ли? И на какво според Вас може да се дължи това замръзване. След този "голям" рестарт,няма ли пак да се получи стария ефект?

преди 3 часа, eskalibur_74 написа:

Добре, бихте ли ми посочи ли, според Вас, някои хубави карти от среден и висок клас, които не биха ме разочаровали с работата си (с подобни замръзвания или нещо подобно). Като все пак знаете,че аз не играя игри, а използвам компа за работа и гледане на филми! Благодаря Ви предварително!

Ако това са нещата който правите всяка една карта би се справила. Проблема не е в това че картата е скромна, а в това че най-вероятно е дефектирала. Поне от така описаната ситуация стигам до подобен извод. За да бъде потвърдено това трябва да пробвате с друго видео от познат каквото и да е за този слот. Също така не е невъзможно и нестабилно захранване да води до такъв проблем за това и пробата с друго не е лишена от логика. Казвате че сте направили тест на диска но ай не бих изключил проблем там който също може да води до замръзване поне докато не се направи диагностика аз лично предпочитам MHDD под DOS, Ако имате друг работещ диск под ръка може да тествате с него ще го има ли същия проблем. По-нагоре пишете че сте оглеждали кабелите и не сте видели нищо обезпокоително което също не е критерии. Не винаги проблема с кабела е видим подмяната за тест с друг кабел също не е лишена от логика.

И без да има по конкретно локализиране на проблема не бих дал съвет за закупуването на каквото и да е заради риска от напразно похарчени средства. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.